Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A rejtély (Fringe) 3x01 - Olivia

2013. március 08. 09:00 - Tipca

Na szóval! Bő két évvel ezelőtt ott hagytuk ugyebár abba, hogy Olivia gonosz alteregója leborotválta körszakállát, és jó kislány álca mögé bújva visszatért az igazi helyett annak dimenziójába, és majd keveri itt nekünk azt a bizonyost. Amiben közben a valódi Olivia meg nyakig benne van, mert Walterego elkapta és dutyiba zárta. Ő és a mi kedves Brandon barátunk egy valamivel jobban öltözött változata megpróbálják elhitetni Livvie-vel, hogy ő igazából barna hajú, de a szőke énje egyelőre még erősebb. Walterego újabb dózis emlékmódosító bájitalt ír fel neki, hiába említi meg neki Jólöltözött Brandon, hogy ebbe bele is halhat.

01_szabadsag.jpg

Ez nem hatja meg túlzottan az öreget, úgyhogy hamarosan morcos katona lép be Olivia cellájába, és hurcolja el egy laborba. Jólöltözött Brandon és egy másik doki sorra adják be neki a szereket, mikor is az egyik után Livvie zihálni kezd, és fulladozva kinyögi, hogy nem kap levegőt. A dokik gyorsan eloldozzák, de Olivia csak erre várt, kirántja karjából az injekcióstűt, és visszakézből nyakon szúrja vele Brandont. Kimenekül a laborból, a folyosókon ártalmatlanná teszi a korábbi morcos őrt, elszedi a fegyverét, és annak az előbb ellesett kódjával kiszökik az épületből. Szalad, menekül, még a világból is kifutna… ha annak nem lenne hirtelen vége. Egy szigeten van, a távolban New York panorámája, a magasból pedig a vörös Szabadság-szobor pislog le a felfordulásra. Olivia nem sokat hezitál rajta, hogy beugorjon-e a szuvenír üzletbe, leveti magát a szikláról a vízbe. Piros főcím.

02_csapat.jpg

Ebben a világban Kennedyt nem lőtték agyon, és napi járatok indulnak a Holdra, de a nyelvtannal még mindig hadilábon állnak. Manhatanban járunk, pontosabban Olivia, aki kiúszott, és még taxit is fogott magának. Az azt vezető taxissal, Henryvel együtt. Sebhely Charlie meglátogatja Lincoln Lee ügynököt a kórházban, aki ugyebár az évadzáróban kicsit odakozmált, mikor Sally felrobbantotta magát. Úgy tűnik, ebben a világban tényleg sokkal jobb az egészségügy, mert habár Lincoln nem fog egyhamar szépségversenyt nyerni, de egyébként kutya baja. Beszélgetésükből kiderül, hogy ők mit sem tudnak a cseréről, azt hiszik, az ő Oliviájuk kicsit megzakkant, a másik meg szépen hazament a pajtásaival. Broyles balról be, helyzet van, uraim, a kedves barátnőjük olajra lépett. Lincoln is segíteni akar a keresésben, ám Charlie közli vele, hogy az állapota miatt hipernyomásos kamrába kell feküdnie. Lincoln azt feleli, hogy napi 8 órát kint lehet, amiből 6 még hátra van.

03_borostyan.jpg

Olivia ruhát vetet magának Henryvel, s amíg átöltözik a taxiban, a pasas jó sofőrhöz méltón a visszapillantóban kukkol. Meg is dicséri Olivia szép tetkóját a nyakán, mit jelent? Gőzöm sincs, feleli Olivia, biztos a másiknak volt tetoválása, azért tették rám. Henry bölcsen bólogat, majd hangot ad kósza gondolatának, hogy Olivia őrült. Irány az operaház, ahol Walter, Olivia és a kortexi-team legutóbb átlépett ebbe a világba. Olivia visszaadja Henrynek az igazolványát, és közli vele, hogy ha 15 percen belül nem tér vissza, akkor elmehet. Miért várnék addig? - teszi fel a kérdést teljesen jogosan a sofőr, mire Olivia ledarálja az adatait az igazolványról, amire épp csak egy pillantást vetett, sőt még emlékezteti is rá, hogy lejárt a tífusz elleni oltása, ideje lenne beadatni magának az újat. Ez röviden azt jelenti, hogy tudom hol laksz te, az asszony meg a gyerek, szóval megvársz, és kész. Csakhogy már késő, épp mire odaérne, egy rendőr megállítja. Összekeveri ugyan Boliviával (nem az országgal, hanem Barna Oliviával), de az épületbe nem ereszti be, ugyanis azt éppen borostyánozzák. Pech.

04_astridroid.jpg

Astridroid éppen elemzi a valószínűségét, hogy mi lesz Olivia következő lépése, mikor Broyles hírt kap róla, hogy Livvie most hagyta el az operaházat egy taxiban. Jön az ukáz: álljanak rá a taxi nyomkövetőjére, és találják meg. Olivia és Henry elbratyiznak kicsit, szóba kerül Henry felesége és lánya, valamint Peter is. Végül Oliviának beugrik a Massive Dynamic, és máris mondja a címet. Megállnak egy benzinkútnál tankolni, s amíg Henry a kocsit intézi, Livvie elvonul a mosdóba csekkolni az új tetkóját, meg úgy istenesen kibőgni magát. Alig száradnak fel a könnyei, és lép ki a mellékhelyiségből, Lincoln aszalt képe néz vele szembe. Próbálja meggyőzni, hogy menjen vissza velük, mert csak meg akarják gyógyítani, Olivia azonban köti az ebet a karóhoz, hogy ő nem az, akinek el akarják őt hitetni.

05_bumm.jpg

Végül Lincoln bekerül a klotyóba, Livvie pedig elindul a taxihoz, ám befut Charlie és egy újabb kocsira való FBI ügynök. Olivia néhány jól irányzott lövéssel likvidálja az elleneket, de Charlie-t nem lövi le, csak felrobbant mögötte egy gáztartályt. Mikor már ismét úton vannak, Henry megdicséri a nő célzó tehetségét, mire Liv vonakodva bevallja, hogy igazából egyáltalán nem céloz jól – ellenben Bolivia olimpiai aranyat nyert céllövészetből. Henry önként kiszedi a kocsiból a nyomkövetőt, és kihajítja az ablakon. Az incidensről készült felvételeket nézve Broyles megjegyzi Walteregónak, hogy egyetlen embert látott ilyen pontosan célozni, méghozzá azt a nőt, akinek az emlékeit megpróbálták beültetni Olivia fejébe. Walter magában somolyog, hát mégis működik.

06_md.jpg

Olivia hiába ment el arra a helyre, ahol normál körülmények között a Massive Dynamic épülete áll, annak csak hűlt helyét találja, jobban mondva egy parkot. Nem is tudom, hogy gondolta, Bell többször is elmondta legutóbb, hogy itt nem alapította meg a céget. Mindegy, Livvie-nek gyorsan eszébe jut egy újabb cím, ahol menedéket remél találni. Elindulnak, közben Henry csevegni próbál, és megemlíti, hogy sokat jelenthet Oliviának a pasas, akiért ennyi mindent vállalt. Livvie oda sem figyelve biccent, igen, Frank sokat jelent neki. Henry nem egészen érti, előbb még Peter volt az illető, mire Liv is elbizonytalanodik. Hát persze, Peter. Úgy látszik, a bevésés most kezd el igazán működni. Charlie ezalatt meglátogatja Bolivia pasiját, Franket, és afelől érdeklődik, nem tud-e mondani egy helyet, ahol a barátnője meghúzhatná magát, és amit ők esetleg kihagytak. Frank egy bizonyos Marilynt említ, aki a történteket hallva hazautazott Franciaországból, úgyhogy most itthon van.

07_henry.jpg

A megadott címre érkezvén Henry szívhez szóló monológba kezd, hogy néha abban is hinnünk kell, amit nem látunk, aztán a sofőr és Olivia útjai különválnak. A menedékházat Liv zárva találja, de talál egy nyitott ablakot, odabent pedig egy csomó bekeretezett fényképet – meg az anyját. Teljesen kiborul, az ő anyja 14 éves korában meghalt, ez nem az ő otthona, ő még sosem volt itt. Az anyja felteszi az ötmilliós kérdést: akkor hogy talált ide? Olivia elbizonytalanodik, pláne mikor eszébe jut, hogy ő segített kifesteni a házat, így nem nagyon tiltakozik, mikor megérkezik Charlie, sőt a kocsiban már viccelődnek is egymással. Henry a távolból figyeli, amint a megszelídített Liv távozik, majd komor képpel ő is elhajt.

07_peter.jpg

Walternatív gratulál Jólöltözött Brandonnak, a terve az emlékbevéséssel működött, csak több időre volt szükség, mint gondolta. Brandon azonban ellenkezik. Nem az idő volt a lényeg, hanem a menekülés közben felszabadult adrenalin, ami beindította az emlékek átírását. Walteregó meghagyja Broylesnak, hogy Liv hétvégére kapjon szabit, aztán hétfőtől munkába állhat. Mikor a sötét nagyfőnök választ szeretne kapni a kérdésre, hogy miért építette be Oliviát a csapatába, Boliviát pedig odaát, Walternatív csak mosolyog magában, azt feleli, majd meglátja, aztán bontja a vonalat. Egy másik világban Petert éppen kihallgatják az odaát történtekről, de a meghallgatás alighanem pozitív eredménnyel zárul, mert már mosolyogva sétál ki a bíróság lépcsőjén pilótakekszet majszoló Walterhez és a beszőkült Barna Oliviához. Nagy az öröm és bódottá’, Peter kihasználja az alkalmat, megcsókolja friss barátnőjét, aztán a csapat elvonul kajálni.

 

Érdekességek:

 

- Martin Luther King legendás „Van egy álmom” beszéde ebben a valóságban „Van egy álmunk” volt.

- A taxis, Henry Higgins, egy másik férfitől örökölte nevét, aki egy fiatal nőnek segített, miközben annak teljesen megváltozott az élete. Ő volt a My fair lady férfi főszereplője.

- Ez az első epizód a sorozat történetében, amelyikben senki sem halt meg.

- Az epizód eleji „előző részekben történt” összefoglalóban mutatnak egy jelenetet, amiben Walternatív utasítást ad Boliviának és Broylesnak a két Olivia cseréjére. Ezt a jelenetet most látjuk először, az évadzáróban csak a telefonhívást látjuk, de hogy mire ad parancsot a miniszter, nem halljuk.

- A szimbólumok jelentése AMBER, vagyis BOROSTYÁN.

Címkék: rejtély fringe
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.03.09. 14:16:26

Huhuuuu végre Fringe hogyvolt folytatás :)

Tipca 2013.03.09. 18:46:30

Ige. :) Mondjuk kíváncsi leszek, mennyire érdekli majd a népeket így a sorozat vége után, de hát ha egyszer most folytatták a tévében...

SOIL 2013.04.06. 16:01:41

Engem érdekel, még csak most vettem észre, hogy megy már a TV-ben. Gyerek miatt nem volt se időm, se türelmem neten nézni, így is csak fél szemmel tudom, de legalább a hogyvoltok alapján összeáll a kép :)
süti beállítások módosítása