Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csont nélkül 1x02 - Az elveszett golyó

2013. február 22. 13:00 - Smiley93

A csapat hadiszállásán, a Világvégén nyitunk, Walter és Leo börtönigazgatót fogadnak éppen. Az öreg furcsamód egy halálraítélt megmentése érdekében fordult a Férfihoz, Aki Mindent Megtalál: Ross a fáma szerint 20 éve kinyírta társát, csak némi kezére kent vérrel próbálta elhitetni, hogy a megmentésére is kísérletet tett. Most persze (némi késéssel) elítélték, pár nap és le is zavarják a kivégzést, a bibi, hogy Jézus leszólt az igazgatónak, hogy Ross ártatlan. Szóval Leo lett az ügyvéd, indulhat a siralomház-vizit.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 142448.bmp.jpg

A cellában már halljuk is a sztorit a gyanúsított szemszögéből: ő csak kibékülni ment az elhagyatott erdőbe a haverjával, majd már távozott volna, mikor azt puff, lelőtték. Mázli, hogy látta a támadót, rá is lőtt persze, és igen, tényleg segítő szándékkal turkált a haver sebében. Jó, szép meg minden, de mit is kéne megtalálnom, sürgeti Walter. Hát a golyókat, kéremszépen, a gyilkos lövedék bizonyíthatná Ross ártatlanságát. Kis pusmus után Walter el is vállalja a dolgot, bár Leo inkább passzolná az ügyet (hiába, ő csak a pénzügyekben illetékes), elhangzik egy lightos figyelmeztetés fenyegetéssel összekötve arra az esetre, ha Ross hazudott volna, és már indulhat is a keresés.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 143752.bmp.jpg

Azaz indulhatna, ha nem zavarná meg az idillt a rendőrségi pszichomókus (aka Sweets a nagytesó sorozatból, a Dr. Csontból) megjelenése, aki azt hivatott eldönteni, hogy Walter működhet-e továbbra is rendőrségi tanácsadóként, vagy egy fokkal hibbantabb a kelleténél. Persze ennek némi tesztkitöltésen kívül az említett golyók megtalálása is feltétele: a Férfinak, Aki Mindent Megtalál ideje bizonyítania, hogy eléggé rátermett erre a névre. Ellenkező esetben hivatalosan beszámíthatatlan lesz, s mint ilyen, nyomozásokban sem segédkezhet (és a sorozatnak vége, ugye). Mindeközben befut Willa is, na pont ő hiányzott még. Az előbb felszedte Bájgúnár Gazdagkevin a parton, menne holnap röpizni is, mire muszáj megejteni a szexuális felvilágosítás kötelező kínos jelenetét, Sweetsnek hirtelen nagyon mehetnékje támad, hát ezért sem hibáztatja senki.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 144219.bmp.jpg

Indulhat is, de csak Walterrel meg Leóval detektíveskedni, ha mázlija van, a nyomozás üres perceiben összemazsolázhatja a válaszokat a tesztbe. Hát, muszáj neki. Az első úti cél egy kék fényben úszó bár, ahol a Rosst anno letartóztató belsőelhárításos nyomozóval találkoznak. Szerinte Ross a tettes, pont. Megjelenik még két veterán zsaruhaver is, akiké nem mellesleg a bár, hát ők még jót pacsiznak is Ross bűnösségére.Indulás tovább, a tett helyszínére ezúttal, amit a belsőelhárításos pasi adott meg nekik. A kellemetlen hír az, hogy a kietlen területet azóta szépen beépítették. Nyomás vissza makettozni, ahol Sweets folytathatja a faggatózást, már ha nem kell segédkeznie Walternak. Na, a modellezéssel egykettőre megvan a golyó röppályája, a pszichomókus másik sorozatbeli ismeretei révén pedig a körülbelüli reptávolság is, éljen, lehet fémdetektorozni a betonon.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 145855.bmp.jpg

Isabel a sikert illetően szkeptikus, hát ezzel nincs egyedül. Végszóra befut Ross letartóztatója is, csak benézett, biztos röhögni egy jót, meg hogy lepasszoljon egy kazettát, amit anno a mindenkivel eksönöző Gloria, Ross nője adott neki. Meg is van, mire relaxál délután hősünk, s mellékesen egy rakat zenemasinát hallgatva felfedezi a hölgyemény hangját, ami bár más néven fut, A Férfit, Aki Mindent Megtalál, nem tévesztheti meg.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 150748.bmp.jpg

És a következő snittben a nyomozó trió már egy bárban élvezi Gloria előadását, akit a szám után Leo finomabb módszere segítségével bírnak szóra. Kiderül, hogy valójában nem is eksönözött annyit, legalábbis nem azzal a palival, akinek a meggyilkolásával Rosst vállalják. Valójában Gloria besúgó volt, Rosst, a korrupt zsarut árulta be a nyakonlőtt szerencsétlennek, ez például okot adhatott némi összetűzésre. Walter be is ugrik a börtönbe Rosst informálni, még ajándék is van nála, Gloria cédéje. A biztató tények mellett (Gloria még mindig szereti a gyilkos-nem gyilkost, jee) kis letolás is jár az elítéltnek, mert bizony nem mondott igazat Walter bácsinak, ami nyilván ostobaság, főleg, hogy külön figyelmeztetést is kapott a rész elején. Szóval, az igazság (újabb változata): Ross és a nyakonlőtt haver csúnya közös titkot őrizgettek bizonyos eltulajdonított pénzről, amit azonban megszimatolt a belsőelhárítás, és Ross csak biztosítani akarta a társ hallgatását, némi fegyverhadonászással nyomatékosítva szavait.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 212847.bmp.jpg

Hazatérve Sweets a megtalálási kényszeréről faggatja Waltert, akit végül némi hipnózisra is rávesz, na, ez érdekes lesz. Hipp-hopp, a következő jelentben már hipnózisba is került a Férfi, Aki Mindent Megtalál, ez kicsit (túl) könnyen és gyorsan ment. Na igen, a dolog eredményessége ennyiben ki is merül, Walter ugyanis még hipnotizálva is lázad Sweets utasításai ellen, lapozzunk inkább, még egy nap van a nyomozásra, aztán Rossnak kampec. Pontosabban, nagyfeszültség. Akkor gyerünk vissza a gyökerekhez, azaz a helyszínre, Walter ezúttal itt modellezi az eseményeket. Rájött ugyanis (a hipnózis révén), hogy a golyó nem is abból az irányból jött, ahonnan Ross gondolta, összekeverte a lövedéket a visszhangjával. Innen persze egyenes út vezet a golyó megtalálásához, egy óriásplakátba fúródva. Hát ezt meg hogyan?

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 214609.bmp.jpg

Na, a lövedék vizsgálatát Isabel hipphopp le is futtatta, sok értelmeset nem talált, csak annyit, hogy a nyakonlőtt pasi meggyilkolásának másnapján találtak egy állatorvost ugyanabból a fegyverből származó golyóval kibélelve. Vagyis összeáll a sztori újabb darabkája: Ross által meglőtt merénylő egy állatorvossal kúráltatta ki magát, majd a titoktartás végett gyorsütemben ki is nyírta alkalmi segítőjét. Walter meg is éhezett egy újabb golyó megtalálására, Sweets bánata ide vagy oda. Willa röpis randija is elérkezett, Gazdagkevinnel alázzák a Menőcsajokat, akik be is szólnak a csajnak. Kész a bosszú: Willa Bájgúnár pasival lenyúlja az egyikük verdáját, amivel Gazdagkevin őrült száguldozásba kezd, Willa ezúttal a felbujtó helyett a józan ész hangja, fura, próbálná leállítani a gyereket, hiába.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 215635.bmp.jpg

Walter eközben újabb felfedezést tett: leült, gondolkodott, és arra jutott, hogy a gyilkos, aki nem Ross volt, agyafúrtan nem a fegyverébe való tölténnyel gyilkolt, viszont csak egy olyan fegyvertípust talált, ami kompatibilis az ominózus golyóval. A zsarubár tulajdonosai adnak felvilágosítást: azt a fegyvertípust bizony a belsőelhárítás használja előszeretettel. Mit ad isten, a Rosst letartóztató pasi pont ott olvassa a napilapját, Walter gyorsan vázolja is neki a sejtését: ő lőtte le Ross haverját, mielőtt letartóztatta Rosst a megöléséért. Hoppácsek, ebben van valami, vélik a zsarutulajdonosok, majd gondolnak egyet, és összevissza lövöldözni kezdenek a belsőelhárítósra, aki persze maga sem rest két fegyvert is ragadni. Végül a hely veteránjai kimerülten rogynak össze a bárpult fedezékében, így Walter kénytelen kezébe venni az irányítást, no meg a pisztolyt, és szépen hátsón puffantja a belsőst.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 220403.bmp.jpg

Ezek után őt is narancssárga kukásszerkóban látjuk viszont: Leo meg Sweets érkeznek puffogva, erre most kérünk szépen egy pöpec kis magyarázatot. Akad is egy: a régi golyó, amit hősünk megkeresni volt hivatott, történetesen a belsős hátsójában üdül, így a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a megtalálásának ez volt. Leo levonja a következtetést: Walter csudásan tesz különbséget jó és rossz között. Willa is biztos tőle tanulta ezt a képességet, amikor jól pofára ejti Gazdagkevint. A srác persze árokba vezette a nagy gázpedálnyomásban a járgányt, és sír is rendesen, mire Willa elküldi az egyik irányba, ő meg megy majd a másikba, aztán csak nem buknak le. De persze, alighogy a gyerek elballag, a pénztárcája már repül is a kocsiba, azt hiszem, a rendőrség hamar odatalál a villájukba.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.04. 220834.bmp.jpg

Isabel érkezik a börtönbe a hírrel: Walternak természetesen igaza volt, a golyót megtalálták a belsős nemes testrészén. Ennek megfelelően az ügy megnyugtató fordulatot vesz: belsős váltja Rosst a cellában, a villamosszéktől megmenekült Rosst Gloria fogadja, ráadásul Gazdagkevint is megtalálták a rendőrök. A happy endet Sweets csúnyítja el egy előrevetített negatív diliteszteredménnyel Walter részéről. Erre a Világvége teljes lakóközössége felháborodik, legfőképpen Isabel. Nem lehetne valahogy mégis pozitív irányba billenteni a jelentés mérlegét? De, ha Walter elárulná, mire ez a nagy megtalálási kényszer nála. Nos, még Irakban esett meg, hogy Walter egy bombaszakértőt keresett, de helyette a bombájára futott rá, mire a bajtársak otthagyták a fogukat, ő meg azóta vagy megtalál valamit, vagy meghal. Eddig inkább az előbbi történt, és Sweets jóváhagyásával még fél évig folytatódhat a sikerszéria.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása