Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 1x03 - Clean Skin

2013. március 11. 11:00 - AaannnaaA

A mai részt Farid herceggel kezdjük, épp buzgón élvezi Lynne bájait. Az aktus végén magára hagyja a nőt, aki kap az alkalmon, és gyorsan lemásolja a herceg mobilját a kütyüvel, amit Carrie erre a célra adott neki. Épp végez, amikor a pasi belép, egy percre úgy tűnik, a férfi gyanakszik. A tükörhöz kormányozza ijedt szeretőjét, majd egy gyönyörű nyakláncot akaszt a nyakába. Ajándék. Hm. Hálás szeretője azzal köszöni meg, amiért foglalkoztatják. (Nem, nem a himnuszt énekli el).

1.jpg

Kiccsalád nappaliját a tévések bőszen átrendezik, nemsokára interjú, a ház meg szerintük úgy néz ki, mint egy lepukkant motel. Így mégsem láthatja pár millió tévénéző. A megfigyelőházban Virgil ül épp a monitorok előtt, és meglehetősen morcos, mert az átrendezéssel a tévések technikusai kiszúrhatják a mikrofonokat vagy a kamerákat. Végül Brody menti meg - tudtán kívül persze - a helyzetet: nem engedi, hogy a túlbuzgó tévések bazgálják a berendezést. Virgilék megkönnyebbülnek. Anyus közben a partvonalról figyeli az eseményeket, mellette Mike. Csendben beszélgetnek. Jessica szerint azért fontos Brodynak, hogy a lakás maradjon, ahogy volt, mert nyolc év alatt, amíg távol volt, annyi minden megváltozott, talán csak ez nem.

Eközben Dana a haverjaival távol otthonról épp füvet szív. Arról beszél nekik, mennyire nincs kedve részt venni az interjún. A haverok arra biztatják, ha ennyire utálja az egész felhajtást, ne vegyen részt az interjún. Vagy csináljon valami őrültséget, mikor millió ember nézi. Igazán jó tanács.

Carrie a CIA-hoz érkezik, ahol David Estes eligazítást tart a kollégáinak. Épp a herceg a téma, aki ugye Lynne közreműködésével került képbe, és valószínűsíthetően terroristákat pénzel. Carrie veszi át a szót azzal, hogy Lynne letöltötte a herceg mobiljának adatait, nemsokára átadja a kütyüt, aztán indul a mandula. Carrie szerint a ciprusi, Abu Nazirral történt találkozó után azért jött a herceg Ámerikába, hogy most terrorista bácsiknak adjon pénzt. Saul persze rögtön kérdez: nem inkább azért, hogy a háremét bővítse? Carrie csak les, tőle várt legkevésbé ilyen keresztkérdést. Az eligazítás után utána is ered, hogy ugyan már Saul, miért teszel fel nekem keresztkérdéseket? Mikor pontosan tudod, mi a helyzet? Saul szerint ez csak egy logikus kérdés volt, és ezzel faképnél hagyja szőkénket.

Dana érkezik haza a haverokkal való lazulásból. Anyu dühös, hogy nem volt itt, amikor a tévések felkészítették őket az interjúra. Nem is akartam, válaszolja, majd pucol a szobájába. Apus felajánlja, hogy majd ő beszél vele. Utána indul a szobájába, de anyus szerint sok jóra ne számítson a lányától. Ehhez képest anyus nemsokára meglepve tapasztalja, hogy kedélyes nevetgélés hallatszik a gyerekszobából.

2.jpg

Másnap reggel Carrie és Lynne egy uszodában találkoznak. A női öltözőben szőkénk átveszi a kütyüt hercegi telefon adataival. Beszélgetnek is a csajok pár szót. Carrie elmondja, hogy átutalásokra keresnek bizonyítékot, ami összekötheti a herceget a terroristákkal. Lynne szerint ez meglepő lenne, mert már egy éve a herceggel van, és semmi gyanúsat nem látott. Amúgy meg tegnap kaptam tőle egy gyönyörű és értékes nyakláncot. Ja, és attól már rögtön nem is rosszfiú? Anyám borogass! Mindegy, Lynne ezzel megtette a dolgát, Carrie továbbáll.

Kiccsaládnál reggel apu készíti a hamit, de anyus szerint kár a gőzért, a gyerekek nem reggeliznek. Apu elmondja, hogy Youtube videókat néztek a lányával, azon ment a nagy nevetgélés este. Jönnek is a gyerekek. Chris tényleg nem kér enni, Dana azonban igen, és jóízűen neki is lát. Anyus csak pislog lánya változásain, immár másodszor rövid időn belül.

Az ügynökségnél Carrie várja, hogy a szakértők kiszedjék a herceg mobiljáról letöltött adatok közül a használhatókat. Megpillantja Sault, utána üget, hogy rágja még egy kicsit a tegnapi csontot. Mérges vagy rám, mert hazudtam Brody megfigyeléséről? Nem. Na jó, igen. És Saul pár keresetlen szóval Carrie tudomására hozza, hogy igenis mérges rá, mert a hazugságával régi barátságukat rúgta erélyesen hátsón. Erre nem nagyon lehet mit felelni.

3.jpg

Ezután Brodyt látjuk, amint interjút ad egy Lawrence O' Donell nevű tagnak, aki amúgy itt önmagát alakítja, lévén valóban tévés személyiség. Az interjú úgy készül, hogy Brody és O' Donell sétálgatva beszélgetnek - úgy nézem talán egy parkban - míg a stábtagok hátrafelé gyalogolnak, hogy vehessék a beszélgetést. Mike is itt van, a stábtagok mellett üget némán. Brody a kiszabadulásáról beszél, aztán a kínzásokról, de csak néhány szóval. Hogy szerinte megtörni akarták, azért kínozták. Hogy elveszítse a hitét a szeretteiben, a bajtársaiban. Emlékképei villannak fel, látunk némi kínzást, aztán azt, amikor egyszercsak ütések helyett ételt kapott, és Abu Nazir hajolt felé megértően. Nyilván ez lehetett a lelki megtörés egyik mozzanata, a mézesmadzag a korbács után, gondolom én.

Anyus és Dana egy gyorsbüféhez gurulnak autóval, és várják, hogy felvegyék a rendelésüket. A helyzetről, apu visszatéréséről beszélgetnek, mikor Dana kiböki, hogy ő mindent tud anyja és Mike kapcsolatáról. És szerinte apjának is tudnia kellene. Közben végig azon jár az agyam, hogy a két ostobenkó spiné remélem mindezt felhúzott ablak mellett tárgyalja ki a kocsiban, mert különben a rendelésfelvevő minden szavukat hallhatná. Amikor hazaérnek, anyus még mindig ezt a csontot rágja, és könyörög a lányának, hogy ne mondja el az apjának, mert azzal nagy fájdalmat okozna. Dana nem válaszol, csak belendül az ajtón, ahol apu várja. Mike is itt van, na meg a tévések. Merthogy lesz családi interjú is, a korábbi beszélgetés apuval csak a kezdet volt.

4.jpg

Carrie hazaér. Virgil azzal várja, hogy talált valamit, miközben a felvételeket nézte. És mit? Hát azt, ahogy anyu elrebegi Mike-nak a konyhában (miután hazaértek a lányával, és ott találták a tv-seket), hogy Dana tud a viszonyukról. Carrie ideges lesz Virgilre. Ezt nevezed Te nagy fogásnak? Azt hittem legalább Abu Nazir telefonált. Totál felhúzza magát. Már csak három hét maradt a négyből, amit a megfigyelésre kapott, és semmi eredmény. És ami még bosszantóbb, a herceg telefonján sem találtak semmit. Virgil türelemre inti, és különben is egyen valamit, de Carrie ettől maximum csak még idegesebb lesz. Leül a monitorok elé, és látja, hogy Brody épp a fürdőszobában van. Mi pedig Brody emlékeibe is bepillanthatunk. Az emlékképeken ugyanúgy a csapban mossa a kezét, mint most a fürdőszobában, utána felpillant a tükörbe, ahogy most, és bizony látjuk, hogy emlékeiben arab ruhát visel, hátul felvillan talán egy mecset ablaka. És jól ápolt, rövid haja van, nem az a lobonc, amilyen akkor volt, amikor kiszabadították. Az emlékezést anyus szakítja félbe, aki belép a fürdőszobába.

Eközben a herceg új háremhölgyei eljöttek bulizni, és egyben a herceggel megismerkedni. Köztük van az a lány, akit akkor láttunk, amikor Lynne interjúztatta. Eléggé kis izgága kukac a csaj. Lynne is itt van, rajta a hercegtől kapot nyakék. Az izgága rögtön megkérdi, hogy lehet ilyesmire szert tenni, de nem kap választ. Lynne a herceg házőrzőjével (Bin Walid, ugye) beszélné meg az izgága kiscsaj dolgát, de nem jut messzire, mert a házőrző üzenetet hozott: a herceg új üzleti partnert ismert meg, le szeretné nyűgözni, úgyhogy Lynne legyen szíves fáradjon el hozzá és tegye amiért fizetik. A nő elég érdekes fejet vág, talán az ostobenkó az ékszer után lánykérést várt?? Kérdi a házőrzőt, hogy a herceg miért nem maga kéri minderre, de kitérő választ kap. Mennie kell. Oké, csak előbb még szépülök kicsit a mosdóban, mielőtt indulok.

5.jpg

A továbbiakat most nem tudjuk meg, ismét Brodyéknál járunk. Apus lefeküdt az ágy mellé a földre. Komolyan, mint egy kutya. Már bánom, hogy ellőttem a házőrző nevet. Anyus mellé térdel, hogy lelkizzenek egy kört, vagy egyebek. Apu nem beszélgetni akar. Az alig kíváncsi Carrie figyelő tekintete előtt ugyanis lekerül a póló anyusról, de férje nem magáévá teszi, hanem csak ráránt. Anyus eléggé kiábrándult fejet vág.

Csörög Carrie mobilja, Lynne hívja még a mosdóból, mielőtt indulna a herceg új cimbijéhez melózni. Elmondja, hogy mi a helyzet, szerinte akivel találkozik, ő lehet a nagy kutya, akit Carrie keres. Ugye Carrie nem hagyja magára, és követik az emberek, akiket a védelmére adott? Ugye nem lesz semmi baj? Merthogy eléggé fél, ez nyilvánvaló. Carrie azt hazudja, hogy nem lesz gond, a csapat követi és megvédi. Hogy nem sül le a képe a hazug dögnek. Amint leteszi a telefont, vigyázzba ugrik, Virgillel beszállnak annak furgonjába, hogy követhessék Lynne mobiljának jeleit. Merthogy ugye nincs csapat, aki a ribire vigyázna, csupán Carrie. Száguldanak a városon, közben nézik Lynne mobiljának a jelét, ami még mindig a klubnál van. Mi pedig látjuk is a lányt. Kilép a klubból hátul. Egy limuzin és sofőr várja. A sofőr rögtön bizalmaskodni kezd. Egy valag pénzt kap ezért a melóért, szeretne ebbe a gazdag körbe ő is bejutni. Lynne nem segítene? Hát jó, adj egy névjegyet. Oké, mondja a tag, azzal fegyvert ránt, két lövés, és Lynne holtan terül el a földön. A gyilok pedig leszedi a láncát (azt amit a hercegtől kapott és nyilván nem két forintot ér), és elhajt. Basszus!! Carrie és Virgil száguldanak az éjszakában. Carrie nagyon ideges, mert Lynne mobiljának jele nem mozdul a klub mögötti sikátorból. Végre odaérnek, és meglátják a nőt holtan heverni. Carrie oda rohan, de már nincs mit tenni. Virgil elrángatja, nem maradhatnak a tetthelyen.

6.jpg

Másnap reggel van, anyus ébred. A hálószoba üres, férje sehol. Mint a fiától megtudja, Dana sincs otthon, apjával együtt elmentek valahova. Már látjuk is őket. Elmentek sétálni. Azt nem tudni, milyen messzire jöttek, fák között sétálnak egy kerítés mellett. Lelkiznek, Dana anyjával való kapcsolatáról mesél, nyilván apja próbál rájönni, hogy miért olyan feszült a viszony. És hogy miért pont ide jöttek sétálni? Mert a kerítésen lakatok vannak, szerelmesek rakták ide, akik összekötötték az életüket. Brody és Jessica lakatja is itt van, apu mutatja a lányának. Lelkiznek egy kört. Apu elmondja, hogy arra tért vissza, mennyi minden változott, felnőttek a gyerekek, de a család akkor is család, tartsanak össze. És hagyjuk anyut lélegzethez jutni. Egymás tappancsába csapnak.

7.jpg

Carrie meglehetősen lógó orral kóvályog a hivatalban a tegnapi események után. Egyszerre ér a lifthez Daviddel, együtt mennek pár emeletet. Ahogy becsukódik az ajtó, David elmondja, hogy mennyire sajnálja az informátor halálát, igyekszik megértő lenni. Elmondja, hogy mivel eltűnt a nyakék, a rendőrség rablásnak minősítette az esetet. Ez jó, mert az ügynökség így kimarad az ügyből. Carrie pedig azt teszi, amit én szoktam, ha mérges vagyok a főnökömre, de nagyon: nem szól semmit. Amikor kiszállnak a liftből, akkor is csak annyit kér, hogy beszélhessen a herceggel. Főnöke ezt nem engedi. A rendőrség már kihallgatta, megnézheti a felvételt, ha azt akarja. A felvételen a herceg vallomásában őszintét megtörtnek látszik Lynne halála miatt. Vagy csak jó színész. Carrie mindenképpen beszélni szeretne vele, de David hajthatatlan. Különben is a herceg már a repülőtéren van, a külügyminisztérium úgy döntött, szabadon távozhat. Carrie teljesen ledöbben, hogy hagyják elmenni.

Kiccsalád házába ugrunk, a tévések már nagyban készülnek a felvételre. Apu és Dana is hazaér végre. Anyus ábrázata elég érdekes, de aztán megnyugszik amikor rájön, hogy Dana nem fecsegett viszonyáról az apjának (zárójelben jegyzem meg, szerintem apus nem annyira hülye, és már rég levágta). Szóval. Kezdődik az interjú. O' Donell első kérdése a családfő hazatérését firtatja. Kiccsalád csendben pislog, mindenki arra vár, hogy a másik mond valamit. Végül kis meglepetésre Dana szólal meg, hogy mennyire örül a hazatérésnek. Ezzel felenged a feszült hallgatás, most már rendben lesz az interjú.

8.jpg

Carrie elmegy a halottasházba, ahol látja a kiterített informátorát, mellette a megtört szülőket. Eléggé felzaklatja, mert később Saul irodájában adja ki dühét és elkeseredettségét. Saul átérzi a helyzetet, mert leül mellé, még a tappancsát is megszorongatja, és megpróbálja megnyugtatni, megvigasztalni. Aztán csak agyalnak az ügyön. Nem volt pénzmozgás, nem volt átutalás, amit annyira kerestek, miután tudták, hogy a herceget kell figyelni. És ha ő valóban támogatná a terroristákat, ennek már meg kellett volna történnie. A herceg eléggé megtörtnek látszott a felvételen. Talán tényleg sajnálta ágyasát, talán tényleg nem ő ölette meg. De akkor ki? A korábban cipruson Lynne által készített felvételen látszik, ahogy a herceg Abu Nazirral beszél. De az is igaz, hogy csak pár udvarias szót váltanak. Talán Abu Nazir nem is vele akart találkozni? Talán valaki mással a kíséretéből, aki ugyanolyan elkötelezett, mint ő, bár pénzelni nem tudja az ügyüket. És mi az, amit pénzzé lehet tenni? Készpénzzé, melynek aztán nincs nyoma, ha gazdát cserél? Hát az ékszer. És már látjuk is: a herceg hű házőrzője vitte el az ékszert egy becsüshöz, és kapott érte egy valag lóvét.

9.jpg

Megvan tehát a rejtély kulcsa. Cipruson az Abu Nazirral való találkozáson a herceg házőrzője is ott volt, hiszen mindenhova urával megy. És ő volt, aki Lynne-nek kiadta az utasítást, hogy menjen el a herceg új ügyfeléhez. Eszerint nem volt ügyfél, csak így akarta a lányt a sikátorba küldeni ékszerestül. Így szert tett az ékszerre, rá senki nem gyanakszik, lehet eladni. És hova került a pénz? Az ügynökség talán sosem jön rá, mondja Saul. Bárhol lehet. Mi azonban már tudjuk: egy házaspárt látunk, épp házat vásárolnak. Készpénzért. A férfi úgy nézem arab lesz, a nő azonban nem. De együtt vannak. A ház pedig a repülőtér mellett van. A többit mindenki gondolja tovább maga.

10.jpg

Címkék: Homeland
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vernarancs 2013.03.11. 14:22:25

Sot, semmilyen arabbal sem.

budy01 2013.03.11. 18:14:40

"...A többit mindenki gondolja tovább maga."

Nem az lesz, mint amire a többség gondol. De az majd csak sokára derül ki...

LLaci111 2013.03.11. 19:08:25

"férje nem magáévá teszi, hanem csak ráránt"
HA HA HA
te is vágnál egyfajta fejet nem??? :-)
amúgy jó hogyvót, jól visszaadja a filmet.
Köszönjük

2013.03.13. 15:29:20

Szerintem is kiraly a poszt! Abba ne hagyd! :)

AaannnaaA 2013.03.13. 16:10:43

@vágtázó halottkém: Aranyos vagy :) Nem tervezem. Az első évad kész, most épp a Célszemély második évadnak ugrok neki.
süti beállítások módosítása