Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 2x01 - Végzet

2013. február 14. 17:00 - fuszulykavirág

Íme a sorozatfüggők kánaánja: szünet nélkül folytatjuk Emily bosszújának történetét, nincs is szükség ismétlésre, élénkek még az emlékek. De a nyitójelenet már megint legalább egy fél évadra elegendő bonyodalmat vetít előre, ugyanis éppen búvárok derítik fel az elsüllyedt Amandát (Jack hajóját), és találnak rajta egy holttestet is. Viszont a történetet nem innen kezdjük, hanem három hónappal korábbról, amikor is Emily tréningezik a tengerben Japán partjainál egy oszlophoz kötözve. Ketten meg a partról figyelik, de ők a kiképzők. Nem vagyok benne biztos, hogy ki fogják menteni, ha magától nem boldogul.

1.JPG

A Grayson kúrián ismét nyár van, Daniel visszatért az új nőjével, aki nem más, mint Ashley, és igyekeznek megbirkózni Victoria hiányával. Közben Jack és Igazi Emily személyes kis paradicsomában mintha bajok lennének, Jack ugyanis nem alszik otthon, hanem a hajón, és iszik is, és Declan is aggódik érte. De majd mindjárt megszületik a baba, és akkor minden rendben lesz. Tudjuk, ez így szokott lenni. Charlotte egy bentlakásos klinikán múlatta eddig az időt, a gyógyszerfüggőségéből kezelték ki, úgy tűnik nagy sikerrel. Mondjuk az a rajongás, amivel az orvosára néz, némi aggodalomra ad okot.

A fekete ruhás trénerek csak nem hagyják, hogy Emily a Japán-tengerben találjon végső nyughelyére, ezért levágják az oszlopról, és kirángatják a vízből, ő viszont erősen ellenkezik, mert tudatvesztéses állapotában épp az anyukájára emlékezett. Az egyik trénert majdnem nyakon is szúrja hirtelen felindulásában, de végül csak elmondja az erre az évadra érvényes küldetést: mindenáron kideríti, mi történt Anyuval. Vissza is tér a civilizációba, Nolant egy edzőteremben szedi össze, akinek trendi új haja van (hirtelen egész jó pasi lett), és aki újabban bokszol, és karatézik, és ilyesmi. Az újra összeállt nagy csapat pedig Hampton felé veszi az irányt.

2.JPG

Emily visszaérve a parti házba beavatja Nolant, hogy Igazi Emily visszatérésében Mr.X. játszott szerepet, meg hogy állítólag, amíg el volt tűnve Igazi Emily, addig arra képezte őt Mr.X., hogy szövetségese legyen Emilynek. De Emily most senkiben nem bízik, most Anyu a prioritás. Nolan be akarna költözni Emilyhez, a saját házát eladta, a túl sok kellemetlen élmény miatt, de Emily nem keres lakótársat. Ellenben talál egy cikket egy rejtélyes kórházbezárásról, amit én még nem értek, de biztos nem figyeltem eléggé. Közben a Potyautasban gondok vannak, Declan lényegében egyedül viszi a bizniszt, vagyis csak vinné, mert a helyi ÁNTSZ megbaszta őket, nem nyithatnak ki. És ugye nincs is nagyon miből rendbe rakni a helyet.

3.JPG

Ashleyből lett az új Grayson úrnő, szervezi Victoria éves szokásos aukcióját, szaladgál mögötte egy kislány tablettel a kezében – egy évvel ezelőtt ez még Ashley volt. Lesz megemlékezés Victoriára, Conrad pedig nem akar beszédet mondani – mivel szépet úgyse tudna. Daniel úgy tűnik, stabilan visszatért a piáláshoz, éppen azon mereng, hogy az anyja halála az ő, meg az apja lelkén szárad. Conrad csak annyit kér tőle, hogy minden pénzét és örökségét fektesse a cégbe. Daniel még átgondolja. Emily és Nolan meglátogatja a rejtélyesen bezárt kórházat, ami sok éve elhagyatottan áll, de a betegek kartonjai bezzeg még ott vannak. Emilynek közben beugrik, hogy Anyut a pszichiátrián ápolták anno, és a szobája is pont úgy van, ahogy akkor volt, csak Anyu nincs már benne, és minden tiszta pókháló.

4.JPG

Nolan megtalálja a látogatók névsorát, és összerakják, hogy nemcsak Apu, de Victoria is meglátogatta itt Anyut egy héttel azelőtt, hogy Aput letartóztatták volna. Közvetlenül a letartóztatás után pedig bezárták a kórházat. Emily úgy dönt, újra közel kell kerülnie a Graysonékhoz, hogy választ kapjon a kérdéseire. Danielnél már nincs esélye, de állítólag van más út is. Nolan pedig egyelőre maradhat nála. Nolan beugrik régi barátjához, Jackhez is, és a saját visszatérése mellett elújságolja Emilyét is, Igazi Emily pedig alig várja már a viszontlátást. Emily meglátogatja Charlotte-ot a klinikán, aki egyből meghívja őt a megemlékezésre, és el is fecsegi a Daniel-Ashley dolgot. Emily persze megígéri, hogy elmegy, most Charlotte az ő belépője Graysonékhoz.

5.JPG

Emily meglátogatja a már nagyon terhes Igazi Emilyt, nem túl meghitt csevegésüket pedig Jack szakítja félbe. Emily a pillanatnyi zavart arra használja fel, hogy a születendő gyerek keresztanyjának nevezi ki magát. Most őszintén, jó ez neki? Közben Japánban is feltűnt a fiúknak, hogy Emily lelépett, úgyhogy a kettő közül az egyik, amelyik nem ferdeszemű, az Emily után indul, hogy visszatérítse őt a helyes útra. A Victoria emlékére szervezett aukció lassan kezd beindulni közben, Ashley tündököl a házigazda szerepében, Daniel pedig mereng és iszik. Emily is megjelenik a partin, Daniellel integetnek is egymásnak picit, nem olyan nagy a harag. Ah, Conrad szerint pedig inkább Emilyvel kéne lennie a fiának, nem Ashleyvel.

6.JPG

Daniel meg úgy döntött, hogy nem adja a pénzét apunak. Emily és Ashley és Daniel váltanak néhány szót, mindenki nagyon feszeng közben, aztán Nolan is betársul még, jó, megvolt a kötelező kör. Jack közben maga áll neki rendbe rakni a bárt, Igazi Emily pedig kicsikarja belőle, hogy legyen már rendes apuka, és költözzön vissza a hajóról. Jack persze jófiú, tudja a dolgát, inkább akkor Declant költözteti a hajóra. Komolyan? Mi ez már? Declan be is szól neki, hogy talán elkezdhetne őszintének lenni, és megmondhatná Igazi Emilynek, hogy rohadtul nem szerelmes belé. Egyetértek. Charlotte-ot az orvosa kísérte el a partira, igazán elhivatott, a lány pedig el akarja adni a Grayson kúriát, és a városban tölteni a nyarat. Sőt, azzal is kiegyezik, ha Daniel kivásárolja őt. Mire kell neki a pénz?

7.JPG

Ashley mond szépeket Victoriáról a megemlékezésen, majd pedig aukcióra kínálja fel Victoria festő szeretőjének befejezetlen alkotását az asszonyról. Charlotte is szót kér, mond szépeket a mamáról, meg arról, hogy ő most már jó ember lesz. Az orvos közben kap egy telefont, majd bejelenti, hogy Charlotte utolsó vérvizsgálatán találtak valamit, úgyhogy vissza a központba, nincs több szabadon kóricálás. A lány persze ellenkezik, ő nem szedett semmit, ezt is az apja intézte el, aki bezárva akarja tartani, miután felrobbantotta az anyja gépét. Elég erős vádak így néhány száz ember füle hallatára. Utolsó pillanataiban Charlotte még Emilyhez fut, és a fülébe súg valamit, majd végleg elviszik.

8.JPG

A részleteket nem tudjuk meg, de a következő jelenetben Emily kopogtat egy ajtón, amit az élő és viruló Victoria nyit ki, és kölcsönösen elég furcsán néznek egymásra. Emilyt ugye nyilván Charlotte küldte oda, merthogy ő az egyetlen, aki tud arról, hogy Victoria valójában életben van. A kormány védi őt, közben pedig gyűjtögetik a bizonyítékokat Conrad ellen. Charlotte-nak volt a klinikán egy titkos mobilja, amit most elveszít, mert biztos azon beszélt a dílerével. Azt ugye csak nem mondhatja meg, hogy nem is, mert a halott anyjával diskurált. Az orvos tényleg Conrad utasítására tartja az intézetben Charlotte-ot, jár majd neki sok pénz, ha egy bíró Conradra bízza Charlotte örökségét.

9.JPG

Emily elújságolja Nolannek a nagy felfedezést, és ad neki egy kagylót, amit Victoria házából nyúlt le, hogy abból csináljon neki kamerát Nolan. A delfinfókát így fogja leváltani a kagyló. Jack látogatja meg Emilyt így sötétedés után, sóhajtoznak nagyokat, végül Emily rákérdez, hogy biztos-e abban Jack, hogy övé a gyerek. Jack nem válaszol, de hát csak nem most jut először eszébe ez a lehetőség. Emily előásatott Nolannel némi infót Charlotte orvosáról, ezt elviszi Victoriának, közben pedig visszacsempészi a kagylót a megfelelő helyre. Victoria nem érti, mire ez a nagy kedvesség az ex-meny jelölttől, de majd megszokja.

10.JPG

Jack végre kedvesének szegezi a kérdést: vajh enyém-e ez a gyerek? Igazi Emily nagyon nem borul ki, majd kér egy időpontot, ha ezen múlik a boldogságuk. Daniel még mindig iszik, Ashley meg aludna, de élete párja inkább az erkélyről sasolja Emily házát. Romantikus, na. Charlotte bezárva marad, Victoria már nem tud vele beszélni, Jack és Igazi Emily sosem volt meghitt szerelmi fészke rohamos tempóban hűl, a Victoria házában elhelyezett kagyló pedig megmutatja Nolannek és Emilynek, hogy a nagyságos asszony hű társa nem más, mint a rejtélyes ősz hajú, akinek most Emily kiiktatása lesz a feladata. Emily pedig áll elébe. 

Címkék: bosszú revenge
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berix 2013.02.15. 09:37:48

Köszi a hogyvoltot! Nagyon örülük, hogy ilyen gyorsan jött a folytatás is és még hv is van:))
Victoria visszatérése remek, hiányzott volna:)

Gabba 2013.02.15. 11:18:53

a múltkor jól tippeltünk, hogy Victoria túl fogja élni.

nem is baj, kell ő ide, különben unatkoznánk :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 10:37:36

@Berix: @Gabba: Biztos az Őszike adta le neki a drótot, hogy ne szálljon fel a gépre, kérdés, hogy mit akar :)
Nolan nekem eddig is tetszett, de most aztán még jobban. :) szerintem a halott a víz alatt a másik edzőtárs lehet Japánból, de ez csak tipp.
süti beállítások módosítása