Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x22 - Land Without Magic

2013. február 13. 12:00 - mysisterstheslayer

Előzőleg történtek: megtalállak, alma, Henri, beájulás. Ezek közül most a „megtalállak" egyik szereplőjével nyitunk: a Herecegh töri a zárat egy nagy kővel és kicsiny sikerrel. Hamarosan martalócok jönnek, a Herecegh pedig ismeretlen erőtől áthatva elintézi őket, csakhogy újabb két fekete vitéz jelenik meg a folyosón. Az egyik keményen ráfogja az íját, ám ahelyett, hogy leterítené a szökevényt, szíven lövi a hátul álló katonát. Erre még a Herecegh is meglepődik, de még én is, amikor leveszi a sisakot és ott áll előttünk a jó öreg Síró Vadász... Kioldozza, felfegyverzi, útbaigazítja és sok szerencsét kíván, ennyit tud segíteni. Boy-power!

vlcsnap-2013-02-11-17h08m30s187_1.jpg

Átváltunk vészhelyzetbe. Sehol egy röntgen, semmi lidokain, és Emma ragaszkodik hozzá, hogy a sütit azonnal vigyék laborba, biztos, hogy meg van mérgezve. Dr Randipajti minden ész-érvével ellenkezni próbál, hiszen a fiú nem hányt, nem volt rosszul, tiszták légutak és egyszerűen csak olyan mintha... elvarázsolták volna. Ezt a szót Emma mondja ki, mégpedig akkor, amikor kézbe veszi a meséskönyvet, amelyből minden csecsemőkori emléke egyszerre visszaárad. Végszóra berohan Regina, a másik anya, és Emmának minden összeáll. Figyelemre méltó az a képsor, amiben Emma mese-énje először felragyog, majd kijön belőle az anyatigris és odavágja a Gonosz Királynőt, ahogy kell. Girl-power!

vlcsnap-2013-02-11-17h24m09s160_1.jpgvlcsnap-2013-02-11-17h24m55s87.jpgvlcsnap-2013-02-11-17h25m14s21.jpg

Nincs mit tenni, ennyi varázslat volt összesen, és senki nem tudja, hogyan működik a mágia ebben a világban. Segítség kell, amit csak egy ember tud nyújtani: Gold. Azaz Rumpeltiltskin. Emma még nehezen szokja, hogy minden mese valósággá vált.

Varázspalota, Regina tombol, mert a fogoly megszökött egy katonákkal teli kastélyból. Síró vadász megússza, mert Herecegh már meg is jelenik a Streetview-tükörben. Ezzel a lélegzettel át is varázslódik a végtelen kerek erdőbe, ahol mindig ugyanarra a már nagyon ismerős tisztásra téved vissza. A tisztáson Rumpi várja, kezében az anyai zöldköves gyűrű, kicsit megbütykölve, hogy világítson, ahogy közeledik Hófehérkéhez. Herecegh eleve nem akar alkudni rá, de úgy bepipul, hogy kardozni kezd a manóval. Hú, mennyi akció így a végére. Meglep, hogy Hereceghnek nem esik le egyből, hogy a Sötét úrral szemben annyira sem érdemes győzelemre áhítozni, mintha Yodával küzdene, de végül Rumpi megkönyörül rajta és lefegyverzi, hogy kiegyezhessenek egy döntetlenben és megkössék az alkut.

vlcsnap-2013-02-11-17h38m00s6_1.jpg

Storybrooke, David hasonlóan alsó pozícióban, éppen bocsánatot kér Mary Margarettől. Vagy valami olyasmi. Meg hogy nem is tudja, miért történik vele az, hogy folyton hibás döntéseket hoz. De a szerelem, az biztos. Ezen a ponton a tanerő leállítja, hogy bökje ki végre nagyjából mit akar most tulajdonképpen. Hát, a feleségem lefoglalt egy lakást Bostonban (slusszkulcs előkerül) de végül is nem megy, hanem talán én megyek (kerülő tekintet) hacsak nem kapok egy jó okot arra, hogy maradjak (autóbaülés). Sokadik könnycsepp gördül le csendben David arcán. Régebben ez a pasas a szavak embere volt, meg néha kardozott is, most meg csak egy lavór sós víz.

Meseországban Rumpi előrukkol a farbával: az igaz szerelem elixírjét kell valami szörnyeteg hasában elrejteni a GPS-karikáért cserébe. Mert ő is tudja milyen hatalmas dolog a szerelem. Szóval eltesszük ínséges időkre a lila köd elixírt egy helyes Fabergé-tojásba csomagolva.

Gold, mint az anyák patrónusa. Először beszól Emmának, aztán beszól Reginának. És készségesen közli a jó hírt, hogy történetesen elcsomagolt egy kicsit az igaz szerelem elixírjéből, és az bizony mindent meggyógyít (tehát nem az a lényeg, hogy nyelves csók legyen, oké). Emma felfogja, hogy mivel a szülei hajszálából készült a lila köd, ő tudja megszerezni, és megtörni az átkot. Regina nagyon figyel, de kivételesen most ő is csak Henrit tartja fontosnak. Meg hát le is van ugatva rendesen, sőt Gold Emmat nevezi meg a fiú anyjának. Az elixír megszerzése nehéz menet lesz, ugyanis a „kis barátjuk" őrzi, akit Regina most is az alagsorban tart. Aki most nem szereplő, hanem néző, jogosan értetlenkedhet, mert eddig se közös barátról, se alagsorról szó nem volt (kivéve Barnabella celláját), de hát a kaland a lényeg. Amihez Emmanak szüksége lesz édesapja kardjára.

vlcsnap-2013-02-11-18h26m59s216.jpg

Henri eszméletlen, Emma pedig még mindig nem tudja, hogyan viselkedjen a gyermekével, zavartan megcirógatja, bocsánatot kér a hitetlensége miatt és otthagyja a meséskönyvet amíg harcba megy. Reginára rutinosabban keménykedik. Mert hát Miasszonyunk is eljött bocsánatot kérni. Csakhogy neki van egy váratlan vendége: Jefferson eddig bizonyára infúziós állványnak álcázta magát a sarokban, de most előlép és kéri a jussát. Soha jobbkor. Regina ki is tölti rajta a frusztrációját, ismét leszögezi, hogy „nincs meg benne" az hogy kinyírjon bárkit, és részéről végzett a csávóval, most meg megy megmenteni a fiát. Én mondjuk, nem provokálnék egy ilyen félőrültet, de szívesen nézem, ha más meg igen.

vlcsnap-2013-02-12-00h54m30s247.jpg

Emma kopog Motorkiónál és ledöbben, mikor meglátja a majdnem teljesen fa-embert. Aki még fa formában is próbálja bátorítani, aztán vége. Újabb kemény bulldog-nézés. Irány a leláncolt könyvtár, ahol Regina vállalja a liftesfiú szerepét, Emma pedig nehezen bízva, de leereszkedik. És még mindig nem mondják ki, hogy milyen formában van lent a kis barát.

Ó, Meseország leghitelesebb boszorkánya, a Vastagszájú ül a trónján. Herecegh pedig kardot szegez a torkának és megkérdezi hol a Szörny, aki a kastélyt uralja. Ez a kérdés úgy hat a boszira, mintha azt mondta volna neki, hogy nagy a segge. Ahajt Sárkánnyá változik, és rálehel a vendégre. Innentől majdnem egy jelenetben figyelhetjük meg a Herecegh és Emma harcát, előbbi trükkösen a Sárkánylány kopoltyúja (?) közé pozícionálja a tojást, aztán kiugrik az ablakon, a másik még szerencsétlenkedik.

vlcsnap-2013-02-12-23h41m33s4.jpg

vlcsnap-2013-02-12-01h02m42s29.jpg

Erről a szóról mindig Fülecske jut eszembe. Most éppen a saját hepiendjéről olvas a könyvből Henrinek. Ebben a pillanatban leáll a szívhang és Randipajti az összes ügyeletes nővér segítségével próbálja újraéleszteni. Gyaníthatóan nem lesz könnyű, mert egy jó seggű férfialkalmazottat követ a kamera egy pohár kávéval: lemegy az alagsorba, az itallal lekábítja Ursula nővért, és nyitja a zárt cellaajtót. „Jöjjön velem ha élni akar" hangzana a filmtörténeti klasszikus, Jeffersonnak is jól áll a terminátorosdi, Barnabella pedig minden agysejtjével próbálja megjegyezni, hogy menjen oda Goldhoz, mondja azt, hogy Regina zárta be őt, és Gold majd megvédi.

vlcsnap-2013-02-13-00h01m15s9.jpg

Rumpi igazi jótündérke ma, szerencsére cicit nem rak ki, de tüzet rak, hadd melegedjen az a Hős, sőt még vadiúj báli ruhát is varázsol rá, hogy hát azért mégis, adjuk meg a módját. Herecegh roppant jogosan nem érti a nagy sztahanovista segítőszellemet, de Rumpinyó azt sóhajtja, ő egyszerűen csak nagy rajongója az igaz szerelemnek, meg főleg annak, amit létrehoz.

Az, amit eme szerelem létrehozott, történetesen épp a kézifegyverével tüzel a tűzokádó sárkányra. Amíg van a tárban, nem érzi hiábavaló csúzlizásnak, de aztán rájön, hogy a kard mégiscsak hasznos lesz egy ponton. Csihi-puhi, célzásra térdel és belerepíti a kardot a helyzetjelző fényekkel megjelölt mellkasba. Szikra és hamu, mégis egyetlen hajhosszabítás-tincs sem kapott lángra, és megvan az okos tojás is, amit Emma olyan arccal szorongat, mintha ő maga tojta volna.

Visszakanyarodunk az első epizód első 3 percébe, koporsó, törpék, satöbbi és gyűrűzés után a szépséges emberek szépséges ruhákban végre szépségesen csókot váltanak. Egyszerűen gerincvelőből összerándulok, mert ilyenkor szokott Apakirály belépni és belecsinálni a palacsintába, és ezzel a reflexemmel nem vagyok egyedül, Hófehérke is az anyós-após problémán komorodik. De majd együtt közösen megoldják, mint majd mindent. Meg hát.

vlcsnap-2013-02-12-01h27m32s91.jpg

Storybrooke David szomorúan pakol a kocsiba és elhúz.

Liftakna, sablonos elakadás. Fentről Gold szól le, mint maga a jóisten, hogy Regina meglépett, dobja fel gyorsan a tojást és ő szalad a kórházba, nincs már sok idő. Emma vonakodva engedelmeskedik az apai hangnak, de fürgén ki is kapaszkodik a liftaknából. Jól teszi, mert Regina ott ül a székhez kötözve, a két rabló közül most Gold volt a mestertolvaj. Mielőtt utána eredhetnének, egyszerre csörren meg a telefonjuk, a kórház az.

Kórház. Leírhatatlanul szomorú, amikor egy kisgyerek hal meg. Elkéstek, a nővér már lekapcsolja a monitort. Csak Emma lép be, Regina az üvegfalon át sír.

A Zálogos boltja, Gold kinyitja a tojást és előveszi a lila üveget, de mielőtt örülhetne, vendég jön. Teljes megrökönyödésére Barnabella botorkál be, előadja a betanított szöveget és Gold sírva magához öleli.

Vissza a kórházba. Emma a könnyein át végre ki tudja mondani, hogy „szeretlek Henri" és megpuszilja a gyereke homlokát. Varázshullámok, az átok megtört! Henri magához tér, teljes az öröm.

vlcsnap-2013-02-12-01h33m25s60.jpg

A város lakóin átrezeg a varázshullám. Apácickó figyelmezteti Reginát, hogy most, hogy megtört az átok, talán keresnie kellene egy búvóhelyet. Mielőtt eltűnik, még biztosítja Henrit, hogy bárki bármit mond, ő igenis szereti. David Herecegh és FülFehérke összecsókolózik az utca közepén. Regina otthon sír a kispárnába. Gold az erdőben sétáltatja BarnaBellát, amikor eléri őket a hullám, ismét egy szerelmi vallomást kapunk. De Gold most nem ér rá romantikázni, fontos kútbavetnivalója van. Barnabella babzsák testalkatán nem segít a kabát+kórházi ruha kombó, meg hogy egyik lába iksz, a másikat ki se lehet olvasni. De azért ketten odagyűlnek a kút köré, amely visszaadja az embernek azt, amit elvesztett, és Gold bedobja a lila elixírt tartalmazó üvegcsét. Hamarosan lila köd kezd buborékolni a kútból és elönti az erdőt.

vlcsnap-2013-02-12-01h37m40s32.jpg

A kórházban Emma és Henri nem érti miért nem került mindenki vissza Meseországba, ha egyszer megtört az átok. Ekkor mindenki felfigyel a hatalmas hömpölygő lila köd-takaróra, ami lassan beborítja a városkát. Gold elmagyarázza Barnabellának, hogy a varázslat jó dolog, mert a varázslat hatalom. Ezzel láthatóan Regina is tisztában van, mert nagyon mosolyog az ablakban.

Egy Storybrooke, amiben varázsolni lehet. Várom a második évadot!

Címkék: egyszer volt
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.02.13. 20:28:29

Nyihihiiiii én is várom már a második évad hogyvoltjait:)
Egyszerűen szívszaggatóan szép volt amikor Rumpi/Gold meglátja Bellát a boltja közepén toporogni awww :))))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 10:27:07

@Hüpna: kérjük a mielőbbi folytatást :)
Kalapos tényleg szekszi, most már elismerem. :)

foxglove (törölt) 2013.02.18. 10:53:33

ebben a részben szerepelt még élő ember formájában August?
mert akkor Vadász+Kalapos+August egy részben, jó kis felhozatal:)

foxglove (törölt) 2013.02.18. 10:58:25

Ja és ügyes volt a hogyvoltíró, kezdeti elégedetlenkedésemért megkövetem:)
köszönjük a közvetítést, a második évadot pár rész után kaszáltam, hogyvolt formájában szándékozom majd követni:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:02:34

@foxglove: August nem rémlik, csak ágyhoz kötött tűzifa formában. Vadász is kellemes a szemnek, és kellemes meglepi volt a feltűnése :) Ha ő feltámadt, akkor lehet reménykedni Regi szerelmének, David Bowie újra felbukkanásában? dejó lenne, hmmm :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:05:45

@foxglove: és mi ez az új kép? nem tudom kivenni, mit ábrázol. csokitorta szeletnek nézem.

foxglove (törölt) 2013.02.18. 11:07:18

@aggyistenbiri: ágyhoz kötött tűzifa:DDD

néztem alaposan ezt a lovászfijút, de esküszöm nem látom benne a Bowiet.

majd ha odaérünk elmondom, nem akarok szpojlerezés vétségébe esni:) asszem már a 2-3. rész körül el fogom tudni mondani:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:11:46

@foxglove: a tüzifa durva volt részemről, hisz egy ilyen műremek faszobrot nem éget el műértő, még a legnagyobb ínség idején sem :D
nem akarom/bírom megvárni, amíg odaérünk, küldd el priviben a véleményed :D

foxglove (törölt) 2013.02.18. 11:12:58

@aggyistenbiri: az:)
identikus válságban vagyok.

a tieden 3 pasit látok, azt a fehér kis valamit nem tudom hova tenni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:15:03

@foxglove: az a nyakba akasztható belépőjük mint főszereplők :)

foxglove (törölt) 2013.02.18. 11:16:53

@aggyistenbiri: akkor elnézést, nem tudhatok ilyeneket, még sohasem voltam főszereplő:)))

tényleg elküldjem?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:19:07

@foxglove: mikor kezdődött a válság, és mi váltotta ki? megoldjuk!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:20:37

@foxglove: ... színfalak mögött készült a kép, forgatási szünetben.
igen, komolyan! várom!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 11:48:21

@foxglove: és azt is, hogy miért kerültél válság állapotba? :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.18. 18:51:13

@foxglove: 18.40ig nem jött még át, de nagyon fogok figyelni.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.02.18. 20:10:05

@foxglove: Ne kaszáld, én is úgy voltam vele hogy a sok vekengés után abbahagyom de van egykét EPIC rész, ami mindenért kárpótol :D

foxglove (törölt) 2013.02.18. 20:27:57

@Hüpna: @aggyistenbiri: na jó, majd a hogyvoltok alapján meglássuk még, érdemes-e visszakapcsolódni:) de nem zárkózom el teljesen:)

foxglove (törölt) 2013.02.18. 20:28:53

holnap csapatja valaki a Homelandet is közületek?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.02.18. 20:56:02

@foxglove: ááá azt én nem:)
de tényleg ne kaszáld, a mai rész olyan volt, (csak hogy spoilermentes legyen) hogy kb 2 jelenetenként meg kellett állítanom, mert emészteni kellett a látottakat és a színészi játékot.

foxglove (törölt) 2013.02.25. 18:47:41

www.sorozatjunkie.hu/2013/02/25/tervezik-a-once-upon-a-time-spinoffot/

Ez mi? Hát ezt hogy? képzelik?
Kalapos Sebastian Stan nélkül? Felllháborító!

yaksi 2013.02.25. 22:38:24

Rumpenstiltskin...

yaksi 2013.02.25. 22:46:56

@yaksi: Akarom mondani: Rumpelstiltskin...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 19:55:00

@foxglove: csak ne nyújtogasd a nyelved kisvirág, le ne vágjam véletlenül! pont hogy én is sajnálnám, ha nem ő játszaná a szerepet :)

foxglove (törölt) 2013.02.26. 20:28:01

@aggyistenbiri: neked már megint új avid van???
most ez mi??

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 21:37:51

@foxglove: Kiforratlan egyéniség vagyok, még keresem önmagam. Ma a sötét énem uralkodik. Baj? Nem. Köszönöm szépen.

foxglove (törölt) 2013.02.26. 21:40:32

@aggyistenbiri: dehogy baj! sőt azt kell mondjam tetszik is ez a mai.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 21:49:16

@foxglove: a Tiéd is más lett egy ideje, írsz róla hv-t? mert szeretem nagyon azt a sorit :)

foxglove (törölt) 2013.02.26. 21:59:48

@aggyistenbiri: valaki már elkezdte régebben írni, igaz nem sokáig jutott
Most néztem meg az utsó részt belőle, sírtam:(

foxglove (törölt) 2013.02.26. 22:11:36

@aggyistenbiri: hmm, hát nem mondom, h nem írnám szívesen...pont a David Tennantes részeknél hagyta abba, azokat meg imádom
de hátha még visszatér, nem akarom elvenni tőle
de baromi jó lenne, ha lenne DW hogyvolt, szívesen olvasnám én is

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 22:19:34

@foxglove: Miért nem kérdezed meg az írótól, hogy akarja-e folytatni, és ha nem, akkor majd Te. Nézd már, épp most találtam fel a spanyolviaszt :) Tennantot i-m-á-d-t-a-m.
Eccleston átvátozása után azonnal még kevésbé, de utána már nagyon.

foxglove (törölt) 2013.02.26. 22:25:28

@aggyistenbiri: jó, gondolkodom:)
Amikor a 9-es átváltozott, úgy voltam, hogy nekem nem kell Tennant, a 9-esnél úgy sem lesz jobb:))
Hogy én mekkorát tévedtem:))))) Zseniális volt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 22:30:22

@foxglove: ugyanez volt részemről! pacsi. de a 11. dokit még nem sikerült megkedvelnem, hiába marha izgalmasabbak ezek a részek.

foxglove (törölt) 2013.02.26. 22:37:24

@aggyistenbiri: és Rory? én abszolút őt preferáltam
a kis centurio, hjaj

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 22:45:43

@foxglove: Nem. Eccleston És Tennant. nincs harmadik. Csajokban is a kedvenc Billie Piper, meg a színes lány. A vörös lányok már nem annyira, azok olyan hisztisek voltak végig.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 22:55:15

@foxglove: :D:D kicsit szétoffoltuk a meseboltot :D vedd már át a hv-t, intézkedj pls :D légyszi naaa :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.26. 22:57:01

@aggyistenbiri: egy nagy és gonosz árnyék-fekete párduc nagyon hangosan tud dorombolni. a cél érdekében.

Charlotte Benning · http://onceupon.blogger.hu/ 2013.03.19. 13:46:05

Imádom az egész sorozatot. Igazából már nézem a második évadot, és azt is imádom. Arról mikor lesznek leírások. Bírom a stílusod, bár a Cicigombóc, meg Piroskurva kissé megfekszik a gyomromat. Úgy értem az elnevezések. A Barnabelle meg a Rongyoska még elmegy, de a másik kettő kissé erős. De amúgy tetszik, mert sokszor nagyon jókat nevetek a leírásokon.

foxglove (törölt) 2013.03.30. 15:32:29

@aggyistenbiri: visszatér Rose és a 10-es a jubileumi epizódra!!!!!!!!! most olvastam!!!!!! hurrá!!!!

Gabba 2013.08.21. 19:16:32

ma indul a 2. évad az M1-en, csak jelzem
süti beállítások módosítása