Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shameless - Szégyentelenek 2x03

2013. február 03. 09:00 - nyinanyeznajova

Ez a rész kissé váratlan elemekkel indul: vörös szatén ágynemű, gyertyák, szexzene, Fiona és gimis szerelme, Craig Heisner meztelen teste összetapadva. Fi töredelmesen bevallja (azaz inkább lihegi), hogy mennyire odáig volt a srácért és most is szereti, mire azt a választ kapja, hogy a halottak összekakilják magukat, de ezt vagy kétszer egymás után, kéjtől némiképp eltorzult arcába. A lány soha életében nem fogja kideríteni, hogy Craig ezt mégis hogy gondolja, hogy egy emelkedett pillanatban épp ezt találja mondani, mert ahogy rákérdezne, hogy ezt most így miért, már fel is ébred a nyári napfényben fürdő szobájában, ahol Debbie ismételgeti mantraként a halottak székelésének metódusát. A kislányra elég nagy hatást gyakorolt az idősotthon egyik lakójának, Harrynek halála, így most feketében ül a félálomban lévő nővére ágyán és a halálra kitalált eufemizmusokat sorolja, végeláthatatlanul. Fiona próbálna visszaaludni, ám üzenete érkezik a csodálatos Craig Heisnertől személyesen, aki Jasmine kotnyeleskedésének köszönhetően ír, hogy emlékszik a lányra és találkozhatnának.

sh1.jpg

Lip egyetemi kapcsolatának hála találkozhat McNally ezredessel, akitől információkat szeretne gyűjteni a West Pointba való bekerülés mikéntjéről. A férfi megígéri, hogy ad információkat, azért cserébe, ha Lip ragyogó elméjével az ő projektjén dolgozik inkább, amibe a srác készséggel belemegy. Fiona és Craig (akinek jómunkásember ábrázata van) elmennek egy kávézóba és roppant kínosan kezdik a randit, szemmel láthatólag nincs nagyon közös témájuk, de hamar belejönnek mikor Jómunkásember rátér Fiona apró shortokban lenyűgöző fenekére, amit nyálcsorgatva nézett ő és a focicsapat mikor a lánynak futóedzése volt. Bár Craig nős, nagyon sejtelmesen néznek egymásra; kanálszopogatás, ajakharapdálás, tejhabbajusz vágykeltő lenyalogatása, a cukros zacskó kéjes rázogatása, magyarán ebből szex lesz, csak idő kérdése. Ezt bizonyítandó nem sokkal a randi után Craig felhívja Fionát és nem épp politikailag korrekten fogalmazza meg arra irányuló elképzeléseit, hogyha nem lenne nős, akkor mi lenne és ha rávetné magát a lány, nem tudna ellenállni. Istenem, ebben a sorozatban tényleg csak Steve tud csajozni.

sh2.jpg

Frank még mindig nem mondott le Dottie nyugdíjáról, így mikor meghallja, hogy Kermit cimborája ígéretet tett, hogy lefesti a házát akkor megfenyegeti a havert, hogy tartsa távol magát a nőtől, majd ő megcsinálja - szavai komolyságát bizonyítandó pedig már rombol is Sheila pincéjébe a festéshez szükséges eszközökért. A nagy pakolás közepette megjelenik Jody, hogy elújságolja, szeretné megkérni Karen kezét és Frank áldását kérni, hozott gyűrűt is. Az öreg Gallagher először nem lelkesedik, majd a gyűrű láttán látszik az arcán, hogy már megint kitalált valamit, így mégis örömapára vált és sörért küldi a leendő vőlegényt, hogy míg a szerencsétlen flótás a hűtőben matat ellophassa a gyűrűt. Mikor átmegy Dottiehoz azt hazudja, hogy Kermit herpeszt kapott a csajától, ezért majd ő megcsinálja a festést, plusz hozott néhány apróságot: elemet a nő csipogójába, amin értesítik az esetleges új szív érkezéséről, filmeket és végül egy eljegyzési gyűrűt. Dottienak leesik az álla, de hamar átlát a szitán: te csak a nyugdíjamat akarod. Frank kifakad, a fenébe, már vagy két hete itt tökölök, megérdemlem, ha pedig összeházasodunk és te meghalsz, akkor a pénz a hitvesedre, azaz rám fog szállni. Biznisz, nem? A nő szerint annyira nem, de mikor megkérdezi Franktől, hogy miért neki kellene megkapnia a kemény munkával megkeresett pénzét, azt a választ kapja, hogy azért, mert ő meg fogja őrizni Dottie emlékét és nem hagyja majd, hogy feledésbe merüljön, amit úgy tűnik ezúttal tényleg komolyan gondol. Ezzel szíven találja a nőt, aki végül belemegy a házasságba.

sh3.jpg

Fiona talált egy táskát a villamoson, amit vissza akar juttatni a jogos tulajdonosának. Épp útban van a találkozóra amikor jön az üzenet Nőmágnes Craigtől: ha szexeltünk volna, mit szerettél volna, mit csináljak veled? Édesjóistenem, ezt miért? A lány visszaadja a táskát, egy nagyon karikás szemű, fáradt, sokgyerekes anyukának, aki megérdeklődi, nem volt-e véletlenül pénz benne, úgy ötszáz dollár, a lakbére. Fiona azt mondja nem, pedig valójában ő költötte el a pénz nagy részét, mert azt gondolta valami gazdag nőé, aki a villamoson felejtette Louis Vuitton táskáját. Hogy még rosszabbul érezze magát, a nő nagyon kedves hozzá, megköszöni a lány becsületességét és még egy kávéra is behívná, de Fi inkább elmenekül. Mivel Stan, a bár tulajdonosa egyre rosszabb állapotban van (viselkedése alapján Alzheimerre tippelek) Kev szeretné megvenni a bárt, hogy a befolyt összegből Stan megtarthassa a lakását és állandó ápolást kaphasson. V-nek nincs szíve megmondani, hogy ez egy borzasztó ötlet, egyrészt a hitel törlesztőrészletei miatt, másrészt azért, mert bár Kev végtelenül jószívű, de észbeli képességei igen szerények, már a hitelkérelem papírjainak kitöltése is gondokat okoz neki. Eközben Frank szokás szerint Dottienál szorgoskodik. Míg a nő a zuhany alatt áll, megszólal a csipogója, hogy baleset történt, megkaphatja a szívet, amire vár. Frank pánikba esik és közli a diszpécserrel, hogy Dottienak nincs szüksége a szívre, mert már meghalt.

sh4.jpg

Másnap Frank a legjobb (valószínűsítem egyetlen) öltönyében megy át Dottiehoz, hogy összeházasodjanak, de a nő otthoni ruhában, cigarettázva ül a kanapén, teljesen szétesve. Dottie beszámol a balesetről és arról, hogy nem ő kapta meg az igen ritka B pozitív szívet, amire szüksége volt. Mivel még egy B pozitív szívre nincs sok esély az elkövetkezendő fél évben, Dottie teljesen lemond az életéről és úgy dönt, hogy nem vár tovább. Nem megy ugyan feleségül Frankhez, a házát az apácákra hagyja, a nyugdíját a lányára, de hogy lássa a férfi kivel van dolga, kap kétezer dollárt és a nő tévéjét, valamint a köszönetet azért, hogy széppé tette az utolsó két hetét. Végezetül megkéri Franket, hogy vigye fel a hálószobába és szexeljenek egyet, mert abba bár bele fog halni, legalább az utolsó percek is jók lesznek.

sh5.jpg

Fionát annyira bántja, hogy egy nehéz sorsú anyát rövidített meg, hogy összegyűjti a pénzt és visszamegy a nőhöz, hogy odaadhassa neki azzal a szöveggel, hogy sajnálja, hogy valaki elvette a pénzét, de szeretne segíteni. A csaj felháborodik és az arcába vágja, hogy tudja, hogy a lány vette el a pénzt, hiába is tagadja. Mindketten idegesek és kígyót-békát kiabálnak a másikra, bár az angol túl szegényes a káromkodásokat illetően, ahhoz, hogy igazi Mónika show hangulat legyen magyarul kellene egy levegővel addig cifrán káromkodni, míg az embernek lila lesz a feje. Fiona elkeseredettségében felhívja Jómunkásember Craiget, aki a gimi sportpályáján kér tőle találkozót, azzal a szöveggel, hogy a lány azt mondta ott kellett volna ráindulnia, hát most megteszi. Ha ez még nem lenne elég gáz, a faszi még párhuzamos univerzumokról és a tér-idő kontinuumról kezd el zagyválni, ahol ők bizonyosan gimisek még, neki nincsen felesége, tehát mehet a menet. (Utoljára Delhusa Dzsonitól hallottam ehhez hasonló, a látnokzsálya rendszeres használatára utaló szöveget.) A következő jelenetben persze már megy a szex a családi autóban, gyerekjátékok, pelenkák és banándarabok mindenütt és ha még ez nem lenne elég kiábrándító, Szexmester Craig aktus címszaván néha ráng egyet, ám javarészt csak eltorzult arccal ordít, mint akinek érzékeny férfiszervét gyantázzák kegyetlen lassúsággal.

sh6.jpg

Dottie halála utána Frank egyenesen a kocsmába megy, hogy szokás szerint alkoholba fojthassa bánatát és feledni próbálja azt a tényt, hogy a nő már halott volt, mikor neki orgazmusa volt. Frank kivételesen tényleg ki van borulva, Debbie próbálja vigasztalni, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz. Ha már kiborulásnál tartunk, Fionánál ugyanaz a lelkiállapot figyelhető meg, mint az apjánál. Valószínűsítem, hogy leginkább az esik rosszul neki, amit tett és nem az, hogy kiábrándító volt a szexnek csúfolt pár perces testnedvcsere a családi autó egyáltalán nem meghitt légkörében. A legnagyobb probléma még mindig az, hogy halál szerelmes Steve-be, ezt bizonyítandó könnyes szemekkel hívja fel a srácot, aki valami rémes Bee Gees tagokra hajazó frizurával áll a bluebox/greenbox technikával összemontírozott trópusi háttér előtt, hogy rövid, ám annál fájdalmasabb beszélgetést folytassanak, szorgosan vágyva a másikra, de ezt persze véletlenül sem hangoztatva. Steve aktívan felejteni próbál, mert ahogy leteszi a telefont fény derül rá, hogy épp egy roppant egzotikus hölgyemény kényezteti orálisan, feltehetőleg egy szállodai szoba teraszán. Búcsúzóul a részeg Franket kapjuk, aki a templomba érve, ígéretéhez híven tényleg gyújt egy gyertyát Dottie emlékére. Próbálna imádkozni, de nem megy neki, ezért inkább lenyúlja az adománygyűjtő perselyt.

Címkék: szégyentelenek
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emanuelle 2013.02.03. 12:43:48

Mindig elgondolkodom, hogy vajon Frank tud-e még lejjebb süllyedni. Tud.

károly szántana 2013.02.03. 15:38:28

Hol adják? Adják valahol?

evil demon satan devil 2013.02.03. 17:21:37

@Emanuelle: tud, 3ik évadban csak fogom a fejem és szurkolok, hogy hátha lelövik, v balesetben elhuny, ekkora bunkó embnert nem hordott a hátán a föld, ha filmekről van szó :)

2013.02.03. 17:46:26

@fordán tamás: én is a 3. évadban sokalltam be Franktől végleg, már untatnak a jelenetei, a harmadik résznél át is tekertem.
Azért itt is nagyon geci... szegény, szegény Dottie.

McKay 2013.02.03. 19:04:59

Újfent megismétlem károly kérdését:
Hol megy most a sorozat?

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.02.03. 19:06:34

@károly szántana:
jelenleg sajnos nem.

@Emanuelle:
sajnos tud, bár én eddig is idegrángást kaptam tőle, ez volt az, ami végképp kicsapta a biztosítékot.

jelenleg még nem jutottam el a odáig, hogy belenézzek a harmadik évadba, de ha még ennél is lejjebb tudja adni, az azért már komoly teljesítmény :)

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.02.03. 19:08:08

@károly szántana:
bocs, abban az esetben javítom magam, ha nem itthonra gondoltál, Amerikában vetítik a harmadik évadot :)
süti beállítások módosítása