Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A főnök 5x05 - Az eltévedt golyó

2013. március 13. 11:00 - leeann

Az elsőbbségi gyilkossági csoportot újabb gyilkossághoz riasztják. Brenda és Fritz éppen a nemrég elhunyt macskájuk dolgait viszik egy menhelyre, amikor érkezik a hívás. Brenda csapata már a helyszínen van, ezért Fritz intézi tovább cicus hagyatékát. Napi halottunk, Reggie egy golyóval a fejében végezte. A templom közelében dolgozott, és a helyi pap szerint jó ember volt. Brenda gyors ütemben kiosztja a feladatokat csapata tagjainak, ő pedig Sanchez nyomozóval megy felfedezni a környéket. Sanchez, mint egy jó idegenvezető megmutatja Brendának, hogy milyen a környék felosztása bűnözésileg, majd a csapat visszatér az irodába elemezni a megszerzett információkat.

fo 5x5-1.jpg

Flynn szerint banda-ügy lehet a háttérben, Sanchez pedig régi börtönkapcsolatra tippel. Kiderült az áldozatról, hogy tényleg volt börtönben, de szabadulása óta megjavult és hasznos tagja próbált lenni a társadalomnak. A helyi pap, Jack atya teljes mértékben kiáll amellett, hogy Reggie megjavult, és a légynek sem ártott volna, ezért nem volt ok arra, hogy megöljék. Brenda a boncolástól várt némi előrejutást az ügyben, de ez sem járható út, mert semmi értékelhető nem derül ki.

Gabriel őrmester egy lakossági fórumot javasol, hátha valaki tud valamit, de Brenda hallani sem akar róla. Jack atya benne van, legyen lakossági fórum, de arra fel kell készülni a rendőröknek, hogy az emberek elhanyagolva érzik magukat, ezért biztos, hogy dühösek lesznek. A fórum létrejön, és ahogy az várható volt, ez emberek dühösek, kiabálnak és mondják a magukét, de nem igazán tudnak olyan információt adni, ami jól jöhet. A közösség nagy része azt gondolja, hogy a lövöldözés Reggie bűnözői életmódja miatt történt, de a fiú anyja szerint erről nem lehetett szó, a fia megváltozott, megtért és példás életet élt egy jó ideje.

fo 5x5-2.jpg

A fórum nagyjából azért van, hogy Brenda csapata valamilyen indítékra leljen, de indíték helyett egy másik lövöldözésről kapnak információt, ami felkelti a főnöknő érdeklődését. Az elsőbbségi nyomozó csapat átvizsgálja az emberek által említett lövöldözés helyszínét, és találnak elég sok 32-es fegyverből származó töltényhüvelyt. Sanchez felméri a környéket, hogy honnan jöhettek a lövések, és van egy sejtése. Brenda és Provenza még mindig a lakossági fórumon vannak, ezért telefonon kapják az infókat, és Pope főnök ragaszkodik hozzá, hogy Johnson fönöknő maradjon ott vele és rázzon kezet az emberekkel. A kötelező körök miatt Provenza fogja majd tájékoztatni Brendát a fejleményekről.

fo 5x5-3.jpg

Kiderül, hogy a lövöldözésről jelentés nincsen, de van egy hangfelvétel, ami a 911-re futott be a lövöldözés helyszínén lévő benzinkút telefonvonaláról. Sanchez megkéri Tao-t, hogy a lézerével célozzon el magától, mintha egy fegyver lenne. A lézert a templomtoronyból tökéletesen lehet látni. Flynn ott áll, ahol Reggie meghalt, és a lézerfény egyenesen rá mutat. Tao a benzinkúttól indított lézervonala egyenesen Flynnre mutat, vagyis Reggie-t egy másik lövöldözés eltévedt lövedéke ölte meg. A benzinkút legalább 3 utcára van, de a lövedék pont eltalálta a templom mellett dolgozó fiút.

fo 5x5-4.jpg

Mielőtt kihallgatnák a 911-es hívás alapján a fiút, aki telefonált, még otthon Fritz feldobja Brendának a gyerekkérdést. Brenda nincs oda a gyerek ötletért, de irány a munka, mert el kell kapni egy gyilkost. Szóval a fiú elmondja, hogy 2 bandatag zaklatott egy fickót, aki egy Cadillac-et vezetett. A Cadillac tulajdonosa fegyverrel kergette el a gengsztereket, és a fiú felírta az autó rendszámát. A rendszám alapján behozzák a tulajt, aki rendes tagnak látszik. Ugyan volt némi kihágása, de semmi komoly dolog. A Cadillac-es fickó önként adta oda a fegyverét, és a golyók abból valók.

fo 5x5-5.jpg

Miközben Brenda megy kihallgatni a Cadillac-est, Sancheznek sikerül megtudnia, hogy ki a 2 gengszter, ennek örömére Flynn-nel karöltve mehetnek is a fickókért. Brenda az irodájában elbeszélget Cadillac-es fickóval, aki elmeséli, hogy milyen diadalmasan megvédte az autóját, majd azonosítja a gengsztereket is. Ő úgy érzi, hogy nem tett semmi rosszat, csak védte a tulajdonát, de amikor megtudja, hogy az egyik golyó megölt valakit, teljesen kiborul. Sanchez és Flynn behozzák a bűnözőket, majd Brenda veszi kezelésbe őket. A két fickó elég hosszú bűnlajstrommal rendelkezik, és most sem túl készségesek. Semmi tiszteletet nem mutatnak, de azt még nem tudják, hogy kivel állnak szemben.

fo 5x5-6.jpg

Brenda első körben azt mondja nekik, hogy a lövöldöző megvan, de az ő vallomásukra is szükség van a történtek pontos megismerése miatt. A két bandatag elmesélik töviről hegyire, hogy miként rémítették halálra szerencsétlen Cadillac tulajt, aki úgy összetojta magát, hogy félelmében lövöldözéssel próbálta elriasztani a két nehézfiút. A két bandatagtól írásos vallomás van arról, hogy közvetve ugyan, de megöltek egy embert. A két bűnöző életfogytig gondolkodhat azon, hogy érdemes volt-e ezt az utat választani, vagy sem.

fo 5x5-7.jpg

A bűnözők rács mögött vannak, és szegény Reggie egy véletlen folytán lett áldozat. Reggie anyja megnyugodhat abból a szempontból, hogy jól hitte, a fia nem vált újra bűnözővé, és nem a régi élete miatt halt meg. Jack atya vállalja, hogy átsegíti ezen Reggie mamáját. Brenda szerint nem volt értelme Reggie halálának, de Jack atya szerint volt, sőt összerántotta egy kicsit a közösséget, és közelebb hozta egymáshoz az embereket és a rendőröket. Annyira közel, hogy az elsőbbségi nyomozó csapat is beáll a helyiek mellé lefesteni a közösségi házat, ami Reggie-nek már nem sikerült. Sanchez, Gabriel, Tao, Provenza és Brenda sorrendben állnak neki a munkának, egyedül Flynn nem áll be, de tőle nem is vártuk el a dolgot. Legalább van egy kis összefogás.

Címkék: a főnök
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása