Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x20

2013. február 04. 09:00 - Bella Tangolita

Elérkeztünk a huszadik részhez, hihetetlen! Részemről kimaradt egy egész hét, és be kell, hogy valljam, nagyon pihentető volt bűnök és szerelmek nélkül nyugovóra térni. Talán ennek köszönhető, hogy eddig soha nem tapasztalt türelemmel és áhítattal néztem végig a korábban sokat kárhoztatott "Ez történt korábban" rovatot. Bámulatos, hogy Fruzsika máris gyakornok lett a biztosítónál, és ehhez egyszer sem kellett befáradnia a Munkaügyi Központba. A tetejébe megismerkedett egy "kellemesen izgalmas kávézás" ( a narrátor pátosza a régi! ) alkalmával Zsóka néni eltitkolt fiával, Danival!  Az meg mindig is álmaim netovábbja volt, hogy legyen egy valamirevaló vérszerződés a Bodzás testvérek között! Hogy ehhez Rómeó eleredő orra vére szükségeltetett Frenki ordenáré "Ezentúl egy család vagyunk" csatakiáltása mellé, már föl sem tűnik, annyira otthonosan mozgok megint ebben az őrültek ketrecében. A kimaradt egy hét pedig bebizonyította, hogy igenis van, ami állandó: a sorozat elkötelezettsége a minőség szinten alul tartásában és a paranormális jelenségek bemutatásában.

1x20.1 (Custom).JPG

Az első jelenetben a Bodzás villát látjuk a reggeli órákban, ahol Brigi és Tina a buli után mosogatnak (ál)serényen, és közben afféle üres női fecserészést mutatnak be. Brigi megosztja Tinával az új lakrész okozta igen fontos élményeit, úgy mint: az ágy puha, de a levegőt betölti a fa illata (?), ellenben Frenki horkol. Tina megnyugtatja sógornőjét, hogy minden Bodzás horkol, és finoman célozgat rá, hogy neki nem lenne gusztusa befeküdni abba a pihe-puha ágyba, amiben korábban az anyósa is alukált. De mindegy is, ő egész éjjel katalógusokat nézegetett - bizony, művelődött, kell is az néhanapján! Brigi örül a hirtelen témaváltásnak, és kifejti, hogy már neki is feltűnt Tina páratlan összhangja, amit a ruhák és ékszerek kiválasztásában ér el, és a továbbiakban szerinte ennek kellene szentelnie életét. Ennél érdektelenebb csevegést nem hallottam még, de ez legyen az én bajom, meg a többi palira vett nézőé...biztos a mi hibánk, hogy szórakozni akarunk.

1x20.2 (Custom).JPG

A rendőrségen áll a bál: Kapus Tibor asztalához valaki hozzáért! Húha, ez aztán komoly dolog, főleg ha hozzávesszük, hogy mindez Kapus szabadnapján történik a drága jó rendőrrel, aki nem vágyott volna másra, mint családi körben megünnepelni Blanka lánya tizennyolcadik szülinapját. Merő izgalom az élete, csoda, hogy egyáltalán még él. Sőt, kap egy újoncot is, aki nem más mint Váradi Dániel. Na, erre varrjunk gombot...A nyomozás meg nem áll sehogy, jelenti a Zsoltikának nevezett szerencsétlen külső jegyeket magáénak tudható rendőrségi lótifuti. Ha ez így megy tovább, beveszek egy nyugtatót...

1x20.3 (Custom).JPG

Eközben Bodzáséknál, mint a parasztcsaládoknál volt kedves és elbűvölő szokás, csak az ember eszik asztalnál, a fehérnép valahol a háttérben matat. Frenki, miközben tömi a majmot, beszámol Don Bodzásnak az előző este történéseiről. Valószínűleg nem sikerülhetett túl értelmesre a mondókája, mert a rendező jobbnak látta megtámogatni a jelenetet a narrátor túlzásaival: "Apai füleket gyönyörködtetően szép" történetet beszél el most Frenki, tudom meg, és még azt is, hogy az öreg Bodzás az új családtag, Rómeó arcát fürkészi, mert zavarja a mélabú, ami a fiúból árad. ( Ez engem is szörnyen idegesít, bár véleményem szerint nem a lelke beteg, hanem csupán egy kivételesen kínzó bélgörcsöt akar elcsendesíteni. ) A narrátor azzal a fenyegetésnek is beillő mondattal zárja a gondolatait, hogy Bodzás Lajos ki fogja deríteni, mi bántja Rómeót, márpedig "amit Bodzás Lajos szeretne, az úgy is lesz." Jaj, de várom.

1x20.4 (Custom)_1.bmp

Blanka kap egy rózsacsokrot, és kedvesen számolgatja a szálakat (ehhez a művelethez egészen közel hajol a vázához, és tétován simogatja a szirmokat), miközben Panni anyu szeretettel vegyes szigorral gyönyörködik bájos gyermekében. Végül is, ez egy illó pillanat, ahogy Britney is megénekelte anno: "...she is not a girl, not yet a woman." Le is ellenőrzi, vajon egyszülöttje megérdemli-e, hogy innentől kezdve a felnőttek táborát erősítse: Tudod, hány szál?! - szegezi neki a kérdést Blankának, de az szerencsére jól válaszol, bizony, tizennyolc szál, kedves édesanyám. Anya és lánya ezután Rómeóról és Kapusról beszélgetnek, kiderül, hogy ma fogják őket bemutatni egymásnak. Panni anyu szerint Kapus a lelke mélyén romantikus, csak szereti a szabályokat. Aha. A kimerítően alaposnak ígérkező analízist félbeszakítja egy Zsóka nénitől kapott sms, amelyben azt tudatja a szerencsétlen jóasszony, hogy lázas és előkerült a fia. "Nem tudom, HONNAN kerülhetett elő." - fókuszál az üzenet lényegére Panni anyu, de szerencsére Blanka segít rajta, és elengedi beszélgetni anyját a bajba jutott Zsókával.

1x20.6 (Custom).JPG

Don Bodzásban egy pszichológus veszett el, hiszen most már a vak is látja, milyen szomorú ez a kis  Rómeó: a plafont bámulja a szobájában egy meglehetősen kicsi gyermekheverőről. Szerencsére begördül a szobába a jó apa, hogy vigaszt adjon gyermekének ( csak egy technikai kérdés: már akadálymentesítették a házat, hogy Bodzás ilyen bámulatos könnyedséggel jut fel az emeletre? ). Olyan szép monológot ad elő, hogy Rómeónak nem is kell egy árva szót sem szólnia - mondjuk ez megy neki a legjobban tapasztalatom szerint... Don Bodzás először költői kérdéseket tesz fel arra vonatkozólag, hogy milyen aggasztó dolgok terhelhetik legkisebb fiát, például ugye mindjárt itt van a halott édesanyja. "Ne aggasszon!" - mondja átéléssel a Don. Jó. "Tisztesség és becsület aggaszt?!" - dörren acélosan az újabb kérdés. "Hát az meg végképp ne aggasszon!" - kiáltja, és már bele is fog egy zavaros hőstörténetbe saját magáról, tudniillik ő is a tisztesség és becsület útját járta, de aztán beletiporták a sárba. ( Még ilyet! ) Itt átugrik egy-két összekötő elemet, és a Bodzás család tisztességéről hadovál. Úgy látszik a papa sok fizetett politikai hirdetést látott már életében, mert kizárólag három jelszavas mondatokban tud fogalmazni. Hűség, becsület és fizetés - árulja el először a három alapkövét a család történetének, majd másik három dolgot ígér a savanyú ábrázatú Rómeónak, úgy mint jövedelem, család és autó. Egyedül jogosítványt nem ad neki, elküldi tanfolyamra, de tényleg! Ez a hír már sok a kisfiúnak, ezért az apja ad neki negyven ezer forintot, ám ezúttal nem bordélyba küldi, mint korábban, hanem vásárolni és gondolkodni.

1x20.7 (Custom).JPG

A rendőrségen vagyunk, a tudomány és értelem fellegvárában, ahol a csodák történnek. Lótifuti Zsoltikát elküldi kávéért Kapus, és jóságosan megengedi neki, hogy magának is hozzon, de nehogy az automatából, hanem rendest a büféből - fő az igényesség! Danika lesz az új nyomozótársa Kapusnak, akivel máris ismerteti a legfontosabb szabályt: az asztalt el kell kerülni. Hát, úgy nehéz lesz dolgozni, csak szólok. Ezután magánéleti szálakra terelődik a párbeszéd, pedig már azt hittem, nem lehet tovább fokozni az érdekesség-faktort. Kapus megkéri Danikát, hogy ne legyen szigorú Zsókával, mivel AZÓTA is szenved. Én nem tudom, mitől, és most sem fog kiderülni a minden bizonnyal szörnyű nagy titok, mert Danika inkább a munkára akar fókuszálni. Helyes, ilyen a rendes magyar rendőr hozzáállása!

1x20.8 (Custom).bmp

A következő jelenetet egy olyan idegborzoló hangeffekt vezette föl, mintha legalábbis szellemeket készültek volna bevonni a történetbe. Sokkal rosszabb akkor sem lett volna, de csak Zsóka nénit látjuk zöld plüss köntösben, amint ajtót nyit Panni anyunak. Remélem, most végre kiderül, mi is történt a múltban! Panni anyu bele is csap a lecsóba, és a maga szögletes módján fölteszi a kérdést Danira vonatkozólag, izgalmában kicsit összekeverve a személyes és a mutató névmások közötti jelentős különbséget: "Honnan került EZ ilyen hirtelen elő?!" Zsóka nem tudja, hiszen azt is csak most tudta meg, hogy rendőr lett belőle. Panni anyunak vág az esze, mint a beretva, és egyből kikombinálja, hogy akkor biztos Dani lesz Kapus új társa. "Pont Blanka szülinapján!" - mondja szégyenkezve Zsóka néni ( szintén jó érzéke van az esemény lényegét megragadni...), majd azt zokogja bele Panni vállába, hogy ő csak szeretni akarja a fiát. Hát, kérem, azt lehet, csak haladjunk!

1x20.9 (Custom).JPG

A rendőrségen megjelenik egy dagi főmufti ( mint az amerikai filmekben az FBI szokott kivonulni rejtélyes esetekhez ), és a betojt kiscserkészeknek, azaz Lótifutinak, Kapusnak és Danikának előadja, hogy micsoda vészhelyzet alakult ki a Szolnok utcában: egy fegyveres rabló elmenekült, és bevette magát egy épületbe, ahol "mindenki előfordulhat". Tovább színesíti a már így is rendkívüli sztorit azzal, hogy mindenki alatt kiket ért: nők, gyerekek, öregek. ( Csak a kutyákat hagyta ki, pedig azokért is szeretnek a nézők egy-két könnycseppet elmorzsolni.) Valakinek ki kellene menni helyszínt biztosítani, csakhogy Kapus ( aki tényleg olyan arcot vág, mint aki beszart ) a lánya szülinapjára készül, Lótifutinak meg stílszerűen fejsérülése van. Marad az Újfiú Danika, aki ezennel el is indul megvédeni a lakótömb polgárait. A Főmuftit felettébb érdekli, miért jött ide Danika, és szentül elhatározza, hogy kideríti! Hajrá!

1x20.10 (Custom)_1.JPG

Rómeó meglátogatja Blankát, és elmondja neki, hogy nem akar a kedves apukával találkozni, mert nem tudna a szemébe nézni, hiszen ő egy Bodzás. "Hogyan mutatkozzak be neki?" - kérdezi megtörten, és olyat arcot vág, mintha citromba harapott volna. Blanka nem ad neki illemtan órát, tudod Rómeó, kinyújtod a jobb kezedet, és megragadod a feléd nyújtott kezet, aztán érthetően elmondod a nevedet...Nem, csak meghallgatja Rómeó beszámolóját a meleg családi fészekről, hova bebocsátást nyert, sőt már tisztelik, szeretik az új családjában, vérszerződés is volt, meg minden, szóval ő már Bodzás, és kész. Blanka nagyon megértő, hiszen tényleg milyen meghatóan szép történet ez egy fiatalemberről, aki pár nap leforgása alatt máris túl van egy ékszerbolt kirablásán..."Velünk mi lesz?" - kérdi Rómeót, de az csak néz,néz, egyre közelebbről. Hát ebből csók lett, nem válasz.

1x20.11 (Custom).JPG

Zsóka néni végre elregéli Panninak szomorú történetét: fiatalon lett terhes, támasz nélkül maradt, ezért intézetbe adta a gyereket. Amikor Dani tíz éves lett, akkor el akarta hozni, de a gyerek nem ment vele ( "ellenállt" ), és tizennyolc éves korától kezdve meg nem is hallott róla egyáltalán...A képtelen történetet Panni anyu nagy fejbólogatások közepette hallgatja végig, és máris szolgál egy kis spirituális körettel: ez nem lehet véletlen, hogy épp most került elő, talán ez egy új lehetőséget jelent az élettől. Zsóka ettől máris jobban érzi magát, és letörli könnyeit.

1x20.13 (Custom).JPG

A rendőrségen Lótifuti Zsolti izgatottan hívja a telefonhoz a Főmuftit. A Főmufti most fogja ígéretéhez híven leinformálni az új munkaerőt, Danit, aki közel két órája lehet állományban náluk, ám ennek ellenére máris dícsérőleg szól róla: "Elégedett vagyok vele." Ezek után szünet nélkül ordítozni kezd a kagylóba, félő, hogy le is harapja...folyamatosan üvölt tehát, elképzelésem sincs, hogy miképpen lehetséges így az információ megfelelő áramoltatása..."Mi??? Ez nem igaz! Miért nem szóltatok?!" Nagyjából ezeket variálja fél percen keresztül, aztán egy rendkívül elegáns megoldással leteszi a kagylót: "Nagyon fontos, hogy letegyem." ( Ilyet még nem mondtam soha, de ha legközelebb utazási ajánlatokkal zargatnak, kipróbálom.) Lótifuti Zsoltika is kíváncsi, mitől lett Főmufti ilyen izgatott és izzadt-vörös, aki nem is késlekedik elárulni neki, hogy az új tag suicid hajlamú. Lótifuti nem ért a szóból, ezért elmagyarázza neki, hogy az öngyilkos kedvükben járó egyéneket nevezik így. Lótifuti teljesen megdöbben a hírtől, hiszen ő nem így ismeri a fiút. Kerek két órája...Főmufti tovább árnyalja a diagnózist azzal, hogy Dani egyenesen kergeti a veszélyes helyzeteket, nincs veszélyérzete, ezért azonnal vissza kell hívni a helyszínről...

1x20.15 (Custom).JPG

Az utolsó jelentben viszontlátjuk a kedvenc harmatos, ártatlan, butus kis szerelmespárunkat. Rómeó érvelni próbál amellett, hogy tartsák továbbra is titokban a kapcsolatukat Kapus apuka előtt, és jelentem, igen nyomós érvet sikerült neki találni: ( most kapaszkodni tessék ) ha apuka megkedveli majd őt, és egyszer autóval haza akarja majd kedvességből vinni, akkor ő milyen címet mondjon neki? Na, ezt már Blanka sem tudja, így Rómeó képzelete tovább száguldhat abban az irányban, hogy ha lesz pénze, akkor bármi lehet - gondolom itt új lakcímre gondolhatott szegény együgyű barátunk - , de ekkor betoppan Kapus, és bikamód közeledik feltűnően görbe lábain a fiatalok felé, mire mindenki vezényszóra meglepődött fejet vág...Az előzetesből meg látható lett, amint a suicid hajlamú Dani egy gangon fegyvert ránt egy telt testalkatú alakra, aki szintén öngyilkos hajlamú lehet a gyilkos ösztönei mellé, hiszen vaktában lövöldöz, amerre kedve szottyan...

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2013.02.04. 12:24:25

Pont az akadálymentesítésen akadsz fenn? Valamirevaló bűntanya lift nélkül csak kotorék!!!

shimizu 2013.02.05. 10:31:54

@mézescsók: én csak a küszöbön gondolkodtam el, h milyen kár, h nem láthatjuk, ahogy átugrat rajtuk a batmobillal XDD de ha ez az emeleten van, akkor mégviccesebb! XDDD

shimizu 2013.02.05. 10:32:34

jah, és mi történt, h nem volt hv? már elvonási tüneteim voltak! #_#

Bella Tangolita 2013.02.05. 11:09:59

@shimizu: :) Nem tartózkodtunk a TV2 sugárzási körzetében. És most kipihenten élvezzük megint a sodrást...

shimizu 2013.02.05. 11:47:14

ááá az jóóó! =D
fura ezt beismerni, de minden nap lecsekkoltam, h van-e újabb hv, és csalódott voltam, h nem volt!
ááááá
asszem, pszichomókushoz kell járnom! XDDD

Ditti82 2013.02.05. 15:35:27

@shimizu: Akkor mehetünk együtt. :D

mézescsók 2013.02.06. 12:10:28

@shimizu: Egy Bodzás-kéró nem lehet földszintes!
süti beállítások módosítása