Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csont nélkül 1x04 - Kabala

2013. március 18. 13:00 - Smiley93

Tűzpiros sportkocsi, kőgazdag baseballos pasi és hamis cipőjében parádézó Isabel a nyitóképen: egy kedvező végkifejlettel kecsegtető randi kellős közepébe csöppentünk, a rendőrcsaj is optimista, mert gyorsan meg is ejt egy hívást Walternak, hogy függesszék fel a kapcsolatukat, mert mással fog eksönözni, de rögtön. Szóval nincs több barátság extrákkal? Akárhogy is, az eksön egyelőre parkolópálya, ugyanis a pasas villájába betörtek. Isabel azonnal rendőrmódba kapcsol, a hapsi meg loholhat a nyomában, ha győz. Szakértő jelenlét ide vagy oda, a betörő végül meglóg értékes zsákmányával, a baseballkupákkal.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 210845.bmp.jpg

Reggeli helyszíneléskor készül pár dedikált fotó, de ennél több hozománya aligha lesz a nyomozásnak Isabel szerint. A pasija viszont bármit megadna azért, hogy előkerüljön az első meccslabdája meg hasonló ereklyék, kézenfekvő, hogy az eszmecserét a Világvégén, Walternál folytatják. Frank takaros listát készített a hiányzó tárgyakról, ám Walter szerint hazudik, és nincs kedve olyan kuncsaftokra pazarolni az idejét, akik még azt se árulják el rendesen, mit is keressen. No meg ott van az a bizonyos barátság extrákkal kérdéskör is, de ennek nyilván semmi köze a húzódozásához. Isabel a végére persze meggyőzi, hogy vállalja a melót, jöhet a főcím. Ezután kiderül: a baseballos igazi nagybetűs sztáár, olyannyira, hogy Willa imádattal ül le a székre, amelyet a szent hátsó is érintett és még szívesen nyomozna is, de Leo keményen nevelő-üzemmódra kapcsolt, ezúttal a becsületkassza hivatott tönkretenni a csaj idegeit. Kalaposék pedig sportereklyéket kínáló boltba igyekeznek puhatolódzni. Deja vu az előző részből: hamis árukkal kereskedő boltos, a kötelező kérdés-nem tudom a választ kör lefutása, és persze a aztán az infó: bizonyos Ikrek állhatnak a lopás mögött, és a boltos jé, véletlen tudja is, hol érhetők el.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 212355.bmp.jpg

Az ominózus helyszín egy lepukkant vízparti raktárszerűség, nem is hinnénk, hogy hősein jó helyen járnak, ha fel nem bukkannának az Ikrek, akik pont annyira hasonlítanak, mint Danny DeVito meg Arnold Schwarzenegger. És tipikus lúzer rosszfiúk is: miután Walter kiprovokál egy kis összetűzést, Leo gyorsan elintézi a két maffiózót, sőt a zsákmányt is előkeríti: plüsskacsák, ez mekkora biznisz.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 220325.bmp.jpg

Isabel meg Frankkel romantikázik, ilyenkor kevésbé tűnik letörtnek az eltűnt holmik miatt a baseballos, de aztán előáll a nagy vallomással: a Szent Kristóf medálját hiányolja olyan nagyon, ami anno segített neki kimászni a hullámvölgyből. Hmm, alig átlátszó. Érkezik is Walter, hogy belepofátlankodjon a párocska idilljébe, no meg a sztár házába, hogy prezentálja, a villa nem áll a biztonságtechnika csúcsán. És persze megint visszatér az elhallgatott keresett tárgy témájára, doppingra tippel, a vallásos csoda története sem ingatja meg ebben. Isabel hajlik rá, hogy igaza van, amin a baseball sztár fel is kapja a vizet, hát micsoda őrültek ezek, hogy doppingolással vádolják?! Abszurdum. Azzal elküldi a szerinte összeillő párost és egy lendülettel elcsörtet (a saját házából).

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 220942.bmp.jpg

Isabel már panaszkodik is a helyi pszichológusnak, Leonak Walterról, aki féltékenységében csak úgy belegyalogol az ő meg a tökéletes pasija közös jeleneteibe. A kalapos szerint amúgy is ezt szokta csinálni, meg különben is, ő Team Walter és nem Team Frank. Le is pattan gyorsan csapatmunkázni, újabb szerepjáték az erdőben, aminek keretein belül Leonak futnia kéne, inkább passzolja a lehetőséget. Szerencsére a Férfi, Aki Mindent Megtalál, így is rálel a csatornára, ahová a menekülő amatőr tolvaj a zsákmányt rejthette nagy ijedségében. Vagyis inkább csak a bakancsát, mert a hátizsákot a heverésző Leo fedezi fel egy fán, na tessék, és még azt mondják, hogy a rest kétszer fárad!

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 222227.bmp.jpg

Az edzésen Frank bénázik: a medál nélkül itt egy újabb hullámvölgy, szipp. De nini, kik jönnek ott? Hát a keresőbrigád a lopott áruval, Frank azonnal lecsap a táskára. De a Kristóf-medált lenyúlta Walter, csak nem ezt keresed?, lengeti meg a sztár előtt a kincset. Frank helyesel, de nem örül annyira, mint várható lenne, Walter meg egész egyszerűen tudja, hogy nem azt találta meg, amit itt igazából kerestek. Ez az a pont, ahol Leo diszkréten kivonul a szituációból, pont, mielőtt Walter kap egy hatalmas maflást Frank csapattársától.
Ami előidéz egy epizódot, több Walter bénázik baseball címszó alatt, mire több Willa megmondja neki a tutit: a baseball bizony babonások gyülekezete, csak akkor megy a játék, ha a kabala a helyén van. Magához térve Frank ugrálja körül hősünket, aki megvilágosodását felhasználva kihúzza belőle, mi az ő kabalája, amit meg kell lelni: egy pár heteken át érlelt, stoppolt büdös zokni. Guszta.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 224218.bmp.jpg

Odahaza Willa tartja a frontot, mondjuk nincs nehéz dolga, kivéve a becsületkasszát, ami igen irritáló lehet. Az Ikrek érkeznek trollkodni egy sort, tönkreteszik a zenegépet, fenyegetőznek miegymás, végül megkímélik a csaj életét, ha cserébe az szól nekik, amint megkerül Frank titokzatos tárgya. Nem lepődünk meg különösebben, hogy a következő snittben Willa már a kalaposnak meséli a sztorit, a becsületkassza kifosztásával felturbózva. Végkövetkeztetés: Willa a saját biztonsága érdekében ezentúl a duóval nyomoz. Ennek első pontja a már ismert szerepjáték, baseballozni kéne (elvileg), ami valójában történik, nem sok köze van a sporthoz. Viszont nagyon jó agytorna, a zoknit olyasvalaki vitte el, aki azt akarta, hogy a Frank-csapat felsüljön és csak ő tudjon róla. Sportfogadás?

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.07. 224359.bmp.jpg

És vissza a hamis ereklyékkel üzletelő boltoshoz: ő köpött ugye Walterékról az Ikreknek, nyilván ennél többet is tud. Például, nem fogadott véletlenül Frank ellen? Á, dehogy. Viszont akadt egy hibbant alak, aki hirtelen egy tetemes összeget tett fel a Frankcsapat ellen, kár, hogy ennél többet a boltos nem tud róla. Micsoda szerencse, hogy Willa családja egészen járatos az alvilági ügyekben, elég egy telefon Timonak, és a következő jelenetben már a keresett ürge bárnak álcázott kaszinója előtt tart kupaktanácsot a trió.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 205931.bmp.jpg


Míg Walter és Leo azon vitatkoznak, hogy melyiküknek kéne bemennie, Willa a tettek mezejére lép és szépen besurran a kaszinóba, a belépőjét a becsületkassza tartalmával nyeri el, az öregek meg puffoghatnak tovább a kocsiban. Vagyis, inkább csak Leo, aki nem venné a lelkére, ha a csajnak zoknik miatt lőnék szitává a fejét, Walter persze nem aggódik. Willa közben felméri a terepet, összehaverkodik a Zoknitolvajjal, terve is van már, amihez elterelést kér a kinti csapattól. A segítőknek sikerül a parabolát tönkretenni, sportfogadásnál zavaró tud lenni, ha elmegy az adás. A zűrzavarban Willa hipphopp kikapja Zoknitolvaj zsebéből a Nagyon Titkos Iroda kulcsát, benn hasonlóan gyorsan megtalálja a ropogós zoknit, amikor Leo hívja, jól van-e. Aha, persze, pont a Nagyon Titkos irodában kell leállni cseverészni. Szóval, minden oké, zokni pipa, kijutás... hát ööö, befutott Zoknitolvaj pisztollyal, és csalódott.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 211517.bmp.jpg

Erre a külső erősítés betör a kaszinóba, okoznak némi lightos verekedést, aztán már a Nagyon Titkos Irodában folytatódik a küzdelem. Oké, nincs nagy küzdelem, mert Zoknitolvajnál hiába van pisztoly meg túsz, akkora lúzer, hogy hőseink meg a zokni így is ripsz-ropsz átverik és kijutnak, ahol két fegyver és két Zoknitolvaj várja őket: az Ikrek. Csöbörből vödörbe.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 212152.bmp.jpg

Ők mondjuk annyiban más súlycsoport, hogy még nem értesültek a zsákmányuk mibenlétéről, azaz zoknivoltáról. Ja, és nem vesznek be ekkora marhaságot. Mindegy is, a Nagyon Titkos Irodából előbotorkál végre a másik Zoknitolvaj, rövid fegyverpufogtatás, és a két ellenség el is intézte egymást, hőseink meg a csata kereszttüzéből is sértetlenül evickélnek ki, aminek örömére – zokni híján ugyan – lepattannak gyorsütemben.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 212355.bmp.jpg

Hazaúton kiderül, hogy a zsákmányt persze Walter nem ok nélkül hagyta hátra: nem volt elég büdös és kigyúrt ahhoz, hogy a kabalazokni legyen, ergo azt másnál kell keresni. Adott Frank bizalmasa, a fogó, aki annyit pattogott a Kristóf-medálnál. Elég egy két keresztkérdés meg feltételezés, és a haver máris vall: Zoknitolvajnak tartozik, aki térdkalács-szétveréssel fenyegetőzött, egy vereség viszont kiengesztelte volna. De jó, inkább visszaszolgáltatja a zoknit. Leo szíve megesik a szerencsétlenen, és javasolja, hogy Franknek a kozmetikázott verziót adják be, amiből valahogy kicenzúrázzák a haver szerepét. A fogó hálálkodik, kérjenek tőle bármit nyugodtan. Akkor legyen mondjuk páholyjegy.

Szép piros térdzokni Walternél, passzolja is tovább Isabelnek, aki elől nem sokáig sikerül titkolni a haver már említett szerepét a zokniügyben. Sebaj, Walter cukiságfaktora olyan magasba szökött a párocska békítési kísérletével, hogy teljesen elhomályosítja ezt a tényt. Willa bűnözőfaktora viszont Leo szerint még mindig túl magas, a becsületkassza meg hiányos. Esetleg a csaj visszatehetné a nyereményt. Az sajnos nem rúg 1000 dollárra, ahogy a kalapos becsülte, de pont futja belőle egy számra a megjavult zenegépben, szent a béke. Frank-Isabel vonalon már kevésbé: a pár Walter orra előtt szakít, kicsit fura ez így. Meg az, ahogy Isabel tálalja a dolgot szexpartnerének. Meg az, hogy Walter ezek után kvázi felveti, hogy akár járhatnának is, amíg egyikük se esik bele másba. Részletek később.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása