Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x09 - Heretic's Fork

2013. március 06. 13:00 - Szencsike

Folytassuk a kihallgatást az alagsorban, a V-k bérence is csak egy a sok áldozat közül. Megfenyegették, ha nem teszi azt, amit kérnek tőle, megölik a családját. A férfi kétségbeesetten esküdözik, hogy nem hazudik, Kyle nem hisz neki. Era a merevlemez hollétét akarja tudni, de a bérenc mire odaért, nem látott számítógépet. Kyle egy jobbegyenessel verné ki belőle az igazat, de a férfi nem hazudik. Kyle az újabb pofont vinné be, de Jackatya leállítja. Elég ennyi mára. Ryan és Val a Gyógypontból menekülnek, Val alig akar hinni a fülének, mikor párja végre elmondja neki, hogy ő egy V. A magyarázkodásra nincsen idő, már tudják, hogy egy ember-gyík baba  úton van, indulni kell. Az anyahajón Anna az első lakótársakat fogadja a programból. Eligazítás után megismerkedhetnek a V kultúrával. Amíg a Földlakók az első infókat emésztik, Marcus érkezik Annához, és elsuttogja neki az emberi nő ember-gyíkbabát vár sztorit. Anna szája megrándul, majd visszafordul a vendégekhez minden jót kíván az új barátainak, és hangos taps közepette távoznak Marcusszal. A férfi a további fejleményekről is beszámol, a párocska elmenekült, de két őr már utánuk indult. Annának élve kellenek és konzultálni kell az orvosi stábnak is.

pic1.png

Ryan fegyvereket vételez otthon, Val-t csomagolni küldi, a nő inkább a rendőrséget hívja. Rossz döntés, a V-k mindenhol ott vannak, beépültek a társadalomba, nem bízhatnak senkiben. A szomszéd szobából mozgás hallatszik, a két V megérkezett, de Ryannak sikerült elintéznie őket. Az egyik V arcán felszakadt a bőr, látszik alatta a gyíkréteg. Igen Val, a baba is így fog kinézni, de most már tényleg indulni kell. Főcím. Az orvosi stáb összegyűlt, szembesülhetnek Anna mérgével. Hogy lehetséges a félig ember, félig gyík baba, ha ez állítólag nem lehetséges? Ez a gyerek a fajukra nézve veszélyes, emberi érzései lehetnek, például a szeretet. Az ellenállás az ilyenekből hadsereget is felállíthat. Korcsok, akiknek nem szabad létezniük. Haladéktalanul meg kell kezdeni a fent élő embereken a kísérleteket. Vége az értekezletnek, a szülőket meg kell találni, őket fel kell boncolni, az utódot meg elpusztítani.

pic2.png

Ryanék a dokinéninél vannak, abortuszról már szó sem lehet, bármennyire is szeretné Val. Kénytelen megbarátkozni a ténnyel, hogy a doki is egy V, majd folytatja Ryan szekálását. Ő viszont csak meg akarta védeni, de ez nem lényeg. Val a Gyógyponton kapott valami vitamint, a dokinéni felvilágosítja, hogy az nem vitamin, az a nyomkövető, az R6-os szérum. Kísérletezett egy szerrel, ami megzavarja a működést, de egy nap amíg kialakul a hatása. Dokinéni kiveszi a titkos rekeszből a vakcinát, Val kénytelen elfogadni, hogy beadja. A dokinéni vállalja azt is, hogy velük tart a menekülésben, mert a baba a legfontosabb. Era az FBI irodában kapja Ryan hívását, már javában úton vannak egy régi társához, aki már több bujkáló ellenállón segített. A férfi nem fog visszajönni, így a csapatnak ez egy nagy veszteség. Ryan azt tanácsolja Erának, hogy valljon be mindent Tylernek, így csillapodna a közöttük lévő feszültség. Utoljára megbeszélik a további stratégiát, majd búcsúznak.

pic3.png

Kedvenc egy különleges eseményről tudósít: felmegy a V hajóra, hogy meggyógyítsák a diagnosztizált agyi értágulatot. A kedves nézők végigkövethetik a gyógyítás teljes folyamatát. Bízik abban, ha ezután bárkinek segítségre lenne szüksége, akkor a V gyógyításhoz fog majd fordulni. Ty otthon gubbaszt a számítógép előtt, mikor anyu hazajön és beszélne vele. A srácnak rossz a hallása, ha anyu beszél hozzá, közben a netes híradó beszámol arról, hogy V hívők pénzt gyűjtenek és templomot építenek Annának. Na, ez már Erának is túl sok, Tynak viszont nem. Semmi rosszat nem tettek a V-k mióta itt vannak, vagy Era esetleg tudna mondani ilyet? Nem, akkor nincsen miről beszélni, követkabát fel, irány Lisa. Era utolsó lehetőségként felveti, hogy szívesen találkozna Lisával, de Ty nem enyhül.

pic4.png

Annának is tervei vannak Tylerrel, elvárja Lisától, hogy meggyőzze, költözzön fel a hajóra, és tartsa itt, amíg szükség lesz rá. Lisa nem fog csalódást okozni Annának, de mi lesz, ha már nem kell a srác? Anna sokatmondóan csak hallgat. Eközben már a kísérletek is zajlanak, az emberek injekciókat kapnak, valószínűleg azt gondolják, hogy vitaminok vagy ilyesmik. A V orvosok olyan gyorsan dolgoznak, ahogy csak tudnak, tájékoztat Joshua. Marcus is megérkezik, beszámol a két őr haláláról, Anna harcost akar a szülők után küldeni. Úgy látszik a harcosok erősebb kaszt, mert Marcus frászban van, mi lesz, ha az emberek felfedezik a pusztítását amit végez. Nem lesz semmi, mert Marcus lesz az, aki majd takarít utána. Vissza a pincébe, a fogoly szerencsétlenségére Kyle vigyáz rá. Elővesz a szekrényből egy középkori kínzóeszközt, az eretnek villát. Az áll alá kell csatolni, az éles résszel felfelé, kellő idő után az áldozat megtörik, és beszélni kezd. Szerinte a fogoly hazudik, és tudni akarja az igazat, így felteszi a vallatóeszközt. Csak tenné, mert Jackatya megjött, és amíg a fogolyról nem bizonyosodik be, hogy tényleg hazudik, addig tilos bántani. A vitának Joshua hívása vet véget, a kis jeladó fényleni kezd.

pic5.png

Az anyahajón Lisa közölheti Anna jelenlétében Tylerrel a jó hírt: Felvették a programba. Ty örül neki, a kezdeti mosoly hamar lehervad az arcáról, mert eszébe jut az anyja. Anna megnyugtatja őt, majd Lisa mesél neki minden szépet és jót, és megnyugszik. Era megkapja Jackatyától az infókat: harcost küldenek Ryanék után, nagy a baj, Ryanéket sem lehet elérni. Era elmegy a bérenc feleségéhez, még mindig úgy véli, nála lesz a meghajtó, ha meg van, megtalálhatják Ryan segítőjét is. Ryanék megérkeztek a segítőkhöz, Thompson-házaspárhoz, az ő hegyi házukban bújhatnak el. Van ott minden: étel, ital, fegyverek, biztonságban lesznek. A hajón Val után kutatnak, Marcus jelenti, hogy az R6 jelét valami zavarja. De a harcos megtalálta őket, aki kivont karddal áll Thompsonék háza előtt.

pic6.png

Az orvosiban Kedvenc gyógyítása zajlik, kamerák előtt kék energia hullámzik a feje körül. A beavatkozás sikeres volt, tájékoztatja őt Anna, miután felébredt. Puszta kedvességből van mellette, furcsa neki, hogy a férfi mellett nincsen senki. Kedvenc anyukája meghalt, az édesapjával nincs jó viszonyban. Anna együttérzéséről biztosítja őt, majd távozni készül. Mielőtt a nő elmenne, Kedvenc megköszöni neki a segítséget, Anna örül, hogy valaki végre az igazi énjét is ismeri. Anna elmeséli neki az ellenállás lebutított sztoriját, vannak néhányan akik ártani akarnak, a következmények kérdésesek. Chad segíteni akar, Anna belemegy, kezdődhet a média vadászata az ellenállás után. Era egy nyugis kertvárosba megy bérenc feleségéhez, a nő őszintén meglepődik, mikor meglátja az FBI ügynöknőt. Era röviden összefoglalja neki a helyzetet, egy V ellenes csoport tagjaként merült fel a férfi neve. A nő nem hiszi, hogy a férje bármibe belekeveredett, sőt. A kislányuk néhány héttel ezelőtt lebénult, de a V-k meggyógyították, miért ártana nekik a férje? Era kikérezkedik a mosdóba, amíg a nő a kislánnyal van elfoglalva, ő átkutatja a dolgozószobát. Megvan a merevlemez.

pic7.png

A pincében már dolgoznak az adatokon, de a lemez le lett törölve, csak adattöredékek nyerhetőek vissza. Erának feltűnik a lyukas listán a Thompson név, ideje bevallani bérencnek is az igazságot. Bérenc viszont egy elkötelezett V hívő, akit a lánya balesete után találtak meg és segítettek rajta. Ez mind nagyon sajnálatos, de Bérenc rossz oldalon áll, rossz célokért küzd. Bérenc is ugyanazt kérdezi mint Ty, tudnak-e bármi rossz cselekedetet mondani, amit a V-k tettek? Nem, és az olyanok mint az ellenállók fogják elüldözni őket. Mivel a V-k nem hisznek az erőszakban, hát bérenceket foglalkoztatnak. Era bekeményít: Thompsonék címét akarja, vagy neki mondja el, vagy Kyle szabad kezet kap. A férfi nem beszél, Era távozik. Jackatya vívódik, de nem mond semmit, őt inkább Kyle küldi el, tisztességes ember ne legyen jelen.

pic8.png

Estére fordult az idő, mire Kyle visszatér az infókkal, Thompsonék egy Nyack melletti farmon élnek, indulás oda. Ryanék is indulni készülnek, de váratlanul elmegy az áram a házból. A házigazdák és Ryan felfegyverkeznek, majd kutatnak a behatoló után. A harcos első áldozata Mr Thompson lesz, majd Mrs Thompson. Ryan kihozza a szobából Val-t és a dokinénit, de a harcosnak így lesznek szabad préda. Ryan kezelésbe veszi a fickót, aki nehéz ellenfél, a két nőnek sikerült elfutnia. Ryan vereségét a megérkező társak akadályozzák meg, és néhány lövéssel leterítik a harcost. Kimennek a házból, de a harcos csak nem akar meghalni, utánuk ered, de a bokor mögül felbukkanó Kyle egy baltával teszi ártalmatlanná a V harcost. Vagy csak majdnem, mert még a mellkasba beleállított balta sem öli meg. A csapatnak mennie kell, a V a távolodó kocsit nézi.

pic9.png

A csapat egy vasútállomáson van, Ryan mesél egy kicsit a V társadalom felépítéséről. Ő csak dolgozó volt, a támadójuk harcra született. Ha Anna valóban katonákat nemz, ilyenek fogják üldözni őket. Nehéz lesz, de nyerhetnek. Érzékeny búcsút vesznek egymástól, majd Ryan vonatra száll. A többiek Bérenc sorsát beszélik meg, Kylenak jó összeköttetései vannak, a férfit egy távoli ország börtönébe viszik. Ha van jobb ötletük mondják, de Eráék nem szólnak semmit. A dokinéni felszállt a vonatra, Val még habozik. Nem akarja, hogy Ryan velük menjen. Túlságosan is haragszik rá, nem bírna együtt lenni vele. Ryan önző módon csak magát védte azzal, hogy nem mondott neki igazat, ezt nem fogja neki megbocsájtani. Val végül felszáll a vonatra, Ryan a peronon marad.

pic10.png

Jackatyát egy váratlan vendég látogatja meg a templomban: Kedvenc. A férfi úgy tesz, mintha nem bízna meg a Látogatókban, és szóba hozza az ellenállást is, mert Anna aggódik. Jackatya megígéri, hogy ha hall valamit, szól neki. A hajón Anna Marcusnak türelmetlenkedik, ő már a kis korcsot és a szüleit is holtan látná. Kedvenc érkezik hozzá, jelenti, hogy elindult az ellenállók utáni nyomozásban. Era otthon italba fojtaná a bánatát, de egy vendég érkezése miatt ezt félbe kell szakítani: Lisa. Ty-t keresi, ha nincs itthon, szívesen megvárja. Era a háta közepére sem kívánja a lányt, de beengedi őt. A konyhában zajlik a kötelező bájcsevej, Lisa finoman adagolja Erának, hogy mennyire különleges Ty, a követség utáni lépés a hajón élés lenne. Egy ilyen mozgalmas este után Erának kicsit sok ez az infó, nem is tudta, hogy fiának ilyen szándékai lennének és ezt nem tőle hallja először. Lisa érzi, hogy valami összetört Erában, de Ty hazaérkezése miatt nem lelkizhetnek tovább. A srác egy csokor virágot ad a barátnőnek, majd kettesben beszélgetnek. Négyszemközt Lisa 180 fokos fordulattal azt kéri Ty-tól, hogy ne költözzön fel a hajóra. Ty nem is érti, hogy miért, Lisa távozik. Ty rögtön az anyját hibáztatja, és a döntése végleges: felmegy a hajóra. Az anyahajón, a keltetőnél Lisa azt vallja anyjának, hogy nem kellene erőltetni Tyler költözését. Előbb az édesanyja engedje el őt, Ty csak azután fog készen állni a költözésre. Anna megbízik Lisa döntésében. Kyle és az ő barátai valójában nem léteznek. Bérencet az erdőbe viszi és minden infót tudni akar a V-kről, ezután Bérenc könyörögni fog a haláláért.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása