Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Törvény a rácsok mögött 1x01 - A 18. utcai banda

2013. március 18. 15:00 - Chat Géza

El Salvadorba ruccanunk, hogy Lou Ferrante jófejségből elkalauzolhasson minket a 18. utcaiak világába. El Salvador nem éppen egy turistaközpont, nem csak a rosszarcú helyiek miatt, hanem azért is, mert a gyilkossági rátában a város a második helyen tanyázik, szóval buxákra, életre vigyázni! Elnézve a helyi figurákat leginkább egy tetkószalont lenne érdemes nyitni El Salvadorban, igaz nem is tini lányokra kellene napi öt ribancrendszámot felvarrni, de azért megérné az amúgy is szénné vart börtönviselt csókákat még jobban kipingálni, hogy még inkább kihangsúlyozzák igéző, gyilkos tekintetüket. Két krú feszül egymásnak a cityben. Csak, hogy tudjuk a 18. utcai banda és az MS13 az a két banda, akik nem nagyon csipázzák egymást. Lou felrántja a rosszfiúkat identifikáló bőrjakót és már megy is a sitkóra interjúztatni, mert Luo Ferrante az a fajta idióta, aki önszántából megy a börtönbe.

1.jpg

Az Izalco börtönben vagyunk, ahol csak a 18. utcaiak csücsülnek. Mivel a dresszkód eléggé lehatároltan talpig citromsárga trikó plusz rövid/hosszúgatyára korlátolódik ezért a kóter leginkább egy Lakers kosárlabdatáborra emlékeztet csak épp Kobe Bryantet nem látni sehol sem.  Azért van ez így, hogy ezen a sitten csak a 18. utcaiak tanyáznak – közük nincs az ötutcaiakhoz, most szólok – mert amikor más bandából is voltak itt elszállásolva emberek, akkor azért beakadt pár kellemetlen pillanat az esti szunyába. Amúgy a banda Los Angeles 18. utcájáról kapta nevét, ahol ez az egész kis családi buli megalapult. Még mielőtt Lou beszélne a bandával, akad pár megkötés, hogy mondjuk nem vehetik szalagra az elhangzottakat, no meg az MS13-mal sem lehet eztán teadélutánra menni. Ámen. Egy órás bájcsevej után a faszagyarekek, nem előre megbeszélten, hatalmas nagylelkűségükről tanúbizonyságot téve megengedik, hogy másnap Lou és a stáb visszatérhessen és a belső udvaron is forgathassanak, ahol már 700 anyaszomorító bűnözővel cimborálhatnak.

2.jpg

Az első cimbik Boxer és Sharky vagy ki a monyomék lesznek. Boxer zsarolásért ül, míg Sharky már emberölésért, meg annak hozadékai miatt kénytelen 85 évig hűsölnie. A börtön romantikája ott kezdődik, hogy ugye 700-an vannak, holott 336 főre tervezték a kótert, szóval leginkább a fekvőhely szítja a balhét a baráti közegben. Lou álldogál egymagában, mint pápaszemes hülyegyerek a suli udvarán és csak néz, nézi a többieket. Akin menő csuka van az pénzes jóska, aki tangapapucsban flangál az meg ugye nyílván nem egy miller, bazmeg Sherlock ne basszál föl?! A hófehér Adidas Superstarokról lepattanva Shorty tetkóit vizslatjuk, akinek húszféleképpen van a testére varrva, hogy „TIZENNYÓC”, na meg a mama arcképe az alkaron is befigyel, plusz a szemhéjakra vésve, hogy bocs mutter.

3.jpg

Sharky összecsődíti a tömeget, vagyis nem holmi csicska ő, bizisten ő itten a főfasz. 12 éves kora óta bandatag és az atyai örökség szeme fénye kisfiára is átszállt, aki szintén egy sitten gondolkodik. Luo Ferrante kicsit kimegy a friss levegőre és találkozik egy ex-bandataggal, aki azért lépett ki, mert már nem tetszett neki, amit a többiek csináltak. Már gyerekeket és nőket is öltek csak azért, hogy beszedjék az őket JOGOSAN illető sápot. Kapunk egy fasza S.W.A.T.-os bevetést is, ahol csupa Bear Gryllsből álló állig felfegyverzett százezredesek, főtörzsök, meg csillagos ötössel vizsgázott desszantos G.I.Joek állnak csatasorba, hogy lekapcsoljanak egy kisebb bandát. Miután a rosszarcúaknak egy egész hadsereggel kell szembenézniük, nyilván nem ellenkeznek, vér sem folyik, úgyhogy hagyjuk is a picsába az egészet. Szép volt fiúk, mindenki mehet seggrepacsizni az őrs gőzfürdőjébe.

4.jpg

Lou egy hírszerzésnél dolgozó aktatologatóval beszélget. A beépülés lehetetlen, mert egy zsaru ugye nem ölhet csak úgy. Na, de Isten ezért teremté a spicliket, van is itt egy, aki amúgy 23 ember életét oltotta ki, de mivel most dalol, mint egy pacsirta, ezért azt a 23 kis botlást a helyi yard betudja a természetes kiválasztódásnak és szarik bele az egészbe. Lou nem csípi a spicliket, mert miattuk került ő is sittre. Szar az ilyen, de a show érdekében lenyeli a békát és végignézi, ahogy a chikano bemószerolja minden cimbijét, majd gond nélkül elsétál.

5.jpg

Vissza a kóterba. Februárban halt meg utoljára ember, no nem végelgyengülésben, úgyhogy erről annyira nem is beszélgetne Sharky, inkább csak a következő kérdéseket kérné. Lou akkor inkább Boxerrel beszélget, aki 10 évesen már ölt embert, ami azért megnyomorította a pici lelkét. Az egyik rokonából is kriplit csinált, aki az ellenséges bandában arcoskodott, úgyhogy hétszer lőtt a haverba, biztos ami fix. Egy hetes forgatás alatt, valahogy elmaradoznak ez emberölések a híradóból. Lou megy is beszélni a halottkémmel, aki szintén nem érti a dolgot, hisz az emberhullásnak évszaktól függetlenül, mindig szezonja van, most meg alig akad meló, baszki. A válasz két napra rá érkezik a híradóból, meraszongya a két banda békét kötött. No hiszen.

6.jpg

Lou megy is lemeózza az infót, Sharky is elmondja, hogy ez a béke biza nem kammer, de ha már itt van, akkor egy éjszakát maradjon már, választása úgyse nagyon van. Megy is a tetkósimogatás meg a Mi Madre, baszkikám boruljon már egymás vállának a két medve. A cellázás után Lou valami polgármesterrel beszél, hogy van manapság, asszony, gyerekek megvannak jól vannak, na meg a bandák kibéküléséről mi a véleménye? Oszt a kormány hogyan foglalkoztatná a bandatagokat? A képlet egyszerű, ha a városnak nem kéne a biztonságra irgalmatlan pénzeket költenie, akkor munkahelyeket is tudna teremteni a bűnös lelkűeknek. A törvény másik oldalán Lou megkeresi a 18. utcai banda fővezérét Viejo Lint, aki akkora jani, hogy simán megdumálja az őrrel, hogy vegye már le róla a bilincset, de tüstént. Mire ez a béke, arról beszélgessél. Miután 75000 elhullott egy bandaháborúban a mester rájött, hogy ez így nem fasza és kész.

7.jpg

Családi ünnep van El Salvadorban (értsd: vidd a családot a fegyházba) és mivel a két banda között is béke van ezért a lurkók is bejöhetnek a sittre látogatóba, úgyhogy egy napra az elvetemült gyilkosok is anyuci kicsi kedvencei lesznek. És – ahogy azt a Nagy Lebovsky című filmben is megmondták – bizony a kemény emberek is sírnak, ez a baszott nagy tanulság. 

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontár Károly 2013.03.18. 19:03:01

Az a "bandaháború" egy polgárháború volt, ami a 70-es évektől a 90-es évekig tartott. Rengetegen emigráltak miatta az Egyesült Államokba, köztük voltak azok is, akik megalapították a 18. utcai bandát, és később miattuk terjedt el az óhazában is a szervezet. Az USA ugyanis rendkívül egyszerűen oldotta meg a problémát, visszaszállította El Salvadorba az emberölésekért, kábítószerrel való visszaélésért és hasonló bűncselekményekért elítélt emigráns bandatagokat.

Vicces volt egyébként a bejegyzés. (not)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.03.18. 19:41:16

@Kontár Károly: Csak ezért a beszólásért sikerült regisztrálni? Az igen. (nem)

Az említett "bandaháborút" nem volt oly kegyes kifejteni az arról szót ejtő maffia vezér, én meg urambocsá pont nem a nagy történelmi lexikonommal tértem este nyugovóra, hogy erről koptassam a számat, pláne, hogy a hogyvolt sem egy értelmező netszótár, lásd: "sorozatok zanzásítva."

Amúgy, köszönöm az ingyen töri korepet, kíváncsi voltam rá, nagyon. (nem)

A nyelvtanom is szar, azért nem kell külön beszólni. Tudok róla.

Kontár Károly 2013.03.18. 20:07:34

Ne vedd ennyire magadra, nem áll jól.

Egészen pontosan ezt mondja a vezetőjük, hogy: "75,000 people died in the civil war." Ezt persze könnyű félreérteni...

Vicces, hogy alapvetően nem kijavítani akartalak, hanem kommentárként hozzádobni azt a pár plusz infót amit leírtam.

nadivereb 2013.03.18. 20:19:17

@Chat Géza: Szerintem sem volt kötözködés (mármint az utolsó mondattól eltekintve), viszont ha már itt tartunk, El Salvador az ország, San Salvador meg a város, néhol kevered őket.
Sajnos mivel nincs Discoverym (digimenjenazanyjába), nem tudom nézni, pedig egész kedvet kaptam hozzá.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.03.18. 21:04:51

@Kontár Károly: Magyar nyelven néztem, úgy bandaháború volt.
Én kötözködésnek vettem, Isten látja lelkem nem olvasom valami jól a jeleket. Már lehiggadtam.
@nadivereb: Azt úgy ahogy volt benéztem. Sorry.

evil demon satan devil 2013.03.19. 08:20:18

ezt a bandaháborús dolgot 1xűen meg lehetne oldani. sztem mindenki tudja, kik a résztvevő bandák tagjai, odarepülni valami helikofferrel és legépágyúzni a csőcseléket, ennyi :)
süti beállítások módosítása