Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x06 - Az örökség

2013. március 02. 11:00 - Kham

Hoki maszkos férfiak, kezükben a Kalasnyikov gyár népszerű termékével, berúgnak egy masszív ajtót, sorozatot lőnek a plafonba, mindenki, aki kiskosztümbe vagy zakóba öltözött a földre veti magát. Bankrablás történik Starling Cityben. A rablók sporttáskába szórják a pénzt, a hasaló ügyfelek között egy rendőr lapul, éppen szolgálatba helyezné magát, de a pénztáros asszony pánikolni kezd. A hős rendőrt hátba lövik, így jár, aki bátorkodni próbál a bank pénze miatt. Villogóval érkező kollégái körbeveszik az épületet, beszólnak az ordibátorral: „Kezeket fel, jöjjenek ki!” Meglepetésre az ajtó, tényleg kinyílik. Lehet a bankban rossz nap lesz, de a sportboltban örülnek, az elkövetők minden túsznak vettek egy ajándék hokikapus maszkot, majd kikergették őket a kapun. A káoszban az elkövetők a széf padlóba fúrt alagúton távoztak. Vagy gyorsan tudnak ásni vagy már előre kifúrták, de akkor mi értelme volt a főkaput berúgni a drámaiságon kívül?

arrow6_1.png

Amióta Olivérnek társa lett, nem kell virágállvánnyal és szervagéppel edzenie, sebesen fakardoznak John Testőrrel a Nyiladék rejtekében. Közben az epizódgonoszról beszélgetnek, Oli egy gonosz Közműszolgáltatóval bánna el, John inkább a bankrablóbanda felé terelgetné a Csuklyás Igazságszolgáltatást. Összevesznek, egyikük csakis a lista szerint haladna, mert elhunyt apja azt szeretné, valamint az utcai bűnözés csak tünet, viszont a magasabbik szerint a határidőnapló nem szentírás. De azért elég közel áll hozzá, mint az kiderül egy rövidebb csuklyásvillám jelenetből. Olivért a múltkor megmentette kínai mestere a Pantomistától, majd barlangjába zárta had gyógyuljon. A hideg ellen pislákoló tábortüzet, a hajótörött apja noteszának üres lapjaival készül táplálni, amikor egy kéz ragadja vállon. A kéz Robert Queen szellemében folytatódik, kontúrjai kékesen villódznak, mint becsomagolt kockamargarinnak a mikrosütőben.

arrow6_2.png

Merlyn pajtás unatkozik, bandázni, romantikázni vagy focizni szeretne. Először Lauren irodájában próbálkozik, az ügyvédnőnek semmi kedve kaviárt enni a magángépen, a jogsegély iroda főszponzora megvonta a támogatást, bezárás fenyegeti őket. Másodjára a Queen rezidencián próbálkozik, de most Olivér sem vevő a bandázásra. John testőr az imént riasztotta, a Közműszolgáltató ember öngyilkos lett, így próbált menekülni a Zöld Íjász elől. Merlyn szerencséjére Thea húgnak van ideje szóba állni vele, márpedig a lányból árad a bölcsesség, mint esztergályosból a feles szilva. Merlyn csajozási problémáira (a Kiszemelt Hölgyet nem érdekli a milliomosság) azt tanácsolja, hogy találja ki mi az igazán fontos a Hölgy számára és legyen számára is az. Coelho ráharapna a töltőtollra ennyi észtől és Merlyn pajtás is úgy vigyorog, mint aki jó tanácsot kapott.

arrow6_2b.png

Olivér megérkezik a kórházhoz, az öngyilkos Vizes helyett a bankrablásban hátbalőtt rendőrt találja, aki kómában épp hogy él, John megvezette kissé. Bejött a fifika, a hős rendőr és hálás felesége láttán Oli nem ragaszkodik a listához, indulnak hoki maszkos rablókat fogni. A biztonsági kamera felvételén észreveszik, hogy a verekedős fegyveresnek iskolagyűrűje van, de hiába makróznak nem lehet kivenni a gyűrű pecsétjét. Szerencséjükre, a lenyomata talán megtalálható az igazgató arcán. Az ő fejét nehéz lenne ellopni, helyette a rendőrőrsön levő látlelettel próbálkozik Zöld Íjász. Viszonylag sima ügy, a rendőrségi épület kihalt, egyszer azért a plafonra ugorva kell elbújnia két éjszakás elől, hogy lássuk végigjárta a ninja- és neonszerelő képzőt. Johnnak lett igaza, a bankrabláshoz nem kell főiskolai végzettség, a gyűrűről megtalálják a középiskolát, az iskola honlapjáról meg az egyik tettest. Kyle Restonnak hívják, az érettségi előtt kibukott, majd eltűntek az egész családjával, öcsivel és szülőkkel együtt. Oli összeszámolta a túszokat, egy nővel kevesebb jött ki a bankból, mint be, tehát az rablást három férfi követte el, egy áltúsznő segítségével. Úgy tűnik, a banda, a Dalton fivérekhez hasonlóan, rokoni alapon szerveződött.

arrow6_3.png

Lauren a szokások rabja, ma reggel sem munkatalárban érkezik dolgozni, ismét feszülős felsőt húzott, Joanna és Merlyn, akár két örökletes polgármester, teli szájjal örülnek a választásnak. Merlyn pajtás megfogadta a jó tanácsot, saját családi vállalata nevében jótékonysági és adományozó estélyt szervez a Jósegg-Jogsegély Iroda javára. Laurel nem érti, nem szívesen keveri a családi életet a munkával.

Pont így van ezzel Olivér is, a Nyiladékból késve érkezik a családi villásreggelire, ahol vendégül látják a Bezzeg Srácot és büszke szüleit. Ilyen srác mindenki életében akad, nekem is mindig mondták: „Bezzeg, a Kovácsék fiát nem kapják el, ha lóg a metrón!” Mielőtt Oli a tojásszeletelőből és a fogpiszkálóból íjat fabrikálhatna, hogy homlokon nyilazza a tenyérbemászó doktorbiológust, John testőr lép az étkezőbe. Két perce rajtaütöttek a Főbankon, az Íjásznak indulnia kell menteni. Mivel az képregényhősökre nem lehet, Moira anyu Olivérre haragszik meg.

arrow6_4.png

Most jön, ami még nem volt, az Íjász nappali fénynél fog akcióba lendülni, illetve majdnem. A Reston banda szokás szerint a sötét csatornákon keresztül szökik, nyomukban a rendőrség. Adrenalin Reston nem menekül, golyózáporral fogadja őket, kitör a lövölde, Zöld Íjász térden csúszva érkezik a legközepére. A bandát menekülni hagyja, de a zsákmányhordó táskákat egy-egy jól irányzott sündisznóvadász vesszővel a betonhoz hálózza. A késve érkező karhatalom elől ismét a plafonon rejtőzik el.

Nohát, a pánikoló pénztáros asszony igazából Reston anyu volt. A családi bűnszövetkezet kezd beijedni a balul sikerült akció miatt, kivéve Kyle-t, aki rákapott az erőszakra, mint egy amuri partizán, nem fél még a Zöld Íjásztól sem. Végül megegyeznek, egy utolsó bankrablás, aztán irány a Dagály strand napozója. Meglátjuk, hogyan fog sikerülni, Olivér már rájuk uszítja a Digitális Vérebet, Felicity-t. Restonékről nincs friss nyom, se közüzemi számlák, se banki aktivitás (még szép, hiszen egy bankot bármikor kirabolhatnak). Hamarosan kiderül a családfő, Derek a Queen Acélművekben volt egykoron művezető. Robert Queen gonosz kapitalista korában a gyártást Kínába vitte (lehet egyenesen LianYu szigetére), a proletárokat kirúgta, egy jogi hézagnak köszönhetően nyugdíj, végkielégítés és emlékbögre nélkül.

arrow6_5.png

Olivér Csudaíjánál csak a szíve nagyobb, rettenet bántja apja kizsákmányoló életvitele, még a művezetőből lett széfrámolót is képes áldozatnak látni ez esetben. John testőr ellenkezik, ha minden lyukassegű bankrabolna, akkor sorszámot kellene tépni hozzá. Derek Reston-t szintén a szokásai irányítják, persze hogy az Állástalan Acélmunkás kocsmában veri a blattot. A helyet Olivér is ismeri, mindig itt fejezték be a gyárlátogatást kölyökkapitalista korában. A felismerés kölcsönös, megegyeznek Robert Queen gonoszabb ember volt, mint háromtucat fogorvos, de az embert nem a rokonsága határozza meg, hanem a tettei. Ha Robert több lenne barlangi látomásnál, már ő is másképp cselekedne, de Olivér biztosan. Munkát ajánl a kisemmizettnek, aki büszkeségből visszautasítja, kétségkívül jobban hangzik az Igazi Bandavezér a Mű Vezetőnél. Olivér hisz a változásban, névjegyet ad az öregnek, az Íjász meg a készenlétben hisz, ő egy poloskát csúsztat oda.

Úgy tűnik a milliárdos ifjonc élet mégsem ingyen jégkrém, már Merlyn is kezd meghasonulni lételemével. Elege van a valag pénzből, menő verdákból és a jó csajokból, neki csak Laurel kell és olajos rántottaszag reggelre. A helyzet reményteli, a Jogsegítő Estély szervezése kitűnően sikerült. Lauren talpig mosolyban érkezik a partira, az eddigiek alapján, hamarosan beszélgetős lélekelemzés következik, majd menteni kell. Merlyn pajtás igencsak örül Thea huginak is, köszöni a jó tanácsot, szegény lánynak meg ott esik le, hogy minden kacor a jogász lelkéhez akar közel kerülni, vagy akár közéjük is. Bizonyságul, megérkezik Bezzeg Srác a villásreggeliről, aki dévaj szakkönyveket ír a polipeptidekről, egyből az ügyvédlányra nyomul, de erősebben, mint rakott IFA a laprugóra. Olivér és az anyja, sem egy konyhában, sem egy zárt fürdőajtón keresztül, hanem az úri murin találkoznak a nap folyamán először. Moira mamának megtépődött a lelke, hogy varázslatosan előkerült fia elzárkózik előle és folyton lelép. Oli éppen őszintén bocsánatkérne, de jön a Testőr „Redwood Bank.” súgja oda. A Zöld Íjász helyett megint a távozó Olivérre haragszanak, ebből még frusztráció lesz a végén.

arrow6_6.png

Amíg a tőkések mulatnak, a proletárok lopakodnak. Csak Adrenalin és Apa Reston hatol be a sötét banképületbe, olajozott mozdulatokkal kiütik a biztonsági őrt és a széfajtót. A rablófi zajt hall, elindul ellenőrizni, szerintem az Íjásznak esett le a smink készlete. Tényleg az volt, de most a Csuklyást lepik meg. Kiderül a bűnözői karrierhez tényleg hátrány az érettségi, a sok fehérgalléros közül egynek sem jutott eszébe az ókor óta bevált módszer. Kyle bazi pajzsáról, hasztalan pattannak le a lefegyverző vesszők, ő meg nyugodtan onthatja az ólmot a fedezékéből. De nemcsak lógatja a plasztikot, mint Riska a tejhozamot, parádésan forgatja közelharcban is. Úgy keresztülcsapja az Íjászt három üvegajtón is, hogy még egy kelenföldi munkásszállás portásától is szép teljesítmény lenne. A nagy csörömpölésre magához tér a biztonsági őr, vadászpuskával tér vissza a verekedéshez, egyszerre érkezik Derekkel. A Csuklyás hiába inti, a banki alkalmazott tüzelni akar a pajzsra, a Derék Apa hősiesen és ballisztikából tudatlan a tűzvonalba veti magát. Szegény Szakmunkás nemsokára megtudja az apa-fiú kapcsolat sosem egyszerű, főleg ha az egyik kísértet. Míg elvérzik, csuklyásvillámozunk egyet.

Yoda barlangjában Hamlet-esbe fordult a helyzet, Atyja szelleme igen elégedetlen a fiával. Hiába volt az atyai áldozat Olivér bukásra áll túlélésből, annyit nyígik, hogy Junoszty-Robert végül a kezébe adja a túlvilági revolvert, rulettezzen inkább oroszokkal. A pisztoly persze csak bátorság próba, nem működik, az atyai fejmosás még nem ért véget. Szól az árulásról, az örökségen át, egészen a felelősségig, hangsúlyozza, tényleg rossz ember volt, de a fiát szerette. Végül a legutóbbi veszi rá a tovább-túlélésre Olit. Ez sem rossz módszer, de ismerek gyorsabbat, a nagybátyám tolt volna egy ötezrest és nem kéri a visszajárót. Bonuszként, kiderül hogyan került a lista az üres határidőnaplóba. Lehet, mégsem kell már ma este beláncolni a spájzajtókat, a Globális Összeesküvésnél a titkos listákat citromos vízzel írják, csak meleg levegőre válik láthatóvá a szöveg. Ha nem voltál cserkészlány, sosem jössz rá.

arrow6_7.png

Míg a munkásosztály vérét hullatja, a gazdagok tovább táncolnak. Thea hugi ismét bambisra itta magát, járása bizonytalan, fülei szétállnak, szemei lével telve és a szeretetről pöszéskedik. Rápörögne Merlyn pajtásra, de az csak egyre Laurel és Bezzeg összetapadását sasolja, Queen hugit különben is saját húgának tekinti. Mit tehet hasonló helyzetben egy úrilány? Felborítja a pincért és kimegy okádni. Laurel Lelkiismeret utánuk ered, szíve egyből hevesebben ver, ahogy megpillantja hű lovagja rettenés nélkül segít hajat eltartani. Bevallja, Doktor Bezzeg nem jelent semmit, csak a pénzért tette, igazából Merlynt szereti, majd egyszer táncolnak is, de tényleg. Boldogan zárul a párkapcsolati dráma, bár Thea-nak járna az erkölcsi győzelem, ha hirtelen lesavazná a jogászi magas sarkút. Ja, az első jelenetben kómába esett rendőr is túlélte az epizódot.

Címkék: arrow
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2013.03.02. 17:56:42

Bővült a szókincsem egy ordibátorral :D.

egyemakisszíved 2013.03.04. 16:21:55

Most már jobb a hogyvolt, mint a film. Úgy látszik, hősből is elég egy idő után, ha mindig ugyanazt csinálja. Javítsa meg már az istenverte világot, ha még javítható, vagy hagyja úgy, ha már nem, csak haladjuk!
süti beállítások módosítása