Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x25

2013. február 11. 13:00 - Bella Tangolita

A XX. században elején, amikor dübörögtek az avantgarde mozgalmak, született egy pamflet Pofon ütjük a közízlést címmel. A cél természetesen a nyárspolgárok megbotránkoztatása volt, amihez akkoriban - valljuk be - nem kellett olyan sokat tenniük a derék újítóknak. Azt én nem tudom, hogy mi a TV2 szándéka ezzel a napi sorozatával, és nem tartom magam vaskalapos nyárspolgárnak sem, mégis úgy érzem, hogy nap mint nap pofán csapkodnak...Pedig talán nem kellene olyan sok ahhoz, hogy ne a fanyalgás hangján szólaljak meg egy-egy epizód kapcsán: elég lenne egy kis humor, meg önirónia...és egy újragondolt műfaji meghatározás. Magyar maffiakomédia - lehet, hogy bírnálak.

1x25 (Custom).JPG

Az első jelenetben Szuper Kevin és Vasállkapcsú Kira még mindig azon témázgatnak, hogy milyen tempóban szivárogtassák ki az információkat Bodzáséknak. Kira attól tart, hogy a dutyi várja őket nemsoká, ha egymás után törnek be a frissen biztosított ingatlanokba, de Szuper Kevin megnyugtatja, hogy Koós ügyfél lakása fölér tíz másikkal. Kira tovább csattogtatja félelmében az állkapcsát, ezért Kevin jobbnak látja, ha konkrétumokkal szolgál: ha meglesz a betörés, Kira kap egy táskát az Andrássy úton (tán csak nem Loius Vuitton - ra fáj az a zárt fogsora?), és egy hozzá passzoló gépjárművet, ő meg végre megtanul lőni. Nyúlra, szalonkára, meg persze agyaggalambra is, hogy indulhasson az olimpián.

1x25.2 (Custom) (2).JPG

Az Árnyas közben sem sokat haladtak előre a személyiségfejlődésben: az ovis pajtások még mindig hangosan vitatkoznak a "Ki a főnök?" témakörben. Ezek szerint Lorenzo teljesen feleslegesen áldozta föl maradék agysejtjeit az üzleti terv kidolgozása során. Sajnálatos, mert így  nem sok maradt neki hátralevő életére. Frenkit fölhívja Kevin, amihez szeretettel gratulál is neki a derék maffiózó: "Érzed te a ritmust!" Ha már így alakult, magát is megdicséri, mondván, neki meg penge az agya. Ez is sajnálatos, talán ha találkozott volna Mérő Lászlóval, nem vezette volna ennyire félre a hallgatóságát. Mindenesetre minden afelé röpíti a kedves családot, hogy betörjenek Koós ügyfél lakásába.

1x25.3 (Custom).bmp

Panni anyu tébolyult ábrázattal lebotorkál a lépcsőn, hogy tájékoztassa férjeurát arról, hogy Blanka eltűnt. Már tudom előre, hogy Tibi apu mindjárt rikácsolni kezd, esetleg majd szabályokról fog eligazítást tartani, a szeme kigúvad, a nyála túlcsordul, de az a legvalószínűbb, hogy mindezt egyszerre produkálja majd. Szeretem a meglepetéseket, Tibi apu most másképp reagál! Hurrá! "Mi az, hogy eltűnt?", kérdezi eszelős ábrázattal. Hülye kérdés, Tibikém, mondja majdnem Panni anyu, de aztán elmagyarázza, hogy az eltűnt azt jelenti, hogy nevezett leánygyermek nincs a szobájában. Tibor nem képes másra most sem, mint tátott szájjal állni, úgyhogy Panni anyu Blankát tárcsázza, majd közvetíti a hívás eredményét: Nem veszi fel. "Mi az, hogy nem veszi fel?" - hangzik az újabb értelmes kérdés Tibor szájából. Panni anyu, ideje, hogy elgondolkodj, kihez mentél férjhez...

1x25.4 (Custom).JPG

Bodzásék végre egyetértésben készülődnek az esti akcióra, a műkincsrablásra Koós ügyfélnél. Lorenzo persze körülményeskedne egy kicsinység: terepszemlére szomjazik. A vita újból fellángol, amikor betoppan Rómeó. A felek kimerítő beszámolót tartanak neki az eseményekről (árulkodnak egymásra), amit én már két napja követek, és hát mit mondjak, Rómeó, nem éri meg odafigyelni, de tessék, ez a te családod, szeressed. Rómeó szereti is, jó hírt hoz a dühöngő testvérbátyjainak: apuka jobban van. Jaj, de jó, így egész más érzés lesz betörni!

1x25.5 (Custom).JPG

Tibor és Panni anyu esti autókázásuk során megpróbálják megtalálni lányukat a sötét, züllött fővárosban. Valószínűleg már ők is bánják, hogy lányuk egyedi, PUMI föliratú dzsekije helyett egy teljesen átlagos zöld pufira ruháztak be: Kapus minden zöld kabátos nőszemélyt megrángat. Miközben a szülők így ütik el az időt, addig Blanka és Rómeó romantikusan és nagy kedvvel csókolóznak a szemerkélő esőben. A nézők kedvéért egyszer abba is hagyják a szenvedélyes cuppogást, hogy pár lépéssel közelebb fáradhassanak a kamerához. Köszönjük szépen, ez már mindjárt jobb nézőpont! Blanka annyira fölhevült a tiltott szerelemtől, hogy el akar szökni Rómeóval, de az inkább bevezényli választottját egy bokorba, mivel a Bodzás bratyók már gyülekeznek a furgonka előtt a bevetés előtt. "Élesítem Szöszit és Zénót!" - jelenti Seriff, de a hülye gyerekek nem ezen a műmájerkodáson röhögnek, hanem azon, hogy Seriff elesett. Érzéketlen tahók, el is sántikál az érzékeny kis lelke olyan helyre, ahol szeretik...A bokorban Blanka ennek ellenére megállapítja, hogy Seriff ijesztő, és szánja-bánja, hogy zavarta Rómeót az újabb bulira való felkészülésben.

1x25.1 (Custom).JPG

Danika és Lótifuti Zsoltika együtt múlatják az időt, ami a narrátor szerint csak Zsoltikának okoz földön túli örömöt. Hogy ezt a túláradó jókedvet Danika valahogyan megtörje, elmeséli szomorú élettörténetét, "Gonosz anya intézetbe adott" címmel. Zsoltika most hallja először, ezért nem unja annyira, mint én, aki a héten most hallgattam végig ötödik alkalommal. Lótifuti nem tud mit tenni már első hallásra sem: jól hátba vágja Danikát, és biliárdozni hívja, mert ő abban király. Azért ebben a meghívásba beletette kicsi szíve-lelke összes melegét, hiszen amúgy szolgálatban van. Danika rá is kérdez, nem fél-e Tibortól, és kis tisztelet csillan a szemében, amikor lakótársa bátran válaszol: "Zsebemben van, Tibor."

1x25.6 (Custom).bmp

A sufniban megkezdődik a betörésre való felkészülés. Lorenzo Nagy Testvér nincs jelen, mert bement a kórházba áldást kérni az akcióra a Dontól. Mindenki jelentést tesz Frenkinek, hogy mit tett az akció sikeréért. Zénó pajtást dicséret illeti, mert becsengetett Koós ügyfélhez, és mivel nem nyitott ajtót, nincs otthon...(És pár óra múlva? Hm? Amíg ti itt indiánosdit játszotok hazaérhet, nem?) Az autót is teletankolta, a fegyverét meg betöltötte! Gratulálunk, menjünk tovább! Szöszi pajtás edzésen volt, lement róla kerek 5 dkg, ahogy így elnézem. De mit hallok? Nem akar addig elindulni, amíg meg nem érkezik a Don beleegyezése. Frenki be is pöccen, de Seriff elárulja neki, hogy a Bodzás család sehol nem lenne, ha a Fater nem úgy vezette volna a csapatot, ahogy: "Mindig békességbe', szeretetbe' és biztonságba'  ". Itt egy zseniális átkötésnek leszek végre szemtanúja: Lorenzo fölhívja Frenkit azzal a hírrel, hogy Fater engedélyezte az akciót, és ezennel már látjuk is, ahogy a kórházi ágyon Bodzás Lajos a kedvenc csíkos pizsijében sustorog az ágyon a fiai nagyságáról és jóságáról. Egy dologban azonban hiányérzet mardossa azt a nagy szívét, jó sok fiúunokát óhajt az öreg. Nem egészen érdek nélküli a vágya, de legalább bevallja: "Minél nagyobb a család, annál nagyobb a biznisz!" Ennél is nagyobb pillanat, amikor arra kéri Lorenzót, hogy hallgassa meg egy "öreg cinkotai bölcs mondását" (nem viccelek, tényleg így történt) : "Ha két tigris összeugrik, akkor az egyik megsérül, a másik elpusztul." (Jó lenne beilleszteni a többi tigrisről szóló magyar népdal, szólás és mondás közé, mert ez egy igazi hungarikumnak tűnik nekem!)

1x25.7 (Custom).JPG

Blankát még mindig keresik jó szüléi, de Panni anyura rátör a szükség, és be akar térni egy csehóba pisilni. Kapus biztos nem ment ki annak idején a Cannesten reklámok alatt, ahogy javasolták a jóízlésű és tapintatos férfilakosságnak: a hüvelygombától félti hitvesét, ami az ilyen helyeken csap le vizelő női személyekre. Panni anyu Maslow piramisán azonban jelenleg ez a legégetőbb szükséglet, úgyhogy azt süvölti Tibor felé, hogy nem érdeklik a hülye szabályai, és elválik! Helyes, ebben a szándékában csak támogatni tudom a derék jóasszonyt. Tibor be is rezel, és mielőtt leparkírozza az autót közel a kocsmához, Lótifuti Zsoltika segítségét kéri lánya felkutatásában. Naná, hogy Blanka is pont eme vendéglátóipari egység felé szaporázza lépteit, miközben fülében csengenek apja szavai...valóban rémisztő újból végighallgatni Tibor vérlázítóan értelmetlen ordításait, a tetejébe torzítva, amihez az ötletet a hangmérnök biztosan az Aladdinból vette.

1x25.8 (Custom).JPG

A betörés ezennel kezdetét vette, és nagyon szórakoztató tevékenységként ábrázolták a mai magyar valóságot bemutató készítők. Mindenki egy csinos kis fekete bordáskötésű sísapkát kapott kukucskálóréssel, a kezébe meg zseblámpát. Aki éppen beszélt, annak kedvesen a szemébe világítottak a víg cimborák. A narrátor meg is jegyezte, hogy Rómeó nehezen szokott hozzá, hogy a munkavégzéshez zseblámpát használnak. Szerencsés fickó, hogy ilyen kevés dolog aggasztja a munkája során. Nekem biztos meggyűlne a bajom a riasztó kikapcsolásával, vagy az ajtó kifeszegetésével, esetleg a lelkiismeretem megremegtetné a kezeimet, de az is igaz, hogy nem Bodzás vér csörgedez az ereimben. Rómeó feladata a hesszelés lesz, osztja ki a faladatot Seriff.

1x25.9 (Custom).JPG

Zsoltika épp Danika előtt villant a kiváló biliárdtudományával (ide megint remekül passzolt volna a Komár László nóta: "A biliárdot kedvelem,/ ez az, ami kell nekem,/ ha lökhetem a golyót,/ fölkavar a szenvedély,/ úgy érzem, jó a kedvem,/ magam is elámulok,/ a zöld posztón mit tudok: Áááá!"), amikor megszólal a telefonja: Kapus hívja. Zsoltika megígéri az aggódó főnöknek, hogy nyitva tartja a szemét, és szól a többi járőrnek is, hogy keressék Blankát. "Lőjjön át egy képet!" - kéri még Kapust a beszélgetés végén, és sajnos nem azért beszél hülyén, mert részeget játszik....hanem mert az. Blanka ezalatt a kocsmaasztal alá bújik, amikor meglátja szülőanyját a WC-re igyekezni. Ezen cselekedete feltűnik az igényes szórakozást kedvelő fiatal férfiegyénnek, aki sajnos nem más, mint aki Fruzsikát múltkor majdnem megerőszakolta az Ámor presszóban...Vagy ez megint az Ámor presszó?

1x25.11 (Custom).JPG

A betörés során Rómeó figyelmét teljesen leköti egy fehér gipszangyal, azt nézegeti-világítja a zseblámpájával, ahelyett, hogy hesszelne, ahogy megkérték rá. Meg is járja: Koós ügyfél nem sajnálja a jót senkitől, és egy értékesnek tűnő műtárggyal kupán vágja a tapasztalatlan besurranót. Össze is szaladnak a többi helyiségből a kis ninjagók, mi van, mi van? Hát hívom a rendőrséget, az van, replikázik Koós ügyfél, és harciasan bezárja az ajtót...Mihez kezd velük vajon egy teljes hétvégén?

1x25.14 (Custom).JPG

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.02.11. 13:12:26

@ Bella Tangolita " mégis úgy érzem, hogy nap mint nap pofán csapkodnak"

A napi sorozatok szerzői nemcsak a nyárspolgárokat csapkodják arcul, de a nagy-, kis-, és középpolgárság, a proletariátus, a parasztság, a kézművesek, a fegyveres erők tagjai, az álláskeresők, nyugdíjasok, gyermekek és fogyatékossággal élők gyomorszájára és/vagy nemi szervére is mérnek néhány jól-rosszul irányzott rúgást. :(

Sixx negatív beharangozója után én tényleg megpróbáltam megnézni ezt az izét, de képtelen vagyok akár egyetlen részt is végigküszködni (BK és tsai is így jártak), úgyhogy marad a Hv.

Dzsambalaja 2013.02.11. 13:52:41

@Fée verte: Igaz, ez mindenkit letarol!

Dzsambalaja 2013.02.11. 13:54:58

Amúgy jó a hv, mint mindig! Nem is értem, hogy lehet ezt végignézni...néhány pillanatot bírok ki csak, pl. a cinkotai öreg bölcset pont láttam...:)

Vad Rózsa 2013.02.11. 14:09:48

Miért nem mutatnak stáblistát?
Az "alkotók" miért nem vállalják a felelősséget?
Nem érte már így is elég megrázkódtatás kicsiny országunkat?
Remélem lesz elszámoltatás!

2013.02.11. 21:05:13

azt hiszem ezt úgy kell nézni, mint valami abszurdot. Kb. 5 percet kaptunk el a kölyökkel és nyerítettünk a röhögéstől, nem akarok spoilerezni, de valamelyik félelmetes profi bűnelkövető a tetthelyen hagyja a jogsiját (!!!??), ezért felszólítja Kevint (a biztosítós kisgizdát), hogy menjen vissza érte, mert - FIGYELEM !! - Kevin ismeri a címet.
süti beállítások módosítása