Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek 1x27

2013. február 13. 13:00 - Bella Tangolita

Nincs is annál jobb, mint egy fárasztó nap után megpihenni a kanapén, bekapcsolni a TV-t, és felelős döntést hozva az On the spot helyett megtekinteni a Bűnök és szerelmek legújabb részét! Az egész estét képes bearanyozni egy-egy jobban sikerült rész, és az ember hálával teli szívvel rebegne köszönetet a készítőknek egy tévénézés közben eddig soha nem tapasztalt érzésért: ez a kis abszurd maffiakomédia képes feléleszteni a mindenkiben munkálkodó, de átlagos körülmények között csakis vészhelyzetekben előtörő életösztönt! "Menekülj!" - súgja a hang az első pár percben, amikor a gyengébbek kedvéért átismétlik velünk az előző részek tartalmát. De nem engedelmeskedem, elvégre én nem gyenge, hanem erős vagyok, kibírom én ezt a huszonkét percet, ki én, ha addig élek is! "Rohanj!" - kiabál a hang a fejemben, mikor a drága szereplők csak egy helyben topognak ahelyett, hogy gombolyítanának valamicskét a vékonyka cselekményszálon, de én maradok, kitartok...Hogy lesz-e ennek valaha jutalma, csak remélni tudom! Huszonhetedik rész jön, hajrá Bella Tangolita!

1x23.1 (Custom).JPG

Kevin és udvarhölgyei hazatérnek a vacsoráról, de Kevin nyugtalan, ezért egy kis alkohollal oldaná a feszültséget. Szerencsére Lencsibaba fáradt, nyugovóra is tér, nagyon helyes, mert így Kira teljes hangerővel meg tudja beszélni testvérbátyjával a riadalom okát. Kevin azért ideges, mert a Bodzás Agyak még nem jelentettek neki a betörés kimeneteléről. Kira úgy tűnik pár korty vörösbortól nyugodtra itta magát, azzal vigasztalja a jól fésült Kevint, hogy "Bodzásék nem amatőrök." Ha-ha-ha, nevetgélek nagy magányomban, ezek nem tudják, hogy Lorenzo pajti ott hagyta a jogsiját Koós ügyfélnél...Ez után Fruzsikára terelődik a szó, aki úgyis hamarabb lesz a zsernyákoknak gyanús, mint ők, úgyhogy gond egy szál se. Kevin föl is hívja Frenkit, de az nem veszi fel, biztos fontos agymenése van megint, azért nem reagál a hívásra. Sebaj, Kevin már nem szomorú, sőt, annyira magabiztos lett, hogy a hirtelen rátörő önismeretéről föltétlenül tájékoztatja kedves testvérhúgát: "Okosabb vagyok, mint ők!" Hát, ez azért nem olyan nagy dolog, de nem baj, minden viszonyítás kérdése, ugye. Kira taxit hív Kevinnek, aki látogatást kíván tenni az Árnyas közben...(Kevin ehhez át is öltözik, juj, de kíváncsi vagyok, hogy Batman vagy Pókember jelmezben ijesztgeti majd Frenkiéket!)

1x27.6 (Custom).JPG

A következő helyszín a Bodzás villa, ahol az ovisok megint egymásnak estek, csak most nem az a kérdés, hogy ki a főnök, hanem az, hogy ki a hülye. Szerintem mindenki, de mivel ők nem hívei a holisztikus szemléletnek, nagy szenvedelemmel egymásra mutogatnak, és egyszerre óbégatnak a másik hülyeségéről. Olyan frappáns mondatok pattogtak a levegőbe, hogy alig győztem jegyzetelni. A kedvencemet Brigi tolta Tina irányába: "Behatárolhatatlan frekvencián visítasz!", és ebben teljesen igaza van a némbernek. Ez a jelenet ennyi volt amúgy, de ahogy a szerkesztést ismerem, vissza fogunk még ide térni egy kis szellemi munícióért .

1x27.7 (Custom).JPG

Na, Panni anyu lelke meg összeroskadt, mióta Blankából csak egy leszakított táskaszíj és egy eltaposott mobil maradt meg. Látszik is rajta, hogy menten összeroppan, miközben Tibor olyanféle arccal nézi hitvesét, mint aki valami különösen visszataszító csúszómászót vizsgál, de azt is csak tíz méterről képes. Ráadásul a narrátor azt is tudatja, hogy a nő félelme felelősért kiált. Ennek fényében teljesen fölösleges a vitájukat végighallgatni, mert úgyis tudjuk, hogy a hülye Tibor hülye szabályai állnak a háttérben. Így is van, Tibor hiába kínálja asszonyát nyugtatóval, az már eldöntötte, hogy mindenért az ura a hibás. Az erkély felől ekkor kattanás hallatszik, amit Panni anyu egyből beazonosít: Rómeó az. Reménykedve föl is trappol az emeletre. Cudar egy élete lehet szegény párának, ha Rómeó jelenti benne az egyetlen reménysugarat.


1x27.8 (Custom).JPG

Blanka megkötözve vonaglik a piros kockás ingéhez remekül passzoló Ámor presszó beli pirosas színvilágú nyoszolyán, és hangosan hümmög, mert a beszédszerveit leragasztották a gaz fogvatartói. Azért ez korántsem ilyen kedélyes jelenet, engem nagyon is megviselt, csak ha átengedném magam a búnak, akkor megszakadna az írásom egységesen fanyarra vett stílusa. Blanka a ház ajándékaként még egy ingyenes bajuszgyantázást is kap, amikor lerántják szájáról a fekete szigetelőszalagot. Azon tanakodnak Zozóék, hogy mit lehetne kihozni abból a helyzetből, hogy a kicsike Kapus lánya. Mibe, hogy Valter cimborájuk szabadságát fogják követelni? Amikor Zozóék kimennek a hálószobából (?) további gonosz tervek szövögetésére, akkor Blanka fölfedez egy öngyújtót az asztalon, és homo sapiens-hez méltóan eszközhasználatra adja buksiját: elkezdi leégetni a madzagot, amivel hátrakötötték gyenge kis csuklóját.

1x27.9 (Custom).JPG

Az Árnyas közben még mindig az ottfelejtett jogsi miatt megy a szájtépés. Ahogy azt figyelmes kommentelőm, Beebeer már előre jelezte (ezúton is köszönöm, mert így érzem, hogy nem vagyok egyedül!), a szereplők csökött agyában még az az eshetőség is megfordult az okmány mielőbbi visszaszerzésére, hogy Kevint küldik el érte, mivel az jó biztosítósként tudja a címet...Kevin közben pont befutott, de Batman jelmez helyett egy fekete bőrdzsekiben próbál magának tekintélyt szerezni. Nem járt sikerrel, mert Isten tudja miért, nem akar elmenni a tett helyszínére. Váratlanul azonban Brigi vállalkozik a küldetésre. Hát, ez érdekes lesz, nem tudom, honnan jött az ötlet.

1x27.3 (Custom).JPG

Kapusék erkélyén át valóban Rómeó nyert bebocsátást a házba. Amikor Rómeó megtudja, hogy Blankát elrabolták, egyből megmondja a tutit: Blanka Kapus miatt szökött el, ergo miatta is rabolták el. Fel is ajánlja segítségét, ám Tibor szokásához híven bömbölve ordít a hívatlan vendégre: "Pont ez a kis nyikhaj fogja megtalálni!" Panni anyu hiába veszi védelmébe a "jó lelkű, érzékeny fiút", Tibornak sikerül elüldöznie. Eközben Blanka sikerrel szabadította ki kis kacsóját a kötelekből, de szökési kísérletét Zozóék egyből lefülelik, és visszaterelik az ágyra. Zozó fenyegetően még utána is mászik, hogy kiszedje a lányból Kapusék lakcímét. Blanka el is árulja azon nyomban, nem látott még ilyen közelről férfiállatot, majd magára hagyva, sírdogálva szólongatja kedvesét: "Gyere értem, Rómeó!" Emlegetett szamár, aki ekkor már az utcán baktat, pont ebben a pillanatban mondja el egy lámpaoszlopnak szíve hőn vágyott tervét: "Érted megyek, Blanka, ne félj!" Ez a szerelmi telepátia szinte sírásra késztetett engem is, de nem engedhettem a csábításnak, lévén, hogy több, mint 10 perc hátra volt még a magyar filmgyártás eme gyöngyszeméből.

1x27.10 (Custom).JPG

Koós ügyfél egy férfi társaságában heveri ki a betörés okozta kimerültséget, a fejét fájlalja, azt tapogatja serényen. Ezért nem is értem, hogy fájó kobakját akkor miért nem hajtotta párnára, miért a falra támasztotta? Hangokat is hall, de nem hallucinál: Brigi most lopózott vissza a lakásba, hogy Lorenzo jogsiját megkeresse. A "Maga kicsoda?!" kérdésre csípőből azt válaszolja, hogy a harmadik emeleti lakó, és segíteni jött, vagy valami ilyesmi. Jaj, de kedves, enyhülnek meg egyből a vendégszerető Koósék, és mindenről töviről-hegyire beszámolnak a soha nem látott lakónak. Életszerű, végül is. De utána hívják is a rendőrséget, amely hírre Brigi szemecskéje kétszeresére növekszik.

1x27 (Custom).JPG

Kira tűkön ülve borozik a kecóban, amikor végre visszaér Kevin. A belépője minden egyes szava igaz: "Sok lúzer Bodzás!" Következőre már csak egy féligazságra futja neki: "Ostoba birkacsorda!" Nos, a birkák nyájban legelésznek a végtelen legelőkön (ahogy már Lilu is megfigyelte a gazdás műsorban), a tehenek meg csordában...de nem baj, Kevin, a fő az, hogy már soha ne mondj olyat, hogy a Bodzások nem amatőrök. Kira is teljesen kinyúlik a jogsis sztoritól, úgy kiabál, mint aki biztos benne, hogy a szomszéd szobában alukáló Fruzsi nem hall semmit, hiszen a szobák falára húsz centi vastagságban ragasztották a hungarocell táblákat. Kevin azért beszámol róla, hogy most egyetlen reménységük egy szőke nő, aki visszament Koós ügyfélhez a jogsiért. "Micsoda? Egy plázacica?!" - kérdi előítélettel vegyes undorral Kira, mire Kevin szépíteni próbál: "Nem plázacica, de szőke."

1x27.11 (Custom).JPG

Brigi eközben már Koósék teljes bizalmát élvezi, és meg kell hagyni, ügyesen csinálja: elküldi lepihenni a párocskát a zsernyákok érkezéséig, ő majd ajtót nyit, ne aggódjanak. Addig is keresi Lorenzo jogsiját, a zene nagyon sürgető, Brigi csak kúszik-mászik a földön (a drága narrátor szerint eközben két kérdés foglalkoztatja, 1. Frenki jóképű-e? 2. sietnie kell), többször benéz ugyanazon komód alá, és juj, már csengetnek is. Brigi rutinosan kezeli a kapucsengőt, beengedi a rendőröket, és pont akkor találja meg sógora okmányát, amikor még nem késő. Jaj, de jó, legalább emiatt már nem lesz álmatlan az éjszakám! Kis ügyes szőke nő, ugye hogy ugye?

1x27.2 (Custom).JPG

Kapusékhoz becsengetnek Zozóék azzal, hogy információik vannak Balankáról. Kapus őket is kedvesen ordítva fogadja, mert az mindig bevált eddig: rémisztő hangjára, agya tolulására Blanka elszökött, Rómeó meg elszaladt az imént, szóval ez a kettő is mindjárt odébb áll bizonyosan. De Zozóékra semmi hatással nincs Kapus ordítva bömbölése, nem olyan érzékenyek és jólelkűek, mint Rómeó, szépen előadják, hogy Blankáért cserébe Valter szabadon engedését kérik a kedves papától. Az persze előjön a szabályokkal, de Panni anyu biztos jól sípcsonton rugdoshatta élete párját, mert végül meghallgatta a kocsmárosok tervét a másnapi túszcseréről...Én nem értettem mindent kristálytisztán, úgyhogy nagyon aggódom a holnap miatt. Ha minden jól megy, Kapus meghasonlik önmagával, megbolondul, és átutalják a Csillagvirág Klinikára vendégeskedni a jó Szilárd doktorhoz...Hátha!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsambalaja 2013.02.13. 14:31:58

Ma olvastam, hogy parkolópályára küldik a sorozatot! Mi lesz veled, Bella Tangolita? :)
Jó a hv! Kapus mit matat Panni anyu kebelláján?

egyemakisszíved 2013.02.13. 17:55:52

Ne aggódj, meglesz a jutalmad! Az építő jellegű nézői javaslatok alapján átdolgozzák majd a sorozatot, aztán majd visszatér. Csak sixx szerezze meg Hajdú Péter cégének számlacímét, hogy benyújthassátok a fizetési igényt, hogy megkapjátok a részetek. A teljesítést többen is igazolni tudjuk.

2013.02.13. 19:51:41

Egészen meghatódtam, benne vagyok a posztban! :)))
Miután felolvastam a gyereknek a vonatkozó mondatokat, első felindulásomban megfogadtam, hogy most aztán szolidaritás és végig nézem az egészet, de a kölyök egyelőre hevesen tiltakozik!
Pedig milyen jól mulattunk abban az 5 percben, sokat ugyan nem láttunk, mert az idő nagy részében az kezünkbe temettük az arcunkat, de a dialógusok így is feledhetetlen élményt jelentettek.
Aproposz dialóg, előtte láttam egy Tarantino interjút, azt fejtegette a a mester, hogy minden megálmodott karaktere valójában ő maga, az ő vére, az ő húsa, az ő gondolatai, ettől olyan hitelesek.
Na, ha ebből indulunk ki, üzenném a fent részletezett mű forgatókönyv íróinak, vagy sürgősen fejezzék be és térjenek vissza eredeti szakmájukhoz vagy haladéktalanul keressenek fel egy pszichiátert.

Bella Tangolita 2013.02.13. 21:50:40

@beebeer: Gondoltam, mint hűséges követőt, igazán megillet egy ilyen kis kedvesség!:) Én ma végignéztem önszorgalomból az EGÉSZET (ma nem én vagyok a soros), és új kedvencet választottam Lorenzo helyett: Zsoltika a legtehetségesebb!
Márciusban pedig nem lesz Bűnök és szerelmek (alig hiszem el), tréningeztetik a szereplőgárdát, hogy jobban szeressük őket...pedig már így is csordultig van a szívem szeretettel! Üdv: B.T.
süti beállítások módosítása