Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 1x22 - Elszámolás

2013. február 07. 11:00 - fuszulykavirág

És íme, ez a pillanat is eljött, Emily utolsó 43 perce, hogy bosszút álljon – legalábbis az első évadból. Az epizód a konyha közepén sikítozó Emilyvel kezdődik, merthogy „valaki” betört hozzájuk így hajnalban, felforgatott mindent, és elvitte a bizonyítékokat Daniel táskájából. Emily persze alig látott valamit, épp csak annyit, hogy a betörőnek ősz haja volt. Daniel nem akarja a rendőrséget hívni, majd apuval elintézik az ügyet, Emily addig kezdjen csomagolni, költöznek vissza Manhattanbe. Ja, az ugye nyilvánvaló, hogy nem volt semmilyen betörő? Daniel szalad is apuhoz, megegyeznek abban, hogy ez a betörő bizony az ősz hajú barátjuk volt, és nagy a baj. Emily közben nekilátna a bizonyítékos doboz átfésülésének, de Nolan segítségére lenne szüksége, aki mostanában nem elérhető.

1.JPG

Jack beszélgetni szeretne Emilyvel a nagy egymásra találásukról Sammy holtteste felett, de egyelőre csak Emily hangpostájáig jut, mert a lány úgy dönt, hogy előkeríti Nolant. Nolan kérója pang az ürességtől, de vár egy üzenet Emilyre, aki webkamerán keresztül megcsodálhatja az összevert és kikötözött Nolant, valamint végre cseveghet ősz hajú barátjával is. De a közös ügyüket személyesen szeretné intézni. Kétségtelen, úgy könnyebb gyilkolni. Conrad és csapata megszállja a Grayson kúriát, Victoria azzal a lendülettel ki is dobná őket, de csak kiderül, hogy tele van poloskákkal a ház, szóval maradhatnak.

Közben Daniel is átfésüli a szerelmi fészküket, és megtalálja az Orwell kötetet a kamerával, úgyhogy azonnali költözést ír elő, és Emily sem ellenkezik, aki éppen most randevúzik az ősz öreggel. Emily Nolant akarja visszakapni elsősorban, az ősz pedig örömmel viszi el őt hozzá: irány a furgon csomagtere, tessék itt a kloroform, tudod, hogy kell használni. Emily Nolan mellett ébred, de sajnálatos módon ő maga is a falhoz lett láncolva, amíg aludt egyet. Az ősz hajú a bizonyítékokat akarja, és Nolant gondolkodás nélkül meg is ölné ezért, de Emily egy buszállomásra küldi, hogy ott keresgéljen. Ja, és csak egy órája van az öregnek, mert Emily időzített egy emailt a hatóságoknak.

2.JPG

Az ősz hajú lelép, Emily pedig pillanatok alatt kiszabadítja saját magát és Nolant is. Nolant elküldi, hogy vigye a bizonyítékokat a hatóságokhoz, ő viszont marad, elintéznivalója van még az öreggel. Ja, és azt mondja Nolannek, hogyha nem kerülne elő többet, akkor mondja meg Jacknek, hogy szerette. Azért ez eléggé romcsi. Közben a magánsuliban Charlotte elbűvölően kedves Declannel és az új barátnőjével. Komolyan, a szeme sem áll jó, egy szavát se higgyétek el gyerekek. Jack meglátogatja Danielt, hogy visszaadja neki az egymillió dolláros csekket, elvégre mindjárt lesz neki gazdag nője. Ashley meglátja Jacket, és persze nem bírja befogni a száját, muszáj kikotyognia, hogy mit látott.

3.JPG

Iskola után Charlotte az anyukájának adja ki magát, és anyuci magánnyomozóját arra kéri, hogy derítsen ki mindent Declan új csajáról. Conrad közben a menekülést tervezi, valami szigetre, messze. Lydiát is magával akarja vinni, és hogy hűségét biztosítsa, egy gyűrűt is húz szeretője ujjára. Igen, lánykérés, meg minden, bár féltérd nem volt, de gondolom, azt már nem bírják Conrad ízületei. Nolan leszállítja a bizonyítékokat a hatóságoknak, Emily pedig felkészül új barátja viszontlátására: egy méretes fejszével az ölében fogadja az ősz hajút. Suhint vele néhányat, de semmi komoly, inkább puszta kézzel küzdenek meg egymással. Végül Emily kerekedik felül, és már éppen lesújtana fejszéjével, amikor felvillan az apja emléke, és megkegyelmez az ősz hajúnak, majd elsétál.

4.JPG

Az ügynök örül, hogy megvannak a bizonyítékok, Victoria szerint biztos Daniel jutatta el őket. Közben Lydia visszavonta a vallomását, de nem baj, anélkül is van már elég bizonyíték arra, hogy Conrad felbérelt valakit David Clarke megölésére. Nos, úgy tűnik, ez az információ újdonság volt Victoria számára. A nap végén Daniel még szembesíti Emilyt a Jack-történettel, és Emily nem tagad. Igen, csókolóztak, és nem, tényleg nincs értelme annak, hogy ők együtt legyenek, szóval egy gyors viszlát, és vissza is adja a gyűrűt.

5.JPG

Az ősz hajú meglátogatja Conradot, és felvilágosítja, hogy a bizonyíték már úton van Washingtonba, ahogy Victoria is, hogy tanúskodjon. A baj csak az, hogy a bizonyíték az ősz hajú barátait se tünteti fel jó színben, úgyhogy okosabb lenne most mindenkinek eltűnni a térképről egy időre. Az ősz hajú viszont nem beszél a kis kalandjáról Emilyvel, sőt, bele is kacsint Emily egy kamerájába Conrad irodájában. Ebből valami fura szövetség lesz még a végére? Victoria és Daniel búcsúzóul vitatkoznak még egy nagyot: Daniel azt akarja, hogy az anyja ne tanúskodjon, Victoria meg örül, hogy Daniel átadta a bizonyítékokat a hatóságoknak, pedig nem is ő volt. Még egy igazi pofon is elcsattan Victoria részéről, nem mondom, hogy felkészülten éri kedvenc fiát az esemény.

6.JPG

Victoria figyelmeztetése még időben éri Lydiát, ő is inkább úgy dönt, hogy menti a saját bőrét, Conrad meg oldja meg a saját problémáját úgy, ahogy akarja. Persze Conrad is pontosan érti, hogy miért lép vissza hirtelen a friss menyasszony. Emily és Nolan arca is elég megviselt még legutóbbi kalandjuk után, de minden rendeződni látszik, pezsgőznek a sikerekre: Apu nevét hamarosan tisztázzák, Conrad is bűnhődni fog, és Daniel is kiszállt a játékból. Már csak Jack marad, Emily pedig mindent el akar neki mondani. Ezzel mondjuk óvatos lennék. Charlotte nyomozgatása közben sikerrel járt: Declan új barátnőjének piszkos múltja van, egy régi tanárával hetyegett, most pedig az egész iskola róla pletykál.

7.JPG

Victoria búcsúlátogatást tesz Emilynél, aki vissza akarná adni a nászajándékot, amit még régen kaptak, hogy majd a megfelelő időben nyissák ki, de Victoria nem akarja visszakapni, sőt, arra kéri Emilyt, nyissa ki a dobozt. Így is tesz, a doboz pedig üres. Köszönjük Victoria, te mindig is tudtad, hogy ebből nem lesz semmi. Emily meglátogatja Jacket, és készül a nagy beteljesülő szerelemre, de istenem, miért érzem én azt, hogy ez nem lesz happy end… És tényleg nem, merthogy váratlanul felbukkan Igazi Emily, aki ráadásul terhes, úgyhogy a Jack-Emily románcnak ezzel lőttek is. Láthatóan Jack sem örül a fejleményeknek, de ő jófiú, tudja, mi a kötelesség.

8.JPG

Daniel ismét az italhoz nyúl, Ashley pedig azonnal mellette terem, hogy ivócimbora legyen – én mondom, kifizetődő lesz ez a készségessége még a lánynak. Victoria elbúcsúzik kislányától is, és ad még néhány jótanácsot a „Hogyan legyünk áskálódó viperák” fejezethez a Grayson kézikönyvben. Conrad még egy utolsó elkeseredett kísérletet tesz, hogy megállítsa Victoriát, de nincs esélye, az asszony már eldöntötte, hogy tanúskodik – pedig Conrad tényleg gyilkossággal fenyegeti. Emilyt őszintén földhöz vágta Igazi Emily visszatérése, Nolan próbál életet verni bele újra. A hatóságok repülőre pakolják Conrad nőit szépen sorban, de nem tekintem jó előjelnek, hogy ősz hajú barátunk repülőtéri alkalmazottnak öltözve a gépet szerelve sündörög, Conrad pedig a nők fotóját dobálja a kandallóba.

9.JPG

Charlotte éppen Declan elvesztését siratja a szobájában, amikor a híradóból megtudja, hogy az anyja gépe nem sokkal felszállás után felrobbant. Próbálna beszélni Declannal, de a fiú hallani sem akar róla, így a tablettáihoz fordul, és Conrad talál rá eszméletlenül az ágyán fekve. Emily már éppen végképp elkeseredne, hogy minden bizonyíték és tanú odaveszett a robbanásban, amikor megérkezik Nolan, a hős, aki egyrészt a bizonyítékok közt lévő merevlemezről másolatot készített, másrészt egy felvétel alapján úgy tűnik, hogy Emily anyukája nagyon is életben van.

10.JPG

Hát én azt mondom, évadzárónak ez éppen tökéletes volt, épp elég váratlan fordulat, és épp elég megágyazás a következő évadnak. Erre a bizonyos következő évadra pedig egy percet sem kell várnunk, ugyanis az m1 jóarc, és jövő héten ugyanebben az időben kezdik is a második évadot. Én egy piros pontot megszavazok nekik.

Címkék: bosszú revenge
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 11:34:42

örülök, hogy nem csak nekem tűnt fel ez a cinkos kacsintás, imádtam! :) Viktória királynő nagyon fog hiányozni. Köszi a hv-t!

Gabba 2013.02.07. 11:46:28

mi meg megszavazunk neked is egy pirospontot a gyorsaságért

Ashley ráhajt Danielre, ez világos, de igazi Emily se Jacktől terhes sztem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 13:25:06

köszi! azt a piros pontot szívesen beváltanám Viktória előző részben viselt hálóing-köntös kombójára! (amikor átadta Daninak a bizonyítékokat) nekem is kell egy olyan! (jó, egy piros pont nem elég érte, de akkor is kell)

fuszulykavirág 2013.02.07. 13:33:33

Én amúgy nem hiszem el, hogy Victoria meghalt... szerintem minimum előmászik majd még a roncsok közül zombiként, vagy szellemként fog kísérteni, vagy akármi.
Azt meg csak remélni tudom, hogy Igazi Emily nem Jacktől terhes...

Gabba 2013.02.07. 13:41:17

@aggyistenbiri: a pirospontot fuszulykavirágnak szántam, de ha már így lenyúltad...

@fuszulykavirág: Victoriát én sem írnám még le, ő tényleg nem az a csak úgy lezuhanó típus

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 13:45:42

@Gabba: nem értettelek félre, a más pirospontját számoltam, de akárhogyan is nézzük, a vége akkor is az, hogy lenyúlás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 13:59:50

@fuszulykavirág: tuti nem tőle, olyan sunnyogós az a csaj. csak így viszont kissé sablonos lett ez a szál :(
Vicet is fogjuk még látni, nekem is van egy olyan érzésem.

németh györgy 2013.02.08. 11:05:14

Az elején úgy éreztem a Revenge (Bosszú) alkotói erőlködve, szuszogva próbálnak összetákolni valamilyen túl kényelmes „bosszú” filmet! Tovább nézve a sorozatot meglepve tapasztaltam, hogy egyre nagyobb tüzet gyújtva - a közepes szintű bölcselkedéseket is beleértve - egész jó sorozat kezd kialakulni belőle. A 2. évad 1-12. epizódjának megnézése után bátran kijelenthetem, a második évad sokkal összeszedettebb, izgalmasabb, mint az első évad. Érdemes nézni!

2013.02.09. 12:23:39

***SPOILER***
Victoria nem hal meg, agyasok.

***SPOILER VEGE***

fuszulykavirág 2013.02.09. 12:51:23

@vágtázó halottkém: Ha ezt bárki tudni akarta volna biztosan, akkor 3 másodperc google használattal megtudta volna. Gondolom nehéz lett volna felfogni, hogy valaki nem akarja elöre megtudni, hanem a müsorban szerette volna meglátni, agyas.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 13:01:53

@fuszulykavirág: hagyd rá, szerintem csak vicccc akart lenni. nem mindenki képes önmegtartóztatni és kivárni a következő részt, van aki előre megnézi az egészet. tegye, csak ne rontsa el más örömét. más is belekeres a folytatásba, ha annyira kíváncsi, mégis uralkodik magán, és nem osztja meg a többiekkel. ehhhh. mindegy.
süti beállítások módosítása