Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x04 - Everybody Hates Hugo

2013. március 11. 09:00 - Szencsike

Hurleyvel indítunk, aki kellemes zenére fedezi fel a bunker kamrájának titkait. Kaja mindenhol, több mint negyven nap után most lát igazi ételt. Néhány Dharma-kaját meg is kóstol. Az élvezetet Yin zavarja meg, aki angolul beszél Ducihoz. Vagyis inkább Hurley beszél hozzá koreaiul. Elcsevegnek a közelgő változásokról egy Csirke ruhába bújt fazon mellett, mikor valami pittyegni kezd. A riasztó az, belépett a kritikus 4 percbe, Hurley felriad az álmaiból. Kati a váltótársa, Duci bepötyögi a számokat és meg sem próbál lelkesedni új feladata iránt. A sziget másik végében Mike-ék tengetik a napjukat a lyukban. Yin megpróbálna kimászni, Mike kiabálni kezd, Sawyer pofázik. Csodák csodája, kinyílik a tető, Dzsungelharcos visszatér, és udvariasan felajánlja Yinnek a szabadságot. Yin habozik, de Dzsungelharcos mellett ott terem Ana, aki le fogja lőni Sawyert, ha Yin nem mászik. Yin él a lehetőséggel, a következő szabad ember Mike lesz. Sawyer tovább pofázik, Ana nem lő, inkább egy kővel dobja fejbe bőbeszédű foglyát, Mike társa szitkai közepette kimászik a gödörből. Sawyer lent marad. Főcím.

pic1.png

Flashback, azt látjuk, ahogy Duci megnyeri a számokkal a Megalotto főnyereményét. Hurley elájul, anyukája jön hozzá, és pár pofonnal életre kelti a fiát. Nem mondja el túlbuzgó anyjának, hogy megnyerte a milliókat, inkább hallgatja, ahogy kritizálja őt lusta életmódja miatt. Változtatnia kellene az életén, szerencsére a szóáradatot egy telefonhívás megszakítja. Vissza a szigetre, a bébiszitter Rocker kérdezi ki Ducit a bunkerről, de Duci nem ad semmi használható választ, Rocker mérgesen lelép tőle. Ezután Duci a kedves néger hölgyhöz, Rose-hoz sétál, aki épp a nagymosást végzi. Úgy tűnik eddig Rose nem kérdezett semmit a bunkerről és Duci ezt furának tartja. A mosást nem végzi el helyette a bunker, hangzik a bölcs válasz, de Duci meg tudja ezt cáfolni. Elviszi Rose-t a földalatti rejtekhelyre, aki szintén meglepődik a helyen. Doki fogadja őket, nem örül, hogy Duci pletykált, de Rose megbízható, maradhat. Ducinak kell a segítség egy munkában.

pic2.png

A parton Claireanyu sétál, láthatóan élvezi a nyugodt perceket. A hullámok egy váratlan ajándékot hoznak neki: a palackposta üvegét. A bunkerban Doki ismerteti Duci és Rose feladatát: az éléskamra tartalmát kell leltárba venni, kiszámolni, hogy a kaja meddig elég, és csak utána lehet szétosztani. Mikor az Apollo csoki előkerül , Rose nosztalgiázik csoki imádó férjéről. Ő is ugye a gépen ült, és nem, nem halt meg. Duci azon aggódik, hogy a feladata miatt mindenki megutálja. Rose szerint nem, mert ő az egyetlen, akit mindenki szeret. Jön Kati, sampont kér, Duci próbálna tiltakozni, de Kati természetesnek veszi, hogy jár neki és viszi a cuccot.

pic3.png

Flashback, Duci a munkahelyén, Mr Kotkoda csirkefalatozójában is csak a telitalálatos szelvényét nézi. Jön egérképű barátja, hogyléte felől érdeklődik, de a főnök Ducit hívatja az irodába. Megmutat neki egy felvételt, amin Hurley épp falatozza a csirkeszárnyat és képregényt olvas. Menőjenő főnök mérges, Hurleynek ki kell fizetnie a megevett kaja értékét, majd Hurley szalvéta pazarlásán pattog egy sort. Hurleynek biztos sok pénze van, hogy így pazarolhat, mert az étteremnek nincsen. Hurley erre felmond. Később a parkolóban próbál megnyugodni, Egér csatlakozik hozzá, ő is felmondott.

pic4.png

Kopaszember járja az erdőt, gyümölcs után kutat. Egy helyen megáll és kiabálni kezd valakinek, aki követte őt, jöjjön csak elő. Rocker az, fel van háborodva, hogy őt, a kisbabák megmentőjét kihagyják a buliból, tudni akarja, mit titkolnak előle. Locke szívesen mesél neki. A bunkerban Arab bontaná a falat, de a két és fél méter vastag beton kifog rajta. Doki a mágnesességet is említi neki. Arab a bunker alá akar bejutni. Sawyer üldögél magányosan a lyuk mélyén, de Ana és a Dzsungelharcos ítélete szerint kijöhet, mivel Mike és Yin tisztázták őt és a közös kapcsolatot is. Sawyer-t nem könnyű kiengesztelni, egy követ rejteget a markában, Ana észreveszi és utasítja, hogy dobja el. Sawyer nem teszi meg, Ana behúz neki egyet, és amíg Rosszarc a földön van, Ana ismerteti a szabályokat. Pontosan azt és úgy kell tennie, ahogy ő mondja, különben bajok lesznek. Rosszarc egy kis rábeszélés után elindul új barátaival.

pic5.png

Rocker és Kopaszember kitárgyalják Desmondot. Rocker hihetetlennek találja a sztorit, Locke Des után ment volna, de a férfi nem hagyott nyomot. A gombot viszont meg kell nyomni, az emberek párosan, hat órás turnusokban menthetik meg a világot. Rocker felderül, hogy van lemezjátszó, attól még inkább, mikor megtudja, hogy Duci az élelemfelelős. Duci a leltár fáradalmait a parton pihenné ki, ha Rocker nem találná meg. Rocker meg sem próbál bájcsevegni, tudja, hogy a jó baráton keresztül vezet az út a kajához, neki mogyoróvaj kell. Clairenek lesz, egy édesanyának, de Hurley be akarja tartani a szabályokat, nem adhat. Rocker megharagszik rá, Duci tagja lett a törzsi tanácsnak, nincsen közöttük barátság, és mérgesen elcsattog. Duci flashbackkel egyet. A zeneboltban Egérrel a Drive Shaft egyetlen slágerét énekelgetik, nincsenek elragadtatva az együttestől. Hurley lelép a fejhallgatókhoz, ahol egy Starla nevű csinos lány a kiszolgáló. Csevegnek egy kicsit, a vége egy randi lesz. Duci korábban már randira akarta őt hívni, így most megtette, mielőtt a lottónyereménytől megváltozna az élete, bár ezt nem teszi hozzá.

pic6.png

Arab a bunker alagsorát mutatja Dokinak, minden betonnal van borítva. Az energiát geotermikus generátorból nyerik. Arab szerint a betonozás miatt Csernobilra hasonlít a hely, de a hosszabb eszmefuttatást furcsa zajok akasztják meg. Doki elindul a hangok irányába, és a bunker fürdőszobarészén mászik ki. Benyit a fürdőbe, Kati épp végzett a zuhannyal. Nem teljesen elégedett a bunker vízellátásával, de legalább zuhanyozott egy jót. A sziget másik oldalán a kiscsapat hazafelé tart, Mike egy Libby nevű nőnek meséli, hányan élnek a sziget civilizált oldalán. A másik csapat 23 főt számlál. Dzsungelharcos a sor végén Sawyertől kér bocsánatot, de Sawyer nem viszonozza a békejobbot. Megérkeznek a táborhelyükre, egy vasajtón kopog be Ana, amit egy 60 év körüli úr nyit ki. Mike-ék is egy bunkerbe érkeztek, bár ez inkább hasonlít egy barlangra, mert berendezés sincsen benne, a falakat pedig nem borítja vastag betonréteg. A stewi csaj üldögél bent, ő az aki Jacknek adta a piát a gépen, az idős úr rögtön informálja a lakótársát az újakról. Mike is elgondolkodik, ha 23-an vannak, hol csapat többi része? Libby elfelejtette közölni, hogy csak voltak 23-an.

pic.png

Sun kertészkedik, Claireanyu Áronnal és Shannon Vincenttel érkezik hozzá. Átadják Sunnak a palackpostát, rábízzák mit kezdjenek vele. A bunkerban Locke a fegyverraktár készletét szemlézi, Duci jön hozzá feldúltan, minek pletykált Rockernek? Ő lesz a rossz, aki miatt Claire nem kaphat kaját, őt fogja mindenki utálni, ebből ő nem kér többet. Locke szerint Ducinak ez a küldetése, ugyanúgy mint neki a gombnyomogatás eszméjének terjesztése. Duci ezután az erdőben egy titkos rejtekhelyhez vándorol, ott vannak a dinamitok a Fekete Szikláról. Flashback, késő este van, Duci és Egér valami csínyre készülnek, mert ellopták a környék összes kerti törpéjét. A főnök észreveszi az akciót, kirohan alsógatyában és egy trikóban a házból, de Duciék időben lelépnek. A törpék exfőnök háza elé kerülnek, és a Cluck You! (Kotkodáld meg! a magyar fordításban) feliratot formázzák. A két srác teljesen belelkesült, Egér tudja, hogy ki kell élvezni az utolsó szabadnapjukat, mielőtt pár óra múlva indulhatnak új melóhelyet keresni. Hurley csendben bólogat mellette. Duci inkább arra kéri őt, hogy ne változzanak meg a dolgok. Egér szerint Duci végre belevág a gyomorszűkítő műtétbe azért ilyen, Hurley a ne változzanak meg dolgok témát erőlteti. Egér megígéri, ünnepélyesen iszik is rá, és kér két dolcsit Ducitől, aki jóízűen nevet egyet.

pic8.png

A dinamitok az éléskamrába kerülnek, Hurley robbantani akar, ám Rose közbeszól. Hurley sajnálja, de nem bírja tovább. Flashback, Egér és Duci leparkol egy benzinkút előtt, ahol az üzletvezetőt egy rakás fotós és újságíró veszi körül. Hurley nem akar kiszállni, Egér lelkesen szenzációt szimatol és kiszáll a kocsiból. Az üzletvezető egy nagydarab fickóról beszél, aki nála szokott vásárolni. A bunkerben Hurley elszántan robbantani akar, Rose magyarázatot követel, Hurley szerint minden el fog romlani a kaja miatt. A kútnál Egér boldogan újságolja, hogy valaki itt vette a nyertes lottószelvényt, az üzletvezető és a sajtó kiszúrja Ducit. A bunkerban Duci elmagyarázza Rosenak, hogy őt fogja mindenki hibáztatni, ha nem megfelelően osztja szét a kaját. Ha valakinek több lesz, akkor az a baj, ha valakinek kevesebb, akkor meg az, ezért pedig ő lesz a felelős. A kútnál mindenki a kocsi körül áll, Duci és Egér csak egymást nézik. Megváltozott minden.

pic9.png

Úgy tűnik Rose jó hatással volt Ducira, mert nem robbantotta fel a kamrát és a leltár is elkészült. A kaja elég 3 hónapra napi háromszori étkezéssel számolva, de 40 emberrel ez kissé rizikós. Ő viszont kitalált valamit, Doki kérdés nélkül engedélyezi az ötletet. Ez az ötlet a kaja szétosztása lesz, Rocker kap egy üveg mogyoróvajat és a többiek is kapnak a finomságokból. Az esti vacsora jókedven zajlik a Dharma-ételeknek hála. Hosszú idő után a csapat minden tagja ismét felhőtlenül mosolyog a váratlan ajándékok miatt. Ducinak viszont nem lett igaza, senki nem utálja őt, sőt. Ő a nap hőse, mindenki gratulál neki. Rockerrel is szent a béke. Néhány méterre Sun ássa el a palackpostát. A sziget másik, lepusztultabb és komorabb részén Mike, Yin és Sawyer alkot egy külön csoportot, a másik Ana, Dzsungelharcos, Libby és a Stewi, akik róluk beszélnek. Az idős úr lép Mike-hoz, és egy Rose nevű hölgyről kérdez, aki talán az ő csapatukban lehet. Ő Bernard, Rose férje. Tényleg él. Ugyanezekben a percekben Rose egy Apollo-csokit dug a zsebébe, és mosolyog.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása