Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x14 (spanyol LOST) Évadzáró.

2013. február 03. 11:00 - Sigismundus

Két nagyon izgalmas és jó rész után, egy, hát, másfélével zárjuk az évadot. Nem olyan durva mint a StarWars Christmas Special, de végignézni kellett némi lelkierő.Valeria írja levelét a Háromkirályoknak (három mágus, ők hozzák spanyolföldön az ajándékokat karácsonykor) Nem túl jó évet zárt, az eddigi hatból ez a legrosszabb. Elment a Mama, elment Ainoa, egy hajón lakik, és már csak azért mosolyog hogy Papa nem legyen szomorú. Amúgy meg hozzanak neki ajándékba egy pisilős babát, egy kapitányi sapkát, meg egy bohócot. Aztán, gondol egyet és mindenki rémületére eltépi a levelet.

Clipboard09.jpg

Ricardo kérdi, miért, hát mert a Háromkirályok nem tudnak a vizen keresztül jönni. Dehogynem tudnak, mondja az okos Julian bácsi, hisz sok gyerek lakik szigeteken. Illetve lakott. Sikerül hát meggyőzni Tündibündit, hogy küldje csak el a levelet. Kalózmódra, egy kólásüvegben. Némi technikai malör történik, a kislány nem hagyja hogy apukája később dobja be a palackpostát (miután elolvasta és felkészült ajándékügyileg) hanem ő dobja be, és a rosszul zárt palack el is merül. Buborék is hasonlómód üzen a Háromkirályoknak, ős távcsövet és plüssvizilovat kér. Apróság, Félkegyelmű észreveszi, hogy Elsőtiszt közelében a bekapcsolt rádió furcsán sivít.

Ebédlő, a diákok készülnek, spanyol módra maguk öltöznek be Betlehemes figuráknak. Piti az hírhozó angyal, de nem bírja ki hogy be szóljon valamit Esmela melleire célozgatva. Aki csak megvonná a vállait sértődötten. De nem hagyja ennyiben Sol. Aki úgy tűnik a Kellemetlen-de-Igaz dolgok kimondójának szerepét kapta . Így is tesz, tájékoztatja hülyegyereket, az összes többi diák elött, hogy annak kapcsolata Vilmával vége, meghalt. Piti persze arcoskodik, védi a méltóságot, de a csípősnyelvű Sollal szemben hiába. Végül felhúzzák egy kötélen, elvégre aki angyal annak lebegés a dolga, nem hebegés.

Clipboard12.jpg

Aztán bejön a Szűz Máriát remekül alakító Vilma, és Piti megint rákezdi, kéri hogy nyilatkozzon, szereti-e vagy sem? Válasz nincs, a lány zavartan kimegy, mire Pedro Girones fogadalmat tesz, addig le ne engedjék a kötélről, míg nem kap választ! Választ azt nem, de egy rádiót kap Soltól, (aki kissé megszánta) ha baja van vagy beszélgetne, hívja.

Clipboard08.jpg

Orvosi, Julia sehol (és bosszantóan keveset látjuk majd, most ő is máshol forgat), így Gamboa kutatgat a szekrényekben. Meg van fázva, nem kicsit, így elveszi a legerősebb lázcsillapítót. Mert ő a legkeményebb. Épp bejön Salome is, és megkéri, játssza el Boldizsár szerepét a Háromkirályokból, mert a kis Valeria aggódik, hogy nem lesz karácsony. A kolumb elsőre azt hiszi, már a füle cseng gyógyszer nélkül, majd udvariasan de kiröhögi a dolgot. Ő nem segít senkinek, joccakát.

Kell is Valeriát nyugtatgatni, mert nagyon bánatos. És bánatában, egy nagyon cukika jelenetben megpróbálja elmagyarázni barátjának Buboréknak, hogy hazudnak a felnőttek, nem jönnek Háromkirályok, mert azok a Betlehemi Csillagot követik. Buborékról eddig tudhattuk hogy kissé másként jár az agya, de az három emberre elegendő tudást tartalmaz. Újabb jellemvonás derül ki, érzelmi szintje egy hatéves gyereké. Ideges lesz, lehazugozza Valeriát, és kijelenti, az nem kap semmit aki nem hisz! Montrero amúgy horgonyt vetetett, és buvárkodni készül. A tenger itt csak 22 méter, és ő megtalálja Valeria üvegét és megtudja mi kell lányának karácsonyra.

Térjünk átt valamivel érdekesebbre. Gamboa kiütve fekszik a gyógyszertől, mikor kismacskák nyávogására ébred. A folyosón azonban egy fehéröltönyös köpcös indián várja, ő a Karácsony Szelleme, és egy utazásra invitálja. A kolumb bólint, érti, kiütötte a gyógyszer, menjünk, addig se unatkozok. És mennek is egyenesen a Múltba, Kolumbia-alsóra, ahol végignézik milyen volt a a kis Ernesto épp 11 éves gyerekként. És apja hozott neki karácsonyi ajándékot, egy doboznyi ksicicát. A kissrác örül, de hamar lehűti apja, egyet választhat csak ki. A többit meg apa bedobja a folyóba... Nehéz a választás, de utána Gamboa senior oktat, mindig a fiának kell túlélnie és keményen döntenie. A kis Ernesto nyilván megfogadta ezt a tanácsot, de azt is, hogy ő aztán nem lesz ilyen apa ha nagy lesz.

Clipboard18.jpg

Kint a Fedélzeten összeülnek beszélni, Vilma és Andres. A lány közli, ő egy két lábon járó katasztrófa, csak bajt hoz mindenkire. 20 évesen terhes egy férfitól, egy másikkal él együtt és csókolózik egy harmadikkal. Andres is sajnálkozik, megtapasztalta milyen érzés a szerelem, de szerinte is maradtak ők amik eredetileg is. Egy terhes lány és a Föld utolsó papja. Hát ebből nem lesz újabb szerelem, de azért a kisbaba első rugásait Palomares atya érezheti meg.

Clipboard24.jpg

Búvárakció sikeres volt, a kólásüveget sikerült megtalálni alig 22 méter mélyen. Olvassa is Montrero, bohóc, pisilős baba, kalap, eddig oké, de valami elmosódott sort kistestvérnek olvasnak. Salome vihog, egy kistestvér, na abban Julia doktornőnek is kell közre működnie, és csak következő karácsonyra, haha. Buborék ezt egyáltalán nem érti, de elterelődik a figyelme Julianra. Annak a körmei ugyanis sárgák lettek, anélkül hogy lakkozná őket.

Gamboa kabinja, újabb adag gyógyszer, újabb utazás. Ezúttal a Jelenbe mennek Karácsony Szellemével. Itt végignézik, ahogy az ájult kolumbot viszik az Orvosiba, mert leállt a veséje. Azonnali átültetés kell, de csak Montreroé jó vércsoport, aki odaadja önzetlenül az egyik saját veséjét. Gamboa ezt nem érti, ő nem tenne ilyet senkiért. Karácsony Szelleme oktat, nem mindenki olyan önző, egoista ember mind te.

Clipboard29.jpg

Orvosi , Julia távollétében bárki ki-be járhat ide úgy tűnik, kiszolgálni magát. Most is, Julian és Buborék kutatják a sárga körmök rejtélyét. Míg Elsőtiszt gombás fertőzésre gyanakszik, a másik megint észreveszi a rádiózavarást. És jön is az ötlet, van itt egy olyan műszer ami kimutatja a sugárzást. És valóban, a műszer szerint DellaGuadra úgy sugárzik mint egy karácsonyfa. Aztán a GeigerMüller számláló is ezt jelzi, radioaktívitást. De észrevesz Buborék még valamit, Julian csípőjénél egy friss műtéti heget is.

Clipboard38.jpg

Egyéb hatalmas problémák is feszítik a Sarkcsillagot. Nagy nehezen sikerült Ramirot rábeszélni Menyhért szerepére, mire Saloménak agyára mehetett a rendezés vagy a hormonok. Megjegyzi hogy a Biblia nem említi hogy bármelyik király sánta lett volna, így a srácnak egy magasított talpú szandált kéne viselnie. Ramirot már az is bántotta eddig ha DellaGuadra gúnyolta, de DellaGuadráné már sok. Ledob szakállt-paplankabátot, alászólgája, nincs egy Háromkirály sem. Mert hiába a szakácsnői tekintély, ezt még Julian sem vállalja.

Na aztán eljött végre a Szenteste. Az Ebédlőben deszkaszálakból, moszattal feldíszített karácsonyfa, alája rakja mindenki a cipőjét mert abba rakják a Háromkirályok az ajándékot reggelre. Felette Piti az angyal lebeg. Nem jön le, akárhogy kérlelik, fogadalmat tett, és várja a választ. Így hát nincs mit tenni, Montrero kapitány mond egy beszédet, megdicsér mindenkit, bízzanak a jövőben, jó kis csapat ez. Koccintás, de Julia doktornő nélkül, a soha el nem fogyó pezsgővel. Elhangzik a Stile Nacht spanyolul. Aztán vacsora, majd az utolsó diák kezet fog a lebegő Pitivel és leoltja a villanyt. Ő meg nehezen bírja hogy nem dumálhat senkinek, így hívja Solt a rádión. Lényeg, úgy kezdi érezni tényleg hiba volt Vilmával a kapcsolata, de nem léphet ő ki belőle, a lánynak kell döntenie.

Clipboard43.jpg

Aztán végre mégis megjelenik a gyönyörű Julia egy jelenet erejéig. Montreroval mennek az egyik raktárba, pont oda ahol Uli és Ainoa használták szorgosan baldachinos ágyukat. És nekilátnak Valeria karácsonyi ajándékainak elkészítéséhez. De nem a kistestvért jövőre, hanem a pisilősbabát idénre alkotják meg, orvosi katéter és egy korábbi, nem pisilős átalakításával. Majd annak örömére hogy Doktornő újra a Barcoban forgat, csókolózni kezdenek.

Újabb Gamboa-trip, vissza a Jövőbe. A Sarkcsillag Ebédlőjébe mennek Karácsony Szellemével. Itt egy mogorva öregúr üldögél egy karosszékben, és egy vonzó fiatal nővel vitatkozik. Vitájuk régi, és úgy tünik naponta eljátsszák, amolyan kis szertartás ez. A nő lehívná a partra, a gyerekek közé, az öreg nem akar menni, csak egy banánt kér. Így is lesz, az öregben könnyen felismerjük Gamboát, a lányt nehezebb, de Szellem elárulja, ő Valeria. És ő gondoskodik a magára maradt, szegény Ernestórol. Mert az emberek jók, ééértem?

Clipboard46.jpg

Palomares is lelkizik, felmászik az árbócra, és Istennel beszélget. Bevallja hogy azért kezdett nőzni, mert valami nagyobb misztikusabb érzést remélt, mint Isten. De tévedett, az Urat nem pótolja senki. Most csak egy kis csodát kér, egy kis jelet, hogy az létezik. És eközben Piti és Vilma is szóba állnak. Egymás nyakába zokogva elismerik hogy vége, de azért a barátság megmarad.

Clipboard49.jpg

Julian akcióban, mégis beöltözik Gáspárnak, és felveri Ramirót, parancs hogy az Menyhért legyen. Így is lesz, ketten már vannak a királyok, a csodatévő kétharmad megvan. Megjelenik Gamboa is, kormos arccal, mert ő meg a Boldizsár (aki szerecsen király). Aztán csónakba szállnak, Gáspár evez, Menyhért fellövi egy világítópisztollyal a Betlehem Csillagát. Boldizsár meg csak ül a csónak orrában némán, és reménykedik hogy ez a gyógyszerek okozta negyedik trippje legyen.

Clipboard57.jpg

De nem, Valeria felébred a fényességre, és boldogan fellármázza a hajót. Fut mindenki az Ebédlőbe és csodák-csodája, tényleg a moszatfa alatt az ajándékok ! Tépik is ezerrel mint bolond a hógolyót, mivel kicsi a választék, mindenki mindig ugyanazt kapja, zokni, gatya, sál meg sapka. Visszamásztak a Királyok is, lemászott Paolmares is, örül mindenki, kivéve Buborékot. Neki nincs ajándék, valahogy elfelejtették szegény fickót. Mielőtt a sokktól megállna a lelki fejlődésben, váratlanul újabb ajándékokat fedeznek fel, és épp egy látcsövet és plüssvizilovat. Hogy ezt hogy szerezték meg a Világvége ellenére, és ki, ne kérdezzük.

Clipboard64.jpg

Bejön Julia is, sugárzó arccal hogy újra forgathat egy kis jelenetet. Boldogan közli Montreroval és Juliannal, hogy megvizsgálta utóbbi vérét, és eltűntek a rák jelei, meggyógyult! Valamilyen mód intenzív sugárkezelést kapott és ez gyógyította meg! A hangos örvendezést meghallja Palomares is, és boldog, mert ez a Jel amit Istentől várt, újra hisz. De meghallotta sajnos Salome is, aki nem boldog. Illetve, boldog, hogy Elsőtiszt meggyógyult, naponta gyújtana gyertyát hálából. De nem akar olyan emberrel együtt élni aki hazudott neki, aki nem mondta el hogy haldoklik.

Nos, ez volt a második évad, lesz harmadik is, valamikor. Kösz a figyelmet!

Címkék: el barco
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brianna 2013.02.03. 15:19:42

"Menyhért fellövi egy világítópisztollyal a Betlehem Csillagát" - hát, ezen hosszan röhögtem. :D

Köszi a folyamatos hogyvoltot, nagyon jó sorozat volt! És remélem, majd hozod a harmadikat is.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2013.02.03. 17:52:47

@Brianna: Igen. negyedik viszont nem lesz, mai hír hogy kasza neki, 18 részes lesz a harmadik, és kész. :-(

sorozatwiki.hu/news.php?readmore=74181

Tudom hogy esett a nézettség, meg a színvonal is, de ennyire azért tán mégse. és ezt 30 ország megvette.

SOIL 2013.02.04. 17:36:31

Komolyan nem lesz 4. évad? Pedig a 3. évad 3. részétől kezdett igazán beindulni :( Na jó, kivéve a kapitány és drnő piszkosul idegesítő jelenetei...
Addig is köszi az eddigieket és a továbbiakat!

SOIL 2013.02.04. 17:49:11

Egyébként a Bubi ajándékához nincs köze valahogy az átmenetileg jó útra tért Gamboa-nak?
Ja, és a nem magyar változatban asszem kiderült, hogy nem is kistesót akart, mert félreolvasták a levelet :)

SOIL 2013.02.04. 17:50:12

Márminthogy Valeria...

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2013.02.04. 23:21:31

@Ékszerelmére: Sajnos nem. Más blogokon azt írták okosok, hogy egy nagyon erős másik sorozattal egy időben adták spanyolföldön, és nem bírta a versenyt. Egy évadban még én is reménykedem, rendes lezárásnak, annyi kellett volna még.

A Bubi ajándéka az rejtély, még apró utalás sincsen arra hogy kitől jött.

rio.pete 2013.03.26. 18:50:50

Most fejeztem be az utolsó évad utolsó részét. Nem az volt a baj, hogy egy nagyon erős másik sorozattal adták egy időben, hanem azért, mert minősíthetetlenül leesett a színvonal. Az utolsó részt nem tudom hova tenni. Egész egyszerűen ilyen szintű forgatókönyvírói trehányságot még sehol máshol, még a zs-kategóriás filmekben/sorozatokban sem láttam. Egészen elképesztő. Ja, és válaszokat hiába várunk, nem kapunk.

SPOILER

A készítők a három évad alatt nulla, azaz 0 alapszereplőt nyírtak ki. Gratulálok a töketlenségükhöz.
süti beállítások módosítása