Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Honey Boo Boo színre lép 1x01 - Az én bolondos családom

2013. március 16. 09:00 - triforce

Végre itthon is elindult a TLC realityje, ami nem a Hajógyárira járó csepeli műkörmösök vagy kiégett építésivállalkozó-feleségek amerikai megfelelőiről készült, hanem egy flúgos dél-georgiai családről, középpontban a gyermekszépségversenyekre járó hatéves Alanával, a.k.a. Honey Boo Booval. Elég jól leírja a várható produkciót, hogy a gyerekszáj/hűbazmegilyennincs élményre felfűzött Apró Szépségek c. műsorban fedezte fel a csatorna Alanát, mert a kislányaikat gyermekszépségversenyre járató gyakorló futóbolondokat bemutató sorozatból is kitűnt édesanyjával, mint Dopeman a Virginia Woolf Nőegyletből. A sorozat stabilan vicces, felváltva sokkoló és übercuki. A sorozatban látható Thompson család időnként tényleg hajmeresztő dolgokat csinál, de ennek az éremnek is megvan a másik oldala. Úgy mondhatnánk, hogy ez a kettősség a műsor veleje. Enjoy!

ep1_1.jpg

A gyermekszépségversenyekkel kezdünk. A szerkesztők gyorsan bemutatják nekünk Alanát, a kiskorú szépségversenyzőt az Apró szépségekből vett bejátszásokkal: ügyes, aranyos, akar, küzd, de rangosabb versenyről nem akar jönni a királynői cím. Anyukája is elmondja, mennyire melós és költséges ez a szépségversenyzés, de ez van, a siker nincs ingyen. Az egyik jelentben olyan táncot lejt Honey Boo Boo biztatására, hogy attól még a vonagló Gurmai Zita látványa is rögtön kellemesen üdítő lenne. Na, de a család nem adja fel, hamarosan lesz egy újabb verseny, nincs idő sopánkodni, anyukából előjön a Gyurcsány Ferenc, tegyük a dolgunk! A visszajátszások után Alana még elmeséli, hogy nem ő az egyetlen gyerek a családban, van neki három nővére is: az őrült "Pumpkin" Lauryn, a várandós „Chickadee" Anna és "Chubbs" Jessica. Az átfutó videóból azt is megtudhatjuk, hogy Jabba mama 32 éves, terhes lánya pedig 17... Innen is gratulálunk!

ep1_2.jpg

Egy perc telt el, máris több kérdést vetett fel a műsor, mint a Lost egy évad alatt. De a legfontosabb: Ki lehet a lányok apja? Erre gyorsan választ is kapunk, mert bemutatkozik „Sugar Bear" Mike, anyuka kedvese. Ő gyorsan meg is jegyzi, hogy nagy szükség van Sugar Bearre, mert túl sok az ösztrogén (ezt tuti a szájába adták) a háztartásban, kell egy kis tesztoszteron. Hát, ahogy zsebre vágják a következő jelenetben a család nőtagjai, még egy egész csapat doppingoló kerékpáros lecsapolt tesztoszteronja is kevés lenne ahhoz, hogy Sugar Bear heréi leereszkedjenek, de ez legyen az ő baja. Emberünk heti hét napot dolgozik, addig a család nőtagjai együtt vannak otthon a nyári szünet miatt. De nem lustálkodnak, gőzerővel készülnek Honey Boo Boo közelgő versenyére. Kiderül, hogy csak akkor ennyire szorgosak, ha muszáj: előfordul, hogy délig is alszanak, ha nincs sürgős dolgok. Oké! Időnként egyig is. Néha, tényleg... Na jó! Kettőig is. Látszik már, hogy anyuka nem az a szigorú fajta.

ep1_3.png

Kezdődik a felkészülés, első feladat a lányok ébresztése. A nagyobbak viszonylag simán kikecmeregnek az ágyból, egyből lefújják magukat valamivel, aminek a beazonosítására nem is vállalkozom, de Alana nem adja könnyen magát. Anyuka pankrációból vett vendégmozdulatokkal próbálja ébreszteni, de a pici Honey Boo Boo küzd, mint a rozsomák. Anyuka segítséget kér a nagyobb lányoktól, de a kamera végül csak nem mutatja, mivel sikerült rábírni Alanát, hogy kikászálódjon az ágyból. Az eddig látottak alapján talán jobb is, az arra fogékonyak imába is foglalhatják a szerkesztő nevét. Jön az eligazítás mamától: hétvégén nagy versenye lesz Alanának, készülni kell, meg nyakukon a Nyári Redneck Játékok, ami feltehetően a dél-georgiai kulturális élet nagy ünnepe, izgatottan várjuk. Anyuka újabb olyan titokba avatja be a nézőket, amire feltehetően senki nem volna kíváncsi: náluk mindenki a mosogatóban mossa a haját. Azért még elmagyarázza, hogy ez elsőre furcsának tűnhet, de mennyivel jobb ez, mint a fürdés. Hiszen akkor mindenki a saját mocskában hempereg. Csoda, hogy vízzel öblíti le a haját, mer abba meg a halak basznak. A következő pillanatban már azt látjuk, hogy mama a fejéhez kap, mert épp „meg kell piszkálnia a tetveit". Aztán egy olyan fölényes vigyort villant, mintha most szülte volna meg a világegyenlet képletét.

ep1_4.jpg

Eligazítás vége, kezdődjön a felkészülés. Evéssel persze. Anyuka megkérdezi, hogy jöhet-e a bajnokok reggelije? Mehet, persze! Úgyhogy neki is kezdenek sajtos pufit enni. Jabba mama újabb bölcsességeket hint a nézők elő: anyaként igyekszik jóra nevelni lányait. Persze itt nem a kanti kategorikus imperatívuszra gondol, hanem olyan karakterépítő útravalókra, mint hogy adjanak a külsejükre. Hiszen ő sem született szépség, de... Spoiler: nincs de.

ep1_5.jpg

Anyu még kicsit csinosítja magát, aztán vágás. Kívülről látjuk most a családi házat, ami ingatlanos eufemizmussal kiváló közlekedéssel rendelkezik: PÁR MÉTERRE tőle elzakatol a vonat. Na, ez hangos, nem a Sziget. Anyuka elmondja, hogy Alana most egy „természes" gyermekszépségversenyre készül. Az internet szerint ezek meglepően normális versenyek (már amennyire 5-7 évesek szépségversenye az lehet): tilos a smink, a gyerekek koruknak megfelelő ruhákat vesznek fel és a külsőségek helyett a személyes interjú számít inkább az eredményben. Anyuka folytatja a magyarázást: ez tulajdonképpen egy felkészülési meccs lesz az igazán nagy verseny előtt, amiből leszűrhetik, hogy mi működik és mi nem. Ha még mágnestábla is lenne mögötte, még Várhidi mesterrel is összekeverném, annyira okosakat mond. Látunk pár másodpercet a felkészülésből is. Anyuka sorolja az utasításokat (testtartás!mosolyogj! jobban nyisd ki a szemed!) Honey Boo Boo meg az utánozhatatlanul szakaszos, hol belassult, hol túlpörgött módján fel-alá sétálva mesterien hozzá a figurát. Ennyit a szépségversenyesdiből.

ep1_11.png

A kicsi család indul a Nyári Redneck Játékokra. Előtte még jól megbeszélik, hogy ők akkor most redneckek-e (korán reggel ritkán rikkant a redneck) vagy sem. Alana szerint azok (15-semmi), Chubbs szerint nem (15-15). Sugar Bear is csatlakozik Alanához (30-15), anyuka bekérdez, hogy mi mások lennének, ha nem redneckek (bréklabda)? Chubbs viszont nem hagyja magát: megvan az összes fogunk, nem (30-30)? Sugar Bear nem hagyja magát: quadoztok meg pocsonyában játszotok, nem (45-30)? Erre már értelmes ellenvetése Chubbsnak sincs, úgyhogy már azt látjuk, hogy Honey Boo Boo teljes odaadással üvölti, hogy megérkeztek a Redneck Játékokra (1:0, szép game volt, na). Anyukától megtudjuk, hogy a Nyári Redneck Játékok hatalmas dolog, átitatva csupa neme dologgal. Tulajdonképpen ez az amerikai dél olimpiája, csak sokkal több hiányos fogsorral és kőműves dekoltázzsal. Hogy a hónaljpukizás lesz-e olimpiai szám, sose tudhatjuk, de a lakótelepek mindenkori fiataljanak örömére a Rednekc Játékokra beverekedte magát!

ep1_6.png

Ahogy megkezdi a kiccsalád a helyszín bejárását, máris bűnözőkbe botlanak: divatbűnözőkbe! Ugyanis akad jópár megtermett hölgy, aki a nagy melegben nekivetkőzött és nem takargatja felesleges tízkilóit. Anyuka a Cosmopolitan fogadatlan helyszíni tudósítójaként lesajnálóan meg is jegyzi, hogy a sonkákat illene eltakarni. Közben olyan arcot vág, mintha fél Hollywood.az ő melléről akarná szippantani a kokaint. Aztán ahogy tovább részletezi a látottakat, világossá válik, hogy tudja ő is, hogy neki is van takargatni valója. (Ritka pillanat, de az anyuka örök-pozitív mentalitása egy pillanatra megtörik. Ilyenkor látszik, hogy nem annyira buta, meg az egész család, csak próbálnak derülátók és pozitívak maradni. Egy könnycseppet elmorzsolunk, ilyen is kell. ) Aztán a Thompson nővérek élvezik kicsit a játékokat. Pumpkinnak a fogaival kell disznólábakat kihorgásznia egy vízzel töltött dobozból, Honey Boo Boo és Chubbs hasast ugrik egy pocsolyába. Meg még egyszer. Aztán megint. Végül élvezik még kicsit a redneck bulit.

ep1_7_.jpg

Ugrunk kicsit előre. Együtt a család, és békésen dobálgatják egymást sajtos pufival. Chubbs előáll fogyási szándékával, amit anyuka nagyon helyesel, még abba is belemegy, hogy együtt fogy a lányával. A szándék komolyságát kicsit alássa, hogy Chubbs szája épp tele van az ízesített kukorica darával, na de majd holnaptól biztos nem ez lesz. Aztán Chubbs érdekes hipotézissel áll elő: a pukizás fogyaszt, a sok pukizás sokat. Úgyhogy neki ez menni fog. Anyuka büszkén meg is erősíti, hogy ilyen téren a lányai teljesen egészségesek. Ismét köszönjük a tájékoztatást! Ezután mérlegre áll a család, anyukának sikerül kiakasztania a készüléket. A lányok jól meg is mondják, hogy igen, anya kövér. De mosolyognak hozzá, mert őszintén tesznek rá, nem ez a lényeg.

ep1_10.png

Újabb ugrás, már a versenyen vagyunk. Most magyarázzal el anyuka a különbséget a természetes és a „csillámos" (glitz, ha úgy többet mond) versenyek között. A mostani az előbbi kategóriába tartozik, úgyhogy Alanának egy kis természetes szépséget kell villantania, ehhez képest eléggé kikent arca van.Alana letudja a körét, láthatjuk, hogy az egész család drukkol neki, ez azért cuki. De az eredményhirdetésnél kiderül, hogy sajnos nem nyert semmit. Közban olyan arcot vág, amilyen DiCaprio az Oscar-gálán.

Bár nem nyert semmit, anyu elmondja, hogy neki Alana mindig igazi nyertes lesz. Eltörik a mécses, de mindenki vigasztalja Alanát. Anyukának majd megszakad a szíve, azon lesz, hogy legközelebb nyerjenek. Sugar Bear rátromfol az előbbiekre, szerinte kellő gyakorlással akár még Miss America is lehet Alanából. Rajta marad még pár másodpercre a kamera, de nem, nem röhögi el magát. Anyuka még elsorolja, hogy mennyi mindennel kell készülni a következő versenyre, aztán függöny.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Circus 2013.03.16. 12:29:34

Ehhez értesz, teniszhez egyértelműen nem.

Passzolt a beszólás a bloghoz, illetve a 'műsor'hoz? :)

Én meg szintén hülye vagyok, hogy hólapátolás közben ide is benézek.

Anija 2013.03.18. 23:02:00

Koszi a hogyvoltot, nekem sajnos volna "szerencsem" eloben kovetni az epp aktualis epizodokat, de eddig nem tettem. Tovabbra se fogom, a hogyvolt eleg lesz. :)

szekőcei 2013.03.19. 09:52:51

minden tiszteletem, hogy ezt nézni tudod ÉS még írsz is róla! :)

triforce 2013.03.19. 10:00:47

@szekőcei: És ez még csak az első rész...

triforce 2013.03.19. 10:04:12

@Circus: Tényleg nem értek sokat a teniszhez, csak az adok-kapok miatt elsőre kézenfekvőnek tűnt az ottani pontozás "elasztikus" átvétele. Bénán írtam, mea culpa.

szekőcei 2013.03.19. 14:45:19

@triforce: azóta elolvastam a második részt is...

Lehet mégis csak megvallósul az "Idiocracy" című remekmű?! :(

ui.: gracc és jöhet még, feldobja a munkanapokat! ;)

belekotyogok 2013.03.23. 11:27:54

Műsor sokkoló, a hogyvolt vicces. :)

Kiskorúak veszélyeztetéséért simán bezáratnám a nőt...legalábbis a hogyvolt alapján, a műsort még nem láttam.

Charlie Brown2 2014.02.11. 13:37:41

hol lehet online nézni magyarul vagy feliratosan?
süti beállítások módosítása