Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x05 - Házi őrizet

2013. február 19. 17:00 - Kham

Lian Yu szigetén kezdünk, öt évvel napjaink előtt. Nyilas Mester íjazni tanítja koszlófarmeringes padawanját. Az íjászat tudománya hasonlít a CounterStrike-hoz: célozni kell, aztán lőni, közben lélegezni. Olivér alaposan rákészül az első lövésre, de a fürge ébenfa félreugrik a lövés elől. Míg az aljnövényzetet kutatja a félrement nyíl után, Fekete Fegyveresek ütnek rajta, elkapják, majd bilincsbe verve egy verembe hajítják. Ha minden gyakorlólövés után ez történik, sokára fogja megtanulni a „közben félkézzel kólát inni” képességet (CShez nélkülönözhetetlen). Visszatérünk Starling Citybe, hősünket itt is bilincsbe verik, börtön-igazolványkép készül róla, végül Lance nyomozó ördögverem tekintete elé vetik.

arrow5_1.png

Az őrmesternél az apróbb szilánkok: a csuklyával kézben kamerába nézés, az Adam Hunt vadászat Olivér bulijával szemben és a bitangra utálom Queenéket életérzés, végül összeálltak egy képpé. Megvan a Csuklyás Gyilkos, de a vallatása nem tart sokáig. A megérkező szülő és férje jogállamisággal, ügyvéddel és egyéb bohócságokkal próbálják lassítani az rendőrség munkáját. Oli beszámíthatatlanságra próbál játszani, a habzó szájú rendőr lányát Laurent, szeretné ügyvédnek. Ezt senki sem érti, még Dr. Dinah Laurel Lance sem, pedig ő olyan, mint egy jogász Pom-Pom, hol ügyvéd, hol kerületi ügyész, talán még bíró fején szőrsapka is lesz, ha úgy kanyarodik a történet.

Megkezdődik az Állam kontra Olivér Queen ügy, Olivér egyedül védekezik Starling egyetlen bírónőjével szemben. Az óvadék és szabadlábon védekezés a tét, majdnem bukik a magángépflottán, de a végső pillanatban megjelenik ügyvédje. A szemöldök-mosolyú védelem hisz az ártatlanság vélelmében és őszintén úgy gondolja, Nyegle Playboyból nem lesz Nyíl, a Törvényenkívüli. A Város Egyetlen Bírónője még mindig a zsozsóban hisz, a vádlott 15millió letéte után, GPSbilincs-lábon védekezhet.

arrow5_2.png

Miközben Olivér bokájára szíjazzák a mobilzsandárt, próbálja fentartani a laza playboy-álcát, főleg hogy Merlyn barát is ott sertepertél a környéken.A háziőrizetből házibulit kellene kerekíteni, amolyan Remény Rabjai stílusban. Ő lesz Tim Robbins, Diggle arcára pettyeket festenek, úgy alakítja Morgan Freemant.

John bajtárs be is toppan a Rezidenciára, hiába gondolta úgy vége a képregénykalandnak, jöhet a szeplősítés, nem így van. Hősünk felvilágosítja, a kamerába nézés szándékos volt, elébe ment az eseményeknek, mielőtt valaki más is rájön a gemkapocs bonyolult kapcsolatra Olivér és Zöld Íjász előkerülése között. (A cselen még Strilitz is mosolyog és eszébe jutnak a Generalisszimusz szavai: „Ne ítélj korán! Reggeli előtt, csak kényszermunkára.”) John megismeri, az epizódgonoszt: Müller, a német fegyverkereskedő. Lopott M249 géppuskákat készül árusítani a Városban, pedig azok nagyon veszélyesek, még Arnie is csak a Kommanbóban merte használni. Mivel Olivér őrizetben van, Johnt kéri meg, hogy kövesse Müllert a képregényfelszeréssel. Robin hű társa, KicsiJohn elöszőr lép saját lábán a Nyiladékba, megcsodálja a ferde neont, megböki a hegyes vesszővéget, megtalálja a nyomkövetőt a „Nyomkövető” táskában.

arrow5_3.png

Bepillantunk a Stilizált Földgömb Összeesküvés mindennapjaiba. Walter Steele megkéri Joshiat, a Queen művek biztonsági főnökét, hogy a Titkos Raktárból szállítsa a hazajáró hajóroncsot valami biztonságosabb helyre, egy Még Titkosabb Raktárba. Míg Steele nyomozni kezd, Moira anyu rapportra megy Koncepciós Főnökéhez. Olivér, tényleg nem kapkodta el a vezércselt, az Íjász áldozati névsora valamiért megegyezik a tagdíj nemfizetőkével. Kicsit gyanús lett Robert megkerült fia, a gyanút pedig gyorsan intézik el Világhatalmistáknál. Estére megtudja ezt Walter is, telefonon jelentik a biztonsági főnöke autóbalesetben végezte, egy dühös stop tábla torkon lőtte.

Folytatódik az Állam - Olivér ítélkezés, Oliver nem használja ki a felajánlott, „poszttraumásra kattantam a szigeten” kiskaput, poligráfos vizsgálatot szeretne. Úgy gondolja ez az egyetlen módja, hogy meggyőzze Bosszúszomj nyomozót az ártatlanságáról. Nem lesz könnyű, Lancenek már most úgy áll a haja, mint Mefisztónak a kabaréban. No, de hősünk sem ma kezdte a hazugságvizsgálatot.

Bizonyságul csuklyásvillámozunk egyet az első alkalomra. Fekete Fegyveresek lökik Olivért egy sátorba. A sátor tulajdonosát Edward Flyers-nak hívják, ránézésre a Gestapo soraiban nevelkedett, talán még a Fegyvercsempész Müllert is ismeri. Bárki láthatja, ő az Agytröszt a fegyvereseknél, még a kaszkadőrtakarékos símaszk egyenruhát is ő találta ki. Kezdetben barátságos, de hamarosan egy kínai díszkatona fényképét lengeti hősünk előtt, aki úgy tesz, mintha nem ismerné fel Yoda mesterét. Nem kell, hogy Stuka bombázó legyen az óvodai jeled, még én is látom, hogy hazudik, Eduard von Flieger pláne. Mégegyszer rákérdez az ismeretségre, Olivér tagad, ezért megismerheti a szigeti poligráfot, az Ijesztő Pantomistát. A Pantomistának van egy maszkja, színben passzoló töltényöve és fűrészfogas karjda is, azzal döföli a megkötözött főhőst kérdezés helyett.

arrow5_4.png

Starling Cityben polgáribb a hazugságvizsgálat, drótok, pulzusmérők és mutatók, az egyetlen szúrós tárgy Lance őrmester modora. Oli az elmúlt évek alatt kikupálodott, szemrebbenés nélkül barckhobázik. Határozott „nem”-el válaszol az Íjász hogyvolt kérdésekre, nem járt Iron Heightsban és 40millióg el sem tudna számolni. Quentin nyomozó kihasználja az alkalmat, a szigeti napokról kiváncsiskodik, hősünk kénytelen bevallani: nem egyedül hajótöröttködött, a többi lakó megkínozta, de tovább nem mondhatja, mert amneizéja van tarkónlövésből kifolyólag. A rinocéroszként fújtató rendőr apa végül rákérdez: Megölt bárkit is? Olivér mesterien riposztozik: igen, ölt már. A Lance családból Sarah-t, amikor elhívta a huppantócirkálóra. A döbbenet általános, hősünk szabadon távozhat. Kár,  hogy nem a dzsungeltyúk rokonsága citálta bíróság elé, akkor drámaian lengtek volna a mutatók, mint a kenesei strandbüfé mérlegein.

arrow5_5.png

Este van, megkezdődik a háziőrizet-buli a hátsó kertben, mindenki csíkosban ropja, DJ Szilikon-t ketrecbe zárják. Diggle félrevonja az őrizetest, Müller autója leparkolt egy ideje valami árnyas fegyerkereskedő helyen. John nem érti, hogy akarja elkapni a gonoszt a GPS bokaláncos Zöld Íjász. Hát az van, árulja el neki Olivér, hogy a Csuklyás Gúnya uniméretes, úgyhogy fel kellene próbálni, aztán kimenni kicsit a frontvonalba. Nem ez volt a terv, sóhajta beosztottjának. John rezignáltan bólint és rájön, hogy a többszázfős házibuli az alibi miatt van, szóval a ruhacsere sem ötperces ötlet.

Lauren is megérkezik a házi őrizetbe, ő azért jár bulihelyekre, hogy az ünnepeltet félrehívja egy alapos lelkizésre. Olivérrel szobára mennek, a lány elmondja, Lance felügyelő azért viselkedik úgy, mint akinek belehánytak a nagybőgőjébe, mert az önző milliomosfi miatt, nemcsak az egyik lányát, de a feleségét is elveszítette. A hajótörést követő sokk miatt, Laurel és az apja a törvényhez menekült, az anyja Floridába napozni. A családi kamaradarabért elsősorban Olit hibáztatta és annyira utálta, bele sem gondolt, min mehetett át Olivér a Tisztítótűz szigeten. De most felnyílt a szeme, őzikekönnyek gyűlnek bele, ahogy végigsimítja a forradásokat, majd hosszú csókolozásba kezdenek. De Lauren lelkiismeretes lány, nem a kanapé, az ajtó felé veti magát. Sosem lehet közöttük semmi, legalábbis az évad végéig.

Müller jó pénzért cserébe, éppen a vastagláncos gettónégerséget akarja gépfegyverekkel ellátni, de megérkezik Zöld Testőr, hogy igazságot és alibit szolgáltasson. Lecsapja a közvilágítást, a germánok menekülőre fogják, a gettólakók maradnak, küzdeni akarnak. Ájult testüket, John a flaszterre hajítja és kölcsöncsuklyája alól mered a menekülők után. Jól fest a hacukában, bármikor bevehetnék jedi lovagnak valamelyik új folytatásba.

arrow5_6.png

Olivér inkognitója váratlan megerősítést nyer. Éppen Pótíjász tájékoztatja a végeredményről, amikor kopogtatnak az ajtón. A szobapincér érdeklődik az italokról, kezében a fémhenger nem bornyitó, egy pisztoly végére tekeri. Na, ő sem olvasta végig célpontja aktáit, ha azt gondolta, ilyen könnyen fog a gyilok menni. Oli öt éve változatlan szobája hirtelen amortizáción esik át, de egy óvatlan vetődéssel a bárpincérgyilkos kerül előnybe, megcélozza főhősünket, az utolsóelőtti pillanatban eldördül két mentő lövés. A mentőangyal, Lance őrmester. Mosolya nem egészen őszinte, igazi érzelmeről bulldoghomloka árulkodik. Összetört a GPS bútortologatás közben, ezért ért ide a megfelelő mentőpillanatban. A hibás bokaláncot nem cserélik le egy újra, időközben eljutott a karhatalomhoz, hogy a Zöld Íjász akcióba lépett, Olivér megszabadul a háziőrizetből. Bejött a cseles terv, mint a három kismalacnak.

A Queen családban nem maradéktalan a boldogság, tévesen gondoltam, hogy Walter keveri főleg a szálakat, amikor szembesíti Moirat, hogy megtalálta a hazajáró hajóroncsot és csúf halált halt a biztonsági főnök, az asszony beijed. Jobb a kutatást befejezni, figyelmezti a férjét, az Összeesküvés tagjai veszélyesebbek, mint egy elhagyott murvabánya. Moira asszony nem tarjta be saját tanácsát, hamarosan Földgömb Főnökhöz érkezik. Nem kellett sokat találgatnia ki küldte a hangtompítós pincért a fiára. Átmegy Lady Machbet-be, izzó szemekkel közli a főnökséggel még egy ilyen családellenes tett és hamuva égeti a konspirációt. A megbánás már kései, Walter nem bírja a hazugságokon alapuló kapcsolatokat, összedobja ingóságait egy gurulóstáskába, egy időre Ausztráliába költözik.

arrow5_7.png

Olivér inkognítója még így sem légkalapács-masszív, Lauren másnapra rájön, hogy Olivér sikeresen átverte a poligráfot, hiába tagadta, hogy járt az Iron Heights börtönben törvényenkivűlködni, az ügyvédlánynak beugrott, nyolcadikban ott voltak osztálykirándulni. Bezzeg, minket csak a répcelaki sajtgyárba tudtak elvinni, igaz a terjengő szag annyira beivódott, hogy még egy hurkapálcából és kóckötélből készült hazudógráfot sem tudnék átejteni. Szóval, Laurenben fészkelődik a gyanú, ha egy kérdésnél átverte a gépet, akkor akármelyiknél megtehette. Olivér álőszinteséggel építi tovább az álcát, azért nem beszél a szigeti eseményekről, mert rettenet megsérült: segítséggel jár slozira, melléharap a popcornnak, csak a Barátok köztre tud elaludni, egyszóval annyira készen van, hogy fizikailag lehetetlen az Igazságosztás.

Egy jól felszerelet raktár (van biliárdasztal) mélyén derül ki, hogy ez mennyire nem így van. Ugye senki nem gondolta, hogy hősünk, ma csak helyettesekkel operál és még az epizódgonosz is megússza? A verekedés látványos, van itt minden, ugrás közben lefegyverző lövés, hátdobásból fürge szaltó, targonca, torkolattüzek, sőt az egyik fegyverest páros nunjaku-vesszővel szorítja egy ládához a torkánál. A német fegyverárus végül egyedül marad az M249esek bátorító társaságában, hiába emeli megadásra a kezét. „Leo Müller, maga romlásba vitte a várost!” íjászdörmögi Olivér és suhan a nyílvesssző.

Címkék: arrow
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lambofangirl 2013.02.19. 19:16:23

Csak így tovább! :)) Nagyon szeretem a stílusod ;)

egyemakisszíved 2013.02.19. 19:44:56

Két világ: férfi és nő. Félreértés, hazugság és hallgatás. Mondd el mi történt, mit érzel, hogy megértselek, így a nő. Csak akkor kellek, ha gyengének látsz, szól a férfi.

2013.02.22. 19:22:03

Jo lett a hogyvolt! Koszi!!!!
Birom a sorozatot de a humorod is bejon.
süti beállítások módosítása