Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x02 Adrift

2013. február 25. 15:00 - Szencsike

A tutajt megtámadták a Többiek és elvitték Waltot. A hajó égő romjai között Mike a fia után kiáltozik, Sawyer a társait hívja. Szerencsére sikerül felkapaszkodni egy roncsdarabra a nagy kiáltozások közepette, és Mike-hoz úszik. Sawyer eszméletlenül húzza fel a roncsra őt. A szigeten Locke Kati után kiabál, aki épp lezuhant a bunker mélyére. Kopaszember tudja mit kell tenni, lemászik ő is. Megerősíti a kötelet és indul lefelé. Főcím.

pic1.png

Sawyer a roncson Mike-ot próbálja életre kelteni, sikerrel. Mike első kérdése Waltra vonatkozik, folytatja a kiabálást utána. Flashback, Mike nem sokkal a balesete után már az ügyvédjénél van, megindult a harc a gyerekelhelyezésért. Susan ezúttal Rómába készül és magával akarja vinni a kicsit. A helyzet nem túl rózsás, Susan azt akarja, hogy Mike mondjon le az apai jogairól, hogy a barátja, Brian adoptálhassa a gyereket. Ha ez megtörténik, Mike-nak semmi köze nem lesz a gyerekhez. Van egy megoldás, egy végzéssel meg lehetne akadályozni, hogy Susan elhagyja az országot. Az ügyvéd szerint Mike azért választotta őt, mert meg tudja fizetni. Viszont, ha belevágnak, nagyon sok pénzbe fog fájni Mike-nak a pereskedés. Mike belevág, neki kell a gyereke. Vissza az óceánra, Mike kiabál, Sawyer próbálja lehűteni a lelkesedését, a gyerek már messze jár, semmi értelme a kiabálásnak. De Mike-nak hiába beszél, kiabál tovább és reméli, a fia meghallja a hangját.

pic2.png

Kopaszember leért a bunker aljára, egyenesen a pocsolyában landol. A bunker folyosórészébe érve nem akarja összemocskolni a sáros lábával a padlót, leveszi a cipőjét. Az egyik kapcsolószekrényen felfedezi a Dharma-emblémát, ami egy hattyút ábrázol. Beér a lakótérbe, kíváncsian nézelődik, egész otthonos a berendezés. Van egy konyha, kis étkező, egy pingpongasztal, könyves szekrény. Az álnapfényt nagy fényerejű lámpák biztosítják. A számítógépteremből meghallja Kati nyöszörgését, aki félájultan fekszik a padlón. Mögöttük megjelenik Brada Desmond, fegyverrel a kezében és felismerni véli Locke-ot.

pic3.png

Az óceánon a helyzet annyiban változott, hogy most Sawyer kiabál Yin után, így most ő kapja vissza a „ne kiabálj feleslegesen” szöveget. Mike kifejezéstelen arccal mered maga elé, és Sawyert hibáztatja, amiért a fiát elvitték. Sawyer volt az, aki erőltette, hogy jelezni kellene, hát meglett az eredménye, így lezavarja őt a roncsáról. A szóváltás elmérgesedését a roncsdarabhoz ütköző cápa szakítja meg. Sawyer a fegyverét markolja, Mike ebbe is beleköt, a fegyver vízben volt, nem működik, de igen is működik. Sawyer kiszedi a tárat, ellenőrzi, hogy a töltény és a puskapor száraz, de a cápa megint nekik megy, a néhány kiszedett töltény a vízbe esik a kezéből. A cápa a vér szagára jött, ami Sawyer lőtt sebéből árad, ez is miatta van. Sawyer csak egy köszönömöt várna Mike-tól, amiért megmentette az életét, de ezt sem fogja megkapni. Sawyer végül egy másik roncsdarabra száll át, és utálkozva merednek egymásra.

pic4.png

Flashback, gyerek elhelyezési tárgyalás, Susan ügyvéde keményen megszorongatja Mike-ot. Sikerül őt folyamatosan sakkban tartani, Susan semmit sem csinál, csak zavartan néz maga elé, vagy nézi volt párját és igyekszik kimaradni az egészből. Az ügyvédnő egyre csak Waltról kérdezi Mike-ot, aki nem tud választ adni ezekre, mert nem ismeri a gyerekét. Miért akarja őt magához venni, ha nem is tud semmit róla? Mert ő az apja. A hajótöröttek megpróbálnak egymással nem törődni, de Sawyer úgy dönt, hogy puszta kézzel szedi ki magából a golyót, így Mike nyugodtan megkérdőjelezheti az elmeállapotát. Sawyer elküldi a fenébe őt, és nekilát a művelethez. Hangos ordítások közepette kezdi el kiturkálni magából a töltényt, amit a vízbe hajít, mielőtt elájulna.

pic5.png

A bunkerben Brada és Locke örülnek, hogy megismerhetik egymást, Kati az ő kísérője. Brada valami hóemberről kérdezi Locke-ot, aki nem tud válaszolni a kérdésre. Brada eltorzult arccal jön rá, hogy nem Locke az, akit várt, és utasítja, hogy szabaduljon meg a késétől, Locke készségesen félredobja. Ők csak lezuhantak a repülőgéppel, 44 napja, Brada mintha meg sem hallaná, és kitessékeli őket a gépteremből. Brada egy kötelet dob Kati felé, kötözze meg Locke-ot. Erre Locke mesélni kezd Katiról, ő a veszélyes egyed, hisz bűnöző. Ő csak egy dobozgyár kereskedelmi kapcsolattartója. Akkor a nőt kell megkötözni, amit Locke meg is tesz, de egy kis zsebkést rejt a lány zsebébe. Katit egy sötét helyiségbe zárja Locke.

pic6.png

A barlangoknál Doki készülődik a bunkerhez, Duci élénk tiltakozása közepette. Őket Claireanyu és Rocker figyeli. Rocker elvan a kis Áronnal, mikor Anyu felfedezi a Mária szobrot. Rockert megnyugtatja a kis szobor, nem kéne tönkretenni. Mike továbbra is komoran mered maga elé, Sawyer töri meg a csendet. A Többiek már tudták, hol keressék a gyereket. A hajójuk nem bír ki egy hosszabb utat, így csak a szigetről jöhettek. A Francia tyúk is azt mondta, hogy eljönnek a gyerekért, a gyerek pedig Walt lett. Mike ezt magára veszi, az ő hibája lenne, hogy elvitték a fiát? Ismét ordítozni kezdenek, hogy kinek a hibája, hogy Waltot elrabolták. Mike egy mozdulattal belecsap a vízbe, amitől Sawyer roncsdarabja szétesik, így a férfi ismét Mike darabjára kénytelen felkapaszkodni. Mike a saját sötét gondolataiba süllyedt, nem akarja hallani Sawyer magyarázkodását.

pic7.png

Flashback, Mike és Susan most ügyvédek nélkül találkoznak. Susan szerint Mike megnyerheti az ügyet, de Walt mellette lenne a legjobb helyen. Mike még nem épült fel a balesetéből, nincs munkája sem. Neki viszont stabil munkahelye van, mindent meg tudna adni a gyereknek. Mike-nak előbb magáról kell gondoskodnia, hogy lehetne nála ilyen körülmények között a gyerek. Susan könyörög Mike-nak, hogy mondjon le a gyerekről. A bunkerben Kati kiszabadította magát a kötél fogsáából, és a kijáratot keresi. A villanykapcsolót találja meg, az ajtó zárva. Fáradtan sóhajt egy nagyot, mikor felfedezi, hogy a kajaraktárba zárták őt be. Tele van minden földi jóval, az ételek Dharma címkével vannak ellátva. 44 nap után ez kész mennyország, de a legjobb, hogy van szellőzőnyílás is a helyiségben, csak épp nem éri el, így tornyot épít néhány faládából. Építés közben fedezi fel, hogy van itt csokoládé is, kiéhezetten veti rá magát és biztos, ami fix a farmerzsebbe is dug néhány szeletet. Majd végre valahára felmászik a szellőzőbe.

pic8.png

Eközben Locke a baleset körülményeit meséli új barátjának, aki nagyon úgy fest, hogy már évek óta itt élhet, mert semmit sem tud a külvilágról. Valami betegségről kérdezi Locke-ot, hogy a társak közül megbetegedett-e bárki is, majd ismét pittyegni kezd a jeladó. Kati a szellőzőben szintén hallja a pittyegést. Brada Locke-kal együtt a számítógéphez megy, és utasítja Locke-ot, hogy írja be az általa diktált számokat: 4 8 15 16 23 42. Locke egy kicsit bizonytalankodik de végül leüti a Futtatás gombot, így a falon lévő számláló újra 108 percről kezdi a visszaszámlálást. Eközben kintről hangos kiabálással Doki is megérkezik, társait keresve.

pic9.png

Desmond elrángatja géptől Locke-ot, a távcsőhöz mennek, Locke a falnál lapul. Jack közeledik, fegyverrel a kezében, Locke maga is meglepődött, hogy itt van. Brada fenyegetésként kezeli Jacket, a hanglemezjátszóhoz mennek, megszólal a zene. Kati elért a szellőző folyosó végéhez, Jacket látja fentről. Kiabálni kezd neki, de a férfi a hangos zene miatt nem hallja, és a számítógép köt le a figyelmét. A zene elhallgat, Locke előbújik, kéri Jack-et, ne nyúljon a géphez. Elkezdődik az adok-kapok, mire Brada elsüti a fegyvert, a lövedék egyenesen Kati szellőzőjénél csapódik be. Kati visszamászik, kint a végzetről dumálnak, majd Jack felismeri Bradát. Sawyer és Mike csendben üldögélnek a roncson, mikor Sawyer észreveszi, hogy előttük úszik egy stabil hajódarab, az egyik ponton. Evezni kezd felé, Mike is észreveszi a pontont, és utasítja Sawyert, hogy ne evezzen, mert a roncsdarab alattuk széteshet. Sawyer evez tovább, az oldalán a bambuszok szétesnek. Sawyer odaúszik a pontonhoz, de a cápa ott kőröz alattuk. Átadja a fegyverért Mikenak, ha támad a dög, lőjön. Sawyer úszni kezd, a cápa mögötte van. Mike lőne, ám a fegyver beragad, de egy kis babrálás után sikerül kieresztenie belőle az egész tárat. A cápát vagy Sawyert sikerrel eltalálta. Elkezd Sawyer után kiabálni, és evezni kezd a ponton felé. Hála az égnek, Sawyer él, és mindketten felmásznak a stabil hajódarabra.

pic10.png

Flashback, Mike a parkban találkozik Walttal, a kisfiú megilletődötten veszi tudomásul apja személyét. Mike egy búcsúajándékot ad fiának, egy kis jegesmedvét. Mike szomorúan búcsúzik a fiától, sokáig nem fognak találkozni, de ő mindig is az apja lesz, és nagyon szereti őt. Az óceánon már hajnalodik, Mike sír fia után, az ő hibája, nem kellett volna elhoznia. Vissza fogja szerezni a gyerekét. Sawyer az, aki felfedezi a sziget körvonalait, visszatértek. Kiértek a partra, fáradtan rogynak le a homokba. A távolból koreai kiabálás hangzik fel, Yin rohan feléjuk, hátrakötözött kézzel és csak magyaráz valamit nekik az anyanyelvén, majd kinyögi csekély angoltudásával, hogy Többiek. A távolból emberek közelednek hozzájuk, nehéz, fegyvernek látszó tárgyakkal.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása