Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x16

2013. február 06. 09:00 - Segna

Ma megtudjuk, van attól nagyobb baj, mint amikor a menyasszony lefekszik a násznaggyal és, hogy egy fejsérülés alkalmat adhat bizonyíték-gyűjtésre csakúgy, mint szerelmi vallomásokra.

01.jpg

 

Ma semmi ráhangolódó idill, meg abráziós tengerpart, a könyékig véres Sáska-lánnyal nyitunk, amint zaklatottan kirohan egy kórházi mosdóból, és egy halványkék virágos ruhájú tonna-donnát zaklat McGarrett állapotát illetően. A csaj sík ideg, és a napja csak tovább romlik, ugyanis berongyol a Kormányzó is, és suttogva ordítozik vele, hogy a HW50 már megint nélküle lépett, meg neki kellett volna döntenie, stb. Meg is fenyegeti egy lendülettel, hogy azért lett a csapat nyakára ültetve, hogy ne legyenek ilyen esetek. Felvillanyozódunk, lehet, hogy eltanácsolják végre girheskét?! Aztán elhangzik a bűvös Kék kód, és izgatott rohangálás kezdődik, de mi szánalmasan tájékozatlanok lévén az ügyben, csak ismételgethetünk, hogy most MI VAN? …és Főcím!

És igen, 18 órával korábban nyitunk egy jótékonysági partin, ahol mindenki nyalka délceg és csinoska, főleg ninjánk, és titokzatos tengerész hadnagya… A csapat a Valentin napról csacsog… broáff… Na, esetre! Kormányzó jő, s pihegve szól, halott lány a szennyes-ledobóban. Oké, ninjánk intézkedne máris, helyszínt lezárni, és… Kormányzó közbe szól, csak csendben és diszkréten, mert itten ugye nagy kutyák jótékonykodnak. Ninjánknak elfelhősödik a homloka, de mit tehet, diszkréten kezd nyomozni. Annyi hasznunk van az egészből, hogy idegességét levezetendő, leoldja a nyakkendőjét, és kigombolja az ingét. Na, jó csak egy kicsit, de máris jobban érdekel minket az ügy…

02.jpg

Ekkor azonban ugrunk, és megint a kórházban vagyunk, Kék kód, izgatott rohangálás, talpig zizi sáska lány… Aztán feltűnik Kono intenzív-kékben és nagy nyugodtan besunnyog az egyik kezelőbe. Feldereng bennünk, hogy itten valami nagy simlisség van, ami tovább erősödik bennünk, amikor Kono a zacskóban lévő véres izével a japanoid boncnokot zaklatja, hogy azonosság kell.

Még meg sem fogalmazzuk ismét értetlen kérdésünket, hogy MI VAN?, amikor mesmeg ugrunk, 17 órával korábbra. Megint boncnokunkat láthatjuk, épp helyszínel. A halott lányt leütötték valami négyszögletes tárggyal és fojtogatták is vagy épp fordítva, de nem adta olcsón az életét. Na, munkára! Chin a szennyes-ledobót laporoszkópálja, a kedvenc párosunk a biztonsági kamerák felvételeit szálazza át, míg Konó a lányon lévő ruha címkéjén indul el, ki lehet ő, és miért vett ilyen drága ruhát erre az estélyre, ha nem telt rá? Az első nyom, a kameráktól jön, egy lakóval ment fel a lány lifttel. A lakó szobája romos és véres, nem különben a lépcsőház ajtaja és falai. McGarrett oson a tetőre a nyomokon. A peremen taknyosra sírva nyalka öltönyét, egy talpig elkeseredett pasi ácsorog, és valami olyasmit motyog, hogy elment és nem jön vissza, majd lendületet vesz, és… sötétség…

03.jpg

Ugrunk a mába, a bucira pofozott ninjánk és Konó csevejébe csöppenve. Nem tudom ki, hogy van vele, nekem kezd tele lenni a szamócás napozóm ezzel az időugrásos technikával! Mindegy, haladjunk! Megvan a minta, és Chin nem jutott ki, és máris a nyakunkon a Gubernátor őkopaszsága, és ninjánkkal is ordítozik egy sort, diplomáciai mentességet emlegetve. McGarrett erre az elején akarja kezdeni a történetet, amit mi csak helyeselni tudunk, szánalmasan tájékozatlanok lévén az ügyben.

És máris 15 órával korábban vagyunk! Én megszaggatom a skalpom! Szerencsére az elsötétítéshez ugrunk, és épp láthatjuk, hogy ugyanezt teszi eszement ninjánk is, a lendületet vevő peremen rinyálóval együtt. Dannó már csak az eltűnő szmokingokat látja, és egy marék őszhajszálra tesz szert, mire meglátja, az eredményt.

04.jpg

A főhadkvártélyon aztán kiderül, hogy egy elkeseredett vőlegényhez van szerencsénk, akit megcsalt az újdonsült felesége a násznaggyal, mire ő leamortizálta a szobájukat, és kiment a tetőre. Ja, a halott lányt csak a liftben látta, őt használta arra a csaj, hogy feljusson a szobákhoz. Vissza az alapokhoz!

Rendőrségi aprómunka következik, mert Chin a 12-en talált vérnyomot a ledobóban. Hát igen, van, hogy egyszerűen a babramunka kell, végig kérdezni mindenkit látott, hallott-e valamit. És, meg is van a tetthely. Sajnos a szoba egy cég nevén van, és ki van pucolva, sőt fehérítve, plussz hiányzik egy szögletes váza.

Közben a két vékonydongájú leány lenyomozza a drága ruhát, és mivel az áldozat kártyával fizetett, máris megvan a neve és a címe. A megadott címen szomorú húg nyit ajtót, és a világ legjobb nővéréről regél lesújtottan. Dolgos, szerény körülmények közt élő lányok, a nővér a Keleti partról jött a húg után segíteni, mivel egyedül neveli gyermekét. Egy lebújban felszolgáló. Ma ninjánk vigasztal. A csapat némileg tanácstalan, hogy mit keresett Hamupipőke a bálban jótékonysági esten, és a szobát bérlő herceg céggel keresnek kapcsolatot. Egyelőre csak egy kósza ujjnyomuk van, az viszont máris egy priuszos kidobó fiútól, Hamupipőke bár-munkahelyéről. Irány a fickó háza. A priuszos kreatívan menekül párosunk elől, üvegestől kivive az ablakát, de Dannót így sem tudja kicselezni, ma ő az elkapó. Ninjánk lihegve dicséri a profi szerelést.

05.jpg

06.jpg

És már megint a mostban vagyunk, igaz csak egy röpke csevej erejéig, amelyből kiderül, hogy Dannó szerint, McGarrett túl őszinte, és Chin valahol végleg ott marad, ha nem egyeznek a vérminták. Mondtam, már, hogy idegesít ez az ugrálás?!

Vissza a leszerelt priuszoshoz, akiről kiderül, hogy irgalmas szamaritánus, és csak megígérte Hamupipőkének, hogy lezúz neki valakit, mert bántotta a húgát, de előző este a lány nem várta lenn az előcsarnokban. Mire ő felért, már nem volt senki a szobában. Nem látott semmit.

A húg eleinte tanácstalan, majd elhangzik a cégnév és ettől totál kiborul. Ő dolgozott a cégnél, és az a fickó, akié a gyerek. Finom new yorki úr. Na, bakker, még egy Hamupipőke! A nővére ezen a pasin akart bosszút állni, mert a történet nem eléggé tiszta, nemi erőszak is szerepel benne, csak a húg annyira szégyellte, hogy ilyen hiszékeny volt, hogy nem ment a rendőrségre. Ninjánk, úgyis mint szégyellős királyfi, aki eddig feszengve hallgatta a történetet – és magában talán azon mélázott, hogy vajon a világon valahol nincs-e véletlenül egy olyan gyerek, akinek tudtán kívül ő az apja? – a nemi erőszakra megrebben, és eltűnik belőle a férfiszolidaritás csírája is, és ígéretet tesz, hogy a körmére néz a new yorki fiúnak. Aki mellesleg nem is new yorki, vagyis nem olyan régóta lehet az, mivel Dmitrijnek hívják. Ez valami fixáció lehet a forgatókönyv-íróknál ez a gonosz orosz-szerb szál.

A főhadkvártélyon aztán kiderül, hogy Dmitrij olyannyira nem new yorki, hogy még csak nem is amerikai állampolgár, hanem orosz, és látták, hogy egy diplomata rendszámú kocsi vette fel a szállodánál. Irány a konzulátus, a konzullal izmoznak, hogy Dmitrij adjon vérmintát, hogy tisztázhassák. A válasz rövid és tömör, nyet, sőt нет. Sőt, ott sincs! Na ez patthelyzet. A Kormányzó őkopaszsága is megérkezik, miképp tomboló sárkány, és a túszul fogott Chint tolja le teljesen, hogy birtokot háborított, vagyont rongált, és vegyi fegyvert csempészett orosz felségterületre. Ez bizony terrorizmus! MI VAN? Kimaradtunk egy körből, izmosodik meg bennünk a gyanú. Hát nem a Kormányzó fogja kihúzni Széparcú Félkínainkat a bajból annyi látszik.

07.jpg

Na, csak kívánni kell azt a kört, máris ugrunk, de már csak 3 órányi a retrospektív. Chin ül egy furgonban, majd miután megtudja, hogy a jótékonysági aukción ő nyerte az ukulele oktatást, gázt ad, és berongyol a zárt kapun keresztül az orosz konzulátusra. Abba most ne menjünk bele, hogy miért is nincs fegyveres őr a bejáratnál, és miért egy rozoga kétszárnyú kapu védi az intézményt, holott a ruszkik minimum őrtoronnyal meg 3 méter magas megerősített kapuval védenek még egy föderációs budit is idegenben, de Chin bejut, majd bucira pofoz két fegyverét elő sem vevő egyenruhást. Aztán futásnak ered, de nem sikerül kijutnia. Lefogják. Kinyitják a furgont, és sárga hordókra csodálkozhatunk rá. Nem mondhatni, hogy értjük a csapat esze-járását, hogy ez, hogy segít elkapni Dmitrijt. A konzul azonban jobban tudja a vészforgatókönyveket, és vegyianyag-támadásra gyanakodva, kiürítést rendel el. Talán Dmitrijnek is mennie kell. És igen, az üldözött is kocsiba száll. Kedvenc párosunk megállítja a járgányt, és addig provokálják a benn ülőket, míg a gyanúsított végül kiugrik. Kiszedni nem lett volna joguk, de a hülyéje azzal, hogy kiszállt, amerikai területre lépett, ahol a HW50 már illetékes. Na, brávó!

08.jpg

09.jpg

Heveny űzőcske következik, ninjánk és Dmitrij részvételével, amely sajnos egy Musztáng motorháztetején ér véget, elcsapva mindkét pasit. Mentő, sziréna, nyakmerevítő, sok vér, aggódó Sáska-lány, kézmosás… na, utolértük magunkat, remélem nem lesz több ugrálás.

Chinnel és a kopasz kormányzóval folytatjuk, aki viszont egy telefon után, most már teljesen más húrokat penget, Kelly hadnagy a meghibásodott fékei miatt hajtott be a konzulátusra, és csak félreértés ez az egész. A konzul még nyomja a nemzetközi incidens-dumát, amikor a Gubernátor szelíden közli, hogy megvannak a bizonyítékok, és Dmitrij bizony gyilkos, és ha bújtatni próbálja bűnrészes. A konzul elgondolkozik, és maradunk a fékhibánál, de a Kormányzó így is zabos, a csapatnak lesz mit magyaráznia.

10.jpg

Az esetet a kórházban zárjuk, a húg megnézheti a lefogott Dmitrijt. Aztán még egy ugrás, a főhadkvártélyra, ahol a Sáska-lány ad valamit, illetve két valamit ninjánknak; Valentin napra egy a licitáláson megszerzett foci bérletet, és a felmondását. Ninjánk nem túl boldog és nem túl kedvesen a Kormányzót emlegeti. Én máris kedvelem Őkopaszságát! Nagyon irritált az a botsáska! Búcsúzóul még meghallgatjuk, ami eddig is nyilvánvaló volt, hogy bele van esve ninjánkba és, hogy szerinte is jobb, ha elvezénylik. Egyetértünk. Ninjánk eléggé megtisztelve érzi magát, de halvány kísérletet sem tesz a csaj tartóztatására. Elbúcsúznak.

Erre inni kell, valami ütőset, mondjuk Hawaiien vodkát, a rész orosz vonatkozásainak tiszteletére; 1-1 rész ananász, narancs és citromlevet öntsünk egy pohárba sok jégdarára, majd töltsünk rá 3 rész vodkát. Rázzuk össze, majd szűrjük le és öntsük jégkockákra. Díszítsük citromkarikával és grenadine sziruppal. Egészségünkre!

 

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása