Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x03 - A Magányos Lövész

2013. február 09. 09:00 - Kham

Az igazi képregényhősök nem mutáns ízeltábú harapástól vagy mutáló korukban bekapott X-sugárzástól, hanem kitartó edzéstől izmosodnak. Tudja ezt Olivér is, Ytong téglákkal gyúr, munkáskesztyű és sör nélkül. Nem a női nézőkért teszi, a notesz vastagságából is látszik, mint a rák annyi a gonosztevő, a rákhoz meg szálkás sebész kell. Meg egy jó műszer. A mai gócot James Holdernek hívják, hibás tűzjelzőkkel csencsel, a haszonból tetőmedencét vásárol, pezsgőt iszik, Unidac Industries részvényre úszik, már egyiket sem teszi túl sokáig. A sötétből előbukkan Zöld Íjász, az őrség kamerán kívül semlegesítve, belekezd a Robin Hoodos felvezetőbe, de más is haragszik a Füstjelző Nepperre. A kamera egy távcsöves puskára és egy igen zorál lövészeknek való vörös szem-izére közelít, aminek nem tudom nevét, a Csobánc Sorozatvető Tüzérezrednél nem volt belőle egy sem, pedig szívesen loptam volna én is egyet. A műszerek gazdája az epizód-címszereplő: a Magányos Lövész. A medencetulajt menten szíven lövi, de az Íjászt csak súrolja.

arr3_1.png

Oliver a Nyiladék mélyén könyveli halállistát és saját sebét varrja. Megszédül, a Lövésznek a Gonosz Mostoha lehetett az anyja, mivel a töltényeit méregbe mártogatja. Oliver a szigetes szuvenír-ládához rohan és homeopátiás szereket vesz magához. Elájul, csuklyásvillámozunk. A múltkori rész végén megjelent Nyilasember, mégis távoli volt, normál termetű. Az íjász-hacuka Robinson változatát hordja és egy valóságos Yoda mester. Saját barlangjában ápolja a sebesült főhőst, gyógyfűvel, ami a lőtt sebtől a kólaelvonásig mindenre hatásos. Mandarin nyelven elárulja, azért nyilazta vállon Olivért, hogy megvédje. Jó, hogy nem azt mondja, neki igazából sokkal jobban fájt. Vissza Starlingba, reggelre kiderül a Fű a mérgezett golyóra is jó, Oliver hazasiet. Gazdagéknál is olyan a család, mint a gyártelepen, csak a gond van vele. Thea húg betöréses ruhapróbán vett részt éjjel, de sem a tettenérés, sem az anyai szigor hiánya nem hatja meg. Szigorú tekintetű főhősünknek, ez egyáltalán nem tetszik, mint Káli istennőnek a manikűr nap.

arr3_2.png

Szigorú tekintetek. Lance nyomozó vezetésével a rendőrség a tetőmedencénél helyszínel, de nem áll össze a kép. A Csuklyás elkövető nem használna mesterlövészpuskát, de az őröket leütötte és megint elhagyott pár vesszőt. Oliver szintén nyomoz, kiokosodott szerves kémiából is, a sötétkék pacában egyből meglátja a kurare nevű nyílmérget. Az Interpol adatbázisa elárulja a kuraregolyó nem spontán ötlet volt a Magányos Lövésznél, ezzel a trükkel lép fel világszerte. Még kódneve is van: Halálpontos, pedig a Nyílbéka sokkal viccesebb lenne. Bérgyilkos az illető, se becsület, se tisztelet, fel is kerül a lista legtetejére. Azonban kiderül a Lövésznek nem csak sajátságos becsületkódexe, saját halállistája is van: a kiviteli könyvelést börtöntetkókkal vezeti szabad bőrfelületein. Láthatólag derék sztahanovista, ha így folytatja, végül csak Kis Pálokat ölhet.

arr3_3b.png

Merlyn és Olivér a Nyiladék feletti gyárcsarnokot vizslatja, egy táncos-zenés szórakozóhelyet kellene nyitni. Merlyn vicces, helyettünk is megemlíti: a Királynők családnevű kocsma erősen behatárolja a célközönséget. Valamint tudja, az üzletnyitást piacfelméréssel kell kezdeni, nosza, ugorjanak el este a Méreg nevezetű ivós-topogósba. A helyről még az kell tudni, hogy Oli playboy korában meghupálta a tulaj menyasszonyát. Természetesen Nyiladék táncbár ötlete nem kósza véletlenség, egyrészt tökéletes alibi az éjszakai igazságosztáshoz, másrészt a bevétel fedezheti a szertehagyott nyílvesszők árát.

Gömbölyű Ügyésznő nélkül nem kerek az epizód, Laurie-t esti pasifelejtésre invitálja barátnője, találkozunk velük hamarosan a Méregben. Messze még az este, Olivér helyszínel a medencés lövölde környékén, kihunyorítja az eltévedt golyó helyét a tűzfalban, majd mászóvasak nélkül, lendületből odafut, de olyan magasra, hogy a CSI-ban hárman állnának egymás vállára, hogy elérjék. A lövedék VSZ kaliber, miként a Dobó-laktanyában is, a nyomok végül az oroszokhoz vezetnek. Hősünk hamarosan be is lép a Szovjetszkij Bratva helyi képviseletéhez. Az autóbontóban mindenki öreg maffiózó frizurás és moszkvai akcentusba öltözött. Kiderül Olivér a nyaraláson felszívta az orosz nyelvtudást is, pedig az tényleg nehéz, engem is pont öt évig tanítottak, de csak a „Ja ljubju moloko” kezdetű négysorosig jutottam. Persze lehet, hogy az orosz nyelvtanulás a Bratka tetován múlik, hősünk természetesen rendelkezik eggyel. Vodkáznak, Alekszej Leonov megígéri, utánanéznek az elvtársaknak.

arr3_4.png

Egy friss varratból és a Híradóból megtudjuk, míg a többiek nyomoztak a Magányos sem társkeresőzött, levadászta Carl Rasmussen-t, aki szintén Unidac vásárlásban gondolkozott. Sormintát sejthetünk, miként Quentin őrmester is, leginkább a Queen családról tudja elképzelni az unortodox tőzsdei manővert. Most ráfaragott, mint Michelangelo a márványra, az árverés nyilvános lesz, patakvérnek kell folynia, hogy ne maradjon licitáló. Homlokráncol.

Beesteledik, irány a Méreg. A két aszfaltbetyár íziben Laurenbe akad a pultnál, a rövid dévajkodást egy kottarészeg húg zavarja meg. Olinak megszorul az állkapcsa a szobafogság-dobbantás láttán és testvére baráti körét kritizálja. Thea a „Deákné vászna” védelmet használja: a te baráti köröd meg két szerelmes pár, beee. Amatőr színjátszó kör pont nem volt a Szigeten, Olivér képtelen meglepetést színlelni, persze mi is tudjuk, csuklyás alteregója már elpletykálta neki ugyanezt az első részben. Thea ki, a párkapcsolati-családi drámában nüansznyi szünet következik. Max Fuller a Méreg klub tulaja morcos, még emlékszik az asszony-afférra. Irodájában óhajt elégtételt venni, de úriember nem verekszik, veret. Zöld Íjásznak persze nem okozna gondot a gorillák megborítása, de Olivért most jól megverik az inkognitó miatt, mint St. Antonió főherceget. Pontosabban csak vernék, a fura parókás tulajt váratlanul hátba rúgja egy magas sarok és a földre viszi egy csajórás csukló: a Harcias Ügyvédnő mindig a bajbajutottak segítségére siet. Megtudjuk, nem csak hajótöröttként lehet bunyózni tanulni, elég ha mindenféle nézésű rendőr a papád.

arr3_5.png

A törtarcú srácokat John testőr, sógornője hamburgerezőjében ápolja. A sógornő özvegyi sorba jutott, John bátyja ugyanis testőrködésben elhunyt. Egyébként, az időgépnek köszönhetően, egy előző jelenetbeli tetovált mellkasról megtudhatjuk, Andrew Diggle-t pont az Egyedülálló Puskás nyírta ki. Merlyn hamburger mellett canossázik a titkos kufírc miatt, de Oliver megértőbb, hiszen részéről halottabb volt, mint Napóleon mellszobor korában. A legtöbb kínos beszélgetést egy szerencsés telefonhívás menti meg, ezt is. Jelentkezik Alekszej, az orosz maffiától, megtalálták  Vörösszemet, nemcsak neve, Floyd Lawton, de hotelcíme is van.

Floyd éppen hotelszobájában ül és bőszen laptopozik, nem CounterStrike, nem Facebook, cserébe éles is a hallása, felneszel a Zöld Íjász érkezésére. A betört ajtón át érkező nyíl már csak hűlt helyét találja. A csuklóvédője menőbb, mint Kalapács Józsin az apró szegecses, sűrűn és sokat lehet lőni vele. Lővésváltás, a leszámolás késik, a Lövész az ablakon át menekül. Íjász kissé morc, költségtérítés alapon magával ragadja Floyd laptopját.

arr3_6.png

Oliver nem a helyi lengyelpiacra siet a holmival, először találkozunk a Queen cég informatikájával Felicity Smoke-al, ezzel a névvel az 50es években hosszúszipkás cigarettát szívott volna, most be kell érnie egy filctollal. Kedvelem a dumáját, ő lesz majd a Kibernetikus Segítő, a helyi Batgirl, csak gurulós szék nélkül. Olivér próbál ködösíteni, mint egy Omega koncert,de nagyon gyengén teszi, előbb-utóbb Felicity is sejteni kezd mindent, főleg hogy, hősünkkel ellenben, Shakespearben pengébb, mint III. Richárd. Amíg a kávézóban szétlőtt laptopról kiderül a tartalom, Thea és Anyu kibékülnek egy régi macskatörténet felidézésével, együtt mennek majd az Unidac Industries árverésre. A laptopon egy tervrajz található, a Tőzsdepalotáé. Szerintetek, hol lesz az aukció? Pontott. Tovább vizsgálva a gépet kiderül a Lövész bérgyilkoltatója is: Warren Patel érezte úgy, hogy gazdaságosabb a Teleszkópos fizetése, mint a „tartom” tábla emelgetése. A Tőzsdepalotába sokan férnek, még az Íjász sem tudná egymagában mindet szemmel tartani, segítségre van szüksége. A sötétből Queen nyomozó hátára saját Nemezise érkezik. Csuklyásdörmögéssel leadja a drótot a Lövészről, a Megbízóról és a Méreggolyóról, elillan, a bizonyíték laptopot ott felejti.

arr3_7.png

Szállingóznak a statisztanépek és a Queen család a Tőzsdepalotába, kezdődhet az Akció. A karhatalom letartóztatja Mr. Patel-t és körbevigyázkodja az épületet. Magányos Floyd sem idén kezdte a szakmát, az Ötös egység helyett, ellenőrzéskor már ő jelentkezik be a razziasávon, később majd írhatja a hasfalára: Ismeretlen Rendőr. A feszültség fokozódik, Olivér hibázik, erre pont nem kellett figyelnie a robinsoni évek alatt, hangosgondolkodás közben elszólja magát Diggle előtt. A Lövész megcélozza áldozatát, feszültségnövelésképpen lóbálja a célkeresztet Oliver és Walter, a mostohaapu között. A piros petty végül Walter nyakkendőtűjén áll meg, ismét Lance nyomozó látása győzedelmeskedik. Észreveszi a lézerfényt, azonnal olyan vízszinteset ugrik a néger felé, mint Sandokán a tigris alá. A lövés mellé megy, egy koktélos pincér hátát találja, ő csak mérsékelten kacag. Floyd amuri partizán veszettségű lődözésbe kezd, ha túléli, akkor helyet kell találnia magán az „Őszes Úr” és az „Általános Pánikban Bárpultnál Nyugodtan Álló Nő” neveknek is. Ezt a mészárlást nem tűrheti a Zöld Íjász és Olivér sem. A ház asszonyait biztonságba küldeti, majd egy emeleti kukából kikapja a Csuklyás Gúnyát, hozzávalókkal együtt.

arr3_8.png

Hoppácsak, a bungee-vesszővel nem csak menekülni, érkezni is lehet. Zöld Íjász röptéből rúgja be az ablakot, lövedékváltásba kezd a Csuklóvető meg a Csudaíj. Hamar rájönnek, ez túl személytelen, ezért alkarfeszítést, asztalra teremtést és szaltórúgást is láthatunk. Nem bírnak egymással, a lihegő időben megbeszélik, mi a különbség a gyilkos és az igazságosztó között. Többek között a számlaképesség. Ismét kitör a haddelhadd, de Íjász már kezdi drágállni, egy tárcserére időzített nyíllövéssel véget vet a pazarló sorozatlövéseknek. Kisandít a sarokról, a Magányos Lövész kiterítve az üzempadlón, végig vártam, hogy felpattan még utoljára, de az Íjász sosem téveszt. Közelebb lép a halott önfestőművészhez, a Halálpontos vessző vége pont a vörös nézőcucc közepéből mered kifele. Nem tör ki az általános örömhömpöly, úgy tűnik Floyd pikkel a Diggle családra, John testőr addig sietett az ügyfele után, míg végül beleakadt egy gellert kapott kurarés a gyomrába. Amíg az Íjász, Johnnal a hátán, a Nyiladékba siet, jut egy kis idő a Szigeti Emlékezésre.

Oliver kezdetben nehezen bízott Zöld Mesterében, hamar elosonkodott a Yoda-barlangból, de csupán Tarzan felpattanó hálócsapdájáig jutott. Nem tudni, hogy állt akkoriban a mandarinnal, mi feliratból megtudjuk, szerencséjé hogy a Kínai Erdész talált rá elsőnek. A sziget egyedül veszélyes, főleg Olivérnek, őt különösen meg akarják ölni. És valóban, a kiürült hálót fekete ruhás fegyveresek vizslatják. A Diggle-mentőcsapat megérkezik a Nyiladékba, a hűséges testőr kap a Bármirejó Fűből, némi lihegés után tovább szolgálhat. Lassan fókuszáló szeme előtt  Csuklyátlan Olivér arca élesedik. Végül, csak oda lett a gondosan felépített maszkirovka.

Címkék: arrow
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valami? Amerika? Naná! 2013.02.09. 13:02:17

Valamivel jobb, mint az első kettő, de még mindig inkább rossz, mint jó.
Laurel, nem Laurie (az a Hugh, alias Dr House)
Lance nyomozó, nem Queen nyomozó, csak a két legnyilvánvalóbb hiba.
Helyesírás!!!!
Inkább menj kapálni, ez nem megy neked.

genevieve 2013.02.09. 15:36:55

nekem tetszett az írás:-)))

tegnap elkaptam egy részt a sztoriból...hát, az inkább gyengus volt:-))

Wisp 2013.02.11. 11:02:53

Továbbra is jó a hogyvolt, csak így tovább. Egy kérdésem lenne: pénteken megint duplarész volt, a másodikról mikorra várható az összefoglaló?

Mitya Ivanov 2013.02.11. 11:26:45

Kham =az a kham, aki régen a Baráttokköztöt hogyvoltozta az index fórum BK Fan Clubban?

Kham 2013.02.11. 16:47:26

@Wisp: Ha minden jól megy akkor szerdára lesz meg a következő rész. Vasárnap estig nem is sejtettem, hogy megint duplázott az RTL.
@Mitya Ivanov: Ugyanaz:)
süti beállítások módosítása