Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x25 Exodus III. (Évadzáró)

2013. február 11. 15:00 - Szencsike

Jönnek a Többiek, a hajósok úton, megvan a dinamit, Claire kisfiát a Francia tyúk elvitte, Arab és Rocker a nyomában vannak, a csapat többi része a barlangokhoz tart. No, a bombahordozók meglátnak egy fekete füstcsíkot, sietni kezdenek, de késő, a biztonsági rendszer újra támad. Jack lekapja a táskáját, majd rohan a bombákat cipelő Kate és Hurley után. Locke leteszi a táskáját, de nem rohan semerre, sőt, elindul a biztonsági rendszert felfedezni. Jack észreveszi a magánakciót, megy megmenteni Locke-ot. A biztonsági rendszer dúlja az erdőt, közvetlenül Locke mellett csap le. Jack elveszítette szem elől Locke-ot, aki a földön fekve szemtől szembe találja magát a biztonsági rendszerrel. Főcím.

pic1.png

Szerencsére Locke-nak van esze, inkább felpattan és rohanni kezd a rendszer elől, és Jack újra követni tudja őt. Kate nem messze tőlük Jack után kiabál, aki Locke után rohan. Az öreget elkapta a biztonsági rendszer és a lábánál fogva húzza a földön maga után. Jack Locke után veti magát, akit a rendszer egy föld alatti barlangba húzna le. Kate megtalálja az összekapaszkodó párost, Jack a dinamitot kéri, ami nem Kate-nél van, hanem az ő táskájában. Kate dühösen rohan Jack cuccáért, közben Locke kéri a megmentőjét, hogy eressze el, mert semmi baja nem fog esni. Kate megérkezik a táskával, kiveszi a dinamitot, meggyújtja, majd ledobja a lyukba. A fekete füstfelhő elsuhan, Locke-ot épségben húzzák ki a lyukból.

pic2.png

Az óceánon Mike és Yin angol nyelvórát tartanak a Sun által összeállított szótár segítségével. Yin cuccai között ott van az annyi bajt okozó óra is, amit Yin átad a barátjává fogadott Mike-nak. A barlangoknál Claire szenved tovább, Sun próbálja őt vigasztalni, megdicséri az anyuka névválasztását. Az Áron név csak úgy az eszébe jutott Claire-nek. Sun szerint Charlie visszahozza a kisfiút, mert ő megígérte. Arab és Rocker a Francia tyúkot üldözik tovább, egy fa tövében megtalálnak egy bepólyált fadarabot. Ez csapda, Charlie fejére kövek hullanak. Rocker homlokán egy csúnya seb éktelenkedik, Sayid visszafordítaná őt, de Charlie erről hallani sem akar. Találjon ki valamit Arab, van tapasztalata a harctéri sebek kezelésben, tegyen valamit, de a gyerek nélkül nem megy vissza. Arab fogja a pisztolyt, kiszedi a tárból az egyik töltényt, a benne lévő puskaport Charlie sebére szórja, majd meggyújtja.

pic3.png

Flashback, Hurley alszik békésen a szállodai szobájában. Felébred, sem az óra, sem a lámpa nem működik. Kikászálódik az ágyból, széthúzza a függönyt, fényes nappal van, a konnektorba a hangfal van bedugva. Gyors pakolás, telefonálás a kocsiért. Elkészült, futás a lifthez, ami tömve van, irány a lépcső. A liftből még egy mérges fazon – Charlie – szól be neki, más is sietne. Kocsi kint áll, sikerült bepakolni és elindulni. Valahol a reptér közelében, de elég távol annak a bejáratától a kocsi lerobban. Cuccok ki, futás, majd a kiadós rohanás után a becsekkoló pultnál jöhet az újabb probléma: az intéző hölgy lassúsága. Pont annyira lassan pötyögi a gépbe Hurley adatait, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A hölgy még be is szól neki, az ilyen testes alakoknak általában két jegy kell. Hurley megveszi a jegyeket, de megint van még valami. Hurley-nek keresztül kell szaladnia a reptéren, mert a gép a nemzetközi terminálról indul, ő pedig a belföldi terminálrészen tartózkodik. Átvágva a tömegen, keresztül-kasul szaladva a reptéren, megérkezik a nemzetközi terminál útlevél és csomagellenőrzési sorához, ami természetesen pont annyira hosszú, hogy lekésse a gépet, neki pedig a legvégére kell beállnia. Túljutva ezen is, egy öregúrtól megveszi a motoros székét, ezzel töri tovább az utat, és az utolsó pillanatban megérkezik a beszállókapuhoz, amit már becsuktak. De a kedves stewi hölgy kinyittatja a kaput, Hurley a gépen van.

pic4.png

Vissza a jelenbe, már bőven este van, Hurley a számokat motyogja magában, Kate az 23-as számot hallja meg ebből és elmondja Ducinak, hogy aki feldobta őt, huszonháromezer dollár jutalmat kapott. Ducinak a számok nem jelentenek semmit, inkább menjenek tovább. Doki eközben Locke öngyilkos tettére keres magyarázatot, szeretné megérteni, hogy mi járhat az öreg fejében. Válaszként megkapja a szokásos a sziget próbára akar tenni maszlagot, amivel Jack nem túl elégedett. Locke tudja, hogy Jack a tudomány ember, ő a hit embere, így sosem fognak egyezségre jutni. Jó okkal vannak itt, a sziget választotta ki őket, a végzet hozta őket ide. És vajon Boone-nak milyen szerepe volt? Boone csak a kötelező áldozat, amit a sziget követelt. Boone halála egy eseménysor kezdete, amely a fülkénél fog véget érni. A fülkét a végzet akarja, hogy kinyissák, Jack szerint a fülke kinyitása az életben maradáshoz kell, és ő tesz a végzetre.

pic5.png

Flashback, Locke üldögél a tolószékében a beszállás előtt. Körülötte egyre kevesebb ember, lassan mindenki a gépen lesz, csak ő nem. A kedves stewi elnézést kér tőle, mert a mozgáskorlátozottaknak fenntartott tolószék eltűnt, és ha nem kerül elő, akkor nem szállhat fel a gépre. Egy férfi utaskísérő felajánlja, hogy szól az egyik kollégájának, és kézben felviszik a gépre. Locke a stewik segítségével a helyére került, egy kis szórólapot szed ki az üléstámla mögül, de a papír kiesik a kezei közül, sajnos túl messzire ahhoz, hogy elérje. A bombahordozók megérkeztek a bunkerhez, Hurley az egyik táska dinamitot viheti arrébb, Kate a zsinórt tekerheti, míg Dokiék elhelyezik a rudakat. Hajósoknál Walt alszik, Sawyer a jeladót bűvöli. Elindul a bekapcsoljuk – nem kapcsoljuk vita, de beindítják, az eredmény a szokásos: semmi. A várakozás perceiben Sawyer Mike atyai képességét, a türelmét dicséri, ő nem bírná ki, ha így beszélne, viselkedne vele, egy pofonnal jutalmazná a gyereket. Mike elemezni kezdi Sawyer gyerekkorát, milyen apai mintát láthatott, de beletrafált, mert Sawyer nem látott normális apaképet, az apja lelőtte magát nyolc éves korában. Mike így már érti, hogy Sawyer miért akar meghalni, mert ha vállalkozik egy ilyen kiszámíthatatlan küldetésre, vagy hős akar lenni, vagy meg akar halni. Komor hallgatás következik, amit a jeladó pityegése szakít meg. Tekingetnek jobbra, balra, a töksötétben semmit sem lehet látni, de esélyes, hogy egy hajó van a közelükben.

pic6.png

Sayid és Rocker megérkezik a fekete füst forrásához, sehol senki. A közelből felhangzik Áron sírása, Rousseau is vele van. A nő sírdogálva bújik elő a kicsivel a karjaiban. Nem is voltak itt a Többiek, azt gondolta, ha átadja nekik a babát, visszakapja Alexet. Sayid az együttérzéséről biztosítja őt, és elveszi tőle a kicsit. Áron Rockerhez kerül, aki bolondnak nevezi a nőt. A Francia tyúk sír tovább, ő hallotta, a Többieket suttogni arról, hogy eljönnek a fiúért. A bunkernél a robbantást készítik elő, Locke fogja meggyújtani a dinamitot, Doki, Kate elindul fedezéket keresni, Ducira még várni kell. Most van az a pillanat, amikor Kate lecseszheti Dokit a táska-trükkért. Jack önálló döntést hozott, de ha már mindenki vezetőnek jelölte ki, miért kérdőjelezik meg a döntéseit? A legfőbb problémát viszont nem ebben látja, hanem a Kopaszemberben, Kate ki mellé fog állni, ha dönteni kell? Jack. Duci is visszaért, de megbotlik, elejti az elemlámpát, Locke készül meggyújtani a dinamitot. Hurley meglátja, hogy a bunker bejáratára a számokat vésték, ordítani kezd, a robbantást abba kell hagyni, a számok átkozottak. Futni kezd a társak felé, Locke meggyújtja a zsinórt, Hurley tovább ordít, hogy a számok rosszak és próbálja eloltani az égő zsinórt. Jacknek az utolsó pillanatban sikerül arrébb taszigálni a nagydarab fickót. A dinamit felrobban.

pic7.png

Sawyer és Mike arról vitáznak, hogy jelezzenek vagy sem a felbukkant hajónak. Egy töltényük van, de mi van, ha ez nem hajó hanem csak egy kósza roncsdarab? A kis pötty elkezdett tőlük távolodni, Sawyer átvált agresszív-módba és a jelzőpisztolyt kéri. Végül Mike lövi ki a jelzőrakétát, de a hajó, vagy akármi már nincs a kijelzőn. Ez csak egy pár másodpercig van így, mert a jel visszatért a kijelzőre, és hamarosan meghallják és meglátják egy közelgő motoros csónak hangjait és fényeit. Kiscsapat nagyon örül a bárkának, amit négy halászember irányít. Mike gyorsan elmeséli nekik, hogy kik is ők, a hobó kapitány is velük örül. Egy apró bökkenő van, hogy a hobót egyáltalán nem érdekli a szigetlakók sorsa, ők a gyerekért jöttek. Mike nem hisz a fülének, a hobó továbbra is a gyereket akarja, Mike nem adja. Sawyer a fegyveréhez nyúl, de a Többiek gyorsabbak voltak. Sawyert eltalálják, a vízbe zuhan, Yin utána ugrik. A hajóról eközben leszedik Waltot, Mike-ot kiütik és a vízbe dobják, a hajót felgyújtják. Walt az apja után, Mike a fia után kiabál.

pic9.png

Rocker és Arab visszatértek Áronnal, a táborban nagy az öröm. Shannon Sayid karjaiba veti magát, Claire Rocker harci sebeit ápolgatja. Rocker táskájából egy Mária szobor kandikál ki. Flashback, a repülőn Claire próbálja magát a keresztülpréselni a székek között, Kate nyomában a marsallal is megérkezik, Sawyer puffogva ül a helyére. Jack a poggyászát teszi fel a csomagtartóba, Locke figyeli őt. Charlie a gitárját gyömöszöli be egy szekrénybe, Sayid leül a helyére, szomszédja előítélettel teli tekintettel figyeli őt. Yin az órát nézegeti, Sun olvasgatni próbál. Mike bekapcsolja a makacsul Nintendózó fia övét. Kate kezére bilincs kattan, Sayid Nadia fényképét nézegeti. Shannon keres valamit a táskájában, Boone adja át az inhalátorát. A nap hőse, Hurley is megérkezik, összemosolyognak Walttal. Walt visszafordul a játékhoz, Duci leül, fülhallgató fel, jegesmedvés képregény elő. Claire-nek Ar(n)zt segít felpakolni a cuccát, Jack és Locke bólintanak egymásnak. A szigeten a bunker ajtaja felrobbant, Doki és Duci jól vannak. Duci gyorsan keresztet vet, Jack és Locke eltávolítják a leszakadt ajtóelemet, majd lenéznek a bunker feneketlen mélységeibe.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása