Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x08 - We Can't Win

2013. február 27. 17:00 - Szencsike

Genfben kezdünk, Kedvenc egy törölközővel a derekán lép ki a fürdőből, mikor váratlanul megjelenik a szobájában Anna. Egy kis flört után már a bizalomról beszélgetnek, vajon Anna megbízhat-e Kedvencben? Mindegy, mert a filozofálást csók követi, Anna Kedvenc torkát simogatja, majd fojtogatni kezdi a férfit. Kedvenc mobilján bekapcsol az ébresztő, reggel 6:00, ő meg bőszen fuldoklik Anna kezei között. Végre valahára Kedvenc felébred, háttérben a tévé szól. Konferencia van a városban, a világ vezetői a globális problémák megoldásáról tárgyalnak, Anna is részt akar venni a jeles eseményen, a vezetők neheztelése ellenére. Anna itt kívánja bemutatni a technológiájuk alapját, a Kék Energiát, és szeretné felajánlani azt a világ vezetőinek.

pic1.png

Az óceán másik oldalán Era és Ty napja is rosszul indul. A gyerek makacs, meg sem akarja hallgatni az anyját és új barátaihoz tart a hajóra. Ryant Val végre felhívja telefonon, a nő továbbra sem kívánja Ryan kamuzást hallani, Ryan személyesen akar vele beszélni, de Val leteszi a telefont. Ryanhez megérkezik a doktornő, tudják mindketten, hogy meg kell őt találni, mielőtt késő lenne. Era már egy helyszínelésen van, három halott férfi, elvágott torokkal, egy negyedik elmenekült. Malik ügynök mutatja meg Erának, hogy a férfiak füle mögött egy kis V betű van. Olyasmi, mint amit a megbeszélésen vágtak a fülük mögé, a Georgie-féle találkozón. Erának természetesen nem ismerős a jel, majd egy rejtett szobába mennek, ottegy szétvert számítógép, rengeteg kép és feljegyzés található. A halottak ellenállók, a legismertebb V ellenes csoport tagjai voltak, ugyanannak mint Era. Paul érkezik a hírrel, hogy megvan a negyedik társ, Alex Caruso, egy középiskolai számtechtanár. Erának kell elkapnia őt, hogy elvezesse az ellenállókhoz.

pic2.png

Genfben Anna és Marcus az ellenállás letörését tervezgetik, majd Kedvenccel együtt indulnak a tárgyalásokra. Kedvenc örül a lehetőségnek, most tudósít először Genfből, de vélhetően csak politikai csatákról fog majd beszámolni. Anna ezen változtatni akar. A templomban Era és Ryan lelkiznek a gyüli előtt, mindegyikük hazudott annak, akit a legjobban szeretett, egyik a fiát, másik a ember-gyík babával terhes szerelmét lökte el magától. A terhesség hírén Era is meglepődik, és ezt később Kyle és Jackatya is megtudta. Kyle elsüt egy rossz viccet erről, mire Ryan majdnem megfojtja. Szétszedik őket, Era beszámol a halott ellenállókról, és aki megölte őket elvitte a számítógépük merevlemezét, rajta értékes infókkal. Meg kell találni a negyedik tagot. Első lépésként Jackatya felkeresi a férfi rákban haldokló apját, ő talán tudja hova tűnt a fia. Ryan Val-t keresi tovább.

pic3.png

Az anyahajón Lisa Ty-ról néz egy videót, Joshua zavarja meg a romantikában. Anna parancsa értelmében mindenkit alá kell vetni az érzelemtesztnek, Lisa sem kivétel. Lisa is nézi a tesztszobában a filmet, az adatairól szinte ordít, hogy megbukott. Lisa szerint a Tyler-küldetés miatt lehetnek ilyenek az értékei, új tesztet követel. Joshua még nem fedheti fel magát a lány előtt, így csak fapofával közli, aki a teszt alapján elbukik, az meghal, majd magára hagyja a lányt. Főcím után Anna újságírók hada előtt találkozik az ENSZ-főtitkárral, Kedvenc is kezet foghat a férfival. A Főtitkár úr kemény partner, rögtön közli Annával, hogy most nem ő lesz a főszereplő, nem szólalhat fel, mert nem meghívott vendégként érkezett. Anna kénytelen tudomásul venni a döntést. A Főtitkár távozik, Kedvenc mit sem sejtve súgja Annának, hogy nem mindenki ujjong érte. Anna is tudja ezt, ám ez csak egy lépés a céljai felé. Jackatya Caruso apukát látogatja a kórházban, az öreg nem fogadja túl barátságosan, de talán a közös katona múlt segíthet. Az idős férfi vietnámi veterán, Jackatya tábori lelkész volt Irakban, de az öreg még így sem akar bízni benne. Kéri, hogy hajoljon közelebb, mintha mondani akarna valamit, majd megragadja Jackatya fejét, és meglátja a füléhez karcolt V betűt. Ezután az öreg bevallja, hogy fia is ellenálló, Jackatya megígéri neki, hogy mindent megtesz azért, hogy épségen maradjon az infótanár.

pic4.png

Az infóval a zsebükben Era, Jackatya és Kyle Alex Carusot egy tetőn találják meg, a férfi rájuk lő. Mikor megtudja, hogy az apja mondta meg, hol találják, még egyszer lő. Kyle dühös lesz, majd Era is beveti magát. Ők ketten egy oldalon állnak, a V-k miatt bolydult fel az életük. A rémült infótanár végül lenyugszik és hajlandó beszélni. Genfben Kedvenc beveti magát, két perc magánbeszélgetést kér a Főtitkártól, akinek helyén van az esze: a sajtó előtt titkolózik vagy Anna előtt, aki nélkül nem lenne itt? Ez igaz, hogy Anna miatt lehet itt, de még sosem látott senkit, aki nyíltan szembeszállt volna vele. A Főtitkár úgy véli, Anna ajándékai nem lesznek ingyen, például a Gyógypontok miatt emberek ezrei veszíthetik el az állásukat az egészségügy területén. Vagyis a pénz sokkal fontosabb az embereknél? A kettő egy és ugyanaz, feleli a Főtitkár, majd távozik.

pic5.png

Anna a szobájában egy tudósítást néz, ami egy monszun pusztításáról számol be. Marcus le van sújtva, Anna a lehetőséget látja ebben. Napokba telhet, mire az emberek eljutnak oda a segítséggel, ők azonnal küldhetik a segítséget, a Kék Energiát. Ty az anyahajóra menekült, Lisát is leszúrja, hogy nem válaszolt a hívásaira. Nem a legjobbkor van itt, de észreveszi, hogy mennyire kétségbeesett a srác. Ty rosszul érzi magát a szülei hazugsága miatt, Lisa is rossz passzban van, hát megszöknek. Fognak egy siklót, és tesznek egy kis kirándulást a Föld körül. Era és a többiek Infótanárral egy alagsori rejtekhelyen vannak, Erát Ryan hívja. Nincs meg Val, Erát kéri, mg hogy a méresse be a nő telefonját. Era megteszi, Infótanár pedig mesél: egy már halott társa beszélt neki az ellenállásról, az üzenet erőt adott nekik. Egy másik sejttel akartak volna találkozni, de helyettük a V-ket kapták. A talit egy weboldal segítségével szervezték mg, ahol kódolt képekkel üzentek egymásnak. Az ellopott winchesteren további ellenállók elérhetőségei szerepelnek. Nincs más hátra, el kell csalni magukhoz a V-t. Infótanár lesz a csali, küld egy kamu segélykérést, a V eljön, ők meg elfogják és kivallatják. Jackatya moralizálni kezd, az apjának tett ígéret miatt, de Infótanár vállalja a küldetést.

pic6.png

Joshua és Samuel Lisát beszélik ki. A lány egyszerre lehet az ő legnagyobb fegyverük, illetve az árulójuk is. Nehéz ügy, Joshua bízik a lányban, ő más mint Anna, még előnyt is kovácsolhatnak belőle. Eközben Ty nagy lépésre szánta rá magát, új életet akar kezdeni. Kész lenne a V-k között élni, és legfőképpen Lisával. Lisa láthatóan örül a srác döntésének. Az új, immáron közös élet kezdetét egy romantikus együttléttel koronázzák meg. Az alagsori helyiségben együtt a csapat, Val még mindig nincsen meg, így Ryan inkább a társaknak segít. Ismertetik a tervet, Ryan szerint a V késsel fog támadni. Malik ügynök telefonál Erának és az Infótanár elfogását sürgeti. Infótanár Jackatyának meséli, hogy miért állt be az ellenállók közé, tenni akart ő is valami hasznosat, mint az apja, aki Vietnámban harcolt, vagy mint a nagyapja, aki a második világháborúban. De rájött, hogy nem neki való a háborúskodás. Era rossz híreket kapott, újabb hat ellenálló halt meg.

pic7.png

Kedvenc Anna újabb ajándékáról számol be: a Kék Energia segítségével helyreállították a monszun sújtotta területet, a V-k hordják a segély csomagokat. A konferencián ebből kifolyólag a résztvevők megengedték, hogy Anna felszólaljon. Íme a Kék Energia: tiszta, szennyeződésmentes, és szennyezés mentes energia, megoldás minden problémára. A résztvevők tapsolnak, a Főtitkár kénytelen-kelletlen ismeri el Anna jótettét, majd kivonul a teremből. Anna ismét nyert. Kedvenc még megkérdi a Főtitkárt, mit gondol a V segítségről, a férfi továbbra sem vevő az újabb ajándékra, a tragédiából kovácsolt magának politikai előnyöket, kérdés, hogy miért. Kedvenc is ezen gondolkozik, miközben a politikusok gyűrűjében álldogáló Annát figyeli.

pic8.png

Eráék utoljára beszélik át a tervet, egy vidámpark lesz a helyszín, csak ők lesznek ott. Kyle fogja Infótanárt irányítani egy adóvevő segítségével. Jackatya is kap egy fegyvert a kezébe. Infótanár lesz középen, a többiek szétszóródva figyelik őt. Ryan híreket kap Valról, aki a lehető legrosszabb helyen van: egy Gyógyponton. Lisa és Ty visszaértek az anyahajóra, Joshua fogadja őket. Anyu mindjárt hazaér, Lisának találkozni kell vele. Ty egy másnapi találkozóban bízva búcsúzik tőle. Irány a vidámpark, Infótanár és a csapat a helyén, V még sehol. Szegény ember gatyája már tele van, Era és Jackatya nyugtatja őt. Ahogy lenni szokott, nem úgy alakul a valóság, mint a terv. A V egy közeli épületben van, puskával felszerelve, lőtávolban, nem fog közel jönni. Infótanár bepánikol, ide-oda járkál, a lövések még nem találják el. Kyle utasítja őt, hogy merre lépjen, de a férfi fejvesztve rohanni kezd. Célpont kilőve. Era a menekülő V után ered, Jackatya fedezékbe húzza a sérültet, aki sajnos meghal.

pic9.png

Era és a V megtalálták egymást, a V az erősebb, Era a földre kerül, pisztolya kiesett a kezéből. A fegyver a V-nél van, aki már lőné le Erát, de a V kapja a lövést. Jackatya volt a gyorsabb, de csak megsebesítette a gyíkot, így Era megbilincselheti. Azonban van egy kis baj. A V karján van egy vágás, az emberi bőr alatt gyíkbőrnek kellene lennie. Ez nincs, vagyis egy embert kaptak el. Az anyahajón Lisa a keltetőnél találkozik anyjával, aki bízik lánya vezetői képességeiben, ő lehet a faj jövője. Kiemel egy lárvát a vízből, majd lányával együtt szétnyomják, mert az új jövevény gyenge, és a túlélés a legfontosabb. Anna örül, hogy Lisa átment a teszten, majd otthagyja a lányát, aki levegőt is alig mert venni anyja előtt.

pic11.png

Kedvenc Annával találkozik, ő is átlátta a nő céljait. Ha nincs a katasztrófa, Anna nem jutott volna előbbre. Sőt tovább megy, tudja, hogy maradni fognak, kérdés, hogy milyen célból? Annának nincsenek céljai, csak segíteni akar. Kedvenc is benne akar lenni a buliban, de Anna csak azokat akarja maga mellett, akik bíznak benne. Lisa Joshuát faggatja, miért nem köpte be őt? Egy jövőbeni szívességért, amit Lisa teljesíteni fog. Valt vizsgálja az orvos, az UH képen látszik, hogy a kisbabának farka van. Az orvos nem akarja megmondani az igazat, sőt kész lenne a nőt elkábítani is, de szerencsére Ryan időben érkezik, és az öngyilkostablettával végez az orvossal. Val köpni-nyelni nem tud, de indulni kell, minél gyorsabban. Anna céljai a Kék Energiával is világosak: eléri, hogy az emberek függjenek tőle, akkor kikapcsolják. A pincében Jackatya és Era moralizál, egy ember tett nekik keresztbe. A túszuk is csak annyit mond, hogy nem győzhetnek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása