Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gátlástalanok (House of lies) 1x01 - A rizikós pénzügyek istenei

2013. március 07. 12:00 - igenapu

Fekete-fehér csendélettel nyitunk, fekete férfi és fehér nő fonódik egymásba, férfi felriad, az arcába nyomott fenékből s nemi jellegekből még nem tiszta, ki a partnere, de miután megnézi az arcot is, nem túl boldog, mert a nő sem tiszta, mondjuk úgy, hogy ki van ütve. Hősünk hiába rázza, pofozza, öntözi a csajt, semmi reakció. A férfi sokatmondóan ránk néz, nocsak. Felöltözteti a magatehetetlen csajt, beülteti egy karosszékbe, ölébe tesz egy laptopot, ebben a minutumban beviharzik egy iskolás lánynak öltözött kissrác. Közli, hogy a nagyapja omlettet süt, erről a kettőről meg kiderül, hogy a szülei. Kérdezi, mit keres ott az anyja, és miért alszik, a válasz az, hogy együtt dolgoztak és anyu elfáradt. Srác el, kintről helikopter zaja szűrődik be, ez az a pillanat, amikor a csaj megrázza magát, majd a kép kimerevedik, a férfi pedig levonja a tanulságot és megosztja velünk: soha ne kúrj a volt feleségeddel. Ez állat. A későbbiekben ez egyébként visszatérő motívum, amikor a főszereplő elmagyaráz, kommentál bizonyos dolgokat, amíg a többieknél megnyomják a pause gombot.

gátlástalanok1.jpg

Ismét play, Monica az exnej neve, omlettezni akar, de hamar kipaterolják. A kissrác, Roscoe tök cuki, ahogy elbúcsúzik tőle, de Monica láthatóan nem mintaanya, ami még csak hagyján, de mintha nem is érdekelné a gyereke, ami viszont elszomorító. A fiúk nekiállnak reggelizni, a nagypapa, Jeremiah szkeptikus megjegyzéseket tesz az előbbi szituációra, meg az azt megelőző feltételezhető eseményekre reagálva. Roscoe újságolja, hogy aznap casting van, a Grease-re, na és melyik szerepre jelentkezett? Hát persze, hogy Sandy-ére. Főhősünk, Marty szájában megáll a villa és az arra tűzött falat. Fia folytatja, tudod, Olivia Newton John játszotta a filmben. Apja csak a konkurenciáról képes kérdezni, kiderül, hogy van egy csaj, aki az összes dalt ismeri, viszont bulldog képe van. Hát, azért ennél nyilván komolyabb akadálya is lesz a szerep elnyerésének, de mit tudhatom én azt. Amikor Roscoe elmegy kaksizni, a nagypapa védelmébe veszi, ez csak egy szerep, na persze. Meg azt is hozzáteszi, nem szólna bele a gyereknevelésbe, ha legalább az egyik szülő normális volna. Marty inkább elindul dolgozni, ha már igazi munkája van, és miután ezt fennhangon jelenti ki, apja körberöhögi, ugyan mióta igazi munka a menedzsment konzultáció? A válasz, mióta 7 számjegyű fizetést kap. Fogadjuk el. Roscoe visszatér a budiról és ráveszi apját, menjen el vele cipőt vásárolni.

gátlástalanok2.jpg

Repülőtér és gurulós bőröndök, Marty immár csapatával (Jeannie, Doug és Clyde)beszéli meg a stratégiát. Nyerniük kell, mert ha ezt a bizniszt elszúrják, lőttek a hírnevüknek. Megy a rizsa, majd jön egy kimerevítés, Marty elmagyarázza, hogy munkájuk lényege az utómunka, amikor úgy megdolgozzák az ügyfelet, hogy az azt hiszi, nélkülük nem létezhet, és ezért aztán később újra és újra megbízza őket. Vissza a normál kerékvágásba, kiderül, hogy az ügyfél a Metro Capital és az a bibi, hogy a vezetők a bónuszukat akarják, viszont ha ez nyilvánosságot kap,a rosszul sikerült jelzáloghiteleik miatt (milliókat loptak az amerikaiaktól), biztosan népfelkeléshez vezet. Úgy vélik, megvan az emberük, Greg Norbert, aki a fővezér kistacskója. Nem szabad kikonzultálniuk magukat, Marty visszalép és megmagyarázza nekünk: kikonzultál=kirúg, és az bizony nem jó. Amikor megérkeznek New Yorkba Marty Jeannie vérét szívja, egy részeg éjszakán bevallotta a csaj, hogy lefagyasztatná a petéit, hogy ha majd társ lesz a cégnél, jöhessen a gyerek, mellesleg pedig nem akar egy férfitól függni, az irányításmániáját meg talán kezeltetni kéne.

gátlástalanok3.jpg

Amikor kiszállnak a taxiból a célállomásnál, szemet szúr nekik egy hajléktalan, akinek ez a felirat van a kartonján: Az új otthonom, a Metro Capital-nek köszönhetően. Ó, igen, erről beszéltek az imént. A Metro Capital azt hiszi, ő az isten, a tökéletes, majd ők szépen kiderítik, mi is van emögött. Elkezdik a játszmát, Clyde a recepciós kiscsajra nyomul rá, Marty összefut Greg Norberttel, és ravaszul elhinti neki, mintha tudna valamit róla, ami nem feltétlen jó vagy rossz, de valamit hallott, Greg láthatóan ideges lesz kicsit, fingja nincs, mit tudhat a másik. Ebben a hangulatban ülnek le a tárgyalóban, ahova kisvártatva belép a MC elnöke. Megismerkedik Martyval, akit őrült zseninek nevez és várja az ötleteit, ha már annyi pénzt fizetnek nekik. Marty a menedzsment konzultáció bevált trükkjeit alkalmazná, de hamar lebőg a főgórénál, ismeri mindet. Kellemetlen. A csapat szarban van, egy árva használható ötletük sincs, kínjukban leépítési listát raknak össze, holott erre nem is lenne szükség. Marty telefonja csörög, Roscoe iskolájának igazgatónője hívja, a Grease meghallgatás miatt. Roscoe remek volt, megkapta Sandy szerepét, viszont a bulldog képű kislány és az anyukája rendkívül csalódott, áll a bál. Marty közli, hogy ez egy szerep, az ő fia a Summer night-ot akarja énekelni rakott szoknyában és miután megkapta a szerepet, meg is teszi és pont, ki is nyomja a nőt a vonalból. A többiek fülelnek és faggatóznának, de Marty ejti a témát és szusibárba invitálja őket.

gátlástalanok4.jpg

Szusibár helyett sztriptízbárban kötnek ki, odafele Marty fűzi Jeanniet, de odabent ezt a szál feledésbe merül, amikor meglát egy igen dögös táncoslányt, akivel aztán az este további részét tölti, de a többiek sem unatkoznak, isznak, nem kicsit, csajoznak nem kicsit, még Jeannie is. Úgyis kiszámlázzák. Hajnalban, vagy reggel Marty reggelizőbe tér a friss szerzeménnyel, éppen falják egymást, amikor rájuk köszön az idióta futójelmezben pompázó Greg Norbert. A csajból feleség lesz és April, egész jól és összhangban hazudoznak Norbertnek, aki félmaratont fut munka előtt. Ráveszi a friss házasokat, hogy este négyesben vacsorázzanak. Amikor Greg lelép, Marty aggodalmaskodik kicsit, de a csaj magabiztos. Jeannie, Clyde és Doug már bent gályáznak, bár láthatóan másnapossággal küzdenek, ötletük továbbra sincsen, Marty az utolsó reményük, de ez szerte is foszlik, amikor főnökük belép, és még mindig a tegnapi szerkó van rajta. Újságolja, hogy újdonsült "nejével" együtt vacsizni mennek Norberttel, és kidolgozzák a prezentációt. Addig is mindent terhelő dolgot össze kell szedniük a Metro Capital-ről.

gátlástalanok5.jpg

Marty az épületből kifele jövet beleütközik volt nejébe, ami rosszat jelent, hősünk gyorsan el is magyarázza. Tehát ez a dupla megbízás tipikus esete, amikor rajtuk kívül megbíznak még egy konzultációs céget, ráadásul a legjobbat, akik után ők csak másodikok, és a konkurencia csapatának élén nem más található, mint Monica, az exnej, akit csak néhány napja dugott meg és aki kurva jó a szakmájában. Ezt nevezik szívásnak. Visszakapcsolunk élőbe, Monica lesajnálja kicsit, hogy hamarosan elveszítik a megbízást, majd jól értesült anyukát alakít, és fiuk Grease-es szerepéről kezd beszélni. Érdekes, ahogy Roscoe nemi identitását kezelik, Monica transzvesztitának nevezi a fiút, Marty szerint még kísérletezik a különböző szerepekkel. Monica kimondja, amit gondol, Martyt és a fiát is a nagypapa irányítja, főhősünk nyilván nem így gondolja, gyorsan el is válnak. Kiderül, Marty miért is jött ki levegőzni, odamegy a hajléktalanhoz és kérdezősködni kezd, tényleg begyűjtenek minden mocskot.

gátlástalanok6.jpg

Ugrunk a vacsorára, Norbert neje a sztripper sportolási szokásaira kíváncsi, elismerően nyilatkozik a táncoslány testéről. Greg Marty módszereire kíváncsi, de nem tudunk meg sokat róla, mert a lányok elmennek mosdóba. Greg elismerően nyilatkozik Marty nejéről, mire Marty visszabókol, a szőke (Greg neje) se kutya, ja, jön a válasz, csak épp ő Miss Jégcsap. A mellékben April gyanútlanul ellenőrzi a sminkjét a tükörben, amikor Norbert neje falhoz nyomja és lesmárolja. April kérdezi, hogy ez meg most mi, meg mi van a férjével, a szőke bevallja, hogy 1 hetes házas korában jött rá, hogy igazából csak a lányokat szereti. Nosza, be is mennek az egyik wc-be. A férfiak eközben üzletre tértek át, Marty tudni akarja, miért akasztották a nyakukba a Kingsley és Johnsont. Greg szerint a főnök, McDale inkább őket akarja, míg ő mindkét cég ajánlatát meghallgatná. Van, amit a K és J nem tud, hogy van egy 3 éves áthidaló kölcsön, ami sok utómunkát igényel. Marty provokálja kicsit Norbertet, tudni akarja, mennyire jó McDale-nél, nem csak rohadt seggnyaló-e, aki játssza az eszét. Visszatérnek a lányok, roppant kielégült fejjel, Greg neje úgy néz ki, mint aki most jött Lakatos Márktól, volt egy kis imidzs váltás. Később ahogy fogy a bor, emelkedik a hangulat, mígnem Greg nejéből kibukik, hogy több orgazmusa volt Aprillel abban a 6 percben a klotyóban, mint a férjével az elmúlt 3 év alatt. Mindenki csak pislog, naná, hogy ekkor lesz csend az egész étteremben. Greg reakciója kábé annyi, hogy miafasz, erre a nő még hangosabban folytatja, hogy ejakulált is, most már az összes vendég őket figyeli. Marty és April lépnének elfele, de a részeg Norbert megtántorodik, Marty megfogja, aztán egy lájtos verekedésbe torkollik az este. Gyönyörű végkifejlet, így kell az ügyfél tökét elkapni.

gátlástalanok7.jpg

Vissza az irodába, Marty és csapata immár zabszemmel a fenekükben nézik, ahogy az üvegfalú tárgyalóban Monica fel alá járkál és ossza az észt az ő ügyfelüknek. Marty faggatná Jeanniet, de az lerázza, mondván, nem akarja megmondani a véleményét, hátha lefejeli érte. Aztán végül beadja a derekát, elmondja, hogy szerinte Marty retteg a kapcsolatoktól, a munkába menekül, meg igazából bizonytalan, szarnak gondolja magát, ééés az egész mögött az anyja öngyilkossága áll. Marty csak pislog, Jeannie persze ezt a bizalmas infót nem a kisujjából szopta ki, Clyde mondta neki. Marty szerint ettől ők még kefélni fognak előbb-utóbb. Közben véget ér a benti prezentáció, kitör az ováció, kis csapatunknak szar került a palacsintájába. Monica kifele jövet elégedett vigyorral az arcán sok sikert kíván, majd megjelenik a bemosott képű Greg Norbert, akinek annyira vicces monoklit csinált a sminkes, hogy úgy néz ki a jobb szeme körüli terület, mint egy méretes segglyuk. Közli Martyval, hogy Monikáék nagyon jók voltak, de jöjjön ő is, ha már így kiöltözött.

gátlástalanok8.jpg

Rövidre kell fogniuk, Marty bele is csap a lecsóba, tudja, hogy mit mondott a másik csapat, hogy verte ki verbálisan az ügyfélnek, és tettek ígéretet arra, hogy néhány imidzs javító reklám után felvehetik a zsíros prémiumot. Ők ezzel szemben lejátszanak egy videót, ami Obamával kezdődik, aki a Wall Street felelősségvállalását kéri, majd riport következik azokkal az emberekkel, aki a Metro Capital-nek köszönhetően kerültek utcára. Szomorú kisfilm, nem is tetszik a tisztelt ügyfélnek, főleg a vége, ahol mindenki bemutat nekik. Martyék javaslata, hogy vállaljanak felelősséget nyilvánosan, hirdessenek amnesztia programot, a sok beadott kérelem úgyis leredukálódik ilyen-olyan okokból. A végén a sok milliós beadványból kb 50 ezret kell teljesíteniük, ami nem fog többe kerülni, mint a Kingsley-féle reklámkampány, ráadásul még a prémiumot is megkapják. Okos érveket sorakoztatnak fel egymás mellé, látni az arcokon, hogyan lesz az ellenkezésből bizalom. McDale még az év embere is lehet ezzel a húzással. Jön egy kis pause, Marty kikacsint, megvan a hal, bekapta a horgot! És tényleg, McDale megöleli Martyt, kéri, hogy szólítsa Kennynek, Greg is egyből átvált mézesmázosba.

gátlástalanok9.jpg

Los Angelesben vagyunk ismét, Marty az igazgatónő irodájában várja a bulldog képű kislány anyukáját, hogy megbeszéljék ezt a Grease ügyet. Belép a nő, nagyon csinos, szemek összeakadnak, következő képben már este van, otthon Marty közli Roscoe-val, hogy megegyezett Brittany anyukával, hadd legyen a kis duci lányé Sandy szerepe, Roscoe meg lehet Rizzo. Kiskölyök kiakad, de aztán már valami csalafintaságon töri a fejét, ami az apjának is sokkal jobban tetszik. Kapcsolunk az előadásra, nálam kicsapja a biztit, Roscoe beváltotta ígéretét és éppen a pufók Sandy lábát tapossa, Marty viszont nem kínozza magát, inkább Brittany anyukát töcsköli kint a parkolóban, a tapsra pont beérnek, ők a leglelkesebbek persze. Reggel Marty a párás fürdőszobatükör előtt borotválkozik, csörög a telefon, Jeannie hívja, hogy figyelmeztesse, másnap hajnalban repülnek a következő célállomásra. Marty egy pillanatra elgyengül, majdnem kérdez valamit, amitől emberibb arcát mutatná, de nem meri meglépni, így inkább gyorsan lerázza Jeanniet, ma sem omlott össze a totemoszlop.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.07. 12:39:47

nagyon csíptem az egész első évadot, a második se rossz, de nem olyan, mint az első, ez a pause, és magyarázat nem nagyon van a másodikban, de az elsőnek ez nagy előnye.

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2013.03.07. 16:41:53

@doggfather: és milyen segge van a sztripper csajnak, jézusom

madárvédőgolyókapkodó 2013.03.07. 17:23:31

a sorozat zseniális szerintem, viszont a hogyvoltban a "társ lesz a cégnél" helyett társtulajdonos vagy partner lenne helyesebb (az eredetiben is partner van és magyar üzleti nyelvben is meghonosodott már rég a partner=társtulajdonos)
süti beállítások módosítása