Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x18 - Személyazonosság

2013. február 05. 11:00 - AaannnaaA

Reggel van, John érkezik az irodába. Nagyon figyelmes, hamit hozott Főncsinek. Már beszélik is át az új ügyet. A számhoz, amit kaptak, nem tartozik fénykép, így nehéz lesz követni. Csak a nevét tudják: Jordan Hester. Még az sincs meg, nő-e vagy férfi. Nincs róla semmi a közösségi oldalakon sem. John rögtön közbeszúrja, hogy az pedig milyen hasznos, a CIA is abból dolgozik. Megborzongok. Főncsi elrebegi, hogy az elvet ő találta ki, hiszen a gépnek adatokra volt szüksége, és az emberek olyan tökök, hogy önként is megadják. Na ja. Megvannak viszont az alany banki adatai. Eszerint két bankszámlája, és két lakása is van. Főncsi szerint valaki kettős életet él. John szerint ez nem biztos, kérdezzük meg Cartert. Már hívja is, de lyukra fut, Carter ugyanis - emlékszünk - morcos hősünkre.

1.jpg

Carter amúgy épp egy gyilkosság helyszínére érkezett. Nemcsak az áldozat van itt, hanem a tettes is. Ez gyors volt. Mondott valamit? Igen, hogy muszáj volt megtennie, és a rendőrség miért nem állította meg? Tényleg, miért nem, gondolkodik el Carter.

John és Főncsi útnak indul, mindketten célba vesznek egyet Jordan lakásaiból. Betörnek, közben beszélnek. Még fogadást kötnek, ki jut be előbb. A kis rosszaságok. Főncsi szerint Carternek nem Johnnal van baja, hanem a módszereivel. Közben mindketten bejutnak a lakásokba, és átkutatják azokat. Főncsi laptopot másol, John pedig arra utaló jeleket talál, hogy a célszemély a közeli bárban dolgozik. Odamegy, és rendel egy sört. A kollégája a csapost Jordannak szólítja, megvan tehát az emberünk. Főncsi közben a másik lakásban bajba kerül, mert megérkezett valaki. Kínjában a gardróbba bújik. És láss csodát, egy szőke nő érkezik, akit a kísérője Jordannak szólít. Tehát ketten élnek ezen a néven, ugyanazzal a számmal.

2.jpg

Főncsi érkezik az irodába, mint öntött ürge. Köszöni Johnnak, hogy nem volt jobb ötlete kimenteni őt szorult helyzetéből a gardróbból, minthogy beindította a tűzjelzőt. John alig röhögi ki, de azért dob neki egy törcsit. Tehát egy személyiség tolvajjal van dolgunk, már csak az a kérdés, ki az igazi Jordan. Én a könnyebb megkülönböztetésért a férfi és női Jordan megnevezést használom a továbbiakban. Miután agyalással nem lehet az ügyet megoldani, John ismét beül a bárba, Főncsié a női Jordan. A bárba Fuszkó érkezik, John a segítségét kéri. Na ja, Carter kiesett, ugye. Fuszkó segítséget ígér. Főncsi elmondja Johnnak, hogy kiderítette, valaki Jordan Hester néven bérel még egy lakást. De melyikük és miért? Miután a férfi Jordannak még tart a műszakja a melóhelyén, tehát nem tud lelépni, ezért John nyugodtan otthagyja, és ő indul a harmadik lakásba.

Fuszkó az őrsön az ügyön dolgozik. Carter jön, látszik kissé maga alatt van. Szerintem ordít a fejéről, hogy hiányzik neki John, illetve az, hogy segíthessen másokon, és megakadályozza a bűncselekményeket. De nem tud sokáig ezen merengeni, mert érkezik hozzá Donnelly ügynök (FBI), akivel - emlékszünk - már a képviselő elleni merényletben is együttműködtek. Carter kérdi, tőlem mit akar? Hát Johnról beszélgetni. Persze Donnelly csak öltönyösnek nevezi, ő nem tudja a nevét, azt meg pláne nem, hogy Carter már vele dolgozik. Mindenesetre kéri, hogy Carter szánjon rá egy órát, mutatna neki valamit. Oké.

3.jpg

John közben a harmadik lakáshoz ér és betör. A lakás ránézésre egy droglabor. Van egy férfi is a lakásban, John kiüti, majd felszerel egy kamerát, aminek a képét a telóján keresztül tudja nézni. Főncsi a női Jordant követi, és klónozza a mobilját. Annyit már megtudott, hogy a nő régiségekkel foglalkozik. Annyira elmerül a Johnnal való diskurálásban, hogy úgy tűnik elveszítette a nőt. John visszatért a kocsmába, telefonján keresztül nézi a lakás képét. A kiütött tag magához tér, megjött a társa is. Gyanítom ők a drogkotyvasztók. Körülnéznek a lakásban, látják, hogy nem hiányzik semmi, akkor jó. De a főnökük viszont találkozni akar velük, ami eléggé ijesztő számukra, mert négy éve dolgoznak neki, és még nem látták. Főncsi ezalatt berongyol egy könyvkereskedésbe, és itt ráakad a női célpontra. Szóba elegyednek. John hívja, hogy mit csinálsz Főncsi, miért beszélgetsz vele? Mert nem jutott jobb az eszembe. Persze a nő megint meglép. Főncsi az utcára rohan, és látja, hogy két gyanús alak követi a nőt.

John Jordanja végez a munkahelyén, és ahogy John követi, meglátja, hogy azzal a két drogkeverővel találkozik, akiket a lakás kameráján át látott. Anyagot is hozott a drogkeveréshez. Tehát ő a rosszfiú, a női Jordan pedig veszélyben van. Főncsi nem lát más megoldást, megszólítja az ő Jordanját, berángatja egy taxiba, ezzel felfedi magát, de megszabadul a két rosszarcútól, akik a nőt követték. Miközben John a most már drogdílernek kinéző Jordant követi, hívást kap Fuszkótól. Beszél a droggyártásról, de már nem mond újat Johnnak, aki inkább kéri, hogy azt nyomozza le, hogyan történt a személyiséglopás.

4.jpg

Főncsi a női Jordannal van, beülnek egy étterembe. Elég sok mindent elmond neki. A nő sejtett valamit, kissé meg van ijedve. Főncsi magánnyomozónak adja ki magát. Ő Harold Crow. Még névjegykártyája is van. A kis hamis. Eközben Fuszkó Franklin nyomozóval találkozik, aki személyiséglopásos ügyekben nyomoz. Beszámol neki az ügyről. Ő Jordan esetéről még nem tud, de említ egy hasonló esetet: ott egy fickó börtönbe került, de váltig állította, hogy ő nem állít elő drogokat, és ártatlan. Fuszkó gyanút fog, túl sok a hasonlóság a mostani üggyel. Fuszkó úgy dönt, utána jár. John ezalatt feltöri a férfi Jordan furgonját, hátha több információhoz jut. A laptopja itt van, jelszóval sincs védve. Drogról nincs rajta infó, van viszont egy netről letöltött videó, hogyan használj fegyvert. Na ez meg minek? Ilyen pitiáner lenne? Főncsi az étteremben a női Jordannal bájolog. Szerintem bejön neki a csaj. Jordan kéri, hogy had menjen haza a ruháiért a lakásába. Főncsi szerint ez nem jó ötlet. Kivéve, ha velem jössz... Főncsi rááll.

5.jpg

John bemegy az ő alanyához, de még nem a droglaborba, csak az ajtó előtt figyeli a kamera képét. Jordan vezényel, a két balfasz drogkeverő épp kotyvasztani kezd. Fuszkó bemegy a böribe ahhoz a férfihoz, akinek állítása szerint szintén ellopták a személyiségét, így állítva be őt drogkészítőnek. A tag először nem akar szóba állni vele, de végül némi ráhatásra beszélni kezd. Közben a laborban folyik a kotyvasztás, de valami nem stimmel, nem úgy néz ki az anyag, mintha jóféle drog készülne. Jordan elkiáltja magát, hogy mindjárt itt a rendőrség, hagyjuk a kotyvasztást, a kész anyagot vigyük és húzzunk a francba.

Főncsi megérkezik a női Jordannal annak lakásába. Mindenhol áll a víz. Amikor rákérdez az okára, a nő azt mondja, beindult az automata tűzoltó berendezés, azért vizes minden. Főncsi magában somolyog. A kis gyíkarc. A nő a nagy izgalomra itallal kínálja. Fuszkó a böriben további részleteket tud meg az ártatlanul elítélt rabtól. Amikor képeket is mutat, a rab megkérdezi, miért van az aktában a könyvelőiroda recepciósának képe? Ő az áldozat, Jordan, mondja Fuszkó, de aztán leesik neki, hogy rohadtul nem. Baszki, mégis a női Jordan a bűnöző.

6.jpg

A férfi, illetve most már leírhatjuk, az igazi Jordan lakásában a két drogkotyvasztó rájön, hogy át lettek verve, Jordan nem a sosem látott főnökük, és fegyvert fognak rá. John szól Főncsinek, hogy tévedtek, és Fuszkótól is jön egy ugyanilyen sms. De már késő, lehetett valami az italban, Főncsi nem tud olajra lépni.

Az igazi Jordan szerencséjére John eddig az ajtó előtt mozizott, most belép és kiüti a két tagot. Jordan először fegyvert fog rá, de Johnnak meg jó a rábeszélőkéje, így együtt állnak neki megkötözni a két tagot. Jordan elmeséli, hogy amikor rájött a személyiséglopásra, úgy döntött, megpróbál visszavágni. Ezért állt be droggyártónak, bár elég rosszul áll neki. El akarta pusztítani a labort, az előbb olyan vegyszert adott a két tagnak, ami nem drog alapanyag, viszont szétmar mindent. Aztán lelépett volna a többi, már kész droggal. Nem valami jó terv, de John szerint hajtsuk végre. Beszélne Főncsivel, de ő már K.O. Drog volt az italában, elszállt mint egy léggömb.

7.jpg

Női Jordan észreveszi, hogy a bedrogozott Főncsi valakivel beszél, elveszi a mobilját és a fülesét, és mindkettőt egy vázába hajítja. A kapcsolat megszakad Johnnal. Főncsi elszólja magát, hogy a társa, akivel eddig beszélt, a laborban van, ezért Jordan felhív valakit, akit oda küld. Főncsivel végezni akar, de nem direktben, hanem berak valami katyvaszt a mikróba, ami majd jól felrobban, és távozik.

John tudja, hogy gáz van, hívja Fuszkót, hogy sürgősséggel menjen Főncsiért. Oké. Ezalatt Cartert Donnelly ügynök a bizalmába avatja. Bevezeti egy titkos helyiségbe, ahol egy külön FBI osztag csak John ügyét vizsgálja. Beszél arról, hogy eddig mit tudtak meg. John bűnözőnek gondolják, aki annak adja el a szolgálatait, aki többet fizet. Távolabb már nem is állhatnának a valóságtól. De elég sok ügyéről tudnak, mert ugye az a fránya ujjlenyomat... Tudnak Snowról, meg akarják a CIA-t is leckéztetni, mert szerintük az egy mocskos szervezetté süllyedt. Carter a jelentésében leírtakon kívül tud még valamit mondani neki? Nem. Így hát távozik, de Donnelly még utánaszól, hogy tutira elkapja Johnt.

8.jpg

Fuszkó végre odaér a lakásba, ahol Főncsi totál be van állva. Most épp a mikrónak énekel. Fuszkó kikapcsolja, mielőtt felrobbanna, majd magával viszi Főncsit. John és igazi Jordan már végeznének a lakásban, amikor két újabb rosszfiú érkezik fegyverrel, és női Jordan is. Némi szájkaraté után a nő távozik, csak a két fegyveres marad. Persze John két pillanat alatt kiiktatja őket, két lyukas térd marad a nyomában, majd Jordannal lelépnek. Fuszkó útközben elmondja Főncsinek, hogy kiderítette ki segít a személyazonosság lopásban, le kellene nyomozni a tagot. Egy laptopot ad Főncsi kezébe. Úgy látszik nem esett le neki, milyen állapotban van az útitársa. Akinek rögtön az az első kérdése, hogy meghekkelje-e a Pentagont? Na persze.

Női Jordan egy kávézóba ült be. Itt csatlakozik hozzá az a férfi, aki a személyiséglopásokban segít neki, de rögtön látni, hogy a nő a góré, és a fértit is sakkban tartja valamivel. Ő már Marynek szólítja női Jordant. Nem beszélgetnek hosszasan, mert megjelenik John, és meglóbálja a nő bűnügyi aktáját. Végre kiderül, hogy Tara az igazi neve. Régi motoros a szakmában, de ennyi volt a karrierje.

9.jpg

Jön a rendőrség, élükön Franklin nyomozóval, és letartóztatják Tarát. Igazi Jordan megköszöni Johnnak, majd távozik. Fuszkó is itt van már, csatlakozik Johnhoz, átadta a letartóztatás dicsőségét kollégájának. Miért is? Mert nem akar szem előtt lenni. John kérdi, mi vagy inkább Fuszkó, jó vagy rossz zsaru? Szerinted? Carter az őrsön John anyagát nézi. Csörög a Johntól kapott telója, de nem veszi fel. Haragtartó néni, az biztos. Fuszkó még eljött a böribe, hogy személyesen legyen jelen annak férfinak a kiszabadulásánál, akit ártatlanul vádoltak drogkereskedéssel, és aki Fuszkónak hála bizonyítani tudta az igazát.

Éjszaka van már, Főncsi és John az irodában. Főncsiben még nagyban dolgozik az anyag. John innivalót hozott neki, és takarót, és ígéri, vigyáz rá egész éjjel. Főncsi beszélgetni akar. Ilyet sem mondott még ismeretségük alatt, tényleg jól be lehet állva. De John jó fej, nem használja ki a hirtelen jött közlékenységet. Főncsi jó éjt kíván neki, de Nathannak szólítja.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása