Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x33

2013. február 22. 09:00 - Bella Tangolita

A napokig tartó akcióvígjátéknak mára meglett a böjtje: egy tökéletesen eseménytelen részt kaptunk ajándékba. Az érzékenyebb idegrendszerű néző így számos líraira hangolt zeneszám alatt itathatta az egereket, miközben a képernyőn az önismeret útján tapodó Kapus éppen megvilágosodott. Azért nagy hír erre az epizódra is jutott, legszívesebben villogó "BREAKING" fölirat alatt posztoltam volna a legjobbat...de mindent a maga idejében, adagoljuk azt a csepp információt késleltetve, hogy nagyobbat szóljon! Különben meg ki gondolta volna, hogy a Bűnök és szerelmek készítőiről egy szép napon kiderül, mégiscsak értenek valamicskét a feszültségkeltéshez! Pedig most, annyi viszontagság, annyi elbaltázott akciójelenet után végre-valahára  szolid dicséret illeti őket. No, nem mindenben, ott azért nem tartunk. Belátták, hogy akcióból is megárt a sok (pláne az olyan minőségűből, mint amiket az elmúlt napokban mutogattak nekünk halálos komolysággal), és most inkább a cselszövés felé vették az irányt. Persze csak úgy a maguk módján ...de legalább van min szórakozni továbbra is.

1x33.8 (Custom).JPG

A rendőrségen Fruzsiról folyik a beszélgetés. Dani lenyalt hajjal ül az íróasztala mögött, Zsoltika meg kezében egy kávéscsészével kering az irodában, mint gólyafos a levegőben. Főmufti szokása szerint jelentést kér a nyomozásról, de csak azért, hogy utána hápoghasson egy sort az eredménytelenség miatt. Zsoltika, akiről ma is megállapítást nyer, hogy ő a legjobb (úgy értsd: legokosabb), védelmébe veszi a jelenleg Cicababaként emlegetett leányt: azért mert intézetis, még nem betörő is egyben, és nem is úgy néz ki. Mint világtalan rágcsálóarcával rámutat, "Dani is abból az alomból származik." A hadnagyocska azonban pont ezért tudja, hogy az intézetek lakói összeköttetésben állnak a bűnszervezetekkel. Húha, egy világ omlott most bennem össze - bezzeg Gazdagréten még Vágási Ferenc volt a lakótelep lovagja, biztos szakmával a kezében a társadalom hasznos tagja! Főmuftit szerencsére nem érdeklik a feltételezések: neki az igazi betörők kellenek szajréval együtt.

1x33.9 (Custom).JPG

Tiborék a legnagyobb szeretetben bazsalyognak egymásra az étkezőasztal mellett, még bort is isznak, vöröset. Kapus már annyira liberális, hogy Blanka is fogyaszthat az alkoholból. A semmitmondó jelenetet a narrátor uralja, olyan szóvirágokat ömlesztve a kifinomultabb szellemi falatokért ácsingózó nézők fejébe, mint ez itt:"Blanka is a fellegekben jár, a történteket, mint a partra ömlő dagály a homokvárat, úgy mossa el a tudat, hogy eddig eltiltott szerelme oldalán ülhet asztalhoz, és egymás kezét fogva lehetnek szemtanúi Tibor enyhülésének" És ez csak egy ici-pici kiragadott részlet volt a minimum három perces monológból. A négy szereplő emiatt csak a háttérzajt biztosítja, bár a végére Blanka elmondhat egy teljes mondatot: megígéri, hogy többet nem fog elszökni. (Én úgy emlékszem, el is rabolták...)

1x33.10 (Custom).JPG

A város egy másik szegletében bezzeg nem ilyen víg az élet, Fruzsikát például Dani vallatja egy sötét vallatókamrában, amiben klasszikusan csak egyetlen villanykörte szolgáltatja a fényforrást ( no meg Danika feje, mert ő is nagyon okos). Az az elem sajnos kimaradt a vallatásból, hogy egy 100-as Tungsgram égővel a szemébe világítson a vádlottnak, vagy csikkeket nyomjon el a tenyerén, esetleg szálanként egyelje ki a fejbőrét - no, majd házi feladatként nézze meg Dániel a Maraton életre-halálra című filmet, hogy megtudja, hogyan kell ezt hatásosan csinálni. Fruzsi mindenesetre nem dől be az egyetlen fölvonultatott pszichotrükknek, flegmán közli Danival a véleményét: gyűlöli az anyját, rajta keresztül az egész női nemet, és most őt teszi meg bűnbaknak, hogy bosszút állhasson. Daninak sem kell több, magánzárkába vezényelné a szemtelen "dilidoki" szemléletű perszónát.

1x33.11 (Custom).JPG

Az Árnyas közben Frenki igaz magyar parasztbetyár módjára szalonnát falatozgat a bicskájával, és mivel jó nevelésben részesült, néha Lorenzónak is ad egy-két katonát. Lorenzo beszámol, hogy nem jutottak dűlőre az értékbecslővel, így a szajré még mindig a sufniban maradt. Nem baj, forgatja a szájában a bőrkét Frenki, majd szól Kevinnek, az majd elintézi. Ellenben Tinával kellene valamit csinálni, folytatja az öcskös nyámmogva, mert ha így folytatja az ármánykodást, kénytelen lesz beárulni a Faternak. Lorenzónak el is megy az étvágya, fölpattan a fatányér mellől, és megígéri, hogy helyre rakja a feleségét. Ezek szerint megy a tanyára, gondolom megnyugodva.

1x33.12 (Custom).JPG

Kevin és Kira a biztosító társalgójában kuckóznak a kanapén, amikor jön Főnökasszony, az ogrénak álcázott bojlertestű Erika. Delejes ereje lehet, mert anélkül vesz ki az automatából kávét, hogy beledobálná az érméket. Igyekszik nagyon ideges arcot vágni, hiszen rossz híre van: a nyomozók mindjárt megjelennek, és mindenkit ki fognak hallgatni. Kira át is veszi rögtön a munkahelyi feszültséget, és elmélyülten rágni kezdi a szája szélét. Mielőtt az ogre visszavonul a maximum cukor/no íz kávéjával, még megtiltja Kevinnek a hosszú ebédszünetet. Kira ezután egyből jelzi Kevinnek, hogy ő bizony betojt. Sajnos, erre minden oka megvan, mert bátyjának hirtelen eszébe jut, hogy a biztonsági kamerák biztosan felvették Bodzás Frenki  bejövetelét az irodába, amikor címeket óhajtott tőle. Az pedig baj, nagy baj. De nem Szuper Kevinnek! Egyből kiötli, hogy el fogja lopni a szervert (!), amin a felvételek vannak, és a kis táskájában(!) kiviszi az épületből. ( Khm, a szerver egy gyakran szekrény méretű számítógép...nem lehet kis aktatáskában kicsempészni az épületből, mi több, általában egy központi épületben van a helye, nem egy kis fiókirodában, ahol ezek bohóckodnak...ej-ej-ej, Kevinnek fogalomzavarai támadtak, úgy fest a dolog. Jó lenne tudni, mire gondolt, hogy MINDEN irodából kilopja? A kamerára? A számítógép vinyójára? Persze, mindenképpen muris a kb. 55 kilót nyomó Kevint elképzelni, amint vállára vetve a szervert, feltűnés nélkül szompolyog.) Minden irodához van kulcsa (szám szerint három), Kira csak arra ügyeljen, hogy üresek legyenek az irodák. Szerintem ezzel nem lesz gond: Fruzsika ugye rabláncra van verve, Kevin a saját irodájába csak bejut valahogy, még kulcs nélkül is, az ogrénak meg elég egy kis táp, hogy kicsalogassák a mocsárból. Több dolgozóról nincs tudomásom.

1x33.13 (Custom).JPG

Újabb boldog jelenet következik: Panni a konyhafalnak dőlve összegzi az eseményeket Tibornak, aki a borospoharakat a mosogatógépbe rakosgatja. Panni nem csak ezért dicséri meg, hanem azért is, mert szerinte férje közelebb jutott önmagához. Lényegében egy önismereti gyorstalpalóban volt része azokban az órákban, amíg Blankát kereste, mi több, szembe mert nézni önmagával, márpedig erre SENKI nem képes. Kapus bárgyún mosolyog feleségére, és önmagát fényezi. Azért egy kis szabályra mégis szükség van, kezdi megint a régi nótát, majd elmondja a fiataloknak is - jaj, de unom már.

1x33.15 (Custom).JPG

Kira a narrátor szerint vonzó testi adottságokkal rendelkezik, amelyek nagyban segítették a Kékesi testvéreket abban, hogy sikereket érjenek el. Bele sem merek gondolni, ez mi mindent jelenthet, de máris láthatom: Kira a biztonsági főnököt próbálja maradásra bírni, hogy addig Kevin ellophassa az irodájából a szervert (!). A biztonsági főnök azonban inkább egy vacsora mellett beszélgetne az iroda testével, és menni készül. Kira azonban évődni kezd a főnökkel (bár ne beszélne azon a torokhangján): nem adja meg a telefonszámát addig, amíg a sima modorú főnökember nem mesél el valami munkahelyi sztorit. Ne! A pasi visszatelepedik a kanapéra, és belekezd valami halálosan unalmas mesébe. A képen éppen a kávéspohár mögül stíröli A Testet.

1x33 (Custom).JPG

Tina vámpírnak sminkelve két jókora papírtáskával tér haza a vityillóba. El is mondja a láthatólag ingerült Lorenzónak, hogy a "Lö butikban" volt, és még ingyen sminket is kapott. Hát, olcsó húsnak híg a leve, mondhatná erre bárki, akinek minimális szépérzéke van. Lorenzo is mérgesnek tűnik, a papírzacskókat lehajigálja a földre, Tinát meg bevágja egy rokokó fotölybe. Frenki mindent tud, te liba, szólítja meg hitvesét, aki erre azt kárálja, hogy joga volt a vásárláshoz, épp csak azt nem teszi hozzá, hogy "mert megérdemlem." Ide vezet a fogyasztói szemlélet! Lorenzót azonban nem ez érdekli, hanem az, hogy közölje a feltételeit a vámpírral: bocsánatot kér Frenkitől vagy mehet a tanyára vissza. De jó lenne, ha az utóbbit választaná! Egyelőre nem tudom, láthatom-e valaha disznót ganézni, mert most még azzal az információval küzd a némber, amit utoljára még odaköpött neki a férje, azaz bankkártya letiltva egy hónapra. Mi lesz így a testtekercseléssel, veti föl még rikácsolva a Lö butik törzsvásárlója hasztalan - Lorenzó elviharzik.

1x33.3 (Custom).JPG

A biztosítóban Kira még mindig a biztonsági főnököt bűvöli, amikor Főnökasszony kíséretében megjelenik Dani. Buzog benne a zsaruvér, ott azon nyomban nekiáll a kérdezősködésnek, amitől Kirában megáll az ütő. Az ogre meg is kérdezi, hol van Kevin, mire A Test azt nyögi be, hogy szegény fiú tofut ebédelt, és most a WC-n van/ül...Így keltik rossz hírét az egészséges táplálkozásnak, eh! Az ogre rosszalló pillantást vet a semmibe, hiszen mára kerek perec megtiltotta az ebédet a nevezett munkatársnak. De már jön is Kevin, és tényleg olyan megkönnyebbült arcot vág, mint aki egy teljes béltisztításon ment keresztül.

1x33.5 (Custom).JPG

Blanka és Rómeó egy közös kockás takaró alatt üldögélve örvendeznek egymásnak. Blanka csillogó tekintettel csüng Rómeó elgyötört (vagy buta?) ábrázatán, akit még mindig aggaszt egy-két dolog, például, hogy Kapus nem tudhatja meg, hogy ő Bodzás, illetve Bodzásék sem tudhatják meg, hogy Kapus lányával jár. Erről eszébe is jut, hogy fel kellene már hívni Frenkit, aki már biztosan nem tudja mire vélni, hogy ennyi ideig távol maradt. Bizony, ilyen hosszú ideig nem maradt ki azon a címen, hogy kupiban van. Rómeó itt egy szemérmes vallomást tesz, amitől Blanka nem, én viszont nagyon meglepődtem -!BREAKING!: a hülye is láthatja, mondja fanyar mosollyal Rómeó, hogy ő még nem volt nővel, nemhogy kuplerájba járjon...Hm, ha ezt Kapus apuka tudná, biztos örülne. De már nem fogja időben megtudni, mert Blanka azon nyomban orvosolni akarja a problémát, és "Itt az ideje!" felkiáltással falánk tekintettel ráveti magát az ártatlan fiújára.

1x33.6 (Custom).bmp

Frenkitől nagy kínok közepette bocsánatot kér Tina, amit Brigi ugyan kétkedéssel fogad, de aztán nagy szenvedelemmel dörgölődzik a kisfőnökhöz. Frenki örömmel veszi a közeledést, és menten ellazul. Boldogsága határtalan, hiszen Fater is nemsoká itthoni körülmények között fog kerekezni. Egyedül a műkincsrablás miatt nyugtalan, nem is érti, mitől olyan drága az a kínai váza, amikor a kínai piacon meg minden olcsó. Egy OKJ-s tanfolyam talán segíthetné tágítani a tudása korlátait, de ő inkább Kevint emlegeti megint, úgy tűnik, számára a biztosítós bájgúnár a testen kívüli agya. Inkább Brigi alsófertályát kezdi gyömöszkölni, ahhoz legalább ért.

1x33.7 (Custom).JPG

A nyomozás kezd izgalmas lenni. Danika szájából olyan mondat hangzik el, amitől Kevin pajtásban megáll az ütő, de persze csak lapít, mint nyúl a bokorban. Azt mondja a hadnagyocska, hogy az adatok kiszolgáltatását bárki csinálhatta, aki eltökélte, hogy Fruzsira keni a dolgot. Elég hamar szóba kerülnek a biztonsági kamerás felvételek, amiket a biztonsági főnök azon melegében be is mutatna Daninak. Kattintgat ide-oda, felvételek meg ugye nincsenek, mert a gép nem látja a szervert. Kevin önelégülten mosolyog a fotelben, még akkor is, amikor a biztonsági főnök utasításba adja, hogy le kell zárni az épületet, és minden kifelé menőt meg kell motozni. (Ha szervert keresnek a dolgozókon, szerintem a motozástól el lehetne tekinteni, egy bazi nagy szekrényméretű számítógépet cipelő munkatárs talán nem tudja beadni a portán, hogy "Ó, ez csak egy cipősdoboz!" ) Dani ettől függetlenül megállapítja, hogy az, aki ellopta a szervert, tudta, hogy ő ma ide fog jönni nyomozni. De maradt még egy ennél is izgibb a végére: a biztonsági főnök közli, hogy minden felvételről van másolat, amit egy hónapig őriznek...Kevin, mint akit hipnotizáltak, megismétel minden szót: Egy hónapig őrzik...egy hónapig őrzik...na, itt találj ki valamit, aranyapám, mert most úgy tűnik, hiába kaptál sérvet!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2013.02.22. 09:57:02

Hát ez nagyon jó volt, jót nevettem.... Én ugyan egyetlen egy részt sem láttam, de frankó volt. Na és ez tényleg ilyen....? De miről szól...? :-))))

Dzsambalaja 2013.02.22. 10:10:01

@hannamontanna: Hát üdv itt is! Addig nézz bele egy részbe, amíg lehet, mert márciusban pihentetik majd a TV2-n - helyette vetélkedő műsor lesz.
Hát, ez a sorozat -bár többnyire hv-n követem- három szálon fut. Vannak Bodzásék, ők a maffiózók, csak bénák. Aztán vannak az intézetből jött fiatalok, ők sodródnak, és könnyen megkísérthetőek. És vannak Kapusék: ott az apuka rendőr, Bodzásékra hajt, csak közben a lánya pont egy Bodzás gyerekbe szerelmes...Így leírva egész értelmesnek tűnik, de kivitelzésében inkább abszurd! Egy részt általában úgy lehet végignézi, hogy az ember kínjában röhög...ja, a BArátok köztet tegnap láttam...lehet, hogy ma meglesz az óhajtásod a lelepleződéssel kapcsolatban! (az rtl 2-n 10 után van ismétlés, akkor láttam)

hannamontanna 2013.02.22. 10:24:45

@Dzsambalaja: Ó köszi! Tehát a BSZ az egy kitekeredett Rómeó és Júlia a 21. századi magyar valóságban. Most tényleg bele kell hogy nézzek?? ...én nem csináltam semmi rosszat... :-)))) Jó lesz ez így HV-n keresztül is. Gyanítom, hogy így szórakoztatóbb. A mai BK-ra veszek pezsgőt. Hátha végre...akkor kibontom.

Dzsambalaja 2013.02.22. 11:12:43

@hannamontanna: Tényleg, a pezsgő jó ötlet! Bár mások válságán szórakozni, ááá, nem is tudom! Szegény Nóra, nagyon megalázó lesz neki...a tetejébe éppen valami arcpakolás volt rajta, amikor Atikám kibökte: a Juli miatt nem veszi el...

hannamontanna 2013.02.22. 11:19:26

@Dzsambalaja: Jesszus.... szegény Nóra. :-)) Én egyébként magamat szeretném a pezsgővel jutalmazni, hogy kibírom....:-)

Ditti82 2013.02.22. 13:27:01

@Dzsambalaja: Jajaja, az alapsztorival nem lenne semmi gáz, viszont a kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után. :D

Dzsambalaja 2013.02.22. 14:06:25

@Ditti82: Viszont így, hogy igazi amatőrök ( mert azért vannak/lennének tehetséges amatőrök is) a szereplők, viccesebb az egész. Csak az a baj, hogy ők ezt halálosan komolyan nyomják.
A tegnapi részben láttad Bodzás csodás gógyulását? Eddig a nővérke emelgette, tegnap meg -gondolom tévedésből- egyedül átült az ágyáról a székébe...:) És most akkor Rómeó elvesztette a szüzességét vajon? Blanka nagyon aktív volt, szerencsére nem viselte meg, hogy majdnem megerőszakolták, és prosti lett.

shimizu 2013.02.25. 08:14:06

uuuh úgy kell nekem ez a sorozat, mint egy falat kenyér! tisztára függő lettem! lerágom a körmeimet, h mi lesz....jujj Kevinke!

Breaking...én meg már azt hittem, h kiderül Kapusról, h homár és Főmuftival szoktak pirospacsizni.....ez így viszont nem nagy cucc :(
süti beállítások módosítása