Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x07 – Swan Song

2013. február 14. 14:00 - Zenóbia

A banda nagyon befutott, írja a reggeli újság, olyan nagyon, hogy bele is üvöltik mindannyian az örömüket az őket folyamatosan vevő kamerába, majd az a fantasztikus ötlete támad Keithnek, az egyik tagnak, hogy ezt a hírt meg kell osztani a szólógitárossal is, hadd üvöltsön ő is a kamerába. Mennek a lakókocsijához, mi meg tudjuk, hogy odabent nem attól kell félni, hogy James Swannek kilóg majd a lomposa, hanem attól, hogy hány liter vér van szétspriccelődve. Áh, nem olyan sok, de azért a szerencsétlen, aki megtalálja, eléggé sokkot kap. Mivel egy dokumentumfilmet forgatnak az együttesről, ezért a kamerások mindenhol ott vannak, Kate hajtaná el őket a picsába, de ahhoz kell a producer. Castle bezzeg örül nekik, egyből reklámozza az új könyvét és a főszereplő ihletőjét is, aki a kávéspohara mögé bújik, ami nem elég nagy, csak szólok. Fura lehet úgy nyomozni, hogy az ember arcába folyamatosan egy kamera nyomódik. Nem tudom, hogy mennyi időbe telne, míg megpróbálnám felgyújtani. Lanie is kicsit zavarban, de csintalan pillantással mondja amit tudnunk kell. Csintalan pillantással. Nem hiszem el, hogy egy ilyet leírtam.

5x07_castle1.jpg

Éjfél és kettő között halt meg, a karján observer feliratú tetoválás, a gyilkos fegyver egy gitár. Castle természetesen tudja, hogy milyen márka, mert ő mindent tud, vigyorog a kamerába ezerrel. Ryan a zenekarkísérő csávótól megtudja, hogy a gitárt ő adta oda Jamesnek este 11 után, akkor még tök egyedül volt, és látott egy fehér furgont a tömb körül ólálkodni, de rendszám nyista. Espo megtalálja végre a producert, aki egyből könyörgésbe fog, hogy ne basszon már ki vele, meghalt a banda egyetlen érdekes tagja, a kutyát sem fognak innentől érdekelni, hacsak nem adja el mint thrillert, beszarok. Espo is, de azért előtte még megmondja neki, hogy vigye a kameráit és dugja fel a seggébe. Castle totálisan irritáló, és még csak öt perce nézem, meg fogok hülyülni tőle a végére. Nagymonológot ad elő épp arról, hogy mivel James is 27 évesen halt meg, ezért bekerült a nagy nevek klubjába, akik szintén ekkor, Hendrix, Morrison, Joplin. Ja, csak ők saját magukat nyírták ki.

A lakókocsiban van egy zárható szekrény, ami mögött egy alig ruhás totál részeg csaj roppant mód örül, hogy végre valaki kiengedi. Hat hónapja követi a zenekart, néhány hete dugnak, kitartó a lány, meg kell hagyni. Persze kiütötte magát mint a szar, így nem emlékszik semmire azon kívül, hogy úgy hallotta, mintha lovak patái alatt ropogna a hó. Most erre mit mondjak? És itt még nem ért véget, találjátok ki, hogy hívják. Pillangó. Remek. A kamerák maradnak, mert a városháza szerint ez jó reklám. Nézőpont kérdése. Úgyhogy Vaslady már mondja is a kamerába, hogy hajjdejó, hogy itt vagytok, sütök nektek minden reggel friss muffint. A többiek már kevésbé lelkesek, ők raknának egy kis ciánt is azokba a muffinokba. Castle próbálja megmagyarázni Kate-nek, hogy már tökmindegy, úgyis itt vannak, akkor legalább láttassák azt a kamerákkal, amit láttatni akarnak. A banda tagjait behozzák kihallgatni, aznap este mindegyik a saját kocsijában volt, éljen. James azt hitte, hogy valaki követi, ez durva érzés lehet, hogy az egész életedet veszik a kamerák és még követnek is.

5x07_castle2.jpg

A halála napján lemondott egy meetinget a srácokkal, amit amúgy sohaseholsemmikor, és úgy ment el valahova délután, hogy még az operatőrt is kicselezte. Espo szakítja félbe őket, mert talált az eddig készült felvételek között valamit. Az egyiken James éppen interjút ad, és a háttérben feltűnik egy bajszos benga állat, aztán van még vagy hatvan kép és helyszín, ahol szintén ott van, az egyiken egy fehér furgonnak támaszkodva. Ryanék mennek a címre, közben licitálnak a hátsó  ülésen ülő kamerásnak, hogy melyikük a jobb zsaru, édesek. Egyelőre. Oké, eddig voltak édesek, mármint Espo, nekiáll az izmait mutogatni, feszít iszonyúan, kezdek aggódni. A bajszos benga meglátja őket és egyből menekülőre fogja, de Espo átvetődik a kocsin és elkapja, tisztára, mint James Bond. Ryan talál a furgonban kötelet, szikszalagot és véres ruhát, a pasinak vaj van a fején, de nyilván nem ő a gyilkos. Espo nagyon figyelmes, közli a kamerába Amerikával, hogy ha nem vették volna észre, akkor épp most mentette meg őket egy szatírtól. Ó, én hősöm, gondolja Amerika egyöntetűen.

5x07_castle3.jpg

A kihallgatáson előadja a nagyon kemény zsarut, míg ki nem derül, hogy a pasas azért követte James-t és azért akarta elrabolni, mert vissza akarta kapni a lányát. Aki nem más, mint Pillangó kisasszony, nyilván. De azért némi haszna mégis volt, hogy behozták, mert a nagy követésben ő legalább tudja, hol volt James a halála délutánján. Bankban, meg valami lakásnál, ahol Castle szerint drogot vett, de Lanie máris cáfolja, mert James józan életű zenész volt. Sőt, nem hogy drogot de semmilyen oltást sem adatott be magának, vagy adattak be neki, így nincs védettséget se kanyaró, se tífusz ellen. Remek, Lanie mindössze ezért lerángatta őket, de legalább kivágott felsőben van és vörös rúzs a száján, és szeret a kamerába mosolyogni. Mégis csak össze kéne jönniük Espoval még egyszer. Együtt feszíthetnének a kamerába. A másik feszítős közben rájött, hogy James egy Sam Spear nevű faszival találkozott aznap, akivel perben állt, mert Sam szerint tőle lopta az egyik számukat. A bankból pedig a találkozó előtt 25ezer dollárt vett ki. Nocsak-nocsak. Sam ott volt aznap este a fellépésükön is, hát látogassunk el hozzá, de Espo most Castle-t viszi magával, mellette biztosan még keményebb zsarunak tűnik.

5x07_castle4.jpg

Castle kihasználja az alkalmat és elkezdi magyarázni a kamerának, hogy Beckett nyomozó nem annyira barátságtalan ám, például az ágyban elég kedves. Na jó, ezt nem mondja. Espo kering a folyosón, gőze sincs melyik lakásba kell menniük, eközben hangoztatja, hogy mire is mennének nélküle. Szerencsére a keresett lakásból sikoltozás hallatszik, így kénytelen berúgni az ajtót, ahol a pasas épp egy filmet vág megfelé, pisztoly sehol. A 25 rugót nem ő kapta, és különben is, ők megegyeztek James-el, hogy dalokat fog írni neki, elég nagy baromság lett volna ezek után kinyírni.  Kiderül, hogy James szólókarrierre vágyott, meg az is, hogy Esponak nincs hangja, de ő azt hiszi, hogy van. Nem voltak kétségeim. Castle és Beckett beugranak a próbára, ahol már jelen is van az új gitáros, gyors volt fiúk. Keith tudott róla, hogy James ki akar szállni, és ráadásul, ahogy sértődötten elmasírozik, olyan hangot ad a cipője, mintha lovak patái ropognának a hóban. Na ja. Castle bedobja Kate-et a mélyvízbe, hallgassa ki egyedül Keith-et. Az egyedül alatt természetesen azt értjük, hogy van velük még egy kamerás is. Jé, mintha még Beckett is kezdené élvezni, mik vannak.

5x07_castle5.jpg

Szóval, valóban járt aznap este James-nél, de csak beszéltek, szerinte James Ithaca óta nem volt már a régi, ott történt vele valami. Alibije is van, egy lány, akinek nem emlékszik a nevére, de minek is kéne, hogy emlékezzen, amikor azt is felvették a kamerák, hogy együtt voltak. Pornó-thriller, hajrá. Miután a Vaslady is nagy örömmel megnézi, hogyan szexelnek, jól megdicséri őket, csak így tovább, kár, hogy most épp ott vannak, ahol a part szakad. Egészen addig, míg nem jön Ryan a hírrel, hogy James egészen 17 éves koráig sehol nem volt nyilvántartva, akkor is csak azért lett, mert kórházba került egy autóbaleset miatt Ithacában. Már megint Ithaca, azért van ez, mert James onnan származik. Még pontosabban egy ottani Hajjdemegvilágosodunkegyház tagjaként nőtt fel, hát ezért nem volt beoltva sem, de szeretem az ilyet. Ebből a szektából viszont nincs menekvés, csak a szökés, így hát ő ezt választotta. Könnyen lehet, hogy amikor Ithacában léptek fel, valaki felismerte a tetoválásáról. James-nek volt is mitől félnie, a szekta vezetője nem más, mint a pszichopata John Campbell, aki tíz évet ült gyilkosságért, mielőtt megtért. Lőtték volna inkább fejbe. Igen, ennyire szeretem a szektákat.

5x07_castle6.jpg

Campbell a városban volt James megölésének idején, és elvileg még nem hagyta el, úgyhogy keresgélés van. Amit nehezít, hogy a pasas álnevet használ, mert amúgy az egyházi birtokon drogot termesztenek, de a szabad vallásgyakorlás miatt nem lehet őket elkapni. He?! Ezt már vártam, a kamerásnak csak sikerül elkapnia egy gyengéd pillanatot Castle és Beckett között, Kate azóta úgy összeszorította a fogait, hogy a szavakat is csak szűri közöttük. Sikerült találniuk még valakit, aki megszökött Campbell szektájából. A nő elmeséli, hogy Campbell bosszút esküdött, amikor James megszökött, hát ezért a fantasztikusan meglepő infóért kár volt összeszedni. Ryan megint az okos és ügyes, kiderítette, hogy melyik hotelben szállt meg Campbell két napig, és mit ad Isten, a halála napján meg is látogatta James, hogy kivásárolja magát azzal a 25ezer dollárral a szektából. A nő szerint ifjúsági szállókon kéne tovább keresniük, mert hogy a pszichopata kretén ott szokott új tagokat toborozni. Ott is van, alibije nincs, mert épp meditált akkor. Biztosan kérte Istent, hogy valaki vágja fejbe a gitárjával James-t, és imája meghallgatásra talált. Kate kihozza belőle az állatot, a végén már üvölt a faszi, de hát bizonyíték egyelőre nincs, úgyhogy szabadon távozhat.

5x07_castle7.jpg

Az azért vicces, hogy a feliratban következetesen „uram”-ként szerepel a Vaslady, hiába, nehéz Montgomery emlékétől szabadulni. Az viszont már nem vicces, legalábbis Castle-éknak nem, hogy a Vaslady az összes felvételt bekérte, amit a kapitányságon csináltak, mert ellenőriznie kell, hogy mindenki megfelelően jó színben tünteti-e fel a rendőrséget, ahelyett, hogy pornót nézne munkaidőben. Pánik-pánik-pánik, azonnal betámadják a producert, hogy szedjék ki a róluk készült felvételt. Addig is Espoék megoldják az ügyet, majd elkezdenek azon küzdeni, hogy melyikük közölje a jó hírt Beckettel. A lényeg, hogy James és a banda ithacai fellépése után a szektából eltűnt egy Buck nevű férfi, aki anno James legjobb barátja volt. Ergo, James azért ment oda, hogy megszöktesse őt is. A pasasról van fénykép, és Buck nem más, mint a zenekarkísérő, akivel már az első percben találkoztunk. Buck épp Campbellel volt, amikor James-t megölték, így megint nem tudjuk ki a gyilkos. De azt igen, hogy ő volt, aki megtanította James-t gitározni, aki ezért borzasztó hálás volt neki. Annyira, hogy kitalálta jól, hogy beveszi Buckot a bandába. De ha őt beveszi, valaki másnak mennie kell. Kinek is?

5x07_castle8.jpg

Zekének, akinek a legvidámabb szemüvegkerete van a világon, bár nincs ezzel egyedül mostanában. Simán rábólint, hogy ő is el tudja játszani a kottát, amit James íratott, Castle már adja is neki a gitárt, hogy akkor halljuk, csapj a húrok közé. Zeke nyakában kutyalánc figyel, mert az vagány, khmm, amúgy nekem is volt olyanom anno, de hát ha mondom, hogy vagány. Persze nem tudja eljátszani, és persze ő a gyilkos, és persze bizonyítékunk is van már, mert a véres ruháit beadta a mosodába. Most hogy lehet valaki ekkora kretén, de komolyan?  Buck roppant hálás Beckettéknek, a helyükben én lélekszakadva menekülnék a hálája elől. Itt a csudálatos heppiend, Buckot beveszik a bandába, Vaslady pedig köszönetet mond mindenkinek, majd már nem annyira mosolygós arccal beinvitálja őket a szobájába raportra. Tuti nem azért, amiért ők gondolják, de azért még egy kicsit hagynak minket izgulni. Hát perszeee, hogy nem azért, mert azt a részt a nagyon figyelmes kamerás fiúk letörölték a kedvükért. Hanem azért, mert az egyik csodás PR beszéde közben Castle idétlenkedett a háta mögött. Eközben Espo és Ryan már zenél is a bandával az őrs közepén, és Esponak egyáltalán nincs is rossz hangja, sőt. Kate pedig végezetül, nincs édesebb a bosszúnál alapon, becsalja az operatőrt a takarítószertárba és jól rázárja az ajtót.

5x07_castle9.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Courtney (törölt) 2013.02.14. 14:12:33

Én speciel utáltam ezt a részt bár Becketten röhögtem rendesen. A vége, na az tetszett.... Viszont így leírva elviselhetöbb volt mint nézve....

2013.02.14. 14:56:19

Köszi a hogyvótot!!!
Hááát, nem kis nyűglődéssel sokadik nekifutásra végigkínlódtam ezt a részt. Te jó ég, de idegesítő volt ez a folyton kamerába sandítósdi.
Viszont a végén az éneklés tényleg aranyos volt.
süti beállítások módosítása