Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x06 – The Final Frontier

2013. február 07. 17:00 - Zenóbia

Űrhajó, világmegmentés, Chloe hadnagy, Max kapitány, támadó creaverek, Firefly utalások. A részt Jonathan Frakes rendezte, a sci-fi rajongók ugrálhatnak máris örömükben, én meg zokogok, de ez már legyen az én bajom. Hála Istennek Chloe hadnagy időben vissza teleportált, így lehet hipertérugrani vidáman, egészen addig vidáman, míg át nem veszi az uralmat, mert átállt az ellenséghez. Ihajj-csuhajj, mellkason lövi Max kapitányt. Mindenki nagyon boldog, hogy együtt játszhatott Max kapitánnyal, ugyanis mindenki más civil, de viszont Nebula-9 rajongó. Mielőtt visszavedlenének könyvelőkké, azért még felfedezik, hogy az orákulum olyan, mintha valódi lenne. Mintha egy valódi halott lenne. Szerencsére Castle épp a rendezvényen dedikálja a képregényét, Beckett például a melleire szeretne egy szignót, de csak majd ha megtalálták a gyilkost. Castle persze oda meg vissza van az örömtől, hiszen mi lehetne ideálisabb helyszín egy gyilkossághoz, mint egy sci-fi találkozó. Ahova eddig is minden évben eljárt Alexis-szel, mint Darth Vader és Leia hercegnő. Édes.

5x06_castle1.jpg

Enyhe kifejezés, hogy csalódott, hogy a Nebula-9-en van a hulla, mert szerinte az egy tíz részes fos volt, Kate viszont lehet, hogy rajongó volt az arckifejezését elnézve. Az áldozat Anabelle Collins, szívügye volt a Nebula-9 rajongói összetartás létrehozása, ám úgy tűnik más sem volt oda ezért a sorozatért. Beckett egyértelműen kezd besértődni a sok fikázás hallatán. Ohó, éljen Perlmutter, említettem már, hogy imádom ezt a faszit? Tényleg? Mindig amikor meglátom? És ez így is lesz a továbbiakban is. A lányt előző este ölték meg, valami izével, amitől a bőrön a luk körül égési sérülések lettek. Fingjuk sincs, hogy mi az, hát milyen sci-fi rajongók ezek, hogy nem ismerik az űrfegyvereket? A lehetséges szemtanúk miatt Kate javasolja Ryannek, hogy írjon egy üzenetet a Nebula-9 rajongói oldalra, erre megint mindenki ferdén vigyorog rá, egészen addig, míg meg nem jelenik Max Rennard kapitány, azaz Gabriel Winters. Kate már szalad is beszélni vele, hiszen ő ismerte az áldozatot, de a kapitány sajnos elmebeteg, a sorozatban él, de hát van, amikor a képzelet sokkal jobb, mint a valóság, mint például most, amikor a valóságban valódi hullák vannak.

Anabelle barátai üzemeltetnek a rendezvényen egy boltot, nézzük meg őket is. Audrey-t és Davist is a Nebula-9 hozta össze, mi más. Anabelle tegnap reggel feldúlt volt, mert valaki akiben bízott átvágta, de nem árulta el, hogy ki, miért is tette volna. A lány nem volt kispályás rajongó, a klub létrehozása után megvásárolta a sorozat jogait, és új részek forgatásába kezdett. Ők hárman voltak a főszereplők. A websorozat volt, akinek annyira nem tetszett, hogy halálos fenyegetést küldött mailen, beszarok. Mielőtt még elindulhatnának Perlmutterhez, egy beöltözött fickó támadja le Beckettet, hogy helló K-Bex, hol a Nebula-9 egyenruhád? Castle kezdhet örülni, akkor meg főleg, amikor a fickótól egy fénykép is előkerül, amin Beckett talpig Chloe hadnagynak öltözve rajong. Persze mind kitaláltátok már, hogy Castle örömmel megbocsátja neki, hogy egy ilyen szar sorozatért rajongott, feltéve, ha beöltözik neki Chloe hadnagynak. A halál oka nagy dózisú infravörös sugárzás, azaz egy lézerpisztollyal lőtték le, kellhet-e ennél több Castle-nak a boldogsághoz? Nem.

5x06_castle2.jpg

De ki a franc volt képes előállítani egy ilyen fegyvert, mert azért ezt nem lehet kapni minden sarkon. Ryan és Espo megismerhetik a világ összes nemakarokavalóságbanélni Nebula-9 rajongóját, roppant érdekesen néznek ki, természetesen Esponak jutnak a lengébben öltözöttek, Ryan-nek meg a nagyok és szőrösek. Ez nem is volt kérdés. De legalább neki jut az első hasznos ember is, aki látta tegnap este tízkor Anabelle-t, amint Stehpanie Frye-vel bement az űrhajóba, aki anno a sorozatban Chloe hadnagyot alakította. Anabelle megkérte, hogy jöjjön el a hétvégi találkozóra, de visszautasította, mert irtó ciki a Nebula-9, Beckett mindjárt szemen köpi. A lány kétségbe volt esve, szüksége lett volna pár eredeti szereplőre ahhoz, hogy menjen a bolt tovább, de Max kapitánnyal nem ment sokra, mert az eleve részegen állított be az összetartásra, vagy el sem ment, mert épp két Chloe hadnagyot dugott egyszerre. Tud élni a pasi, nem mondhatjuk, hogy nem. Viszont Anabelle megfenyegette, hogy ha így folytatja kirúgja.

5x06_castle3.jpg

Azta, ezt nem hiszem el, egyszer csak megjelenik Alexis valami női bérgyilkos törzs tagjának öltözve, de ruha nem nagyon van rajta, ami van, az is minek. Castle már adná is rá a zakóját, de szerencsére Beckett még időben elrángatja. Félbeszakítják az éppen zajló rajongást, hogy lenyúlják Max kapitány Thórián fegyverét, amivel mit ad Isten, Castle simán lyukat lő az űrhajóra. Náluk már csak a kapitány néz meglepettebben. Miután kigyönyörködte magát a kihallgató szoba tükrös ablakában, mi meg megcsodálhattuk a zápfogait is, közli, hogy azért nem mondta, hogy problémáik voltak Anabellel, mert ügyvédet is alakított már, igaz, az a film ki sem jött. Behalok ezen a pasin. Beckett meg legszívesebben élve elásná, akkora csalódás számára, és ez minden pillanatban látszik is az arcán, ami viszont vicces. Végül csak lesz alibije is a szerencsétlennek, van az az eset, amikor jól jön egy kis tripper. Bár viszonylag keveset tudnék felsorolni ezekből. Annyit azért megtudtunk, hogy Anabellenek volt barátja.

5x06_castle4.jpg

A fegyverről közben kiderült, hogy hova szállította ki a gyártója, úgyhogy Beckették már mennek is, a fiúk meg keresik a titokzatos barátot. A pincér emlékszik rájuk, mert a privát szobában szolgálta ki őket, míg a faszi le nem lépett, Anabelle meg ott maradt a bárpultnál bőgni. Mindig szerettem volna egy bárpultnál bőgve megosztani szerelmi bánatomat a pincérrel. Mondjuk most már nem szeretném annyira, mint 19 évesen. A barát pedig egy creaver volt, hát ez remek. Mivel Ryan pont olyan hülye az egészhez mint én, ezért szerencsére a gyengébbek kedvéért Espo elmondja, hogy a creaver a gonosz idegen faj a Nebula-9-ből, akik élve lerágják az arcod. Fasza. A creavernek volt VIP kártyája is, amiből szerencsére nem adtak ki túl sokat. Castle és Beckett odaértek a garázshoz, amire rá van írva, hogy veszélyes a belépés, de ez őket nem hatja meg, utánuk már csapódik is le az ajtó. A homlokuk közepére irányuló lézernyaláboktól nem kezdenek vicceket mesélni, de végül csak egy újabb elmebajossal van dolgunk. Vannak egy páran ebben a részben.

5x06_castle5.jpg

Benjamin a rajongók sci-fi kellék beszállítója, ő készítette az ominózus Thórián fegyvert, amivel kinyírták Anabellet, de hát ő azt gondolta, hogy csak játszani fognak vele. Mivel Castle elsütötte, és nem volt rajta védőruha, valószínűleg holnapra elfeketednek a lábujjai és egyenként lepotyognak, de nincs nagy baj amúgy. Egy creaver jelmezes gyűjtőnek adta el a fegyvert, aki fehér terepjáróval húzott el. Castle épp mutálódni készül, otthon meg a nyakig begombolt Alexis várja, de úgy két másodperc alatt tisztázzák, hogy nem akarnak erről beszélni, nem csoda, nekem is beégett a retinámba Alexis pucéron, mármint majdnem pucéron, egy egész kicsit szokatlan tőle az ilyesmi. Beckett merengve nézegeti magát a Nebula-9 fotón, míg jön Espo a hírrel, hogy megvan a creaver, a VIP kártya alapján. Simon Westport, már be is hozták. Anabellel egy találkozón jöttek össze öt éve, és azóta is minden évben ilyenkor. A pisztolyt ajándékba vette neki, a bárban pedig azért sírt a lány, mert míg ő kiment egy percre, addig egy pasi, még pedig Davis, az egyik jó barát, elkezdte zaklatni.

5x06_castle6.jpg

Le akarta smárolni, mire ő pofán törölte. Aztán másnap szakított Simonnal is, meg állítása szerint a találkozókkal is, így Simon hazament. Míg behozzák Davist, Castle szétaggódja magát, hogy kihullik a haja, és ha kihullik akkor már nem fog kelleni Kate-nek, aki most a változatosság kedvéért őt bámulja úgy, mint eddig Max kapitányt. Davis mindig is Anabellet szerette, csak a móka kedvéért érte be a lány legjobb barátnőjével, de szép is az ilyen. Aztán részegen szerelmet vallott, mert már nem bírta tovább, Anabelle meg nyilván elküldte a francba, és úgy döntött, hogy véget vet az egész Nebula-9 dolognak. Csakhogy ami régen nem ért semmit, azt ő sok energiával felvirágoztatta, újra népszerűvé tette, még filmet is terveztek a sorozatból. A jogok pedig ha ő meghal, kihez kerülnek? Na, kihez? Hát persze, hogy Audreyhoz. Így aztán a 2,5 millió dollár, amit felajánlottak a jogokért, most nem Anabellet illeti, hanem őt, és már le is bonyolította az ügyletet, mit kell itt lacafacázni, attól még, hogy meghalt a legjobb barátunk, ugye. Audrey a legtipikusabb női megoldást választja, egyszerűen vérig sértődik és nem válaszol a kérdéseikre.

5x06_castle7.jpg

Addig is, míg előkerül valami jó kis bizonyíték, Kate bevallja az űrhajóban, hogy a Nebula-9 valóban egy gyenge sorozat volt, ezért érti, hogy miért utálta Castle, de azt is érti, hogy mások miért szerették. Amiért ő is, mert Chloe hadnagyként az lehetett aki akart, egy bátor, erős, okos és mindezek ellenére szép nő, akinek nem kellett viselkednie és megfelelnie másoknak, úgyhogy jó lenne, ha Castle nem nevetné ki többé emiatt. És ő nem fogja, ennek örömére rá is jönnek az ügy megoldására, mert Castle rátenyerel valami izére az űrhajó közepén, amitől bezöldül a keze. Az okosabb sci-fi rajongók számára ebből biztosan kiderült valami, én azért megvárom, míg elmagyarázzák. A hajóban összegyűltek szépen, Max kapitány, Audrey, Davis, Simon és Ms. Frye, közülük valaki a gyilkos, amit activity-vel fogunk kideríteni. Ms. Frye lesz Anabelle, Castle a gyilkos. Kis dulakodás után a gyilkos elvette Anabelle saját Thórián fegyverét a lánytól, amivel aztán jól le is puffantotta, majd beszuszakolta az orákulum kabinjába. Csak azt nem tudta, hogy aki a Thórián fegyverrel tüzel, annak a kezén égésnyomok maradnak, amelyek azonban csak UV fény alatt láthatók. Ahá, már értem, remek.

5x06_castle8.jpg

Úgyhogy most mindenki szépen egyenként odafárad, hogy kihúzza a nyertes számot. Jó napot kívánok, Balogh Simon vagyok, műszaki áruházban eladó, szabadidőmben kertészkedem. Simon keze tiszta, éljen. Davis és Audrey szintén, Max kapitány ellenben világít mint a fene. De hát tök hülye, ő nem lehet a gyilkos és nyilván nem is, mert amikor meghallotta, hogy létezik igazi Thórián fegyver, azonnal vennie kellett egyet, ma reggel lőtt is egy lukat a hotelszobája falára. Áh, vigyük haza ezt a pasit mégis. Stephanie Frye időközben elaraszolt az ajtóig, ahol UV fény esik a kezére a plafonról. Mivel menekülni nem tud, mert az ajtó túloldalán Ryan és Espo, ezért kikapja Max kapitány övéből a fegyvert, és a halántékához nyomja. A csaj teljesen megbolondult, annyira rühellt Chloe hadnagy lenni, hogy nem bírta volna elviselni, ha most újra kezdődik az egész, ezért kinyírta Anabellet. Max kapitány tőle meglepő gyorsasággal földhöz vágja a nőt és lefegyverzi, csak tanult valamit a sorozat tíz része alatt. Majd a legjobb, karba tett kézzel, Castle-lal együtt mondják neki búcsúzóul a sorozat elköszönését: Szerencse vezessen utadon!

5x06_castle9.jpg

Castle megkapja az ígéretet végül, hogy láthatja Kate-et, az egyik régi jelmezében, ehhez csak egy hétig ágyba kell vinnie a reggelit, mosnia rá, és végig kell néznie vele egy Nebula-9 maratont, gúnyolódás nélkül. Mindig az utolsó feladat a legnehezebb. De megéri, mindent megér a látvány, ahogy Kate előbukkan a fal mögül, először a nagyon szexi lábai, végül pedig a nagyon nem szexi creaver maszk a fején, amitől Castle frászt kapva bezárkózik a fürdőszobába. A dalra figyeljetek csak: „Ne változz meg, csak mert azt hiszed másként jobban szeretnélek. Beléd szerettem, nem akarom, hogy szőke légy, nem akarom, hogy fogadkozz, azt akarom, hogy magadat add. Én téged szerettelek meg, azt ahogy viselkedsz, az érzékenységed. Az értelmetlen kedélyállapotaid. Nos, talán ezt elhagyhatnád, de minden mással együtt, azt akarom, hogy magadat add.”

5x06_castle10.jpg

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2013.02.07. 18:26:12

Nem lehetne egy kicsit meggyorsítani a hogyvoltok kikerülését? Vagy átugrani rögtön a jövő heti részre? Megnézed, gyorsan megírod és én olyan jól szórakozom rajta, hogy még az sem veszi el a kedvem, ha megnézem? Viccen kívül, remélem a további részeket témáját is utálni fogod, ez nagyon jó lett! Különösen Ryan, akinek a nagy, szőrös ... ahem ... lények jutnak. Alexis pedig, hát igen, amíg nem az én lányom, addig bármikor öltözhet így.

"Jutalmul" nem fűzök semmit a részhez, ez a poszt jobb annál, mint hogy az eredeti hibáival elrontsam. :)

P.S: Tyson jelvényét megnézted?

2013.02.08. 12:54:51

Köszi a hogyvótot!! Nagyon jól szórakoztam olvasás közben.
Amikor a végén Kate előkerül abban a szerkóban, hát azon hatalmasat vigyorogtam.
Amúgy a rész nem volt egy nagy szám.

Várjuk a többi hogyvótot!

Zenóbia 2013.02.08. 19:25:27

@Neoprimitív: De jó, nagyon örülök, hogy tetszett, ettől azért tartottam, hogy majd meg leszek szólva, hogy rühelltem ezt a részt. :) És tök rendes vagy, hogy cserébe nem elemzed le a hibákat :)
Na, megnéztem és bevallom őszintén, hogy rohadtul nem tűnt volna fel, ha nem szólsz, de így viszont már tényleg vicces :)

Zenóbia 2013.02.08. 19:26:17

@Dogla: Neked is köszi, izgulás volt, hogy bejöjjön ez a rész is nektek, mármint a hogyvoltja :)
süti beállítások módosítása