Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x04 - It's Only the Beginning

2013. január 29. 09:00 - Szencsike

Egy parkolóházban vagyunk, Ryan rohan, Era a hasba lőtt Georgie-t találja meg. Pár méterre tőlük Ryan felbukkan, céloz és rálő Erára. Ugorjunk inkább vissza 14 órával ezelőttre. A V-ellenes szövetség a parókián jött össze, Georgie régóta részese az ellenállásnak, sajnos a családját ezért is vesztette el. Ryan-t Era faggatja, ő mióta van a buliban, de a férfi nem ad egyenes választ. Georgie a tettek mezejére akar lépni. Visszavágót akar, az ellencsapáshoz nem kell sok résztvevő, elég ha egy V-t elfognak, megnyúzzák és közszemlére teszik. Ha ez megvalósul, akkor itt kő kövön nem marad a V-k dühe miatt, jósol Ryan. Era ismét faggatózik, honnan tud ennyit a Látogatókról, de nem kap választ. Georgie viszont rendületlenül hisz a társának, az ő pártjukon áll. A gyűlésnek vége, Georgie Ryan-t faggatja, hogy miért nem fedte fel a kilétét, de az emberbőrbe bújt gyík csak a nyúzás hanyagolását kéri a társtól.

pic1.png

Másnap, Anna és Marcus Dale halálának körülményeit tárgyalják Joshuáv. Rengeteg a pletyka az ellenállókról, Anna Joshuát bízza meg a gyilkosság felderítésével. Era otthon Ryan után kutat a nyilvántartásban, de minden tiszta vele kapcsolatban. Era dolgozik is bőszen, mikor befut Ty és beszélgetni hívja, anyu kér két percet és az övé lesz, így a kölyök leül a tévé elé. Kedvenc Annát faggatja egy új bejelentésről: a Gyógypontokról készül a propagandainterjú. Ezt az adást, ha fél füllel is, de Valerie is nézi telefonálás közben. Orvoshoz menne, a dokija szabin van, más orvos meg nem elérhető. Ryan is aggódik a párjáért, aki szívbeteg, gyógyszert kell szednie. Ma nincsen sok betege, könnyű napja lesz, kibírja. Egy puszi és szeretlek után Val megy öltözni, Ryan figyelme a híradóra vetül. Annáék orvosai kifejlesztettek egy új gyógyszert, afféle immunerősítőt. Kedvenc bedobja a tutit: a szerrel legyőzhetik a rákot és számos más betegséget, valamint az öregedést is lelassítja. Ezt oltásként fogják a Gyógypontokon beadni. Sajnos a náthát még ők sem tudják megoldani, mosolyog Anna.

pic2.png

Ty is végignézte a műsort, lejárt a két perc, szól is anyunak, aki indul is családi életet élni a gyerekkel, minden figyelme a fiáé. Ty mesélni kezdene Lisáról, de megszólal anyu telefonja. Era nem veszi fel, most a fia az első, de a teló kitartóan csörög tovább. Végül Ty dobja be a törölközőt, vegye fel a telefont. A hívó Ryan, Era egy későbbi időpontot javasol, Ty felpattan, vége az anya-fia beszélgetésnek. Lesz helyette Era-Ryan beszélgetés, gyüli lesz. A kiscsapat a parókián találkozik, Ryan tájékoztat a részletekről: a vitaminpótló sztori kamu. Néhány éve elintézett egy V tudóscsapatot, ők oltószert gyártottak és az emberek között terjesztették volna. Era furcsállja, ha baj lenne a cuccal, miért jelentik be? Ryan úgy véli, hogy újra elővették a régi projektet, ez csak elterelés. Tudja a régi neveket, egy keresést megérnek. Era futtatja is a keresést, de csak elhunytakra bukkannak. egy Peter Combs nevű fickóval viszont sikerrel járnak: él és V. Georgie rögtön megölné, a többiek leszavazzák, többet ér élve, követni fogják.

pic3.png

Ty eközben a pszichológusának, aki micsoda véletlen, Valerie, önti ki a szívét. Anyjával nem tud beszélgetni, nem kedveli a V-ket. Ha bevallaná, hogy Követ lett, anyu kikészülne. Ty úgy gondolja, hogy a V-k jók, az emberek csak hátráltatják őket a jó cselekedetekben. Szóba jönnek a Gyógypontok, Valerie érdeklők irántuk, ő is beteg, de hosszú oda is a várólista. Ty felajánlja, hogy beszél egy ismerősével. Val köszöni, elfogadja. Ty beszél tovább, szerinte anyu rossz, minden az ő hibája, ám nem is sejti, hogy az előkapott V kabát révén, Lisa és édesanyja, Anna milyen érdeklődést mutatnak iránta. Lisa a látottak alapján úgy véli, Tyler készen áll, Anna audienciára hívatja a gyereket. Főcím.

pic4.png

Marcus köszöni meg Kedvencnek a Gyógypontról szóló interjút. Van is oka rá, hiszen előttük egy fiatal lányt kezelnek, keze csúnya sérülésekkel van tele, de a V kúrának köszönhetően – egy kis lámpából kék fény sugárzik – karjáról másodpercek alatt eltűnnek a hegek. Kedvenc szóhoz sem jut, hát ez a csodát kéne bemutatni. Hamarosan megoldjuk a parkolóházas rejtélyt is, mert Era és Jackatya várakoznak előtte, Era Ty-t hívogatja, de a gyerek berágott rá, nem veszi fel a telefont. Ryan hívja őt, nemsokára megérkezik a célszemély, helyeket elfoglalni! Anna Joshuát és segítőjét hallgatja ki, az orvos nem tud érdemi eredményt felmutatni. Anna elrendeli a gyilkosság idejében szolgálatot teljesítő orvosi személyzet ismételt összehívását és kikérdezését. Joshua segítője is ellenálló így arra buzdítja a társát, hogy meneküljön, de Joshua maradni akar, a társ nem hagyja, hogy feláldozza magát.

pic5.png

A parkolóháznál mindenki a kijelölt helyén várakozik, mikor felbukkan Peter Combs. Georgie kibiztosított fegyverrel követi a férfit a kocsijához. Ott viszont elborul az agya és rálő. Ryan a lövés hangját hallva elindul feléjük, Era kint Jack atyát a kocsihoz küldi, ő beszalad az épületbe. Peter Combs is előkapta a fegyverét, hasba lövi Georgie-t. Era odaér Georgie-hoz, Ryan is megérkezik, aki nem Erát, hanem Peter Combs-t lövi le, igaz néhány másodpercig Erában is megállt az ütő. Jackatya is megérkezi a kocsival, Era Georgie-val, Ryan a V-vel foglalkozik. Eráék beteszik a kocsiba félig ájult férfit, Jackatya el, Era marad. Ryan-nek nem sikerül semmit kiszedni a férfiból, mert bevett egy tablettát, ami miatt elégett. Miután végignézte a halálát majd felszedte a férfi bőröndjét, szembetalálja magát a fegyverét rászegező Erával.

pic6.png

Era nem ért semmit, de azt már tudja, hogy Ryan egy V. Ryan még mindig nem mondja ki nyíltan, hogy micsoda, de az tény, hogy Erával egy oldalon állnak. Kintről a rendőrautók szirénája hallható, indulniuk kell. Valerie eközben egy Gyógypontba jelentkezik be, meg van az időpont. Kedvenc eközben forgat, egy letapogatót mutat be a nézőknek, amely sejtszinten kutatja át a testet, betegségek után kutatva. Befekszik a gép alá, sokkal kellemesebb mint egy MR vagy CT. Megvan a felvétel, kész a vizsgálat, Marcus is jön vizitálni. Kedvencnek nyitottabb ajtókra lenne szüksége. Többet szeretne beszélni a betegekkel, több helyre szeretne bejutni, de nem lehet. Jackatya Georgie-t látja el, kiderül a tiszteletesről, hogy Irakban volt tábori pap. Georgie megúszta, csak átment rajta a golyó. Jackatyának viszont hamar el kell döntenie, hogy katona lesz vagy pap marad.

pic7.png

Era és Ryan egy mellékutcában vizsgálja meg a bőrönd tartalmát, igaz ebben Ryan jár az élen, mert Era tüntetően hallgat és a férfit figyeli. Ryan nagy kegyesen megengedi, hogy Era feltegye a kérdéseit. Combs egy öngyilkos tabletta miatt halt meg. És vannak más árulók is Ryan-en kívül, akik Anna bukását kívánják. Era megkapta a válaszait, ő is segít kutatni az iratok között, semmi lényeges, csak néhány jegyzet. Ám felbukkannak egy hajózási társaság iratai is, vajon miért? Az anyahajón Anna az orvosi személyzet kihallgatását végzi. Dale halála nagy veszteség a számukra, és mintha gyanakodna Joshuára és társára, akit rögtön visszazavar a sorba. Most láthatjuk Anna igazi személyiségét: ha a gyilkos nem fedi fel a kilétét, ő fog választani valakit, aki ártatlanul fog bűnhődni. Feszült csend, Joshua már lépne előre, de társa megelőzi. Anna Joshuát bízza meg a kivégzés teljesítésével, és a nő látható élvezettel parancsolja: nyúzza meg a kollégát.

pic8.png

Esteledik, Ty már az anyahajón van és az anyuval való találkozás miatt izgul. Saját tapasztalatai alapján, ha anyu hív, az gondot jelent. Lisa megnyugtatja, hogy az ő édesanyja más, és Ty nagyon meglepődik, mikor kiderül, hogy Annával fog találkozni, aki Lisa anyja. Anna kettesben szeretne maradni az ideges sráccal, Lisa megnyugtatja, hogy nem harap. Csak megnyúz, de mindegy. A kérdéses helyszínen. egy raktárépültnél Era bukkan fel, eljátssza az eltévedt nő szerepét, a biztonsági őr bekapja a csalit. Kijön az irodájából és az útirányt magyarázza el, de Ryan hátulról ártalmatlanná teszi. Bejutnak az épületbe, Ryan az evakuálási parancsot pötyögi be a számítógépbe és a személyzet azonnal eltűnik. Anna nagyon elbűvölő tud lenni, ha akar, és most különösen az. Lisától tudja, hogy szereti a motorokat, így Ty egy olyan ajándékot kap, ami különleges megtiszteltetés. Láthatja az anyahajó szívét és lelkét, a kékenergiával működő hajtóműt. Eközben Joshua készül végrehajtani Anna parancsát. Még mindig nem érti, hogy miért áldozta fel magát a harcostársa, aki csak őt akarta megvédeni. Joshua az ellenállás egyik fontos tagja, hisz Anna legközelebbi emberének számít. A bajtárs győzködi őt, hogy tegye meg, mert Anna rá is gyanakszik, nem leplezheti le magát. Joshua nehezen, de belevág a dolgokba.

pi10.png

Eráék sikeresen bejutottak az üres épületbe, megtalálják a laboratóriumot. Ott egy R6-os nevű szérumon dolgoztak, embereken kísérletezve. Ebbe tették a vitaminpótlót. Vagyis mégsem, mert a valódi szert az emberi influenzaoltásba keverték, amelyet már másnap szállítani kellene. Kiválóan kivitelezett terv ez, az emberek beoltják magukat a betegségek ellen, miért gyanakodnának az oltóanyagra? Annáék az emberi kiszámíthatóságra alapozták a tervüket. Era egy oltóanyagot megtart bizonyítékként, minden mást el kell pusztítani. A gyógyközpontban Valerie-t kivizsgálták, meg tudják gyógyítani a szívproblémáját, de van más is. Eközben ura a visszatérő V biztonságiakkal fog harcolni teljes erőbedobással, de előbb őket rábízza a társakra, ő az önmegsemmisítőt keresi meg. A géphez érve betáplálja a szükséges parancsokat és a John May él üzenetet. Még el tudta indítani a visszaszámlálót, mikor hátulról megtámadják és fojtogatni kezdik. Era lövi le a támadóját. Kifelé menet Jackatyát is megdolgozzák egy kicsit, de leszereli a támadóját. Az ellenállóknak a robbanás előtt sikerül kijutniuk az épületből.

pic11.png

Kedvenc befejezte a forgatást, Marcus még feltartaná őt egy kicsit. A vizsgálat során felfedezték, hogy kb. fél éven belül agyi ütőértágulat fog kialakulni nála, és ha beleegyezik, akkor meggyógyíthatják őt. Kedvenc hiszi is meg nem is, felülvizsgálatot kérne, de ez nehézkes. Az emberi technológia csak akkor mutatná ki, ha már baj lenne. A V technológia annyira pontos, hogy még a múltbéli betegségeit is számba vették. Meg tudják őt gyógyítani, de sajnos hosszú a várólista, ám megtalálhatják a módját. Eráék már hazafelé tartanak, az első lépést megtették a céljuk felé. Az anyahajón Anna dicséri meg a visszatérő Marcusnak Tyler-t, ám Marcus kénytelen lelombozni Anna lelkesedését a raktár felrobbanásáról szóló hírrel. Megmutatja az lázadók üzenetét is, a hajók is tudnak a szabotázsról, félnek. Akkor meg kell mutatni az embereinek, hogy ő még mindig itt van nekik.

pic12.png

Anna egy meditációs kamrába sétál be, testét fény veszik körül, megnyugtató hangon kezd el beszélni a népéhez. A V-ket eléri Anna fénye, mindenhol megáll az élet, Anna tudatja velük, hogy minden rendben van, nem érheti őket semmi rossz. Ez az áldás, nem csak a hajókon lévőket, de még a Földön élő V-ket is eléri, legyen az egy tibeti pap, vagy egy londoni nő. Mindenki nyugodt, békés, az élet szép, nem kell félni semmitől. Az egésznek Ty is tanúja volt, Lisától érdeklődik a közösségi nyugalom és áldás mibenlétéről. Ez Anna ajándéka volt nekik, ez Anna gyönyöre. A pillanatot megkoronázandó, csókolózni kezdenek.

pic15.png

Ryan épségben hazaért, Val-nak jó híre van. Nem a gyógyszerei okozták a fáradtságát, hanem a terhessége. Öröm, boldogság, de Ryan most igazán bajban van. A templomban Jackatya végül eldöntötte, hogy mi lesz belőle: a katonát választotta. Ám meggondolja magát, és a régi fegyvert visszateszi a helyére. Kintről zajokat hall, nem Travis atya az, és a templomhajóba érve szembetalálkozik a raktárból a V biztonsági őrrel, aki leszúrja és elmenekül a felbukkanó Travis atya elől. Era is hazaért, hozza a mekis kaját, ideje családi életet élni, de Ty nincs otthon. A bekapcsolt számítógépen észreveszi Brandon üzenetét, aki alig várja beszámolót az anyahajóról. Rögvest hívja is a csemetét, aki a barátnőjével és leendő anyósával néz ki az anyahajó ablakán, anyu hívását, pedig kinyomja. Amit ma láthatott, az csak a kezdet, lesz más is, ígéri Anna. És igen, mindez valóban csak a kezdet, túl a Naprendszer határain, a messzi messzi galaxisban V hajók százai várakoznak, hogy elinduljanak a Föld felé.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása