Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 1x21 - Gyász

2013. január 31. 13:00 - fuszulykavirág

Vészesen közelít az évad vége, összefoglalni is lehetetlen, mennyi minden történt eddig. Az utolsó előtti részt azzal kezdjük, hogy Emily egy (sír?)gödröt ás éppen a tengerparti homokba, közben sír, és a gyász feldolgozásának öt szakaszáról beszél a narrációban. Most még nem derül ki, hogy miről van itt szó, mert 36 órával előrébbről kezdjük a történetet. Emily a házikójában ismételgeti az apja interjúit, és készülődik a bosszúra a rejtélyes ősz hajú férfi ellen. Közben rejtett kamerán leskelődik Conrad és Daniel után, akik a cég jövőjéről egyezkednek. Apa és fia nagyon egymásra találtak a sunnyogásban.

1.JPG

Nolan is bekapcsolódik az adásba a Grayson irodából, eredetileg Jack miatt aggódik (Daniel azt mondja, majd ő gondoskodik róla), de hirtelen nagyobb problémájuk akad: a rejtélyes ősz hajú férfi látogatja meg Conradot, aki nagyon nem elégedett a dolgok alakulásával, és meg is fenyegeti Conradot. Emily tervet kovácsol: újra összehozza Conradot a fickóval, utána követi őt a rejtekhelyére, ott pedig történik majd, aminek történnie kell. Másnap reggel Emily veszekszik egy kicsit Daniellel, amiért a vőlegénye meg Ashley nagy felhajtást akarnak az esküvőből csinálni – ami hátha jót tenne a cég hírnevének is.

Utána Emily magához vesz egy SD kártyát egy kis kamerából, ami egy Orwell kötetből a hálószobát pásztázta eddig. Csak nem a családi pornóból fognak megélni ezentúl? Charlotte-nak most terapeutája is van, aki szeretne az egész családdal együtt dolgozni. Kétségkívül rájuk férne, de ugyanmár. Victoria randevúzik az ügynökkel, aki nem tartóztatta le Conradot, mert nem találtak ellene elég bizonyítékot, így Victoriának muszáj lesz saját kezébe vennie a dolgokat. Daniel pénzt ajánl Jacknek a hallgatásáért cserébe, amit Jacknek esze ágában sincs elfogadni, de azért Daniel csak ott hagyja a csekket, és mond szépeket, hogy mi mindenre használhatná ezt az ajándékot Jack (Haiti, a Potyautas, Declan, Amanda).

2.JPG

Victoria meglátogatja hát Conradot a manhattani lakásban, aki a festő-szerető egy hamisítványával dekorál újabban, és szeretné megvitatni vele Charlotte terapeutájának a kérését a családi ülésről. Conradnak azonban vendége van, aki nem más, mint Lydia (egy pillanatra fel akartam lázadni, hogy de hát ő még meghalt, de persze nem, túlélte). Szóval Conrad és Lydia az új álompár, Victoriát pedig kidobják a szerelmi fészekből. Declannak új barátnője van, jó nem barátnő, de együtt tanulnak a Potyautasban, mindig így kezdődik. Emily videóján csak alvás van, Nolan feladata, hogy elküldje Conradnak, hogy az öreg azt higgye, ősz hajú barátja kémkedik a fia után, és ebből újabb találkozó legyen.

3.JPG

Lydia lelkesen apasztja a pénzt Conrad számlájáról, és az esküvő gondolatával játszadoznak éppen, amikor megérkezik az email az alvós videóval. Conrad azonnal fel is hívja kis barátját, és találkozót beszél meg vele. Emily persze követi az eseményeket, indulna ő is a randi helyszínére, amikor megérkezik Daniel és Ashley, hogy esküvőt tervezzenek, úgyhogy Emily nem megy sehova. Nolan azt javasolja Jacknek, hogy váltsa be az egy millió dolláros csekkjét mielőtt más módot találnának Graysonék az elhallgattatására. Emily Nolant küldi maga helyett a randira, viszont Danielnek gyanús az asszony ideges telefonálása.  

4.JPG

Victoria ismét elmegy a manhattani lakásba, de már csak Lydia van ott, akinek elmeséli, hogy bizonyítékot gyűjt Conrad ellen a mentességért cserébe, és őt is bevenné a buliba. Az értéktelen hamisítvány a falon gyanús neki, fel is hasogatja, és bizony ott rejtőznek benne a titkok. Conrad találkozik az ősz hajúval, elmondja neki, hogy ha bárkinek is a családból csak a haja szála meggörbül, akkor borítja a bilit, mert minden bizonyítékot megőrzött, és az ősz hajú megbízóját is lebuktatja. Közben Nolan sms-ben közvetít Emilynek, ami nem mutat annyira jól az esküvőtervezésen, hogy folyamatosan a telefonján lóg. Daniel ki is akad rendesen, félbe is szakítják a megbeszélést.

5.JPG

Mindenki kedvenc kutyusa, Sammy éppen eltűnt, betegeskedett már napok óta, most meg sehol nem találják. Jack a keresésére indul, és Declan meg az új lány se folytatja a tanulást. Nolan követte az ősz fickót, el is küldi Emilynek a címet, aki pisztollyal felfegyverkezve indul bosszút állni. Az ősz hajú bácsi nagyon fura, tele van a háza órákkal, ketyeg mindegyik össze-vissza, de arra rájön, hogy valaki más zsarolja Conradot. Emily megérkezik a házhoz, csenget, de az öreg Nolant találja az ajtóban, aki kábeltévészerelőnek adja ki magát. Azt az ajtót, amin Emily csenget, senki nem nyitja ki, mert Nolan direkt rossz címet adott meg neki, Nolan nénikéje jelenik meg ott, hogy elmondja, Nolan nem engedhette, hogy Emily gyilkoljon.

6.JPG

Nolan összehekkelkedik valamit az öreg tévéjén (nem lepne meg, ha kamerát telepítene), majd nagy nehezen távozik. Ősz barátunk örülne egy névjegykártyának, de az sajnos nincs. Conrad hazatér a nehéz nap után, csak hogy az összetört Lydiát találja, aki elmeséli Victoria látogatását, úgyhogy Conradnak lesz még egy köre ma estére. Emily telefonon bassza le Nolant a kis magánakciójáért, aki valóban megfigyelésre alkalmas eszközöket telepített a házba. Emily a verandáján találja Sammyt, őszintén vacak állapotban, szól is Jacknek, hogy siessen.

7.JPG

Conrad belibeg a családterápiára, és kiosztja Victoriát, illetve visszaköveteli az ellopott bizonyítékokat. Victoria meg csak megemlíti, hogy amúgy Lydia is pont annyira benne van a buliban mint ő. Charlotte persze kiakad, és ott hagyja az ülést, ennek így tényleg nincs értelme. Jack és Emily felváltva sírják tele Sammy bundáját a kandalló előtt, aki tényleg az utolsókat rúgja már. Declan és kis barátnője visszatérnek a lakásba, hogy a lány megszárítsa magát, mivel egy kamion lefröcskölte. Közben beállít Charlotte, hogy a családjáról panaszkodjon, és kicsit megfagy a levegő, amikor a fürdőből előtipeg az új lány.

8.JPG

Daniel bejelenti az anyjának, hogyha tényleg tönkreteszi a papát, akkor számára ő halott lesz. Sammy végleg elment, most már csak egymás vállán sírhatnak a fiatalok. Meg is teszik, sőt, hogy megvigasztalják egymást még néhány csók is elcsattan. Amit sajnos Ashley az ablakból végig is nézett, tehát ez már most sem titok. Emily és Jack együtt ássák Sammy sírját a hideg homokban, és Jack reméli, hogy ez lesz az ő közös jövőjük kezdete, de Emily még nem tudja. Charlotte az éjszakában találkozik egy fiatalemberrel, akinek sok pénzt ad, cserébe pedig jó nagy zacskó drogot kap.

9.JPG

Victoria úgy dönt, hogy nem kockáztatja a fia szeretetét, így átadja neki a bizonyítékokat, Daniel pedig azonnal elújságolja apucinak a jó hírt, persze Emily kihelyezett füle hallatára. Jack elmondja a rossz hírt Declannek, Emily pedig végre megköszöni Nolannek, hogy nem engedte, hogy hülyeséget csináljon. Daniel visszatér, nincs már harag, és a konyhapulton hagyja az aktatáskát benne a bizonyítékokkal. Az ősz fickó mégse olyan egyszerű, simán kijátszotta Nolan rendszerét, és amíg Nolan a monitoron figyeli őt, addig az öreg hátulról elkapja őt, és ájulásig fojtogatja. Ennyit mára, jövő héten évadzáró, én személy szerint nem látom még, hogy lesz ebből lezárás.

Címkék: bosszú revenge
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berix 2013.01.31. 14:22:09

Nagyon jó a hogyvolt, köszi!
Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.

fofofo 2013.01.31. 18:45:04

sajnos szerda este vegig programom volt, jovo heten meg kulfoldon leszek. nagyon koszi a posztokat. egyre tobbszor veszek el, de ez persze egyaltalan nem miattad van, kicsit mar tenyleg bonyolullt. jol erzem, hohy az elejen Daniel meg inkabb pozitiv figura volt, a vegere kezd negativva valni? egy reszt sem lattam, csak nalad olvastam, es igy is nagyon szuper.

fuszulykavirág 2013.01.31. 21:41:29

@fofofo: Hát ha nem is teljesen pozitív volt a legelején, de akkor még kis naiv volt, nem sok fogalma volt a szülei ügyleteiről, szóval főleg ártatlan volt. Mostanra meg már ő is nyakig merült a mocsokban.

Eirene 2013.01.31. 22:27:58

Köszi a hogyvoltokat, így simán tudom tartani a lépést, sokat segített a vizsgaszezonban. :)
Viszont az a jó/rossz (kinek milyen) hírem van, hogy egy évad tutira lesz még belőle...azért remélem, nem a HIMYM mintájára írják a sorozatot (addig nyújtják, amíg van rá igény).

fuszulykavirág 2013.01.31. 22:29:33

@Eirene: Bizony van második évad, sőt, ha minden igaz, az m1 szünet nélkül vetíti majd az első után.

Gabba 2013.01.31. 23:22:59

@fuszulykavirág: és indul lassan a Good Wife 4. évada is, hogy fogod bírni? :)

fuszulykavirág 2013.01.31. 23:30:01

@Gabba: így igaz, február 11-től good wife is van megint. amikor még nem tudtam, hogy az m1 folytatja a Bosszút, akkor éppen gondolkodtam, hogy elkezdeném írni a Deceptiont, most meg csak áldom az eszemet, hogy mégse vállaltam be. a kettővel talán majd megbirkózom még.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 07:50:29

@fuszulykavirág: @Eirene: az azonnali folytatás a 2. évaddal nekem nagyon jó hír, imádom az ilyen kis fondorkodó némbereket, és a sztorijaikat, pláne hogy még igazuk is van :)

2013.02.01. 09:48:12

Köszi a hogyvótot!
Tegnap néztem meg ezt a részt, jól le is esett az állam a végén. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle a fináléra.

A Good Wife-t nézem eredeti nyelven, de azért jó lesz újraolvasni a sorozat eleji részeket. Kíváncsi vagyok Neked hogy tetszik majd. Universalon lesz gondolom. Jó fej dolog tőlük, hogy ilyen hamar hozzák.

Jó írást. Neked némileg szívás, de mi élvezzük az eredményét :)

Gabba 2013.02.01. 13:07:38

az ősz hajú bácsit azért remélem, elkapja egy fehér cápa, vagy legalább elgázolják vízibiciklivel

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.04. 20:38:21

@Gabba: úgy tűnik, most egyelőre ő a nagy fehér és ősz cápa, akit nem olyan könnyű átvágni. annyira sejthető volt, hogy Nolan most erre a sompolygásra rápacsál :( a szerdai részt igyekszem élő egyenes adásban követni. nem fogom kibírni, hogy szokás szerint hétvégén nézzem meg. Victoria nagyon penge, meghajlok előtte.

Gabba 2013.02.04. 23:23:34

@aggyistenbiri: "sejthető volt, hogy Nolan most erre a sompolygásra rápacsál"
ilyen borzalmas bajusszal ez nem is volt kérdés :)

évadzáró nálam is élőben, nagyon kíváncsi vagyok, ki hogy végzi

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.05. 19:15:23

@Gabba: ne bántsd szegény bázsüszt, nem ő tehet róla :) ebben a részben annyira amatőr módon intézkedett Nolan, hogy a bukás borítékolható volt. Haragudtam is a forgatókönyv-írókra, hiszen N. ennél sokkal ügyesebb és körmönfontabb volt eddig. Jajjj, de izgulok a holnapi részért, lerágom a lábam.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.05. 19:17:25

@aggyistenbiri: ...mert a karomat már lerágtam ennél a résznél.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.06. 17:52:24

@fuszulykavirág: jujj bezony! :) aztán dobhatod is HV-t izibe :)

fuszulykavirág 2013.02.06. 17:56:08

@aggyistenbiri: Rend van itt, meg fegyelem, sixx kolléga órája szerint működünk, úgyhogy a HV csak holnap fog megjelenni róla :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.06. 21:05:40

@fuszulykavirág: igen, kifigyeltem :) betyáros rész volt, meg fogom nézni még egyszer :)

fuszulykavirág 2013.02.06. 21:17:35

@aggyistenbiri: nem mondom, voltak zseniális pillanatok :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.06. 21:21:46

@fuszulykavirág: ősz hajú + kacsintás a rejtett kamerába, egy pillanatra még kedveltem is :D na, majd az új posztban kibeszéljük.
süti beállítások módosítása