Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6411-6412. rész

2013. március 07. 17:00 - nyuszi01

Az idegesítő Timike nagyon szépen az apja nyomdokaiba lépett: álsírással vetetett magának egy tabletet Hannával, vagyis ó bocsánat, nem magának, hanem a nyomi Samnek, akitől már nyálmintát is vett anno a hamburgeréről (fúj). Ezt persze Claudia megtudta, és egy jó kis fejmosást követően megszabadította a Berényi-ivadékot a még át sem vett kütyütől. Miklós meglátogatta Nagysanyi orosz származású nagymamáját, aki még magyarul se beszélt, hiába próbálta Miklós megértetni magát szép, artikulált magyar szavakkal. Mint utólag, Nagysanyi hívásából kiderült, a mami konkrétan ’63 óta él Magyarországon, vagyis mindent értett, még azt is, amikor Miklós beígérte neki, hogy felülteti egy Nimbusz 2000-esre a vén boszorkát. Szóval Nagysanyi nagyon felszívta magát a nagymami befenyítésén, és bosszúból úgy istenigazából odafosott a konyhakőre: felhívta Atikámat, és mindent kitálalt neki az András haláláról. Igen, még Miklóst is, a gaz felbujtót. Erre Atikám magához ragadta a hős szerepét, és tájékoztatta Nórát a bérgyilkosságról, az meg persze elhajtotta. Atikám ezen úgy bepipult, hogy egy egész szép kis stukkert fogott rá Miklós kopasz homlokára, aztán meggondolta magát, és átadta a fegyvert, céltáblát csinálva magából. Na innen folytatjuk.

bk431.jpg

Miklós persze kap az alkalmon, és egyből integetni kezd a stukival, de Atikám kemény férfi, oszt már mutogat is a saját szívére, ide célozz, ez neked úgy sincs. Az akció közönsége is figyelemre méltó, Alkesz Gizi, Stüszi vadász Vilibá, Kolbászos Laci, Bartha és neje, de még a szipirtyó is ott rontja a levegőt. Atikám tovább hergeli a bikát, na lőjjé már le, ez ingyé van, nem kell még a bérgyilkos se. Miklósnak kezd eldurranni az agya, kuss legyen. De Atikám már hogyvoltozza is a bérgyilkost meg a Nagysanyit, a zene egyre vészjóslóbb, az izgalom a tetőfokán, aztán végül pisztoly leereszt, és semmi lövés. Pedig lehetett volna, jegyzem meg, a nézettségi mutatóknak jót tett volna. Végszóra befut Nóra, Atikám ismét felbátorodva ekézi Miklóst, de Nóra szerint szabad befogni a száját. Gizike még nagy sóhajtva konstatálja, hogy ezek a férfiak mikre képesek, ez kevésbé cenzúrázott verzióban úgy hangzik, hogy Brooklyn kutya fasza a Mátyás térhez képest. Nóra és Miklós el, Atikám meg asszem mindjárt felöklendezi a vacsoráját.

bk432.jpg

Hanna és Balázs az irodában, Balázs kamuzik egy oltárit, fater bútort rendelt Hong Kongból. Ja, olyan kis sárgát, és ferde szeműt. Balázs elbaszta a rendelést, véletlenül fater nevét írta be a cég neve helyett, istenem, mennyire szar duma. Hanna is mesél egy vicceset, ő is a múltkor a hűtőből halászta elő a mobilját, szóval nem gáz ez a tévesztés, bárkivel előfordul. Hanna, én a helyedben ezzel nem dicsekednék, ki tudja, hogy került oda a telefon. Talán nem kéne a szipirtyó dugipiáját a szádra venned. Ölelkezés, Balázs pedig sóhajt egy nagyot, ezt is megúsztuk.

bk433.jpg

Zsófi, Bartha és Laci hogyvoltozzák az eseményeket, honnan volt fegyvere Atikámnak, Bartha tudja, az az övé volt, mert a múltkor, mikor kilyukasztotta Miklóst, Atikám egy huszárvágással kicsavarta a kezéből, és eltette emlékbe. Claudia is beleszól, ő is lelőné Miklóst, ha lenne stukkerja, Gizike szörnyülködik, Laci pedig nem hiszi, hogy Miklósnak benne lenne a keze az András halálában. Közben Bözsike ficcen be a háttérbe, de már sasként el is ragadja Gizikét a tanácsból, biztos megint főznek egyet. Olyan jóban lett ez a két nő az utóbbi időben, nem csodálkoznék, ha a Bözsi-Vilibá esküvőn Gizike lenne a koszorúslány. De nem, a kisboltba mennek, Gizike alig várta, hogy elmondja, mi történt. Atikám odaadott a Miklósnak egy pisztolyt, és mondta neki, hogy puff-puff. Ez nem vicc, tényleg ezt mondta. Na jó, a második puff-ot kiegészítette, „puffantsa le” lett belőle. Bözsike viszont leszarja, kaját hozott, paprikás kolompér, adja be a Lacinak, hogy ezt is ő főzte. De azért megint belekárog, biztos, hogy jó ötlet átcseszni a Laci fejét? Igen.

bk430.jpg

A szipirtyó már Atikámnál, fakogatja lelkesen, hogy mi a francért kellett Miklós kezébe töltött fegyvert adni. Atikám tudta, hogy nem lesz puff-puff, mert Miklós beszari. Azt akarta, hogy Miklós kimondja, mit tett, mert amúgy nem hiszik el. A szipirtyó is nehezen hiszi el, de ha belegondol, hogy anno őt is meg akarta mérgezni… Atikám tökélyre fejleszti a fog közötti sziszegést, és az idegesnek látszó magatartást, azt akarja, hogy Nóra is megtudja, mit csinált Miklós. Meg fogja tudni, ne aggódj, de akkor is őt fogja választani, mert kemény embernek a pöcse is jobban áll.

bk434.jpg

Laci érkezik haza éppen, Gizike már boldogan várja az éppen megmikrózott paprikás krumplival. De hiába, Laci nem éhes, akkora a gyomra, mint egy pingpong labda. Majd később esetleg, addig sétál egyet. Kár, hogy későbbre már nem marad, mert Gizike az összeset betolja. Zsolt még mindig az udvaron, épp a napi tea akciót írja ki, gondolom, nyugtató, egyenesen a Berényieknek. Lindának nyomja a szöveget, szerinte a Berényiek gengszterek, ő hozzájuk képest angyal, egyedül András volt normális, őt is kinyírták.

bk435.jpg

Ezalatt Bözsikéhez jön Kinga, meséli, hogy KicsiSzabi és Aliz elkaphattak valami hányós-fosós vírust, mert mindketten ki vannak ütve, otthon leledzenek, halálukon vannak, és még a lavórt is be kellett készíteni melléjük. Aliz szerint a kajától lettek rosszul, paprikás kolompért ettek, na ezt is jónak mondja, maga a boszorkánykonyha vezetőjének, talán egy kis kígyóháj vagy denevérepe is belekeveredett. Bözsike egyből elrohan, felcsöngeti Gizikét, aki még mindig két pofára tömi a kaját. Bözsike szerint azonnal dobja kifele, mert romlott, és mire Gizike kettőt pislant, a kaja máris a kukában landol. Gizike nem érzi magát rosszul, na ja, az nem is egyből jelentkezik, majd félóra múlva már neki is lavór kell.

bk436.jpg

Nóra és Miklós rugóznak az Atikám vallomásán, Miklós persze tagad, Nórát nem is érdekli, mi a helyzet. Atikám egy lúzer, meg hazug, alattomos, és a többi, szóval ő csak mocskolódni tud, és ez nem nyerő. Miklós persze szívesen adja alá a lovat, Andrást is vissza akarja kapni, őt soha nem tudta volna bántani. De el kell mondania valamit. Gondolom, el is mondaná a Nagysanyit, ha nem csöngetnének éppen. Novák az, gondolkodott, nocsak. Arra jutott, hogy Atikámnak ebben a házban már nem terem babér, ki kell innen baszni minél hamarabb.

bk437.jpg

Bözsike hazaér, Aliz és KicsiSzabi dögrováson. Bözsike otthon marad inkább, vigyáz rájuk, de más se hiányzik. Sajnálkozik még egy kicsit, aztán meg elhúz, de meghagyja, hogy pihenjenek, és igyanak. Igen, így mondta: Igyatok, igyatok, IGYATOK. Csak aztán nehogy félreértés legyen a dologból, és a hányás valami más miatt legyen. Na ezért nem szabad Bözsikét összebarátkoztatni Gizikével, mert ez lesz belőle. A két onoka leül valami idétlen sorozat elé, szerintem a Szeress most és a Bűnök és szerelmek külföldi kiadása lehet.

bk438.jpg

Peti fut Lindába az udvaron, Linda egyből meséli a kemény sztorit, Atikám és Miklós meg a pisztoly egész szépen egymásra találtak, és még közönség is volt. Peti egyből: és az anyám? Hát a fasz tuggya, de nem is érdekel. Laci és Bözsike a kisboltban, még mindig a majdnem lövöldözés a téma, Laci szerint mekkora oltás, hogy a kisboltja előtt pisztolypárbajt tartottak. Érkezik Kinga, Laci egyből rá is ugrik, ez nem a vadnyugat, ugye? Nem hát. Pedig volt már pár vadnyugati jellegű leszámolás, említsük csak például a legutóbbit, amikor Miklós hullott el majdnem Zsolt gyilkos kezei által. Kinga chipset vesz, Bözsike egyből le is csap rá, nahát, ez volt a Géza kedvence! Kinga le is fő egyből, mint a kávé, tényleg? Na ne már, hogy nem tudta. Milyen exfeleség az ilyen? Non-Stop Ádi is szereti, kamuzza be, én meg már most borítékolom, hogy Non-Stop Ádi be is nyilatkozza majd, hogy ő ezt a chipset rühelli, lehetőleg Bözsikének mondja majd, és máris kiderül, hogy kit rejt a 237-es hátsó szoba. Kinga kérdezősködik azért még, Aliz és KicsiSzabi hogy vannak? Úgy hallom, hánynak. Igen, betegek lettek a paprikás kolompértól, Bözsike szerint a kolbász miatt van az egész. Laci egyből fosik, ugye nem itt vette a kolbászt? Nem. Akkor jó. Házi kolbász volt, de ezek szerint kissé megposhadt. Jön Gizike, mindjárt jövök műszakozni, de még nem. Laci nevetgél, tényleg, te is paprikás krumplit főztél! Képzeld, a Bözsike kolbásza romlott volt, szóval most aki evett belőle, az mind fosik meg hány. Gizike már a romlott kolbász említésére öklendezni kezd, de szerencsére nem taccsol ki. Mindenesetre biztosítja az ott lévőket, hogy ő biza jól érzi magát. Közben kurvára nem, de ezen nem veszünk össze.

bk439.jpg

Peti fut Balázsba és Hannába a gangon, a balhéról akarna beszélgetni Miklóssal. Balázséknak persze fingjuk nincs az egészről, szóval ötvenedjére is meghallgatjuk a sztorit. Balázs el, megkeresi fatert, Peti meg még mindig azon rugózik, hogy az anyja ott volt-e. Ki a búbánatos palacsintasütőt érdekli? Hanna elpufogtat pár közhelyet, aztán elküldi Petit az anyjába anyjához. Máris ugrunk Juliékhoz, Claudia ücsörög ott, elemzik a bérgyilkosos sztorit, Atikámnak meg elborult az agya, mondják ki a nagy büdös igazságot. Peti fut haza, muter, jól vagy? Jól hát. Vége kéne lennie ennek az ellenségeskedésnek, ez nem hozza vissza Andrást.

bk440.jpg

Gizike otthon, nagyon rosszul néz ki. Bözsike pesztrálja, nehogy összeessen itt nekem. Áh, csak megszédült, de össze kell szednie magát. Nem hagyhatja cserben Lacit, kivéve, ha ő is kidől a kolbásztól. Miért nem mondta el a Lacinak, hogy ő is máshol vette a kolbászt? Minek? Gizikém, bazmeg, azért, mert akkor még be lehetett volna adni a Nováknak, hogy te főzted a kaját, és nem én, mondja Bözsike. Gizike nem akar csalódást okozni a Lacinak, hadd higgye, hogy ő tud főzni, miközben nem. Böske szerint az igazat meg kell mondani mindig minden körülmények között, mert abból nincs nagy baj. Gizike elgondolkodik, a vicces kedvű hangmérnök pedig még egy kis gyomorkorgást és hígfosás előtti hasmorgást is bevág aláfestő zajnak.

bk441.jpg

Balázs érkezik fater kérójába, otthon is leli Miklóst, aki épp a sötétben meditál. Egyből vallat, hol voltál eddig, miért voltál kikapcsolva? Már be is kérdez a leszámolásról, szóval hogy is volt ez? Miklós már majdnem elmesélte Nórának a sztorit, az egészet, de jött a Laci, szóval akció lefújva. Balázs szerint hála a jó égnek, még a végén lecsukják, de Miklós ezt pont leszarja, tényleg ő miatta halt meg az András. Balázs kiakad, most már elég volt a téma masszírozásából, szerintem is elég már. Szedje össze magát és kész. A fenti képen Miklós valószínűleg épp azt próbálja magyarázni, hogy Atikámnak mekkorára húzódott össze a férfiassága, amikor a stukkerral szemezett.

bk442.jpg

Gizike a kisboltban, egyre szarabbul néz ki, lesz még itt Róka Rudi. Lacinak is feltűnik, hogy valami nem oké, de Gizike tagad. Izzadsz, mondja Novák. Meleg van – így Gizike. Lehet, hogy klimaxolsz? - kérdezi a tapintatos főnök, de ilyet egy nőtől soha nem szabad kérdezni, ezt most jegyezd meg, Novák. Jön Linda, szerinte is sápadt a muter, de azért egy kis chipsszel bekínálja, mire Gizike kis híján elhányja magát. Atikám érkezik a sötét irodájába, és már telefonál is. Szerintem a zsaruk vannak a másik oldalon, ez érdekes lesz. Ismét a Novák-Gizike kettős, már otthon vannak, Gizike egyre rosszabbul van. Laci leülteti a kanapéra, és odaül mellé, mire Gizike köszönetképpen telibe hányja, zseniális. Végül kénytelen bevallani, hogy nem ő főzte a krumplit, meg egyébként semmit se, csak azt, ami odaégett. Ennél jobb befejezés nem is kell.

 

Címkék: barátok közt
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2013.03.08. 10:11:04

...köszike. Übergagyi.... és mélypont. Eszetlen kapkodás a BK. ennyi. Szerintem ha én elkezdek töltött fegyverrel hadonászni valakire ennyi szemtanúval, akkor a vacsorámat már nem otthon eszem. De sose a valósághoz való bármilyen kötődéséről volt híres az egész. De akkor legalább lenne vicces.......

mézescsók 2013.03.12. 12:38:44

@hannamontanna: Egyetétek a mélypontot illetően. A pisztolypárbaj borzasztómód életszerűtlen és szánalmas ötlet volt, gyengén kivitelezve.

hannamontanna 2013.03.12. 13:03:42

@mézescsók: ..."ide lőj, a szívemre, ami neked nincs...." és ezt komolyan kellene vennünk.....Mert egyrészt napi aktuális dolgokról lökik a sódert - hajléktalanok, sütőtök,....- másrészt elképzelhetetlen abszurd események zajlanak. Érti, aki érti.......

mézescsók 2013.03.12. 16:14:17

@hannamontanna: Kell némi mazochizmus a BK nézéséhez, a magam részéről bevállalom.
Szerintem a nézők a sorozatot azért kezdték nézni és szerették meg, mert maga az alapötlet nem volt ugyan vadonatúj és forradalmi, de alapjaiban nem rossz: a nagy magyar rögvalóság bemutatása egy olyan közösség és egyedeinek sorsán keresztül, akiket egymáshoz többféle szál fűz. A zemberek olyanok, mint mi, stb. Hát nem! Ha direkt törekednek rá, esetleg külön teamat foglalkoztatnak azzal, hogy képtelen dolgokat találjanak ki és tálalják a mindennapok monoton eseményei között, akkor sem sikerül ennyi bakit ejteni, gagyi, szinpadias, szálat kitalálni.
Pl. Attila monológja, mint egy rossz ripacsé egy amatőr szinjátszókörből, hamis érzelmek, hamis szavak, hamis játék,stb. Aztán: ebben a házban szinte mindenkinek van fegyvere (Zsolt, Attila, Miki és szerintem Géza is, meg még akiről nem tudunk), a nyilt szinen előrángatják valamelyiket és a bámész tömegből senkisem kiállt rendőrért, stb.
A házban szökött rab bujkál, mert a zsaruk pont otthon a rokonoknál nem keresik, de különben felforgatják érte a világmindenséget. És még sorolni lehetne vég nélkül. Shocking!

hannamontanna 2013.03.12. 16:20:08

@mézescsók: Szívemből szóltál! Megkezdték a mélyrepülést, és ebbe rendesen bele erősítettek. Viszont ezt nagyon jól csinálják. Az a baj, hogy nem tudják eldönteni, hogy végül is melyik karakter milyen legyen -így 6000 rész után sem-, mintha nem ugyanazt a sorozatot nézné az ember. Azért sajnálom....

nyuszi01 2013.03.12. 19:11:09

Én már szavakat se találok arra a káoszra, ami a BK-ban uralkodik... Az egy dolog, hogy nonszensz dolgok vannak benne, de hogy ez egyre durvább lesz, na az megdöbbentő.

Egyébként ne haragudjatok, h nincs mostanában hv, csak lebetegedtem, és könnyezik a szemem is, és nem esik jól a gép előtt ülni. :S

mézescsók 2013.03.13. 09:43:46

@hannamontanna: A legtöbb karaktert (a régiekre gondolok, akik olyanok amilyenek) békén kellene hagyni olyannak, amilyennek megszoktuk. Úgysem fogadná el a néző, ha Claudiából egyszerre Teréz anya lenne, Miklósból pedig Szent Benedek.Néhány újabb figura karaktere meg attól függ, hogy ki játssza. Az első Linda egy kis dögös, belevaló, nagyszájú, életrevaló teremtés volt. A másodikban kb. annyi spiritusz volt, mint akit apácák neveltek. Ez a harmadik talán a helyén van. Az első Lindáról simán elhittem, hogy elszökik Vili bá unokájával, akinek most nem jut eszembe a neve, a másodikról fel nem tételeztem volna, annyira merev, unalmas, érdektelen kis csajt formáltak belőle a forg.könyvírók.
Juliról minden szánom-bánom ellenére nem hiszem el az őszinte gyászt, mint ahogy Attiláról sem az erkölcsi fölényt. És ez azoknak a hibája, akik a történet szálait szövögetik. Elfáradtak. Vagy a sorozatot kéne abbahagyni vagy teljesen új stábot felvenni.
@nyuszi01: Jó a kifejezés: káoszos a BK.
Jobbulást!!!

hannamontanna 2013.03.13. 10:22:20

@nyuszi01: Jobbulást és napsütést!
@mézescsók: Így igaz, ezek a cserék sem használnak... ez a mindenáron való életben tartás. Még mindig jobb lenne, ha elutaztatnák a szereplőket, ha ki akarnak lépni, mint ez a cserebere, meg tetőről leesés. Mondjuk a mostani Linda tényleg a legjobb, de a régi Peti humora és lezsersége hiányzik.

mézescsók 2013.03.13. 12:36:56

@hannamontanna: Most olvastam egy másik blogon, hogy elmegy Kinga (megjegyzem tegnap mintha tényleg lehetett volna látni valami pocakféleséget) és Szabi. Szabi valószínűleg gigasztár lesz Japánban, míg Kinga (talán) Gézával lép le. Ha ez utóbbit találták ki, akkor lehet, hogy pár évre ismét szüneteltetem a BK nézést. Hozzú évek óta nincsenek együtt. Érzelmileg mindegyik máshoz kötött. Most egy pillanat alatt rájönnek, hogy egymás nélkül sehova? Ha Kingát annyira ki kellett írni a sorozatból - amit különben megértek és bár szereplőként nem kedvelem, de szülessen szép egészséges babája -, mi a fúrészporos bánatba nem küldték el Ádámmal meg az apjával Dél-Amerikába pár évre? Még az is hitelesebb lett volna!Remélem tehát, hogy néhány néző csak rosszat álmodott.

hannamontanna 2013.03.13. 12:49:34

@mézescsók: Na ez tényleg eléggé sántítana...nem mintha a logikáról lenne híres a sorozat. Nekem ez a vízszerelő fiús történet is félbe maradt.. rászáll Kingára, aztán bármiféle megoldás nélkül eltűnik. Na mindegy. Nem ez lesz az egyetlen érthetetlen megoldás, ha így lesz....

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2013.03.14. 12:43:40

@nyuszi01: vakon gépelés megy-e? ;-)
Jobbulást!

A BK mindig is a kidolgozott karaktereiről volt híres :-)

hannamontanna 2013.03.19. 15:17:17

Ajjjaj mi lesz most? Kinga mégis elmegy, Zsolt bekattant, vérszomjas fenevad lett belőle, Zsófi nyüszítve gubbaszt a sarokban, Timike beolvas az ügyvédnő anyjának és a csúcsmenő apjának, Nagysanyi Miki lakásában grasszál, és még be is integet - mert tudja hogy nézi - eeeelképesztőőőőőőőő!!!!!!! Miez miez miez?????? Ezek után András nyugodtan lépjen be egy ajtón, mintha mi sem történt volna, mert azon sem lepődhetne meg senki.

hannamontanna 2013.03.20. 09:14:53

Hogy ez a Nagysanyi micsoda kis huncut! Atikámat megmutatták neki képen, egyszer majdnem el is ütötte, aztán a végén mégis benézte és Andrást kapta el... Most meg be sem kellett mutatni Timikét és Nórát neki, mégis pontosan tudta kit raboljon el!! Sanyisanyi, ahelyett hogy zsákban hoznád a meleget.... Pedig mennyivel jobb lett volna, ha Alízt és Lucát viszi.... na jó, Timikét azért viheti...:-))))
süti beállítások módosítása