Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x08 – After Hours

2013. február 21. 14:00 - Zenóbia

Sötét, lerobbant épületben középkorú pap rózsafüzérrel, ami nem annyira fog segíteni a ráfogott pisztoly ellenében, attól tartok. Bár, ki tudja. Martha-nál és Jimnél viszont még jó, hogy nincs pisztoly, mert simán főbe lőnék egymást a vacsi alatt, szép is az, amikor a párok összeismertetik a szüleiket. Martha szerint a baseball unalmas mint a szar, Jim szerint pedig a színészek mind komolytalanok, a csokis desszertet egymás arcába dörgölik. Beckett és Castle sosem örültek még így hullának, villámgyorsan sorsukra hagyják a két nem túl vidám szülőt. Joe McMurtry atyát előző nap este lőtték le, háromszor, mellkason, biztos ami tuti. A gyilkosság profinak tűnik, de ki lövet le egy papot? Castle egyet találhattok, máris jön a Da Vinci kóddal, de Beckett szokás szerint maradna először a reálisabb lehetőségeknél. Ryan keresztet vet, csak  aztán árulja el, hogy egy fogadó csaposa tud valamit a gyilkosról, de csak nyomozóval hajlandó beszélni, Beckették oda indulnak, Espoék meg egy apácát kihallgatni.

5x08_castle1.jpg

A kocsmába előző este betért egy Leo nevű fickó, aki elmondta, hogy hallotta a lövéseket, majd kiütötte magát mint a szar, így a csapos betette egy taxiba, már mondja is a címet. Ryan tiszta ideg az apáca miatt, a katolikus iskola kikészítette a lelkivilágát rendesen. Mary nővér mondjuk valóban nem az a tipikus „eszemahúsodatkicsikém” típus, de legalább már mondja is, hogy ki a gyilkos, Michael Dolan. Egy elveszett lélek, akit az atya meg akart menteni, de a jelek szerint nem sikerült. A név nem ismeretlen, Mickey az O’Reilly család végrehajtója, együtt nőttek fel az atyával, barátok voltak, mígnem két napja összevesztek mint az állat. A halála napján pedig az atyát a mise kellős közepén hívták el valahova Mickey miatt, a kihallgatás végére már Espo is fél az apácáktól, ez is valami.  

Leo rettenetes lepukkant környéken lakik, a hangulat fokozására még Castle és Beckett is dühös egymásra. Mindketten a másik felmenőjét hibáztatják azért, mert azok utálták egymást, pedig kizárólag a szülők hibásak, hogy nem bírtak két órán át kulturáltan vigyorogni, nem olyan nehéz az, csak meg kellett volna próbálni. A vitát nem hagyják nekik befejezni, mert három fickó fog rájuk fegyvert a folyosón, tárca, telefon, pisztoly a földre kerül, majd Beckett lerúgja őket, míg berontanak Leóhoz, aki jól fésült könyvelőnek tűnik, és nekifeszülnek az ajtónak. A három pasi is Leót szeretné, nyilván Dolan emberei. A könyvelőnek gőze sincs semmiről, de felvilágosítják, hogy fontos ember lett, hát, nem pont így szerette volna. Addig is szekrényt tolnak az ajtó elé, és menekülnek az ablakon, mert más lehetőségük jelenleg nem nagyon van. Leo már el is képzelte, hogy mindhárman betontömbbel a lábukon végzik a folyóban, ettől legalább gyorsabban fognak futni, mert hogy a kocsit rég megfújták, mire kiértek.

5x08_castle2.jpg

Dolannak irtó sok van a rovásán, de pár napja eltűnt, a szervezett bűnözésiek sem tudnak róla semmit, ha nem akarják futni hagyni, akkor jó lenne, ha Leo azonosítaná. Na ja, csak ahhoz előbb meg kéne kerülnie a két megmentőjével együtt. A megmentők jelenleg nem a leghatékonyabbak, egy rohadt telefonra lenne szükségük, de ezen a környéken ez tök esélytelen, Leo ráadásul kezd pánikolni. Nem könyvelő, papírboltos. Majdnem. Az őrsön közben feltűnt, hogy eltűntek, épp ideje. Castle-nak az a fantasztikus ötlete támad, hogy addig nyomkodja a kapucsengőt, míg valaki nem reagál, a reagálás egy sörösüveg és egy ígéret képében érkezik, miszerint agyonverik őket, ha még egyszer megnyomják a csengőt. Ez nem jött be. Castle és Beckett most a változatosság kedvéért egymást hibáztatják a helyzetért, Leo nem annyira boldog, hogy az élete ezen a két elmebajoson múlik. Én sem lennék az, főleg, hogy Beckett berúgja egy kocsi ablakát egy mobil miatt, ami jelszóval védett, a riasztó viszont visszacsalja a keményfiúkat, megint lehet futkorászni előlük.

5x08_castle3.jpg

Egy játszótéren kötnek ki, kuksolnak a kis házban, és utálják egymást iszonyúan, miközben Castle a telefon kódját próbálja feltörni, Beckett meg a következő metróhoz rohanást kultiválja, ami szerinte pontos, Castle szerint meg sosem az. Erről mi itt tudnánk mesélni. Espo odaért Leo lakásához és leesik neki, hogy valami nagy gáz van, az őrsön meg még nagyobb, mert most bezzeg mélységes egyetértésben megérkezik Martha és Jim, azzal a szent elhatározással, hogy ott várják ki a kávégép mellett, hogy megkerüljenek az elveszett gyermekeik. Akik épp miattuk utálják egymást, korábban kellett volna aggódni. Dolan ugyan nincs meg, de Ryan kiderítette, hogy a bandaháború miatt mindenki szétszéledt a városban, egy tagot sikerült kerítenie, Colin Clarkot, már csak be kell hozni. Castle kezében csörög a telefon, a tulajdonosa szeretné nagyon visszakapni, mert képek vannak rajta a macskájáról. Aha. Persze elbasszák, és ahelyett, hogy hívná nekik a rendőrséget, inkább rájuk csapja a telefont. A jelszó viszont megvan, a macska neve Lola.

5x08_castle4.jpg

De mielőtt még beírhatná, a tulaj letiltja a telefont, folytatódhat a rohangálás, most épp egy üresnek tűnő taxi után. Leó fázhat, neki már nem jutott ideje kabátot venni. Ebből a szempontból például egészen praktikus a sok rohanás, legalább kimelegszik. Leo most már sántít is, ami azért is jó, mert a taxis szarik őket felvenni, viszont az utca végén megjelennek az üldözőik, akik elől bemenekülnek egy pincébe, ott még úgysem jártak ma. Colint behozták a Vaslady hallgatja ki, nem rossz. Ha Colin mond valami használhatót, még az is lehet, hogy megengedi neki, hogy elérje a repülőt, amivel meg akart lépni. Dolan belekeveredett valamibe, amiből nagy balhé lesz, emiatt menekül mindenki a klánból amerre lát. De mibe keveredett? Addig is hőseink belakják a pincét, Castle körbeszikszalagozza Leo bokáját, amivel majd el tud száguldani a nem messze levő kínai étterembe, mert a metróig nem húzná ki az tuti. Törött CB rádió is van, majd Castle megjavítja, menni fog, mert látott egy csomó McGyvert a tévében. Most mindenki képzelje el milyen arcot vágott Beckett.

5x08_castle5.jpg

Leo felcsap önjelölt pszichológusnak, ha már úgyis meg fogják ölni, legalább halljon valami szaftos sztorit előtte. Profi a terápiában, mivel részt vett már vagy kétszáz órán, úgyhogy csípőből vágja, hogy de ugye azt tudják, hogy valójában nem is a szüleiken vitáznak? O-ó. Eközben a szülők már nem is utálják egymást annyira, összehozta őket a közös aggódás. Az elkóborolt gyerekek most először megpróbálnak kulturáltan szót váltani. Kiderül, hogy Kate azon aggódik, hogy ha a szüleik két ennyire külön világ és emiatt érthető, hogy zsigerből utálják egymást, akkor vajon nekik sincs esélyük hosszú távon? Ezt jó lenne még most eldönteni, mert lehet, hogy Castle el sem jut a kínai büféig, ugyanis egyedül vág neki az útnak, semmi értelme nem lenne a fél lábú Leót cipelni magukkal, csak enyhén lennének feltűnőek. Így aztán Beckett és Leo marad a pincében, Castle pedig útnak ered. Eközben Ryanék rájönnek, hogy az atya kitálalt Dolanról a szövetségieknek, ezért kellett meghalnia. De akkor lehet, hogy ők tudják, hol van Dolan.

5x08_castle6.jpg

Castle-t nyilván az étteremtől egy méterre kapják el egy dög nagy dzsippel, amiben nem más, mint Dolan várja tárt karokkal, hogy kiszedje belőle, hol van Leo. Aki papírboltoshoz képest egész jó fej, közli Beckettel a nap jó tanácsát, ne a jövőn rágódjon, hanem inkább élvezze amije van. Coelho is biztosan megírta ezt már valahol. Dolan nem olvas könyveket, de pókerezik, emiatt fél perc alatt rájön, hogy hol rejtőzik Beckett és Leo. Ez gyorsan ment. Lucas ügynöktől megtudjuk, hogy az atya arra próbálta rávenni Dolant, hogy védettségért cserébe adja ki az O’Reilly családot a szövetségieknek. Akivel míg megpróbáltak megegyezni, az O’Reilly-k kinyírták az atyát. Dolan az atya gyilkosára vadászik, az O’Reilly-k Dolanra, szóval jobb mostanában nem összefutni velük, kár, hogy Caslte-éknak már későn jön ez a tanács.  A sztori kezd érdekes fordulatot venni, Beckett leveri a fickót aki utánuk megy a pincébe, Leo meg felveszi a pisztolyát, amit meglepetésre Kate fejéhez fog. Na, most akkor mi van?!

5x08_castle7.jpg

Az, hogy Leo szabadúszó bérgyilkos, aki Dolanra pályázik, így kinyírta az atyát, és eljátszotta a hülye szemtanút, mert tudta, hogy akkor Dolan utánamegy. Ügyes, egy papírboltoshoz képest. Leo felhívatja Beckettel Dolant, a pasas telefonjáról, akit rájuk küldött. Üzletet kötnek, Castle-t a szemtanúért, legalábbis Dolan még azt hiszi, hogy az. Kate könnyes szemmel mondja Castle-nak, hogy talán a legközelebbi szülős randin menjenek inkább baseball meccsre, Martha agyvérzést is kapna, az tuti. Egy közeli híd alatt jön létre a csere. Leo még azért elmeséli Beckettnek, hogy tényleg járt pszichológushoz, aki viszont gyilkos hajlamú szociopataként diagnosztizálta, így aztán kinyírta. Mindent értek. Hát ez mekkora egy gyökér, kretén bérgyilkos, de most komolyan, hogy lehet valaki ekkora balfasz?! Közelednek az autóhoz, amibe nem látni be, de simán ott hagyja Kate-et, akit amúgy szintén ki akar nyírni és egyenesen odasétál az autóhoz és lövöldöz befelé ész nélkül az ablakon. Bent persze nincs senki, sírok. Ráadásul az egész tárat beleeresztette a kocsiba, édes Istenem.

5x08_castle8.jpg

Castle jött rá, hogy baj van, abból, hogy Kate viccet csinált a szülők-baseball dologból, mert hát ebből még tuti nem lesz vicc úgy fél évig. Dolan persze most meg ki akarja nyírni Leot, aki kinyírta a legjobb barátját, most már csak őt kell lebeszélni valahogy. Castle sikeresen hat az érzelmeire, így Dolan nem lő, és az sem zavarja, hogy lesz majd újabb és újabb bérgyilkos, akit rá küldenek majd az O’Reilly-k. Végül is eddig sem zöldséget árult, nem éri majd annyira felkészületlenül a dolog. Befutnak a helyi zsaruk végre, Kate meg már vetődik is nekifutásból Castle nyakába. Leot lecsukják, Dolan meg maga dönt úgy, hogy leüli amiket eddig elkövetett, ő tudja. Beckettre és Castle-re vár még egy nehéz feladat, össze kell szedniük a szülőket a pihenőből. De mielőtt még nekifutnának a feladatnak, Castle tisztázza, hogy ők nem a szüleik, és ez nem egy előre megírt könyv, amiben nincsenek meglepetések. Ebben most vannak, mert Martha és Jim öribarik lettek a nagy várakozásban, akkor jövő héten egy közös családi baseball meccs?    

5x08_castle9.jpg

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2013.02.21. 14:25:44

Megint jobb volt a hogyvolt, mint az epizód, főleg, hogy a hülyeségeiken már akkor kidühöngtem magam.

Azt hogy sem New York legéleseszűbb rendőre, sem a legkütyüőrültebb krimiíró nem tudja, hogy a rendőrséget még egy kártya nélküli mobilról is lehet hívni, ez azért mellbevágó volt. Nehéz eldönteni, hogy a készítők a főhőseiket tartják retardált óvodásoknak vagy a nézőket, hogy erre építenek egy epizódot. A "you are a millionaire and I'm just a cop" problémáról ne is beszéljünk, de jó, hogy így négy év, meg lelövés, tetőnlógás után végre ugyan ott vagyunk, ahol az első évadban.

Az külön poén, hogy a Leot játszó színész kb. két héttel korábban szintén az ABC-n, csak a Scandal-ban játszotta el pont ugyan ezt a szerepet, az ártatlan célpontnak kinéző rosszembert.

2013.02.21. 16:07:23

Köszi a hogyvótot!!
Azért szeressük a Castle-t, minden botlása ellenére :)

Courtney (törölt) 2013.02.21. 17:22:30

Ez röhögés volt. anno vmikor egy másik sorozatban csináltak egy ehhez hasonló részt csak ott a felénél szétizgultam magam hogy meghaltak e vagy sem mert ott volt mminden a DNS- től a vérmintág. Na mindegy. A csengőhang egyébként ami megszólalt a telefonnál az a Call me maybe, na ott úgy megijedtem hogy anyámat hívják, mert ugye neki ez a csengője.... Ismét jó lett a hogyvolt! :)
süti beállítások módosítása