Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A főnök 1x01 - Az új főnök

2013. február 27. 11:00 - leeann

Az elsőbbségi gyilkossági csoport új főnököt kap Brenda Leigh Johnson főnökhelyettes személyében. A csoport tagjai és a sima gyilkossági csoport főnöke, Taylor parancsnok is nehezen viseli a változást, amit nem is rejtenek véka alá. Pope főnök kap egy kérvényt, hogy Brendát helyezzék át a rablási osztályra, amit mindenki aláír a csoportból. Miközben ezt Pope főnök közli Brendával, a csoport megbeszéli az előző esti gyilkosság eddig megtudott részleteit. Az áldozat egy nő, akit fejbe lőttek, és azt a pasit gyanúsítják a gyilkossággal, akinek a lakásában megtalálták.

fo1x1-1.jpg

Amikor Brenda értesül csoportja lázadásáról, kiosztja a végrehajtandó feladatokat közöttük, majd nemes egyszerűséggel egyesével névre szólóan a kukába dobja az ellene szóló beadványokat. A gyilkossággal egyébként egy számítógépes zsenit vádolnak, akit nem találnak sehol. Elvileg Hawaiira utazott, de ott nem foglalta el a hotelszobáját. Természetesen a gazdag gyanúsított ügyvédje és a cég vezetője, aminek dolgozott, hamar megjelenik a rendőrségen, akiket Brenda 3 perc alatt csőbe húz. Kiderül, hogy a gyanúsított álnéven él, amiről senki nem tudott.

Az elsőbbségi gyilkossági csoport azért alakult, hogy a kiemelt ügyekkel foglalkozzanak, így a sima gyilkossági csoport ügyei egy kicsit háttérbe szorulnak, amit Taylor parancsnok nem néz jó szemmel, sőt a két csoport közt hamar feszültség alakul ki. Amíg Pope főnök próbál rendet tenni a két csoport között, Brenda csapata megtud ezt-azt. A beszerzett információk alapján Brendának az az érzése támadt, hogy az áldozat és a gyanúsított egyre jobban hasonlítanak egymásra, de vajon miért? Elég nehéz úgy nyomozni, hogy közben küzdeni kell a munkatársakkal is, de Brenda elég jól lavíroz a két feladat között.

fo1x1-2.jpg

Brenda behívja a rendőrségre kihallgatni a gyanúsított asszisztensét. Pope szerint Brenda az egyik legjobb vallató, de ezt most valahogy nem villogtatja. Gyakorlatilag annyit tud meg, hogy az asszisztens szűz a szigorú katolikus erkölcseinek köszönhetően, és nem tudott arról, hogy a gyanúsított, Dr. Eliot Collier az áldozattal élt volna. A nő azt vallja, hogy nem tud semmilyen viszonyról, és neki sem volt viszonya a Dr. Collier-vel. A kihallgatás gyors volt és fájdalommentes, inkább csak csevegés volt, mint kőkemény faggatózás.

fo1x1-3.jpg

Brenda az estét egy régi FBI-os barátjával tölti, akit szintén most helyeztek Los Angelesbe. Fritz Howard ügynök nem csak baráti csevej miatt kereste fel Brendát, hanem információt is hozott. Azonosították az áldozatot. Az áldozatról kiderül, hogy leszbikus volt, és már gyilkolt korábban. Brenda újra meg akarja nézni a holttestet, de Taylor parancsnok önállósította magát és kiadta a családnak. Természetesen Brenda azonnal Pope főnökhöz megy a problémával, mert a holttest nagyon fontos az ügy megoldásában.

fo1x1-4.jpg

Kicsit később Gabriel őrmester elismeri, hogy ő szólt Taylornak, hogy a holttest más azonosítva lett, és sután, de megpróbál bocsánatot kérni Brendától azért, hogy ez így alakult. Brenda nem haragtartó, de a holttestet visszakéri a családtól és újra berendeli a rendőrségre a gyanúsított asszisztensét. Az asszisztens és egyben titkárnő egy éjszakát tölt őrizetben, amikor Brenda elkezdi a kihallgatását. A csapatból Gabriel őrmester Brendával a kihallgató szobában van, Tao, Daniels és Provenza nyomozók a videószobából szemlélik az eseményeket, Sanchez nyomozó pedig a folyóson van a kihallgató szoba előtt.

fo1x1-5.jpg

Brenda közli Ellennel, az asszisztensnővel, hogy amíg igazat mond, nem vádolja meg semmivel, de ha hazudik, a beszélgetés befejeződik és gyanúsított lesz. Ellen elfogadja a feltételeket, de néhány kényes kérdésnél próbál hazudni, ami a megállapodás ellen van, ezért Brenda minden egyes olyan mondatnál, amikor úgy gondolja, hogy Ellen hazudik, el akarja hagyni a szobát. Ezzel a viselkedéssel eléri, hogy Ellen próbál megfelelni neki, és kezd kirajzolódni a történet. Ellen elismeri, hogy gyengéd érzelmeket táplált a főnöke iránt, de azt továbbra is kiköti, hogy nem feküdt le vele.

fo1x1-6.jpg

Brenda áttér az áldozatra, Alana Devonra, akivel Ellen szintén találkozott. Az asszisztensnő csak akkor hajlandó az áldozatról beszélni, ha Gabriel őrmester elhagyja a szobát. Brenda elmondja, hogy a nyomozás kiderítette, hogy Alana Devon némi plasztikai műtétnek köszönhetően Dr. Eliot Collier-vé vált, és férfiként élte az életét. Ellen így ismerte meg őt, és a gyilkosság estéjén Dr. Collier felfedte neki, hogy ki is ő valójában.

fo1x1-7.jpg

Brenda a felfedezéseit nem osztotta meg a csoporttal, így mindenki döbbenten áll (vagy ül) attól függően, hogy éppen hol van. Ellen arra feltételezésre, hogy ő leszbikus lenne, teljesen kiakad, és szinte Brendára támad. Brenda már tudja, hogy a Dr. Eliot Collier és Alana Devon gyilkosával ül szemben, aki elismeri, hogy nem akarta megölni a főnökét. A nő teljesen kiakadt, amikor megtudta, hogy a főnöke, akibe szerelmes, nő és nem férfi, ezért fejbe verte sokszor egy hamutartóval, majd az arcába lőtt egy fegyverrel, hogy a nőben ne lehessen felismerni a főnökét.

fo1x1-8.jpg

A nő csak jó katolikus akart lenni és sértettségében megölte a főnökét. Az ügy megoldva. Brenda elismerő szavakat kap Pope főnöktől, akivel valamikor viszonya volt, Gabriel őrmester pedig ünnepelni hívja őt a csapattal a jól végzett munka örömére. Brendát egyik lehetőség sem érdekli, ő egyedül ünnepel a hotelszobájában egy hatalmas csokis finomsággal. Az új főnök kijelölte a területét, és megmutatta, hogy nagyon is megérkezett az elsőbbségi gyilkossági osztály élére.

Címkék: a főnök
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása