Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x24 - Exodus II.

2013. február 04. 11:00 - Szencsike

Szóval, Rousseau és a szupercsapat elment a dinamitokért a Fekete Sziklához, Mike, Walt, Yin és Sawyer sikeresen kihajózott, a csapat maradék része a bunkerhez tart, valamint jönnek a Többiek. Céklafej csak sír és sír, Claireanyu igyekszik őt minél gyorsabban megnyugtatni és útra kész állapotba hozni. Claire a végkimerülés határán van, Rocker segíteni akar neki, de a lány kiabálni kezd vele. Sayid útbaigazítja a társaságot, először irány a barlang! Rocker megy oda hozzá, pisztolyt kér tőle, a barátnőjét akarja megvédeni. Sayid nem ad neki semmit, inkább csomagoljon össze a lánynak, ha valóban segíteni akar neki. A Fekete Sziklánál túlestek a megdöbbenés, ámulat keverékén, a Francia tyúk dolga végeztével lelép, a dinamit a hajó fenekében, neki nincsen több dolga itt. Locke majd visszavezeti a csapatot. Jack, Kate és Locke mennek a robbanószerért, Ar(n)zt és Duci kint maradnak. Főcím.

pic1.png

A trió a hajótest oldalán lévő lyukon keresztül lép a hajó belsejébe, ahol láncok lógnak a falakról. Nincsenek egyedül, mert a hajó rabszolgaszállító volt, a holtak csontvázait láncra verve fedezik fel. Locke találgatja a hajó történetét, talán egy bányásztelepre indultak, valahonnan Afrikából. A fedélzeten rengeteg a láda, Kate veszi észre azt, amiben a robbanóanyagot tárolják. Ar(n)zt kint a családjáról sztorizik, Duci unott fejjel hallgatja, gőze sincsen, miről beszél az alkalmi útitárs. A tanárember kifakad, hogy ő itt csak egy mellékszereplő, sok más társával együtt, és nem elég menő a Szupercsapathoz.  Bent Kate már akcióba lépne, felnyitná a ládát, Jack és Locke a láda kivitelét javasolja, Kate majd mutatja az utat. Ar(n)zt kint tovább szidja a rendszert, mikor megérkezik a dinamit, most végre ő lesz a főszereplő. Kiselőadást tart a dinamit tulajdonságairól, közben óvatosan felnyitja a ládát és kiszedi az első rudat. Elkéri Kate blúzát, pocsolyába mártja, és becsomagolja a rudat. A nitroglicerinről mesél, hogy mennyire érzékeny anyag, így csak annyit visznek, amennyi szükséges. Mire ezt kimondja, a dinamit felrobban. Így halt meg Ar(n)zt, a mellékszereplő, akinek a darabkái hullanak a levegőből.

pic2.png

Flashback, Sun és Yin a reptér ebédlőjében vannak, Sun felborítja a kávét, Yin elmegy egy mosdót keresni. A háttérben a biztonsági őrök Sayidtől kérnek elnézést a téves riasztásért, ő meg továbbsiet a gépére. A mosdóban Yin tisztogatja az ingét, mellette egy hawaii inges fazon mos kezet és egy papírtörölközőt kér Yintől. Yin egy szót sem ért ebből, a fazon inkább maga veszi ki a kéztörlőt. Yin legnagyobb megdöbbenésére a fazon koreaiul kezd neki dumálni, és átadja Após üzenetét. Mégha el is akar szökni, előbb az órát el kell vinnie Paik úr üzletfelének. Ha bármi mást tesz, elveszíti a lányt. Sosem lesz szabad ember. A hajón viszont Yin élvezi az óceán szabadságát, a társakkal a sziget látványát csodálják. Sun az óceánt figyeli, és aggódik uráért, Shannon a bőröndjeivel és Vincenttel szerencsétlenkedik mögötte. Nem bírja egyszerre a kutyát és a gurulós bőröndöt irányítani, a bőrönd kiborul. Sayid siet a segítségére, és megnyugtatja a lány feldúlt lelkét.

pic3.png

Duci mered maga elé, Kate-tel beszélik ki a robbanást és levonja a végkövetkeztetést. Miatta történt, ő hozza a balszerencsét mindenkire. Kate szerint ez csak baleset volt, ám Duci nem hiszi el. Menőjenők a dinamitok kiemeléséhez készülnek, Jack visszakozik, lehet nem ez a helyes megoldás, de végül elkezdik kiemelni a rudakat. Hármat visznek, Locke a legszárazabbakat emeli ki, a lehető legóvatosabban. Locke-nak még poénkodni is van ereje, az Operáció társasjáték hibahangját utánozza, amivel frászt hozza Dokira. Locke nagyon szeret játszadozni. A parton Rocker készített egy babahordozót, amivel Céklafejet szállíthatják. Az ötlet egy puszit ér Claire-nek és beleteszi a kisbabát. Az idillt a Francia tyúk érkezése zavarja meg, Sayidot keresi. Rocker Sayid után rohan, Claire faggatni kezdi a nőt, a Francia tyúk pedig Céklafejről kérdezgeti az egyre idegesebb Claire-t. A Francia tyúk a megszállottak tekintetével bámulja a lányt és kéri, hadd vegye a kezébe a kicsit. Claire meglátja a nő megkarmolt kezét, és bevillan neki, hogy ezt ő tette. Rousseau csak bámulja tovább a lányt.

pic4.png

Flashback, Rocker dúlja fel a szállodai szobáját, nagyon keresi a kis zacskó anyagot. Az ágyon egy csaj fekszik kiterülve, Rocker a fürdőben találja meg az drogot. A csaj még szívna egyet, de Rocker szerint elszívták az összes cuccot, ám van pezsgő. A csaj keresni kezdi a cuccot, Rocker már a bőröndjét pakolja, és ha legközelebb erre jár, majd meglátogatja a lányt, addig meg kap tőle egy dedikált DS CD-t. A csajnak nem kell az ósdi banda ósdi CD-je, de az anyag viszont kellene. Meglátja, hogy Rocker rejteget valamit a kezében, elkezdi ütlegelni alkalmi partnerét, hogy megszerezze a cuccot. Charlie nem adja, így a csaj dühösen felkapja a cuccait és elviharzik. A szigeten Rocker utoléri Sayidot, mikor meghallják Sun kiabálást. Claire-t valaki leütötte, Céklafej eltűnt. Rocker egy jobbhoroggal fejezi ki dühét Sayid felé, a férfi gyorsan leállítja, a nő után fognak menni.

pic5.png

A Fekete Sziklánál Jack és Locke a rudakon osztozkodik, három-három rudat fognak vinni ketten, legyen tartalék, ha valamelyikük Ar(n)zt sorsára jutna. Ám jön Kate és jelentkezik bombahordózónak. Jack nem akarja, Kate igen, makacsok mindketten, Locke a sorshúzást javasolja a vita eldöntésére. Ducinak mindössze annyi a hozzáfűznivalója, hogy Jack vállán egy darabka Ar(n)zt van. Felkészültek a sorshúzásra, aki a rövidet húzza, az lesz a hordozó, Locke és Kate lett a nyertes, Jack legnagyobb örömére. A hajón a jeladót üzemelik be, közben Sawyer a palack üzeneteit olvasgatja. Walt a tizenévesek felháborodásával rosszallja ezt a tettet, mi lenne, ha ő meg Sawyerét olvasná el? Az meg nem fog menni, mert az a levél azé lesz, akit Sawyer meg fog ölni. Miért? Csak. Rocker és Arab a Francia tyúk nyomában vannak, aki egyenesen a fekete füst felé tart a csöppséggel. A nő talán üzletet akar kötni a Többiekkel a kicsit felhasználva. Sayid végül ad egy fegyvert Rockernek, de nem bánthatja a nőt. Claire is velük akar jönni, az ő gyerekéről van szó, de végül csak annyit kér a jóbaráttól, hogy hozza vissza Aaront.

pic6.png

Flashback, Waltapuka próbál beszélgetni a makacsul hallgató és Nintendozó fiával, de semmi értelme. Inkább elmegy telefonálni, az édesanyjának panaszolja el, mennyire nem neki való az apaság. Az is eszébe jutott, hogy rá bízná a gyereket. Szó szót követ, Mike lerakja a telefont, Walt ott áll mellette. Csak nézik egymást, Walt szólal meg először: a játékából kifogyott az elem. Mike a hajón tanítgatja a fiát kormányozni. Minden békés, ám Walt faggatózni kezd, az anyja és Mike kapcsolatáról. Mike őszintén válaszol a gyerek kérdéseire, nagyot fordult a világ, mert Walt az apja pártját fogja. Az apa-fiú pillanatot a kormányrúd leszakadása töri meg, Sawyer ugrik utána, és menti meg az alkatrészt. Mike hálás a megmentőnek, odaadja a neki a pólóját, amibe Sawyer a fegyvert tette. Mike komor arccal adja vissza pólót és a fegyvert, de nem említi azt.

pic7.png

Doki adja fel Kate hátára a zsákot, Jack kiadja az utasításokat: ő megy elől, utána Kate, majd Duci végül Locke. Ha a biztonsági rendszer felbukkanna, Locke és Kate leteszi a zsákot, csak utána kezdhetnek el futni. A sziget biztonságosabb részén a társaság megérkezik a barlangokhoz, Claire-t Sun támogatja. Shannon összetörten ül le oda, ahol Boone feküdt, Sun megy oda hozzá és megvigasztalja őt. Sun kérdi, hogy ez valami büntetés, amit a bűneikért kaptak és a végzet mérte rájuk. Clairenek más a véleménye, senki nem bünteti őket, nincsen végzet. Rocker és Arab loholnak a Francia tyúk után, Rocker egy ponton elveszíti a szeme elől a társat, de szerencsére újra egymásra találnak. Ez a pont a lezuhant drogkereskedők repülőroncsa lesz, Sayid itt pihenőt javasol, mesél Boone zuhanásáról és a repülőről, majd széttör egy Mária-szobrot. Rocker kiismerhetetlen arccal figyeli a földön heverő drogoszacskókat.

pic8.png

A bombaszállítók rendezett sorban és baj nélkül menetelnek hazafelé. A sziklákon óvatosan lépkednek, a folyón is lépteikre odafigyelve kelnek át. Duci a fülke tartalmáról ábrándozik, egy csomó kaját szeretne benne látni, mindenféle kényelmi eszközzel. Locke nevet egyet az elképzelésen, szerinte a fülkében remény van. Ducinak kissé ködös ez a válasz, de tovább kell menni. Egy lejtőn kénytelenek leereszkedni, egy madár száll el vijjogva felettük.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása