Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x01 - Man of Science, Man of Faith

2013. február 18. 11:00 - Szencsike

Pittyegéssel nyit az epizód, egy harmincas éveiben járó férfinak ez az ébresztője. Egy számítógéphez ül, lenyom néhány billentyűt, majd a Futtatás parancsot. Egy régi lemezjátszóra fölteszi a napindító dalt, majd nekiáll elvégezni a házimunkát, utána egy kis edzés következik. Ezután egy frissítő turmixot készít, majd bead magának egy injekciót. Valami oltóanyag lehet, mert egy szekrényre való van a cuccból. Belövi magát, ekkor a föld megremeg, a lemezjátszó leáll, ő gyorsan felveszi az egyenruhát, a széfből fegyvereket vételez, leoltja a lámpát, és a tükröket távcsőként használva figyeli a folyosót. A folyosó végén szintén egy tükör, amelyben látható, ahogy két távoli arc néz lefelé. A bunker belsejében vagyunk. Jack és Locke bámul lefelé. Főcím.

pic1.png

Hurley a számokat motyogja és a halálra készül, Kati Dokiékkal nézi a bunker mélységeit. Doki továbbra is pesszimista, nincs elég idejük mindenkit idehozni és leereszteni. Kopaszember ledob egy követ, a mélység talán 15 méteres, és van alul egy kis víz. A gépből kiszedett vezetékkel lemászhatnak. Kati Locke-al lelkesedik, Doki visszamegy a csapathoz, Duci vele tart. Doki részéről a buli eddig tartott, ő nem kezd bele semmi akcióba. Locke fapofával belegyezik a kényszerpihenőbe, de odaszúrja még Dokinak, miért fél lemászni? Flashback, egy autóbalesetes nőt hoznak be Jack kórházába, a lány az ő leendő felesége lesz később, most nézzük, hogyan ismerkedtek össze. Záróvonalon átcsúszás, karambol egy másik kocsival, súlyos sérülések. Ezzel párhuzamosan behozzák a másik sofőrt, vezetékneve Rutherford, mint Shannon családneve. Jack a nővel foglalkozik, a férfi szép lassan meghal mellettük a másik kezelőcsapatnál. A nő eközben felébred, és az motyogja, hogy táncolni akar az esküvőjén. Az ápolók nem is értik mit beszél, Jack ingerülten megismétli amit mondott, majd kivonul a sürgősségi műtőből.

pic2.png

A barlangoknál a csapat nyugodtan elvan, Rocker egy kisebb társaságot győzköd, hogy a Többiek csak a Francia tyúk képzeletében léteznek. Shannon Vincentet keresi, Arab azonnal a lány után ered, aki már be is vetette magát az erdőbe egy darab fáklyával. Locke mosolyogva néz le a bunker mélységeibe, Duci egyre csak a miért kellett felrobbantani ügyön kattog. Locke csak röhög az egészen, ő mindenáron le akar jutni. Jack még a biztonságot is hozzáteszi, illetve a végzetet emlegeti elég gúnyosan. Kati felfedezett egy feliratot a bejáraton: Karantén.

pi3.png

Szőkeség elszántan keresi tovább a kóbor ebet, Arab inkább őt vinné pihenni, a lány nagyon kimerült, és a kutya mindig elkószál, de vissza is tér. Szőkeség felelősségteljesen akar viselkedni, kutya nélkül sehova! Mázli, mert az eb pár méterre van tőlük, de a bekerítő akció nem válik be, Vincent elrohan. Arab a kutyát üldözi, Szőkeség Arabot, de szem elől téveszti a sötétben, és egy kósza ágban hasra esik. Kétségbeesetten kiabál Arab után, mikor meghallja a suttogásokat. Pár méterre tőle pedig felbukkan  a csuromvizes Walt, aki csendre inti a lányt. De nem Szőkeség lenne, ha betartaná, amit kérnek tőle, beszélni kezd Walthoz, aki fura nyelven suttog neki. Arab megérkezik, Walt pedig sehol nincsen.

pic4.png

Kati kérdezgeti Kopaszembert, miért szeretne lejutni, érdemi választ nem kap, helyette egy újabb kérdést. Jack vajon őrültnek tartja őt, amiért le akar menni? Majd elkezd beszélni az őrületről, és ha mindenki látta közülük a fekete füstöt, akkor mindannyian őrültek. Duci Dokit ugratja, sikerül a komor arca egy mosolyt varázsolnia, de a jókedv a számok említésére eltűnik a beszélgetésből. Duci végül elmeséli a számok történetét, Leonardtól kezdve az átkozott lottószámokig. Jacknek mindössze annyi kérdése, hogy Duci tényleg a sárgaházban volt-e, Hurley nagyobb bizalmat várt volna el tőle. Doki szerint ezek csak számok, Duci szerint Jacknek nem megy a megnyugtató viselkedés.

pic5.png

Flashback, Leendő Feleség az intenzív őrzőben ébred fel, Jack a kórlapját nézi. A lány a másik sofőrről kérdezi őt, Jack szenvtelenül közli, hogy a férfi meghalt. Ezután alány a saját állapotát tudja meg: több mint valószínű, hogy soha nem fog járni, közli Jack a kegyetlen igazságot. Mindennek Apa is tanúja volt, rögtön egy kis megbeszélésre hívja a kollégát. Apu szerint Jacknek nem a kegyetlen igazságot kellene elmondani a betegeknek, hanem egy kis reményt kellene adni. Bármilyen kicsi az esély a javulásra, azt a kis esélyt kell hangsúlyozni. Jack szerint ez csak hamis remény. Ez így van, de akkor is remény.

pic6.png

Szőkeség Walt megjelenését bizonygatja, Sayid optimista, Walt a tutajon van, biztonságban, a csapat többi része inkább a Többiekről fantáziál. A pánikot a bunkerrobbantók visszatérése előzi meg, Jack törzsfőnök beszél a néphez. A bunkerbe ma éjjel biztos nem fognak lemenni, Szőkeség a Többiekről kérdezi őket, Rocker türelmetlenül rápirít a lányra, nincsenek Többiek. A társaság nagy zajjal kezd el újra kombinálni, Jack törzsfőnök csendet int. Nincsenek veszélyben, ma éjjel együtt maradnak, négy pisztolyuk van, tudnak védekezni baj esetén. Napfelkelte után megbeszélnek mindent. Eközben a Fehér Vadász a kábeleket hozza, ő bizony lemegy a sötét mélységbe, de nem fog várni se a Többiekre, se a hajnalra, se a mentőcsapatra.

pic7.png

Később Jack üldögél magányosan, Kati csatlakozik hozzá egy kis beszélgetésre. Doki most az egyszer hisz abban, hogy minden rendben lesz. Kati megdicséri őt, amiért ilyen kiválóan megnyugtatta a csapatot, igazán jó vezér lett belőle. Majd jön a hidegzuhany: Kati Kopaszemberrel tart, nehogy szegény egyedül halljon meg a bunker mélységeiben. Flashback, Jack a Leendő Feleség jelenlegi vőlegényének magyarázza a műtét lényegét és a várható eredményeit. A férfi az esküvőjükről kezd beszélni, ami kb. fél év múlva lesz. A pasinak csak az jár a fejében, hogy Sarah képes lesz-e asszonyi teendőit elvégezni, de Jack semmi jóval nem tud szolgálni. Sarah egész életében ellátásra fog szorulni, vagyis egyedül még a wc-re sem fog tudni kimenni, következteti ki az okos vőlegény. Jack már a műtőben van, Sarah még ébren, magához hívja a doktort. Tudja, hogy nem fog táncolni, de nem fog rá haragudni. Majd elgurigázik a táncparketten, és Jack is hivatalos a nagy napra. Jack eltökélt ember, megígéri a lánynak, hogy rendbe hozza.

pic8.png

Locke a bunkernél a hevedert állítja össze, mikor Kati megérkezik. Mosolyog az öreg, tudta, hogy eljön. Kati fog leereszkedni, mivel ő a könnyebb. Locke leereszti őt, Kati a rozoga létrába kapaszkodik lefelé menet. A fa, amin a kötél át van vezetve, eltörik, Kati zuhanni kezd, Locke-nak az utolsó pillanatban sikerül megfogni a kötelet. Locke meg sem hallja a lány szavait, már ereszti is tovább. Kati számolni kezd, hogy a félelme elillanjon, ahogy Dokitól tanulta, de a lámpák amik megvilágították a bejárat alját elalszanak, majd frászt hozva Katira, újra kigyulladnak. Kati zuhanni kezd lefelé. Locke próbálja visszatartani, de késő, még a fények is kialszanak. Kate nem válaszol.

pic9.png

Doki a barlangoknál szedelőzködik, fegyver a zsebben indulás a bunkerhez. Ott viszont sehol senki, Jack kénytelen lemászni. Flashback, Jack a Tour de Stade edzésmódszer elkötelezett híve, vele párhuzamosan egy másik futó is rója a köröket a szektorok között. Elkezdődik a versengés, ki ér fel gyorsabban az átjáróhoz, de Jack elesik, a másik odasiet hozzá, és megnyugtatja, nem ficamodott ki a lába, testvér. A férfi majdnem orvos lett, Jack meg egy valódi orvos, milyen kicsi a világ. A férfi dumálni kezd, egy világ körüli versenyre edz, Jack feszültség levezetésként fut. Nő van a dologban, vigyorog a sporttárs testvér, Jack elmeséli Sarah-t. Nem sikerült a műtéte. Testvér szerint, mi van ha mégis sikerült? Az kész csoda lenne az ő állapotában. Testvér utolsó jó tanácsként a boka pihentetését javasolja, majd bemutatkoznak, Testvért Desmondnak hívják, és talán egy másik életben újra találkoznak.

pic10.png

Jack épségben leért, megtalálja Kati elejtett elemlámpáját, azzal indul el a sötét folyosón. A folyosón csövek futnak végig, a fal mellett egy pár levetett cipőt talál. A fal egy részét egy festmény borítja, előtte az asztalon festékszóró, ecset, és festékes dobozok. A festmény fő motívuma a 108-as szám. Tovább megy, egy falmélyedésben észreveszi, hogy a nyakláncként viselt bőröndkulcs mágneses hatás alá került. Közben a tükrök is mozogni kezdenek, majd megszólal a napindító zene is. A lámpák kigyulladnak, Jack egy számítógépszobába menekül a zavaró fény elől. A szoba telis-tele szerverekkel, meg egy ósdi számítógéppel. Már nyúlna a billentyűzethez. mikor felbukkan Locke és kéri, hogy ne nyúljon hozzá. Jack Katit keresi, Locke nem tud válaszolni, mert egy fegyvert fogó kéz feszül a tarkójához.

pic11.png

Flashback, Jack Sarah szobájában üldögél, a lány felébred az altatásból. Sarah-nak feltűnik a férfi szaga, Jack a futásból tért vissza hozzá. Sarah a vőlegényét keresi, de a srác nincs itt, hamarosan eljön, biztatja Jack, majd jön a lényeg: a műtét nem sikerült. Jack megtett mindent, de a sérülések túl súlyosak voltak, Jack nagyon összetört. Sarah nem hiszi el, mert mozog a lábujja. És tényleg, minden szurkálást érez, amit Jack a lábán elvégez. Vissza a bunkerbe, a fegyveres férfi lelövi Locke-ot, ha Jack megmozdul. Jack Katit akarja, Locke szerint semmi baj nem lesz, a fegyveres lőni készül, és le is ad egy lövés Jack feje fölé. Jack újfent a végzettel cukkolja Locke-ot, a fegyveres Locke háta mögé lép, és ha Doki nem teszi le a fegyvert, lelövi a kopaszt, érted testvér? Majd Jack meglátja a férfi arcát: Desmond.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása