Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x10 Hearts and Minds

2013. március 15. 17:00 - Szencsike

Este 6 óra, az urak egy mellékút melletti tisztáson kilőni készülnek egy V cirkálót. Kyle kezeli a felturbózott vállról indítható rakétavetőt és telibe találja a hajót. A roncsokhoz rohannak, Jackatyának feltűnik valami furcsa. Egy kiégett fejű játékbabát talált, kétségbeesetten kutat túlélők után. Az FBI központban Era holttestek fotóit nézegeti, Paul érdeklődik nála a nyomozás fejleményeiről, de az irodában mindenkinek megszólal a mobilja.  Eráét kivéve, ő telefonál a másik csapatának. Ryan jelenti, hogy a hajón emberek utaztak, a háttérben rendőrautók szirénáznak, el kell tűnniük. Sejthető, hogy a sikló lelövéséről Annáék is tudnak, sőt az ő fejükből pattant ki. Ezzel elintézték, hogy az emberek is a lázadók ellen forduljanak.

pic1.png

Nézzük meg, mi is történt 12 órával korábban. Ryan mivel nem ment el Vallal, visszatér a lakásába. A feldúlt nappaliban megtalálja párjával közös képüket, mikor a jeladó működni kezd. Joshua jelenti, hogy eredménytelen volt a kutatás Ryanék és az ellenállók után, így Anna vadászokat akar bevetni. Még ma érkezik egy sikló, amelyen vadászok fognak érkezni. A hajó nem szállhat le, meg kell semmisíteni. Ehhez a megfelelő V technikát kell alkalmazni. Jackatya egy kiadós bokszedzéssel vezeti le a feszültséget a templom egyik irodájában. Era érkezik és ő is tart egy kis bemutatót, hogyan kell helyesen ütni a bokszzsákot, Jackatya. Kyle is betoppan, évődnek egy kicsit egymással, ám Ryan és a hírei tönkreteszik a pillanatot.

pic2.png

Ryan beszámol a vészhelyzetről, és a vadászokról. Lényegében ők kutatják fel a kiszemelt áldozatot, hogy később megölhesse egy harcos. Cselekedni kell, de azonnal. Kyle esélyesnek tartja, hogy a média ellenük fordulhat, terroristának beállítva a hajót lelövőket. Ryan szerint Anna ki fog találni valami kamusztorit, hogy elfedje a támadást, hisz kiderülhetnek bizonyos titkok is a gyíkokról. Era é s Jackatya fenntartásokkal fogadja a tervet, mi van, ha esetleg emberek utaznak a hajón? Joshua infó 100%-osak, csak V-k lesznek a hajón, megvan a repülési terv, nem lakott területen fognak támadni, cselekedni kell! Jackatya lelkiismerete még háborog, Era végül rábólint, Kyle szervezheti az akciót. Főcím.

pic3.png

Később Jackatya a templom magányát kihasználva imádkozik a terv sikeréért és a lelkiismerete tisztaságáért. Kedvenc néz be hozzá, még mindig szeretne az ellenállókról infókat megtudni, mert harcolni akar. Jackatya nem tud semmiről, Kedvenc a saját előnyeit ecseteli, közel van Annához, minden hajóra feljut. Jackatya a hajó szóra felkapja a fejét, és óvatosan arra kéri Kedvencet, hogy ha lehet, ma ne utazzon a különsiklókkal. Kdvenc veszi a lapot, megköszöni az infót és elmegy. Lisa az anyahajón egy érdekes beszélgetésnek a tanúja. Két hölgy közül az egyik sír, és egy rémálomról mesél. Lisa odamegy hozzájuk és kedvesen az álomról kérdezi őt. A nőt egy sötét folyosón tolták végig V orvosok, az utat piros fények jelezték. Egy teremben több száz tűt szúrtak a testébe. A jelenetet Anna is végignézi, láthatja azt is, ahogy a hölgy megfogja Lisa kezét, mert úgy érzi, hogy ez nem csak egy álom volt. Lisa megérinti a nő kezét, biztonságban van.

pic4.png

Annához megérkezik Kedvenc, rögtön meg is dicséri a legújabb riport miatt az új programról. Kedvenc köszöni, de vannak hírei: nem biztonságosak a V siklók. Anna rendkívül hálás az infókért, ez rájuk nézve egy igen veszélyes fenyegetés, tudni akarja, hogy kitől hallotta. Kedvenc nem adja ki az informátorát, nem lenne etikus. Ha nem, hát nem, de ma nincsen különjárat. Kedvenc meglepődik, ám Marcus miatt mennie kell. Anna rögtön vázolja a helyzetet, kiszivárgott, hogy vadászok mennek le, tehát még vannak ellenállók. Viszont, ha valóban várnak egy hajót, megkaphatják.

pic5.png

Délután háromnegyed 5, Kyle megszerezte a rakétavetőt, és a V programmal is felturbózta. Erának és Jackatyának vannak még kétségei, Ryan szerint minden tuti, menniük kell. Megérkeztek a helyszínre, jön a sikló, Kyle lelövi, szétrobban, roncsok mindenütt, majd Ryan telefonál Erának, hogy csúnyán tévedtek. Emberek utaztak rajta. Era pánikba esik, rögvest hívja fiát, aki otthon házit ír. Ty is ledöbben, a tv már tudósít a siklóról, terrorista támadás történt. Ty Lisa miatt aggódik, lehet ő is a hajón volt. Era megtörten megy ki a helyszínre, valóban emberek utaztak a hajón. A csapat az alagsorban gyűlik össze senki sem tud erre magyarázatot adni. Jackatya kibukott, emberek megölése nem szerepelt a tervben, nem fog ez így tovább működni. Era vele ért egyet, ám vannak más problémák is. A srácok túl sokáig voltak ott, előfordulhat, hogy nyomokat hagytak. Jackatyát nem érdekli, ő kiszáll a buliból. A lelkesítő beszédet Kyle mondja el: fel kell állniuk minél hamarabb.

pic6.png

Ty megérkezik az anyahajóra, Anna nyugtatja meg őt, hogy Lisa jól van. Tynak ez volt a végső lökés ahhoz, hogy eldöntse, a hajón akar élni. Annának nyert ügye van. Az FBI irodában is forr a levegő, Paulnak minden emberre szüksége van, Erának is a csapatban a helye. Malik ügynök a keréknyomokat elemzi, a hajón kb 15-20 ember utazott, hosszú ideig fog tartani az azonosítás. Kolléganő jelenti, hogy a helyszín közelében lévő utakat szinte azonnal lezárták, lehetséges, hogy a tettesek átmentek egy fizetőkapun is, ahol videofelvétel készülhetett róluk. Era is a gépe elé ül, a helyszíni fotókat nézi végig, amíg a képek betöltenek Ryant hívja. Leadja az infót a fizetőkapuról, a fiúk lehet átmentek egy ilyenen. A felvételeket egy külön épületben őrzik, oda kell menniük, mielőtt megtalálják azokat. A fotók betöltöttek, egy emberi csontot ábrázoló képen megakad Era szeme, a csont sértetlen, vagyis a hullák már hullák voltak korábban is. Ők nem tehetnek semmiről. Ám valami történik, a kép eltűnik Era képernyőjéről, valaki kitörölte. Era megnézi, kik vannak bejelentkezve a hálózatra, furcsa véletlen, de főnöke Paul épp kijelentkezett és távozni készül az irodából, hogy elhozza a videofelvételeket.

pic7.png

Ryan és Kyle megérkeztek az irodaházhoz, ahol a videofelvételek vannak. Kyle navigálja Ryant, akinek sikerül megtalálni a szerverszobát, és egy rövidzárlatot előidézve letörölnie a felvételeket. Csak másodperceken múlott, hogy Paul nem találta ott őt, aki nem örül, hogy megsemmisültek a felvételek. Kedvenc érkezik Jackatyához, jött megköszönni az infókat. Kedvencnek viszont a másik oldal felé is tennie kell a kötelességét, kénytelen lesz terrorista támadásként tálalni az ügyet. Anna teljesen le volt döbbenve a támadáson, Jackatyára nehéz idők jöhetnek, ha ő is ellenálló. Az anyahajón Anna épp a sajnálkozó beszédét nézi vissza Marcus-szal, és rendkívül örül a fejleményeknek. Az ellenállókat a világ végre terroristaként ismerheti meg. Lisa jön hozzá, ő döntheti el, hogy Anna melyik szívhez szóló szónoklatot mondja. Anna megdicséri lányát, milyen kiválóan ért az emberi érzelmekhez.

pic8.png

Jackatya még mindig a templomban üldögél, Travis atyának panaszolja, hogy megingott a hite saját magában. Az idős kolléga azt tanácsolja, hogy nézzen mélyen magába, merítsen erőt. Jackatya emberéleteket sodort veszélybe, de most nem a háborús múltjára gondolt. Az FBI irodában Era kap jó híreket, a kamerafelvételek megsemmisültek. Sajnos azonban Paul keresztülhúzza Era számításait, igaz, hogy bizonyos felvételek törlődtek, de elhozták a néhány órával korábbi felvételeket és ezeket egy másik szerveren tárolták. Sőt már gyanúsított is van, igaz ő nem tipikusan az a bűnöző fajta. A kihallgatóban Jackatya üldögél, lehet vallani. Jackatya nem szól semmit, Paul a kemény zsarut játssza, vele nem lehet packázni. Era kér néhány percet négyszemközt a gyanúsítottal, hátha meg tudja őt győzni, és Malik kolleginát kéri a fotókkal. Miután Paul kiment, gyorsan ismerteti a helyzetet, a V-k átverték őket, nincs gáz és ha visszajönnek, legyen rémült. A kollégák belépnek, Era keménykedni kezd vele, de Jackatyának visszajött az önbizalma. Igen valóban arra járt, egy hívőt látogatott meg, azt csak szabad, nem? Most komolyan, csak ennyit tudnak felmutatni, egy átlagos kocsival hajtott arra, máris be kell hozni? Végül kénytelenek elengedni őt, Era elégedetten távozik az irodából.

pic9.png

Lisa sétál a hajón, mikor felfedez egy tiltott területre figyelmeztető feliratot. Belép az ajtón és a hölgy álma tényleg valóság. Sötét folyosó, piros irányjelzés, doktorok és rengeteg tű. A tűk egy hölgy testébe fúródnak. Előjönnek a következő kísérleti alanyok adatlapjai, Tyler is közöttük van. Lisa következő célpontja Ty lesz. Jó színésznő a lány, mert a srác rögtön elhiszi, hogy Lisa csak az anyja kívánságára volt vele, a pásztoróra a siklón az csak azért történt, mert Lisa valami új dolgot akart kipróbálni. Anna sajtótájékoztatót tart, elcsukló hangon beszél az élet értékéről. Talán a legnagyobb hibájuk a feltétlen bizalom, ezért történhetett ez a súlyos tragédia is. Az ellenállók meg akarják őket semmisíteni, pusztán azért, mert mások. Paul Malik ügynököt küldi fel az anyahajóra, hogy biztosítsa Annát, kézben tartják a nyomozást. Anna súlyos döntésre kényszerül. Kénytelen átgondolni, hogy az őket ért támadások fényében maradhatnak-e a bolygón. Ők békés nép, csakis a béke számít.

pic10.png

Erának hamarosan új feladata lesz. Paul kinevezte őt az egység vezetésére, akik az ellenállást fogják felszámolni. Két gyanúsítottjuk is van, az egyik Kyle Hobbes, a másik meg egy szemüveges ismeretlen férfi. Malik ügynök is megérkezik a hajóra, Anna kész fogadni őt, hisz Malik ügynök is gyík. Bizony, az FBI ügynöknője hű szolgálója Annának, ő volt az aki ellopta Paul azonosítóját és az ő neve alatt kitörölhette a fényképes bizonyítékokat és eltüntette a csontokat is. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya áll mögötte, övé lehet a megtiszteltetés, hogy az ellenállást felszámolja.

pic11.png

Szupercsapat Kedvenc tudósítását nézik, a V-k támogatottsága megnőtt, és az ellenállást pedig világszerte népharag övezi. A tékozló fiú, Jackatya is visszatér, és bűnbánatot tart, ő volt az aki köpött Kedvencnek, így bukott el a terv sikere. Nem akarta, hogy Kedvenc meghalljon, ha a V siklóval utazna a mai nap, mert egy élet is sokat számít. Anna ezt használja ki, hogy óvni akarnak másokat, az emberségüket nem veszíthetik el. Jackatya újra bandatag lett. Era hazatér, az összetört fia fogadja őt, még a földönkívüli csajok is képesek fájdalmat okozni, ez szörnyű. Anna diadala még nagyobb, számtalan kormány fejezi ki sajnálatát és a segítségüket ajánlják a gonoszok elleni harcban. Vagyis félnek, hogy Annáék elmennek. Lisa is bűnbánatot gyakorol anyja előtt, nem sikerült Tylert a hajóra költöztetnie. Azt mondja, hogy ő nyomult túl erőszakosan, és Ty hagyta ott. Anna megérti, majd megpróbálják másképp becserkészni a gyereket, majd lekever egy hatalmas pofont a lányának. Lisa nem is érti, miért, de jön a magyarázat. A lányt megtámadta az ellenállás, és egy férfit nagyon tud bosszantani az, ha nem tudja megvédeni a kedvesét. Anna utasítja az egyik őrt, hogy törje el Lisa lábát.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása