Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x17

2013. február 21. 11:00 - Segna

Mai tanmesénkből megtudhatjuk, hogy a környezetvédelem halálosan komoly dolog és, hogy Dannó nem tud főzni, ellenben bérelt helye van ninjánk szívében.

01.jpg

Egy nemszeretem hegyi csapatépítő-tréningen nyitunk, ahol is a fájdalmas-pink nadrágocskás, ellenben gusztusosan hosszú és kellőleg lebarnukt combú menedzser csaj besokallva az úttörő-tábori bulitól, tábort bont, és elindul le a hegyről, mai-tai irányába. Mit ne mondjak, meg tudom érteni. A csapatépítő tréning szerintem is olyan, mint a Yeti, aki egyet látott, mindet látta. Sajnos a lefelé út nem olyan vicces, mert először is eltéved, majd összefut egy nagyszabású és eléggé véraztatta helyivel. Sikoly …és Főcím!

02.jpg

A főcím után Elvis Hawaii korszakából egy dallal, és egy nyálcsorgatóan szép repcsivel nyitunk. Mint kiderül, a decens C-17-en ninjánk tér haza talpig marconában, valami katonai szinten-tartó tréningről. Mosolya sajnos tünékeny, mert a házban tökig álló füst, elképesztő rendetlenség, és a zavart Haule fogadja. Főzött. És későbbre várta keble kedvenc főnökét. A kupi mértékéből ítélve, évekkel későbbre… Apropó! Ezek mikor költöztek össze?! Ninjánk homloka tovább franciakockásodik, miután poroltóval véget vet Daniel nyomozó reménybeli fritatája szenvedéseinek, mert kutyaugatás hallik az emeletről. És a fiúk máris az ágyról és tiszta lepedőkről beszélnek… Freud visítva röhögne ezt hallva. Ninjánk kedve eléggé borús, így Dannó terelni próbál, és a vakációról, valamint a titokzatos hadnagyról kérdez. A szemmel veréstől megmenekül, mert felcirpel a főnök mobilja, és ninjánk, gyerünk Emeril felkiáltással nyomozni indul. Csatlakozzunk!

02_1.jpg

A helyszínen Chin referál az azonosítatlan holtról, akin még nadrág sincs. Kezd sikamlós lenni ez a rész. Meglepetésünkre, nem a pink-nadrágocskás leányzó a holt, hanem a nagszabású polinéz-humanoid, akitől a mai-tai fun sokkot kapott az elején. A pasi egy igazi tetkós középkori harcos. Max a boncnok máris lelkesen beavatná a csapatot az időutazás elméletileg lehetséges módozataiba, de Dannó letorkolja, így más magyarázatot keresnek. A leütött férfi sebeiben cápafogat találnak, de mielőtt Max ismét megszólalhatna, Dannó máris elveti a „cápa feljött a hegyre megharapni a középkori harcos” teóriát. Chin, a helyi hagyomány-őrzés alapos ismerője, hűtendő a kedélyeket, azonosítja a fegyvert, ami egy leiomano. Ez egy kis lapátka, cápafogakkal élesítve. Tiszta Discovery-channel eddig az eset. Hamarost összerakják, hogy a halott a hátrafelé-nyilazó ős szittya találkozó helyi megfelelőjéről szökött, és egy ilyen cápafogas lapátkával csapták hókon.

03.jpg

Kono lelkesen jelenti, hogy még 100 ilyen harcos gyakorlatozik a közelben. Hmmm…100 pucér hát és mellkas, 200 izmos combbal, és vagy 50nm tetkóval… A nőneműek kikockázhatják… Na, gyanúsított már van elég, már csak az eredeti helyszín és a tettes kell. Az elsőt, Konó és Max leli meg egy kis csont izével egyetemben. Rövid kütyü-bemutató következik, kiengesztelendő kedves férfi nézőinket a korábbi izomparádé miatt. Konó tablet-szerű izén fényképez, telefonál, és e-mailozik. Ha be is tudna ágyazni, én is vennék egy ilyet.

04.jpg

Az áldozat hajótervező volt, és régi hawaii műtárgyak gyűjtője. Mindenki szerette, ellenség sehol. A gyilkos fegyver is egy muzeális tárgy, így Dannó múzeomókus csaját kell felkérni szakértőnek. Chin széles mosollyal biztatja Dannót, a muzeológus csajjal való kapcsolatépítésre. Ez a jó egy csapatban, mindig van kinek a vérét szívni!  Mindenesetre a múzeológos nő vitán felül lelkes és segítőkész. A kis csontdarab egy értékes ámbráscet-fog nyakláncról való. Potom 27 ezer dollárt ér egy ilyen bizsu. Kedvenc párosunk szeme csillogni kezd, ez itten indíték, gondolják lelkesen.

Sajnos Dannónak elfogy a szerencséje, mert kocsiba kell ülnie kedvenc főnökével, aki rögvest kivesézi a muzeológus csajnál elkövetett bénázásait, és lódításait. A Haule kínban van, nem meri bemutatni Grace-nek a muzeológus csajt. Persze minden más marhaságról beszél, mielőtt ezt kibökné. Férfiak!

05.jpg

A következő párbeszédet sajnos kénytelen vagyok szöveg-hűen idézni, mert nem hinnének nekem: Dannó: „Boldog vagyok nélküled.” McGarrett: „Ez is egy nagy kamu. Hiszen szeretsz engem.” Még felakadt szemmel emésztgetünk, amikor ninjánk valami zavaros fejtegetésbe kezd, hogy Dannónak meg kell magát védenie, méghozzá a muzeológus csajjal. Vagy valami ilyesmi. Most egyet kell értenünk a Hauleval, aki csak annyit fűz ehhez, eléggé maliciózusan, hogy McGarrett nem az a párkapcsolat-guru. A terápia itt félbeszakad, mert a Széparcú Félkínaink és Konó a piros ágyékkötősök közt, régiségneppert talált priuszilag. Irány a főgyanúsított!

A régiségnepper házánál már ott a kommandó, tökig kevlárban és homlokig aggodalomban. Ninjánk egy szál, jól szabott naciban és pólóban, a kezében egy kis palackkal, hanyag eleganciával pattan fel a tetőre, majd füstöli ki a gyanúsítottat, a tetőablakon át behajított füstgránáttal. Dannó istenien szórakozik. McGarrett is. 04_1.jpg

Meg is lelik a bűntény helyszínéről hiányzó haj-bálnaizé láncot, és a gyilkos leiomano-t. (a cápafogas homokozó lapátot) Sajnos az eset nem ilyen egyszerű, a kis nepper csak kihasználta az alkalmat, és leakasztotta a halott nyakáról a hajas izét, a lapátkájában pedig sajnos egy műanyag cápának a fogai vannak, tehát nem az a gyilok.

Na, alapállás, meg kell vizsgálni a csávó piros ágyékötőn kívüli életét. Gyanús az üzlettárs, és valszeg a végkifejlet felé halad az ügy, mert újabb magánéleti kitérőt teszünk; kedvenc párosunk újfent kocsiba ül, és mesmeg lelkiznek. Dannó elhívja ninjánkat vacsorázni. A többi barátjával együtt. Na, a kis smucig! Rövid szóváltást követően, a főnök örömmel igent mond. Pénteken vacsora! A muzeológus csaj is ott lesz. Aha.

Közben az üzlettárs és barát, felhívja a figyelmet arra, hogy egy radikális környezetvédelmi csoport az interneten megfenyegette őket. Sőt személy szerint az áldozatot. Az ok? Az új nagy komp, ami veszélyezteti a bálnákat. A csapaton belül ezt hallva, heveny vita alakul ki a környezetvédők lehetnek-e gyilkosok témakörben. Konó nem osztja a fiúk a gyanúját. Nagy nehezen beazonosítják a vezért, valami Chin féle kütyü trükkel…

Egy ronda festett szőke Jézus-epigont keresnek. A gyanúsított megpróbál kereket oldani egy ocsmánylatos sárga, benzinzabáló motoron. Ennyit a környezetvédelemről. Ha farok hosszabbításról van szó, nem számít csak a köbcenti meg a hangerő. Szánalmas. Ninjánk nem ér rá az eszmét futtatni, az autós-motoros üldözésnek véget vetendő, egy mólónál a kocsival egyszerűen a vízbe löki a motorost. Dannó már nem is sziszeg az akció előtt, csak fásultan megkapaszkodik a majré vasban az anyósülésen.

06.jpg

Aztán, gondolom, hogy imponáljon keble kedvencének, ő ugrik be a vízbe a festett szőkéért. McGarrett le is van nyűgözve!

07.jpg

Mindazonáltal, a Jézus-epigon tagad, ő csak üzletileg akarta tönkre tenni a hajóépítőt. És valóban, a festett szőke környezetmentő nem is volt akkor a megfelelő szigeten, plusz a hajótervező elállt a nagy kompok megépítésétől, tetemes anyagi veszteséget is bevállalva, vagyis nincs indíték.

Vissza az üzlethez és az üzlettárshoz. Konó összefut az özveggyel, és kérdezősködik az engedélyekről, de az meglepett. A fiúk az üzlettársat kérdeznék, de annak már nyoma sincs, az özvegy elhívta valahová. Kedvenc párosunk rögtön rosszat feltételez az özvegyről, mert megtudják, hogy az üzlettárs újra benyújtotta az engedélyekre a kérelmet. Ezek nyerészkedni akarnak, döntik el rögvest. A csapat a bemért mobil nyomán az özvegyhez hajt, de az izgatott szökési készülődés helyett, egy könnyes-fegyveres drámába csöppennek. Az özvegy rájött, hogy a régi barát-üzlettárs pénzért megölte a férjét. Épp pisztolyt szegez a fejének, amikor a csapat betoppan. McGarrett gyengéden megpróbálja lebeszélni a nőt az önbíráskodásról, amikor a férfi megszerzi a pisztolyt és fenyegetőzni kezd. Ninjánk őt már könnyű szívvel és biztos kézzel lövi vállon azon nyomban.

09.jpg

A részt, az olyannyira várt péntek esti baráti vacsorán zárjuk. Az est jól sikerül, Gracenek tetszik a muzeológus lány, a többieknek meg Dannó aranyos bátortalansága, és a sok pia. Zárjuk mi is az estét, a törékeny derű érzetével és mondjuk egy mai tai-jal. 3cl. fehér rumot, 3 cl barna rumot 1,5 cl Triple secet, 1,5 cl mandulaszirupot, és 1,5 cl limelét keverjünk össze sok jéggel egy jókora pohárban. Giccskedvelők ananásszal, és vagy mentával is díszíthetik. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása