Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x07 - A tűz múzsája

2013. március 04. 13:00 - Kham

Felvirradt a fekete bukósisakos motorosok napja a családi szálakkal és sötétben verekedéssel sűrűn átszőtt görög tragédiában. Olivér motort vezet és húgával telefonál, álcából úgy tesz, mint akinek halott a lelke, pedig pontosan érkezik a munkaebédre Moira anyuhoz. Egy vezérigazgató-asszonynak még az ebédideje is sűrű, Copani úr kíséri a lépcsőn, ránézésre Bronx-olasz üzletember. Olivér majdnem „déja vú”-t kiált, amikor megint behajt egy motoros fekete bukóban, de a „Földre!” mellett dönt, amikor meglátja, hogy az új motoros fegyvert ránt. Copani úr lesz a hónap üzletkötője, önfeláldozóan a remélt ügyfélasszony és támadója közé botlik és meghal. Olivér épp csak megáll megnézni, rugdos-e még az öreglány, majd a támadó után ered. Annyira gyorsan fut, hogy pár levágással utoléri a menekülőt, pedig az sem egy kis Simsonon indult merényelni. Botot hajít a küllők közé, sajnos elvéti, pedig látványos jelenet lett volna, gyerekkoromban mi is kipróbáltuk Csepel-Tacskó biciklivel. Az arcnélküli motoros egy kamion fedezékében távozik.

arrow7_1.png

A baleseti sebész a Dharmától megnyugtatja az aggódó gyerekeket, Moira szerencsésen megúszta a lövöldözést. Thea szerint az éppen meglőtt anyut otthagyni egyedül az utcán egy rendszám miatt, szociopatább, mint panelházban a hatodik emelettől felfele. Olivér nem tud válaszolni, képregényhősködésben menő, hirtelen kamuzásban jóindulattal is csak félamatőr. Lance nyomozó szerint nem biztos, hogy elvétették a merényletet, Copani úr sablonmentes olasz szereplőként a maffiával ápolt közeli kapcsolatot. Oli a Nyiladékba siet ellenőrizni az elméletet. Nem tart sokáig, már a köcsögfával edz, mire John testőr felveszi a műszakot. Copani természetesen olasz almaffiózó volt, a Keresztapját Frank Bertellinek hívják. Nem járnak jó idők Bertelliéknél, valaki szorgosan ritkítja a keretlegénységet. Olivér elhatározza, beépül az olasz családba, úgy kapja majd el a tettest. De egyáltalán nem a családi komplexusok feldolgozása miatt teszi, nyugtatja a testőrt. Bár, úgy tűnhet érzelmileg felmosórongy, tudja a családért mindent meg kell tenni. Esküszik, ha elkapja, hátratekeri a támadó férfi arcát, de durván. No, meglátjuk mi lesz majd a nagy szavakból. Hamar kiderül a bukósisak tulajdonosa lány, egyéb ingósága két akkora vörös ajak, hogy egy levegővel szívna fel kétharmad tál bolognait, a rántott hússal is beleértve. Tényleg a maffiózóra célzott a csaj, halállista helyett fényképes táblája van, kereszt kerül Copani úr portréjára.

arrow7_2.png

Olivérnek továbbra sem könnyű a csuklyáskodást egyeztetnie bármi mással. A szülő pátyolgatást villámgyorsan Szpidí Theára passzolja, úgyis csak arriba-arribázna a kocsmák között alig ruhában egész éjjel, de Merlyn pajtásra valamivel több időt kell szánnia. Lauren érzelmileg kezd elköteleződni, a dagi pizza-futár helyett Olivér téglaállú cimboráját választotta. Azt hittem már járnak pár része óta, de kiderül, csak este mennek első randira. Merlyn pajtás gavallér, maga közli a hírt a hoppon maradt visszatérttel. Hősünk szemöldöke nem nő össze meglepetésében, íjász-viccesen megígéri, kitöri a haver nyakát, ha valaha ártana a közös lánynak. Család lerendezve, Olivér kezdhet beépülni, mint a déli part. Nem éjszakás mosogatóként kezdi egy gyanús pizzériában, hamarosan már a családfővel, Frank Bertellinivel parolázik. A Keresztapa leginkább Dublinból származhat, de legalább a consigliere igazi korzikai, hajolajjal és késes mosollyal. Döbbenet, a maffiózók kaszáslánya szabadon korzózik a Bertellini előszobában. Olivér is csodálkozik, egyelőre csak a hosszú lábszárakon, még nem sejt semmit. Úgy tűnik Starling Cityben senkinek sincs normális családi élete, Olinak bemutatják a főmaffiózó lányát, Helenát, aki egymaga eltartana egy rúzs nagykereskedést. Úgy tűnik a lánynak is komoly problémái akadnak a nagycsaládi élettel, bizonyára okkal. A beépülés félbeszakad, Keresztapának éjszakai találkozóra kell sietnie, a további gyertyafényes üzletkötést lányára bízza. Helena nem rajong az ötletért, szerinte Olivér Queen a milliomosok Lindsay Lohan-je, hát még ha sejtené, hogy hősünk a művésznőnél is sokkal jobban szeret lőni.

arrow7_3.png

A maffiózók olyanok, mint az aranyhörcsög, éjszaka élnek igazán. Kikötői tolmács szerepben láthatjuk újra a barbie babásra nyírt kínai lányt a Triádtól, esküdöznek, hogy nem ők pusztítják az olasznevű íreket. Frank Bertellininek is kezdenek kétségei támadni. Nincs egyedül az érzéssel, Lance nyomozó is denevér, éjszaka poloskákra fülel. A hatóság szerint sem a triádisták az elkövetők és a halálpontos csuklyások sem szórják mellé a fele skulót. Mindenesetre nem ártana begyűjteni a fekete bukós amatőr lövészt, mielőtt kitör a háború és előkerülnek a küszöbös autók meg a kerektáras Thompsonok.

Családi körben telik az este Queenéknél. Thea az ágyat nyomja majdnem lőtt anyjával, mosolya ferdébb, mint Jokernek turistabusz robbantás előtt. Kicsit genyózza a tesót és titkos útjait, de Moira szerint el kell fogadni, hogy mindenkinek lehetnek titkai. Ő már csak tudja, alig marad magára, betegágyához személyesen érkezik Globális Összeesküvésbeli felettese. Kissé aggódik, hogy a halál közeli élménytől Moirának megrendült a hite, mint egykori férjének. Dehogy rendült, az igaz hit nem Berhida.

arrow7_4.png

Párhuzamos gyertyafényesen romantikus vacsorák zajlanak. Lauren csípős indiaival teszteli Tommy határait, aki állja a próbát. Igaz, krokodilként könnyezik a kajára, de frappáns viccel üti el a kínos helyzetet. Majdnem szárba szökken a szerelem, de eljön az első randik tengelypontja, fizetésre kerül a sor. Gond van, Merlyn hitelkártyáját azonnal bevonja a bank, Lauren értetlenre rendezi az arcát, végül nem tudjuk meg ki állta a cehhet.

Russo olasz étteremben emelkedettebb a hangulat, a két kettős életet élő gyilkos kezd egymásra hangolódni. Az őszinte érdeklődésre Olivér bevallja, nem csak túlélés volt, akadtak a szigeten szabad nyaralós napok, kicsit hiányolja is. „Azért a java pokoljárás volt.” kacsint a feszület-nyakláncra, amit Helena feltűnően babrál. Időközben elhunyt vőlegényétől kapta az ékszert, szóval a lány élete sem virágkarnevál. Ki tudja hova szökkenne az egymásra találás, amikor Olivért John testőr hívja. Azonnal akcióba kell távoznia, pedig szívesen maradna még. Itt nincs gond a számlafizetéssel, Olivér kézpénzt hord magával, de ma este a maffiózó lányok fizetnek.

arrow7_5.png

Jobb lesz figyelni az esztelen költekezésre, a Bertellini család sokat bukott a Fekete Bukósisakos áldozatain. Akkora a mérleghiány, hogy Salvati az Első Verőember már elindult az éjszakába dupla védelmi pénzt szedni a kuncsaftoktól. Olivér Diggletől tudja meg, hogy ki fogja igazából állni az iménti vacsorát, Russo étterme a következő megállójuk. Kemény az olasz, két gorillát is hozott az apró vendéglős és neje legyűréséhez, az italospult lesodrásával nyit, még rosszabbat is tenne, ha nem kapja meg azonnal a védelmi díjat. Besuhan egy biztosítékszekrényt kiütő vessző, a Zöld Íjász még az ujjtördelés előtt megérkezik. Alig kapja fel golyófogónak az ujjroppantó testőrt és hajítja a másiknak, az ajtó romjain belép a Feketebukós Lány. Tényleg nem egy lövészalkat, öt méterről elhibázza az Első Verőembert. Ismétlésre nincs lehetőség, a két Álarcos Igazságosztó egymásnak esik. Küzdelem heves, még tovább amortizálják az éttermet, lehet Russo séf jobban járt volna az ujjgipsszel. Jól állja a Sisakos, de a Csuklyás egy ütéssel szétzúzza a plexirostélyt, annyira szofisztikáltan, hogy Helenának még a sminkje sem kenődik el. Az Íjász szája tátva marad, megtudja kivel is vacsorázott igazán. Még a Nyiladékban is bambán néz, nem érti Helena miért támadt a családra, de biztos nyomós oka volt rá. Lehet kicsit szerelmes, de azért tudja mit cselekszik, hazudja Digglenek. Ez sosem ment neki fényesen, most sem sikerül.

arrow7_6.png

Merlyn pajtás megtudta miért nem működött a dombornyomott és egyből rohan a felelőshöz. Apja éppen karddal vív, de szavakkal szúrja le az apanázs megvonáson megdühödött fiát. Elege lett, hogy ő pénzeli Tommy nemtörődöm milliomos életét, itt az idő tollat növeszteni, elkapni az első fókát, saját pénzen villantani. De nem a hirtelen jött atyai szigor az igazi meglepetés, lekerül a rácsos fejvédő és meglátjuk Merlyn papát. Ezt nem sejtettem volna, ő a Felettes a Globális Összeesküvéstől. Úgy látszik, ebben a történetben tényleg mindenki rokonságban van egymással, még akkor is, ha szemre alig egy tízes a korkülönbség a generációk között. Merlyn pajtásban megroppan a férfiasság, ahelyett hogy minden értéktárgyát pénzzé tenné és elköltözne Thaiföldre tovább mulatni, kedveséhez siet összeroppanni. Szerencséje, hogy Lauren szíve a nincstelenkért dobog, megosztja vele a tegnapi pizzát és beköltözne a sráccal akár egy „kukafosztogató kóbor macskák” panorámás szuterénbe is.

arrow7_7.png

Sírkő feliratról tudjuk meg Helena vőlegényének nevét, Michael Staton. Olivér érkezik az olasz temetőbe együtt érezni a könnyezve térdelő lánnyal. Szegény lány a szerelem halála után, már csak gyűlöletet tud érezni. Olivérnél még mindig nem áll össze a motoros gyilkosságok indoka, nem kell sokáig töprengenie. A temető kapuban Salvati és a haverok várják a gyászos párost. A maffiánál üres raktárban szokás kínozni, Helena hiába a főnök lánya akkora pofont kap, hogy a székkel együtt borul. Feleslegesen hordta a sötétített sisakot, az éttermi verekedésben pont a Babrálós Feszületet sikerült elvesztenie, a consigliere persze azonnal felismerte a műtárgyat. Míg a bosszúálló duó bilincseit feszegeti, a főgonosz húzza az időt és magyaráz. Az egykori vőlegény bizonyítékkal telt laptoppal készült FBIt látogatni, maffiakörökben ezt nem pont életjáradékkal szokás díjazni. Helena szemében ekkor lángol fel igazán a gyűlölet, szerencsétlen Michael csak futár volt, a lánynak lett annyira elege a gátlástalan pénzhajhász családból, hogy a kettős könyvelést a szövetségiekhez jutatta volna. Salvati nem kegyelmez az árulóknak, húzzanak akár mélynyakú piros pulóvert, pisztolyt szegez a lány mellének. Sok volt a duma a ravaszhúzás előtt, Olivérnek pont ennyi idő kellett, hogy szétszaggassa a bilincset, felpattanva üti félre a pisztolyt. Helenán is eddig tartott a gúzs, míg Olivér kupacba hajigálja a verőslegénységet, ő hátrapörgőssel rúgja a főgonoszt a targonca oldalának. Hiába mered Olivér, az inkognitó mindennél fontosabb, a lány nevelő pofonok helyett, gyorsabban töri el a Salvati nyakát, mint Benőke a porcelánkrisztust.

arrow7_8.png

Hilton felügyelő jelenti: a maffiaraktárban csak a hullák ujjlenyomatait találtak, elhagyott nyílvessző sincs, szóval biztonságban maradt mindenki inkognitója, lehet hazamenni békében. A Queen rezidencián váratlanul tényleg béke van, hazaérkezett Walter a sértett férj. Nem a feleség merénylet miatt fordult a lelkiismeret, beütött az állandósult asszonyhiány és már úton volt, mire elérte a hír. Szpídi Thea szintén megbocsátó hangulatban mosolyog a negyvenedik percre, elnézést kér Olitól, hogy leszociopatásozta a kórházban, de azért nem ártana, ha megosztaná valakivel lélekmarcangoló titkait, ha már a családdal nem megy. Olivér megfogadja a tanácsot, behatol Helena bérleményébe. A kettős képregényhős élettel már úgyis bebukott, a lány kifigyelte az azonos harci koreográfiát és a csuklya alá is belesett a verekedés egy pontján. Kibeszélik a nyíltan rejtőzéssel, az álmosollyal, hazugsággal és bosszúval telítette magányos életüket. Biztos Olivér is bölcsészlányokon edződött fiatalkorában, hiába lángol múzsájának kék szemében a vegytiszta őrület, nekiesik Helenának és a franciaágynak, mint Ney marsall az angol gyalogság négyszögének. Ilyen kalandja biztos nem volt a szigeten. Egyébként a rendszeres nézők ennél a pontnál rájöhettek, ez volt az epizód, amiben a készítők kipróbálták milyen, ha kimaradnak a Lian Yu-i kalandok. Szar volt, remélem, legközelebb bepótolják.

Címkék: arrow
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyemakisszíved 2013.03.04. 16:36:58

Oliver felfedte titkát egy nőnek? Hű! Ebből még nagy baj lesz szerintem.
süti beállítások módosítása