Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x18 The Stable Boy

2013. január 29. 13:00 - mysisterstheslayer

Nekem még mindig a múltkori epizód borzas főszereplője jár az eszemben, és Regina is a feltörő múltbeli emlékek ellen eszik aranygyűrűt. Gold erre utal legalább is. Gold egyrészt hajat mosott, másrészt szívességet szeretne kérni Reginától, a kis virágárus-péppé verős problémáját szeretné elháríttatni. És hogy cserébe majd a Feleséggel történik valami, Mary Margaret lesz elkapva, és be kéne tenni egy kulcsot a cellájába… ez most nem megy nekem, lehet hogy vírusos torrentet töltöttem le, de ezt a részletet nem hamarabb kellett volna lássuk egy-két epizóddal? Már érzem, hogy Horovitz bácsi nagyon meg fog büntetni ma, amiért annyi mocskos gondolat járt a fejemben a Kalaposról.

vlcsnap-2013-01-23-00h01m03s47.jpg

Na jó, átlovagolunk Meseország örökzöld mezőire, ahol egy hunci-cunci fonott hajú Regina száll le a lováról boldogan, és totál nem tűnik gonosznak. Ha valaki komolyan hiányolta volna a gonoszságot a keretből, az Anyakirálynő is belép, Henry bácsi jóságoskodását ellensúlyozandó. Szerinte a lánya lassan vénkisasszony lesz, mert úgy lovagol, mint egy férfi és senki nem akar egy ilyen vadócot majd feleségül venni. Lovászfiú jelmezben jelen van David Bowie is, aki láthatóan járatlan az anya-lánya viták természetében, ezért megpróbálja elsimítani a lovaglós felszíni problémát.  Persze Regina lekussoltatja. Henry bácsi láthatóan sokkal járatosabb az ilyen női harcokban, ezért jól idomítottan háttérben marad, míg az Anyakirálynő a nőies jellegű agresszióból ad leckét Reginának, csak úgy dártvéderesen. Mi sem nőiesebb annál, mint valakit fojtogatni vagy a levegőbe repíteni, én is így gondolom. A megjegyzendő lecke, hogy „sose legyél önmagad, ha lehetsz több is annál” Gondolom, mondjuk, ha lehetsz betmen is, akkor legyél inkább betmen, szerintem is. Még jó, hogy anya csak egy van.

vlcsnap-2013-01-23-00h02m34s179.jpg

David Bowie a lovát keféli. De csak mint istállófiú. Regina felindultan rátör, de további harag-levezetés helyett lesmárolja… Oh..milyen bájos páros, pedig nem is herceg… vagy épp azért?

Na, jön nekünk a mi Hereceghünk, ráadásul az evilági verzió, amelyik legyilkosozta a szeretőjét és most Emmánál puncsol, hogy mégiscsak jó lenne látni, mert nem is úgy volt, meg hát a helyzet. Én Emma helyében lehánynám, de hát egy seriffnek munkaköri kötelessége a város söpredékével is foglalkozni, diplomatikusan nem mond semmit.

A szóban forgó hölgyike a rács mögött szunyókál, amit Regina rögtön ki is gúnyol. Azért jött, hogy felajánlja neki hogy beismerő vallomást tegyen, és ne csináljon felesleges nyűgöt a városnak. Ezen a ponton Füles teljes joggal kérdezi, hogy mit vétett valaha is, amiért ennyire gyűlöli.

Tádám… a választ Meseországban kereshetjük ahol Regina, egy ló és Davidbowie egy fa alatt romantikázik. Nagy tervek, szokásos szerelmes remények, de hát Cora nem az a nő, akitől könnyedén el lehet iszkolni. Megtudjuk pletykaszinten, hogy Cora is csak egy molnár lánya volt, mielőtt üzletlánc lett, ez tuti fontos lesz még, mihelyst lesz egy molnáros mese. De mielőtt ezen gondolkodnék, istentelen borzadmányos vérnyákolás zavarja meg a domboldalt, és egy rendkívül rosszul takart kaszkadőr száguld be a képbe lovon. Regina nem rest, a lovászfiú előtt lóra kap (voltak itt valaha tűzrőlpattant férfiak?) és megmenti a kisleányt… Hófehérkét….

vlcsnap-2013-01-28-17h59m51s106.jpg

Vissza a börtönbe, ahol egy esélytelen MM és egy aggódó seriff próbálja elhinni a Zálogosnak, hogy pusztán az ártatlan tanító nénis külső megvédi az ügyüket az esküdtszék előtt. Ekkor, hogy minden ész egy térben csoportosuljon, betoppan FirkászFeka egy csésze rikító tulipánnal. Pedig azt hittem őt már leírtuk… Emma félrevonul vele, kiderül, hogy azért jött, hogy elmondja: semmit nem talált. Köszönjük Emese.

Közben Gold valami sutyorgással meggyőzte a Naivitás földi helytartóját, hogy bele kell menni az ártatlanságra épülő védelembe. És ekkor pöccre megjelenik Apakirály, ezúttal főügyészként.  Nincs több kérdésem.

De neki van. Nem kevés, és egyre dühítőbbek. Olyannyira, hogy MM is bevadul, és besétál a csapdába: gúnyosan elmondja, hogy nyilván azt akarják tőle hallani , hogy persze hogy azt kívánta hogy eltűnjön a Feleség. Ennyi elég is, minden megy a szalagra.

vlcsnap-2013-01-28-22h43m02s64.jpg

Meseországban Reginácska egyetlen lovaglóruhácskáját igazgatja a tükörben, hamarosan lovaglólecke David Bowie bácsival, höhöhö, kacsintós-szmájli az éterben. A készülődést Cora mami szakítja félbe, egy laza füstfelhővel királylányruhát varázsol a hölgyre, mert bizony, mindjárt itt a Király, hogy hálálkodjon a kislánya megmentőjének. A világ legvaksibb királyát már jól ismerjük, most ismét hozza a formáját: szeretné megkérni a kezét annak a nőnek, aki nagyon törődik az ő kis Hófehérkéjével, mert olyant eddig nem talált…  Ezt a csillogó vaslogikát és szenvedélyes ostobaságot nem homályosíthatja el Regina rémült arca, a hátul fejét rázó Henry bátyó, és a tény sem, hogy az „igen” válasz Cora szájából szalad ki.

vlcsnap-2013-01-28-22h50m04s206.jpg

Szegény Regina, őszintén sajnálom. Kiszalad az istállóba elpanaszolni mi történt és megkéri David Bowie-t hogy vegye őt feleségül. De hát ilyenek ezek a pasik, a domboldalban még hőbörgött hogy miért nem lehetnek egymáséi, a nyílt felkéréstől meg összezuttyan, lekvár ez is. Jah, de nem, nem hiába egész este az Interjú a vámpírral zenéjét tolják alájuk, rohadt idegesítő, mert az egy klassz film volt, hagyjuk is. Ó aranygyűrű, ó, romantika, ó puszi, ó Hófehérke. Khm, a kislány kicsit megsértődik a látványtól, Regina pedig őrülten a nyomába ered. Ugyanerre a zenére elmagyarázza, hogy a szerelem, az egy nagy varázslat, de ez a kislány olyan arcot tud vágni, hogy bármelyik percben várom, hogy levonszolja a nőt a kútba ahol lakik. Nem tudom célozgattam-e már arra, hogy rosszul bírom a gyerekszínészeket. Főleg ebben a sorozatban.

vlcsnap-2013-01-28-23h03m26s27.jpg

Ha esetleg valaki hiányolná Mary Margaret gyermeki naiv báját, annak tudnám ajánlani Fülesünk eme gyermekkori önmagát: rögtön szeretne felugrani és apunak elújságolni ezt a jó hírt. Regina alig bírja visszalepkehálózni, és megpróbálja elmagyarázni neki a „titok” fogalmát… Szegény Regina, gyerekekkel még nincs tapasztalata, érthető, de végzetes tapasztalatlanság.

Emma meséskönyvet olvas a padon. Nem baj ha esik az eső, klassz a bőrdzsekije. Mindegyik bőrdzsekije klassz. Jön a hosszúnevű gádzsó, és az írói válságot hozva tejjjjjjesen irreleváns példának, arra vezeti rá, hogy a nyomozásban váltson perspektívát. Arra mindenképp jó, hogy együtt kimotoroznak a folyóhoz körülnézni. A körbekerített „nyomozási helyszín” állapotát inkább nem minősítem, vegyük úgy, hogy csak szimbolikus az egész. Mindenesetre benyúl a kis gödörbe és talál egy lapát-darabot, és tudják is kinél kell az eszközt keresni. Utoljára 10 évesen néztem ennyire primitív kalandfilm jelenetet. És nem is tévedek, Henri szobájára váltunk, ahol a srác a vókitóki segítségével kódszavakban beszél az édesanyjához. Szerencsére ebben már nem partner Emma, viszont a motoros cimbivel feltárják a polgármester asszony sufniját… benne a törött lapáttal…

vlcsnap-2013-01-29-00h02m15s200.jpg

A Palotában Cora a kis Hófehérkével barátkozik. A „jaj de rossz elveszíteni egy anyát” témakör mindig rögtön hat, a kislány látható jóindulattal megkéri a nagyságos asszonyt hogy ne kényszerítse férjhez Reginát, mert nem szereti az ő apukáját. Most, hogy eltereljem a gyerek ortopéd arckifejezéséről a gondolataimat, összegeztem ezt a gyerekkori traumát: meghal az anyukád, aztán nézed, hogy a pótanyukád mással smárol, aztán bevallja neked, hogy nem szereti az apukádat, csak férjhez megy hozzá, és erről senkinek nem szabad beszélni, és ez így teljesen rendben is van. Hm. Ezek után nem csodálozok, hogy felnőttként képes David Nolannak esélyeket osztogatni marékszámra.

Fényes nappal Storybrooke-ban, röviden: Emma, Regina, házkutatási parancs, pofáraesés. Nyilván nincs már ott a bűnös szerszám. Emma tombolva megy a motoroshoz, árulással vádolja, hiszen ki is tudhatná mi igaz abból, amit rendszeresen összehord. Motoros azt mondja „én nem vagyok hazug” és nagyot rebben a szeme.

Regina valahogy már megint a fogdában flangál, roppant szexi és boldog és ez jól áll neki. Egyszerűen csak látni akarja, ahogy Mary Margaret szenved, hiszen nemsokára mindörökre eltünteti a városból.

vlcsnap-2013-01-29-00h19m49s68.jpg

Meseországban Regina csomaggal szalad az istállóba, menekülés David Bowie-val. Persze ez sajnos nem jön össze, Cora bezárja őket és szónokolni kezd a saját hősiességéről, szenvedéseiről és a sok alkuról, amibe került, hogy minden királyság legyen, szó szerint. Engem itt az alkuk izgattak fel, de Rumpinak nyoma sincs ebben a részben. Regina nagyon sarkára áll, és ragaszkodik a saját boldogságához.

vlcsnap-2013-01-29-00h24m49s253.jpg

vlcsnap-2013-01-29-00h24m06s74.jpg

Cora úgy tűnik, elfogadja a vereséget, és félrehívja David Bowiet, hogy anyai bölcsességét megossza: ha szülő vagy, mindig azt kell tenned, ami a gyerekednek a legjobb. És hogy egyértelmű legyen, hogy ez a kifejezés nem a gyermek boldogságát jelenti, hanem az anyai véleményt, kitépi a szívét a lovászfiúnak. Regina teljesen összeomlik, Cora pedig tovább szónokol arról, hogy a szerelem gyengeség, és csak a hatalom tart örökké, mert akkor nem kell függeni senkitől. Holnap pedig Regina Királynő lesz. A holnap mindig hamar eljön, ha nem várja az ember: Reginát 3 varrónő öltözteti, mikor a kis Hófehérke rajongva megjelenik, és áradozik, hogy milyen boldogok lesznek majd David Bowie-val. Hamar összeáll Reginának, hogy a kislány volt szíves elmondani a titkot Corának, még pedig naívan azért, hogy nehogy elveszítse az anyját, mint ő hajdan. Regina nem rendez jelenetet, lehazudja a lovászfiú-szerelmet, és megígéri, hogy majd nagy boldog család lesznek együtt. Az a hátborzongató, hogy Regina itt egyáltalán nem hasonlít magára, semelyik világbeli arcára. Cora rebbenti szét a mű-idillt, büszke a lányára. Regina ráébred, hogy a ló nem magától vadult meg és az egész királyos-találkozás előre ki volt tervelve. Sarkon fordul, és most először szólal meg Gonosz Királynő hangon: „hagynom kellett volna meghalni”

vlcsnap-2013-01-29-00h38m19s139.jpg

Storybrooke, fogda, MM, bilincs. Emma számon kéri a Zálogostól, hogy miért nem mentette meg őket, ahogyan megegyeztek. Gold nem izgul, a varázserejére utal és lelép, viszont Emma úgy bedühödik, hogy odavágja a színes tulipános cserepet… és előkerül egy poloska… Azonnal a motoroshoz megy, bocsánatot kérni, a srác pedig megnyugtatja, hogy néha nagyon nehéz meglátni azt, ami az orrunk előtt van. És sokatmondóan néz. Megint egetverő visítozás, melynek forrása Piroskurva, oka pedig az, hogy a sikátorból előkerült a Feleség.. benne a saját szívével.. tehát élve.

Címkék: egyszervolt
55 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 17:50:49

:DDDD EZ MEKKORA HV VOLT MÁR! de az epizód is. Szegény Füles megtanulhatja egy életre, hogy nem ütjük bele senki dolgába a fitos orrunkat, még a legnagyobb jószándékkal sem! (a pokolba vezető út, ugyehogy?) Köszi, egy élmény volt :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 18:13:53

Külön köszönetet a David Bowie hasonlatért, nekem is ő ugrott be. Mindig is az esetem volt mint pasi, még ha a zenéje kissé (nagyon) elvetemült volt az én ízlésemnek. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 18:43:09

Végre legalább egy tanmese ízű mesefeldolgozás.. Auchan néniben felismerni vélem a tipikus "mindenkinél jobban tudom mi a jó a gyerekemnek" mentalitású anyukát
Az a pillanat mikor Regina levágja hogy Hófehérke szája járt el, és utána az "elkattanásszerű" nyugalom, priceless...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 19:09:41

@Hüpna: ez már pszichológia, de jogos, "nem volt az életemben ilyen naccerű lehetőség, vagy volt, csak nem tudtam élni vele, ezért a leszármazottamtól várom" :) kiscsaj a gyermek Füles szerepére jó választás volt, mert nagyon hasonlított rá (bármennyire nem kedveljük a gyerekszereplőket). Reginát senki nem tudja lejátszani a színről, még mr.Goldnak se sikerül :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 20:00:10

@aggyistenbiri: aztán rendre az ilyen szülők szoktak életük végén csodálkozni hogy "az a hálátlan kölyök" rájuk se emeli a telefont...

mocskosmacska 2013.01.29. 20:03:23

LEHet, hogy mániákus vagyok, de a szívkirálynő nem Cora néni?
Egyébként tényleg jó rész volt. Van meseországban olyan, akivel Rumpi még nem kötött alkut?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 20:07:12

@Hüpna: és igen, többnyire. @mocskosmacska: gondolod? akár még lehetne is, nem rossz ötlet.
Rumpi mindenkivel alkut köt, még saját magával is.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 20:14:11

@Hüpna: habár nem biztos. lehet, hogy annyira függők már azáltal, hogy beléjük nevelték a megfelelési kényszert, hogy később sem tudnak elszakadni... nem tudom, nem értek hozzá, nem vagyok lélekgyógyász,ez nem az én szakmám, nem is szeretnék belekontárkodni :)

foxglove (törölt) 2013.01.29. 20:20:49

váháhááhá, mekkora a 3. kép, a kislányról:DDD

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 20:33:31

@aggyistenbiri: és = én is :) (így jár, aki csapong) :)

mocskosmacska 2013.01.29. 20:34:35

@aggyistenbiri: Két dolog miatt tippelem:
1. Kalapos: Tudod, hogy mit tesz a szívkirálynő azzal, aki magára haragítja?
Regina: Igen, tudom.
2. Negatív szereplő mindkettő.
Szóval mindkettő szikkadt vén banya, aki valami miatt bepipult Reginára.
Aztán lehet, hogy tévedek.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 20:45:01

@mocskosmacska: aztán ha jól emlékszem, volt utalás arra, hogy a Szívkirálynéni nem ismeri el Reginát királynőnek "csak" Reginának (legalábbis az angolban így volt, nem tudom a magyarban benne volt-e), tehát nem csak mezei riválisok. Hmmmm...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 20:47:18

Ha meg már Auchan néni molnárlány volt, aki egyszercsak hipi-hopi feketemágiát használ, mint Rumpi...TIPP következik: szerintem majd ő lesz Rumlestiltskin eredeti sztorijának főhőse,a szegény lány, aki feladatba kapja hogy szalmából fonjon aranyat, és ehhez kéri Rumplestiltskin segítségét. Aztán szokás szerint meg fog kavaródni a szála...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 20:48:53

@Hüpna:@mocskosmacska: tényleg! apróságok, ugye, amik felett néha átsikkadunk. habár, ha ő (szív)királynő, akkor rajta kívül senkit nem fog elismerni annak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 20:54:36

@Hüpna: @mocskosmacska: ez a szál érdekelne egyébként, hogy a "szép molnárné", hogyan tett szert ilyen erős varázserőre. Rumpival kötött talán alkut? de mire fel kapott ekkora erőt és mit adott érte cserébe? egyik kérdés szüli a másikat.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 20:57:42

@Hüpna: várjunk. Anyu nem lehet a Szívkirálynő, mindkettő a mesevilágban van, ott pedig elvileg nincs olyan, hogy egy üleppel ülünk meg két lovat.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 21:17:34

@aggyistenbiri: elvileg tényleg nincs, de ugyebár Regina is átcsászkált Kalaposbácsival csodaországba, szóval ez még nem kizáró tényező. Ugye azt se tudtuk meg kalaposunk történetéből, hogy a felesége milyen missön alatt veszett el, szóval lehet ott még történetmag ami csak arra vár hogy legyen egy epizód amiben kicsíráztatják.
A másik kérdés pedig...nos,TIPP: anyuci "törtető, karrierista" tendenciáit, meg Rumpi gyerekkereskedő szokásait elnézve nem kizárt, hogy esetleg nem Regina az első szülötte, és ellentétben az eredeti Rumpis mese végkicsengésével Anyuci esetleg tényleg odaadott neki egy gyereket vagy hasonló. Ami érdekes, hogy ugye Rumpi a "Dark one" akinek ugye csak halál útján örökölhető a hatalma, bár mivel Regina is meg Cora mama is sötét mágiát használ, valamilyen szinten megosztható, vagy tanulható. Bár hármójuk közül Rumpi a legerősebb, azért ő meg kijátszható (emlékezzünk csak, csont nélkül benyalta Regina sztoriját arról hogy Bella meghalt, pedig ha valakinek, hát neki tudnia kellett volna hogy Regina nem a szavahihetőségéről híres meg aztán meddig tartott volna neki utánajárni eme értesülésnek...oké, tudom, akkor nem lett volna csavar, de akkor is...)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 21:36:52

@Hüpna: Regina nem foglya a világunknak, ő nyugodtan császkálhat hálóköntösben-bolyhos nyuszitappancsban is a két világ között oda, ahova éppen szándékozik.
Rumpi mint Regina apukája? hihető. eléggé közel állnak egymáshoz fondorkodásban is, és ez egyből megmagyarázná Cora státuszát királynőként. Meg Rumpi viszonyát Reginával. De még akkor sem jön le, hogy Cora miért tud varázsolni. odaadta a lányát a státuszért. no magic. vagy odaadta a lányát varázslatért, és szerzett magának varázslattal egy majdnem-királyt? kicsit dereng a leírtad alapján, de még nem világlik.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 21:44:17

@aggyistenbiri: ááá azt nem hiszem hogy Rumpi lenne Regina apja...az emberi Rumplestiltskin annál családszeretőbb típus semhogy csak úgy hagyja a lányát elkallódni akármilyen balkézről való lenne. De ártani tuti nem ártana neki, márpedig azt nem lehet mondani hogy Regina jóakarói között volna. Viszont van akkora kavarómester, hogy kinézem belőle, hogy ez az anya-lánya kapcsolat meg Cora hatalommániája (control freak anyuka) is valami hosszútávú tervét szolgálja...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 21:49:00

Egyetlen dolog zavart csak igazán ebben a részben, a smink. Mikor fiatalítani próbálták Reginát...szegény olyan lett végeredményben, hogy engem egy folyamatosan kisírt szemű jóllakott óvodásra emlékeztetett... sokkal jobban áll neki az elegáns szexi dög stílus.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 21:55:30

@Hüpna: és ha csak próbára akarja tenni? "vagy-e olyan fasza csaj, hogy a nyomdokaimba léphess?" nagyon kekszi dög, penge aggyal :) emiatt akár még egyenesági leszármazottak is lehetnének, alma és a fája. :D a sminkkel nekem nem volt gondom, most választották el szerelmétől, emiatt vált igazán Reginává.

Póniló 2013.01.29. 21:56:30

"Motoros azt mondja „én nem vagyok hazug” és nagyot rebben a szeme."
És ha lett volna egy kis sütnivalónk, ebből rájöhettünk volna arra, hogy ki a Motoros, még mielőtt megnéztük a mai részt :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 22:01:46

@Póniló: hujjujj, még nem mindenki nézte meg a mai részt, pssszt!

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 22:03:11

@Póniló: mindig azok a csúnya sztereotípiák :) De itt legalább rendesen ráépítettek arra hogy NE találkozzon a nézői elvárással és így üssön a meglepi :)

Póniló 2013.01.29. 22:06:24

@aggyistenbiri: hát, aki nem látta, nézze meg mielőbb :-)

Pácsó Ármándó 2013.01.29. 22:12:22

@foxglove: Szijja Foxi! Szép misztikuslila avatarod van!

foxglove (törölt) 2013.01.29. 22:15:26

@Pácsó Ármándó: köccönöm! mindenkit jól meghipnotizálok vele!

mocskosmacska 2013.01.29. 22:17:11

@Hüpna: @aggyistenbiri: MÉg egy dolog miatt gondolom azt hogy Cora néni=Szívkirálynő.
Amikor Cora kivette és összemorzsolta lovászfiú szívét azt pont úgy csinálta, mint ahogy Regina tette a seriffel. Erről nekem az a benyomásom támadt, hogy Regina anyucitól tanultan meg a varázslást, így a praktikáik is ugyanazok. És szívkirálynőnek is ugyanolyan kis szívtartó szekrénye volt a labirintus közepén, mint amilyen Reginának az apja kriptájában.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 22:17:48

@foxglove: csak a magam kedvéért volt a pontosítás, úgy olyan pongyolán nézett ki:) a mondat.

mocskosmacska 2013.01.29. 22:18:43

@aggyistenbiri: Lehet, hogy molnárné a Rumpival kötött alku keretében repült át csodaorszába szívkirálynőnek. És ezért kell annyira neki a kalap, mert vissza akar térni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 22:21:25

@mocskosmacska: hmmmm. remélem, kiderül :) túl sokáig nem akarok találgatni, előbb-utóbb KELL a válasz is :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 22:30:57

@mocskosmacska: De Molnárné már eleve kapott skill-t, a varázserőt ÉS a nemesi férjet. Valami árat -minimum kettőt-kellett fizetnie. És Varázsországból ment másik varázsországba? (de nem szeretem az Alice Csodaországban mesét, beteg elborult elme szüleménye) elnézést minden rajongótól.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.29. 22:54:27

@aggyistenbiri: nincs az megszabva hogy Rumpival csak egyszer lehet üzletet kötni ....:) No remélem kiderül hogy-mint volt a kapcsolat közöttük :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.29. 23:00:52

@Hüpna: @Póniló: még 1-2 ilyen célzás, és kénytelen leszek utánanézni az eseményeknek, gonoszok.

mocskosmacska 2013.01.30. 07:18:27

@aggyistenbiri: NEm tudom, csak találgatok. Mármint, hogy az ár következménye lett az, hogy csodaországba bebörtönözve kell léteznie.

shimizu 2013.01.30. 11:48:23

ez jó rész volt! (meg a kövi is az lesz)
Szegény Regina.....de most mit várt egy idióta csitritől? vegyen neki vmi drága ajándékot, hogy kussoljon, v zárja be egy dobozba!
de most azért basztatni 2 világban is, mert hülye a szentem.....

Petrezselyem1212 2013.01.30. 16:05:30

:) Ez egy nagyon jó rész volt. Nekem nincs bajom a gyerekszereplőkkel, de ez a kis Hófehérke nálam is kivágja a biztosítékot. Olyan fura és az arc mimikája egyenesen ijesztő, de hasonlít Fülesre.

Érdekes olvasgatni a felvetéseiteket, úgy hogy én már a 2. évad közepén járok... De most őszintén tényleg nem néztetek még bele a 2. évadban?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.30. 17:14:21

@Petrezselyem1212: dehát akkor lelövődnek a mostani részek csattanói, meg amúgy is tök izgi tud lenni a találgatás :)

mocskosmacska 2013.01.30. 17:27:57

@Petrezselyem1212: Próbálok ellenállni a kísértésnek. Pedig hogy ki is dr. Whale, hát az nagyon piszkálja a csőröcskémet.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.30. 17:30:49

@mocskosmacska: na őt mondjuk konkrétan megkukkoltan félszemmel, azóta is gyötör a bűntudat :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.30. 17:34:50

@mocskosmacska: na őt konkrétan megkukkoltam félszemmel, annyira nem bírtam a kíváncsiságommal. azóta is gyötör a bűntudat, hogy ilyen gyenge jellem vagyok.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.30. 20:11:36

@shimizu: szerintem a maga perverz módján zseniális Regina bosszúja Hófehérkén vagyis MM-en. Oké, Hófehérkét ki akarta nyiffantani,aki tökéletesen tudatában volt annak, miért fúj rá az édes mostohája, készült rá, várta a csapást tőle, és a maga "jó mesehős" módján még megértő is volt a rá leselkedő büntetésekkel szemben. Ha bűnhődött, tudta miért történik mindez, és látta a sémában a saját részesedését, amivel ezt kiváltotta. NODE! MM ezzel szemben semmire nem emlékszik a meseországi bosszúindítékokból, vagyis az ő szemszögéből nézve adva van a pszichopata polginő aki valamiért kipécézte magának, mikor ő nem ártott neki, csak azt érzékeli hogy szopóágra küldték rendesen, a harc kilátástalan, esélytelen, igazság az nincsen, és még azt se tudja mindez MIÉRT történik. Melyik vajon a rosszabb, fájóbb: Úgy bűnhődni hogy tudjuk miért kapjuk és látjuk a magunk részét a dologban, vagy ártatlanságunk teljes tudatában elszenvedni a mi szempontunkból igaztalannak és oktalannak érzett üldöztetést? Szerintem ez utóbbi. Regina viszont nagyon is jól emlékszik mindenre, és annál jobban élvezi az ellen vergődését.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.30. 20:19:27

@Hüpna: ...és ezért is lesz édesebb a bosszú, hogy az, aki ellen irányul, még csak nem is sejti az okát. tusé! nézz vissza a 8.képre: az az önfeledt győzelemittas arc :D

mocskosmacska 2013.01.31. 09:10:51

Azért nem semmi, hogy J.M a saját sorozatában kis szürke mellékszereplőként a háttérbe szorul Regina és Rumpi mellett.

mocskosmacska 2013.01.31. 09:13:35

Szerintem Regina túllihegi a dolgot Hófehérke ellen. Most mégis mit várt egy kb. 8 éves kislánytól, aki elvesztette az anyját és valszeg mindenhol azt hallotta, hogy az ő anyukája egy tündér volt és az anyák a feltétlen jóság megtestesítői? Még jó sok év kell, amíg egy gyerek rájön, hogy a kép ennél sokkal árnyaltabb.

Petrezselyem1212 2013.01.31. 10:47:25

@aggyistenbiri: Ha megkukkoltad, akkor szerinted tudtam volna olyan info morzsát adni, ami hasznos lett volna, de mégsem spoileres? :)

Én mikor elkezdődött tavaly augusztusban az m1-en megszereztem a teljes első évadot és szépen sorba néztem meg őket. Előre én se lőttem le a poént. Csak azért kérdeztem, mert van egy két ötletetek ami nekem eszembe se jutott a második évadig.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.02.03. 10:54:25

@mocskosmacska: hát az is lehet hogy eleinte "áttolta" a haragját Hófehérkére az anyja helyett. Elvégre az anyját világos hogy nem tudta akkor kiiktatni, maradt más, könnyebb célpont a haragjának. Aztán már annyira belehergelte magát, hogy ahelyett hogy megpróbált volna esetleg új szerelmet találni vagy ilyesmi, inkább abban élte ki magát hogy bosszú, bosszú, bosszú...
De azért Cora mama is csak annak a példája hogy megkapja a hatalmat, de control- freakségében nem tudja ÉSSZEL használni. Van neki egy nem picit durva hatalma, el-vi-leg gazdagságot, befolyást, hatalmat bőséggel szerezhetne, soha semmire nem lenne többet gondjuk, de nem, neki több és több kell, királyság meg minden. (Ugye senki nem kételkedik abban, hogy Regina esetleges királynősége esetén valójában Cora mama akart irányítani?) De jó, legyen rangkórságos, de csinálja ésszel. Csakhogy a "hatalom mindent megold" elvet követi a családon belül is, és mint ilyen képtelen a görcsösen imádott hatalmát legalább egy röpke kompromisszum erejéig kiengedni a kezéből. Mert mibe tartott volna azt mondania Reginának hogy: Oké, édes kislányom, neked a lovászfiú kell, egyezzünk meg, hozzámész a királyhoz, visszük David Bowiet, mert a szegény király olyan vaksi hogy ha a szoknyád alatt viszed be, se veszi észre hogy felszarvazod. meg aztán nem te lennél sem az első sem az utolsó királyné aki szeretőt tart!
De neeeeeeeeem, az ilyen ember tökéletesen képtelen arra hogy bármi józan megfontolásból eltérjen a saját, tévedhetetlennek és kizárólagosnak hitt ötletétől, és nem is érdekli kin tapos át hogy ezt végigvigye.
süti beállítások módosítása