Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A főnök 5x04 - Az informátor

2013. február 08. 09:00 - leeann

Úgy alakult, hogy a Főnök című sorozatot az 5. évadban kezdjük, ezért annyit muszáj megemlítenünk a rész elején, hogy egy elsőbbségi gyilkosságokkal foglalkozó csapat egy elég érdekesen nyomozó női főnököt kap. A hogyvolt a hétfői részekhez igazodik, de amikor véget ér az évad, természetesen elkezdjük az elején.

Brenda Lee Johnson főnökhelyettes vacsorával várja élete párját, Fritz Howard FBI ügynököt, aki hazahozta a nemrég elhunyt cicus hamvait. Brenda kicsit kiborult a cicus maradványai láttán, de a vacsora finom lett. Mivel jelenleg az elsőbbségi gyilkossági csoportnak nem sok munkája van, Fritz szívességet kér Brendától. Az FBI keres egy Austin Blair nevű fickót, akit 1 hónapja eltűntként kezelnek. Brenda másnap Pope főnök jóváhagyását kéri a titkos nyomozásban, amit a keresett személy megtalálására indítanak. Az elég sok éves Provenza hadnagy behozta a jóval fiatalabb barátnőjét, és mindenkinek bemutatja, ami a csapatnak nem igazán tetszik.

clos 5x4-1.jpg

Közben Taylor parancsnok és Flynn hadnagy előkerítik az eltűntnek nyilvánított Austin Blair anyagát, amelyből kiderül, hogy a fiatalember pasija jelentette be az eltűnést, amit nem kezelt a rendőrség komoly eltűnéses ügyként. Úgy gondolták, hogy a párocska összeveszett, és egyikük leléphetett egy buli után. A csapat kideríti, hogy hol és mikor használta a bankkártyáját az eltűnt, valamint az is kiderül, hogy kétszer is kihallgatták kábítószerrel kapcsolatban. A hullaházban 4 egyezés van az információk alapján, ezért Brenda Gabriel őrmestert magával hurcibálva ott is körülnéz. Austin sajnos lábcédulát kapott GHB túladagolás miatt, ezért a csapatnak az FBI segítségére kell lenni az ügyben.

Howard és társa ügynökök ideiglenesen az FBI kötelékébe veszik az elsőbbségi nyomozó csapatot, hogy együtt nyomozhassanak az ügyben. Brenda és csapata elindítják a nyomozást, melynek keretén belül először Austin apját, illetve amint kiderült, mostohaapját hallgatják meg. A fickó orvos, és amikor megtudja, hogy a fia meghalt, nem akar tovább beszélgetni a rendőrökkel, műtétre hivatkozik, és miközben elhagyja a rendőrséget, a fia élettársa felé terel. A csapat kimegy Austin házába, ahol megtalálják az aggódó élettársat, egy rahedli kézpénzt, másik rahedli GHB-t, és Fritz Howard különleges ügynök névjegykártyáját.

clos 5x4-2.jpg

Brenda azonnal vált pár szót Fritz-cel, aki csak annyit mondhat el, hogy a fiút elkapta az FBI GHB árusítása közben, és azt mondták, hogy elengedik, ha tőrbe csalja a főnökét. Sajnos a fiú az akció közben meghalt, ezért az FBI lemaradt egy kicsit a drog-főnök megtalálásában. A rendőrök viszont előre lépnek egyet, és beviszik az élettársat, hogy kihallgassák az ügyben. Brenda és Tao hadnagy kezdik meg a fiú kihallgatását, amit Fritz és társa a videó szobából figyelnek. Travis, a barát elmondja a rendőröknek, hogy Austinnak a drog árulása volt a munkája. A főnöke partikat szervezett, és Austint küldözgette, hogy ezeken a bulikon az ő általuk gyártott drogot árulja.

clos 5x4-3.jpg

Travis féltékeny volt, amikor Austin nem vitte magával az ominózus partira, ahol végül meghalt. Persze erről Travis csak a rendőröktől értesült, mert Austin főnöke azt mondta neki, hogy a srác valaki mással lelépett a partiról. Austin főnöke Peter Benjamin volt. Amikor elhangzik ez a név Travis szájából, Fritz társa FBI ügynök azonnal leállítja a kihallgatást és kihívja Brendát. Brenda nagyon dühös az FBI módszerei miatt, amit otthon szóvá is tesz kedvenc férjének, de sikerül egy elég kedvező megoldást találniuk. Fritz elmondja az asszonynak, hogy Austin Blair kamerát viselt aznap, amikor meghalt, feltehetőleg azért nem vitte magával Travist, hogy az ne keveredjen bele.

clos 5x4-4.jpg

Szóval Austin kamerát viselt, ahol egyértelműen látszik, hogy mikor és hol lett rosszul. A felvételt lejátsszák a másnapi kihallgatáson, ahol Peter Benjamin, az ügyvédje, Brenda, Fritz és Fritz társa ügynök van jelen. A kihallgatáson Peter Benjamin azt mondja, hogy Austin neki dolgozott a bulikon, de nem tudott arról, hogy a srác drogot árult. Brenda titokban felveszi a kihallgatást és próbálja felhasználni a Travistől megtudottakat. Peter Benjamin szerint Austint ellátták az orvosi szobában, infúziót kapott, és amikor jobban lett, kirúgták.

clos 5x4-5.jpg

Brenda hallva a hazugságokat kezd nagyon pipa lenni, ezért a két igazi FBI ügynök felfüggeszti a kihallgatást. A folyósón Brenda és Fritz megint egy kicsit összekülönböznek, melynek következtében Brenda visszaadja az ügynök státuszt és visszavedlik rendőrré. A rendőrség mostantól Austin Blair halálát gyilkosságnak tekinti, így Brenda és csapata a saját módszerükkel megindítják a saját nyomozásukat. Tao hadnagy megtudja, hogy Austin vérében a szokásos GHB adag négyszerese volt, amit valószínűleg az italába csempésztek, tűnyomokat pedig nem találtak rajta, vagyis nem lett jobban, mert infúziót sem kapott, vagyis az orvosi szoba történet kamu.

clos 5x4-6.jpg

Provenza hadnagy megtalálja Austin ruhájában a kamera helyét, de a kamerát nem, vagyis valaki kiszerelte azt onnan a fiú halála után. Gabriel őrmester a fiú további tárgyait sorolja, amikor Brendának gyanús lesz valami. Austint egy sikátorban találták meg tárca nélkül, de a kocsikulcsa nála volt. Hol van az autó? Sanchez szerint az autó nincs meg, nem találták meg, pedig ő maga nem vezethette haza, mert nem volt túl autózgatós állapotban. Brenda Travist kérdezi a kulcsról és az autóról. Travis felismeri a kulcscsomót, de nála nincs a másik szett kulcs, mert van saját autója. A kocsi amúgy is Austin apjáé.

clos 5x4-7.jpg

Dr. Blairnél van a másik kulcs, így hamarosan a kihallgatószobában találja magát. Brenda nyomon van, és ilyenkor már nagyon nehéz meccset kell vívni a gyanúsítottnak, ha el akarja kerülni a dutyit. A doktor is mindent megpróbál, először mindent tagad, összevissza beszél, majd amikor Brenda elviszi őt két három mellékutcába és rátér a drogokra, lassan minden kiderül. A derék mostohapapa volt a GHB előállító, és Peter Benjamin volt, aki Austinon keresztül eladta a cuccot. A papa tudta, hogy a fia meghalt, ő ment a kocsiért a partira, hogy elhozza. Peter Benjamin megfenyegette, hogy ha nem folytatja a GHB előállítását, megöli őt is, akárcsak Austint.

clos 5x4-8.jpg

Brenda a kihallgatás során megtudja, hogy ki ölte meg Austint, és mivel őt nem érdeklik a drogok, a mostohaapát átadja az FBI-nak. A gyilkos viszont nagyon is érdekli, aki viszont az FBI-nak nem kell most így feltétlen, ezért Peter Benjamin a rendőrségé lehet. Brenda a rengeteg talált készpénzt Travisnek adja, ugyanis nem bizonyítható, hogy honnan van a lóvé, és sem a rendőrség sem az FBI nem vette fel bizonyítékként. A srác megérdemli, hogy új életet kezdjen. Később otthon Brenda és Fritz egy csendes este keretein belül elsiratják a cicust, aki most már békében nyugszik és vidáman rohangál az örök vadászmezőkön.

Címkék: a főnök
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2013.02.08. 09:22:37

A részt nem láttam, de így olvasva van benne néhány furcsaság:
- Austin kamarát viselt, valaki kiszerelte a ruhájából - akkor mit néz meg a csapat?
- A rendőrséget nem érdekli a drog? Az FBI-t nem érdekli a gyilkosság? Nocsak. Eddig azt hittem, hogy mindkét szervezet dolga a bűn bármilyen fajtájának üldözése.
süti beállítások módosítása