Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x23 - Exodus I.

2013. január 28. 12:00 - Szencsike

Flashback, a hajnali Sydney látképét Walt nézi a szállodai szobája ablakából. Kis idő múlva bekapcsolja a tévét, újdonsült apja nagy örömére. Mike felkel, hajnali 5:23-at mutat az óra, kéri a csemetét, legalább halkítsa le a készüléket. Walt akkurátusan feljebb veszi a hangerőt, Mike kikapja a kezéből a távirányítót és kikapcsolja a készüléket. Walt elindul Vincenttel kifelé a szobából, Mike utánuk, a gyereket a liftből rángatja vissza. A folyosó Walt „Nem vagy az apám!” kiabálásától hangos. A szigeten apa és fia békésen alszanak egymás mellett, Walt ébred korábban, elindul egy közeli fához a kis dolgát elvégezni. Valami neszezést hall, idegesen nézeget körbe-körbe, és kit lát meg? Rousseau, a Francia tyúk vetődött a partra e korai órán, fegyverrel a kezében. Walt, óvatosan, hogy a nő ne lássa meg, oson vissza, de késő, összeakad a tekintetük, Walt kiabálni kezd a fater után, így nem csak ő, hanem mindenki más is felébred. Sayid is előkerül, nyugalomra inti a népet, a nő tekintete megakad Claireanyun és a síró kisfián. Mit keres itt, tudakolja Arab, és a nő csak annyit felel: jönnek a Többiek. Főcím.

pic1.png

Rousseau hajója 16 éve futott zátonyra hat fős csapattal. Ő akkor hét hónapos terhes volt, egyedül hozta a világra a kisbabáját, akivel egy hete voltak együtt, mikor meglátta a fekete füstöt a sziget belsejéből. Aznap este eljöttek és elvitték a lányát, Alexet. És most vissza fognak jönni. Három lehetőség van: elfutni, elbújni vagy meghalni. Jack és Locke ismét ellentétes állásponton van, Locke igazat ad a nőnek, Jack nem hisz neki, előbb a hajót kell vízre juttatni. Mike-nak még kellene legalább egy nap, túl sok minden van még hátra. Jack összeszedi az embereket, mindenki segít a hajó vízre bocsájtásánál. Elkészítettek egy sínpályát, amire rá kell tolni a hajót, Mike irányítja a csapatot, mindenki kész, háromra emel és tol. Művelet majdnem sikeresen teljesítve, egy elem eltörik, mert Sawyer nem ékelte ki rendesen. A két férfi veszekedni kezd, Walt vesz észre valamit, amitől mindenkinek eláll a szava. A sziget belsejéből fekete füstoszlop száll az ég felé.

pic2.png

Jack a Francia tyúkot faggatja a Többiekről, aki nem ad sok segítséget az elrejtőzésen kívül. Jack és Locke tekintete összevillan, Hurley, Sayid és a nő társaságában meglátogatják a bunkert. Ezzel Rousseau-nak is tudnak újat mutatni, mert ő sem tudott a bunker létezéséről. Záporoznak a kérdések és Sayid részéről az ellenvetések, de nincs mese, ki lesz nyitva, kérdés hogyan. Dinamit van a Fekete Sziklánál, a Sötét területen ad egy lehetőséget a nő. Ha estére vissza akarnak érni egy órán belül el kell indulni. Flashback, Jack iszogat a reptér egyik bárjában egyedül, de nemsokára egy latinos külsejű lány telepedik le a szomszédos székre tequilát és tonikot rendel. A lány megszólítja Jacket, hallotta, ahogy a pultnál kiabált a személyzettel. Beszélgetni kezdenek Doki apjáról, majd a nő firtatni kezdi, hogy nős-e. Már elvált, hogy még jobban bevágódjon a lánynál, ő is italt rendel, ugyanazt, amit a lány iszik. Ana ugyanazon a gépen utazik LA-be, mint Jack, csak a gép hátsó részében. Megbeszélik, hogy hol ülnek, és a következő kört a gépen isszák meg, mert Ana telefont kap, így mennie kell.

pic3.png

Jack a tervet mondja el a tömegnek, és kéri, hogy segítsenek Mike-nak vízre tenni a hajót, majd menjenek a bunkerhez. A tanárember velük tart a Dinamit-túrára, mert ő legalább ért valamit a robbanóanyagokhoz.  A hajónál ismét a tolást próbálják meg, Sawyer nem kívánatos személy lett a műveletnél. Flashback, Sawyer a rendőrségen van, bunyóba keveredett, csak rosszul választotta meg a partnert: egy miniszterpajtással került összetűzésbe. Sawyert, igazi nevén James Fordot, többrendbeli csalással, testi sértéssel vádolják, de ezúttal megússza. Örökre kitiltják Ausztráliából, a gépe délután indul. A szigeten Sawyer vágja a bambuszt, Jack téved az útjába, hozott neki egy kis meglepetést. Megkapja az egyik fegyvert egy tárral együtt, még jól jöhet. Sawyernek is van egy meglepetése: elmeséli Dokinak a kocsmai találkozást Christiannal, Jack apjával. Jack megrendülten fogadja az elmondottakat, nem is sejthette, hogy apja mennyire szeretett volna tőle bocsánatot kérni.

pic4.png

Flashback, a reptér őrszobáján Kate-et és kísérőjét ellenőrzik. A rendőr nem is érti, hogy mi szüksége a marsallnak öt fegyverre egy szemlátomást ártalmatlannak tűnő fogoly esetében. A rendőr kiveszi a kis repülőmodellt, a marsall sztorizni kezd. Dumájával addig-addig hergeli a lányt, míg eléri, hogy Kate a falhoz kenje őt, de egy határozott ütéssel a férfi a földre taszítja a lányt. Hát ezért az öt fegyver. A szigeten a társaság egyik része pakol, a másik a hajósokon segít, Kate mindkettőből ki akar maradni, inkább a szupercsapattal tart a bombatúrára. Rocker üzenetírásra buzdítja a népet, palackpostát is visznek a hajósok. Locke nem akar írni, Duci még megfenyegeti a srácot, hogy ne olvassa el, és indul a társaihoz. A tanárember sem akar levelet írni, nagyon siet. Dokiék indulás előtt elbúcsúznak a mentőcsapatuktól, Kate Sawyert keresi, de őt senki nem látta, Jack kiadja az indulás parancsot.

pic5.png

A bombakeresők Rousseau vezetésével  a sziget ismeretlen részeit járják be, kevés pihenővel. Locke végigmustrálja a Francia tyúkot, de csak a megkarmolt kezén akad meg a szeme, a bozót volt, kamuzza a nő, de indulni kell tovább. Hurleynek gondjai vannak Leslie Ar(n)zt nevével, más érdekes nem történik velük. A dzsungel mélyén egy dimbes-dombos zuhatagos rész mellett haladnak, mikor a nő egy fekete ruhaanyaggal jelölt fához ér, itt kezdődik a Sötét terület. A Francia tyúk kis kedvcsinálóként elmeséli, hogy ezen a területen kezdődött a kálváriája: itt fertőződött meg a csapata, egy társa itt vesztette el a karját. Ar(n)zt köszöni szépen, nem kér belőle, megy is vissza partra. Utolsó jó tanácsa annyi, hogy legyen óvatosak a dinamittal.

pic6.png

Mike és csapata az utolsó simításoknál járnak, Sawyer egy méretre vágott árboccal kívánja jóvátenni a bűneit. A Sötét területen szakad az eső, de szupercsapat csak megy tovább, mikor furcsa vakkantásra emlékeztető hangot hallanak a messzi távolból. A hang irányába fordulnak, amit egyre közelebbről érkezik. Ar(n)zt rohan lélekszakadva, a Valami újra támad! Kate, Jack, Rousseau és Ar(n)zt négyfelé szaladnak, csak Locke marad higgadt, Hurley-t maga mellett tartja. A Francia tyúk összeszedi Dokit és Kate-et, a lecsüngő ágak közé bújnak be. Ezúttal megúszták, mert a Valami a másik irányba tart Rousseau szerint a Valami egy biztonsági rendszer, a szigetet védi. Az eső is elállt, szupercsapat újra összeállt, irány a dinamit!

pic7.png

A parton Shannon csomagolja a ruháit, Walt látogatja őt meg Vincenttel. A fiú, hogy enyhítse Szőkeség bánatát Tesó halála miatt, neki ajándékozza a kutyát. Mikor édesanyja meghalt, csak Vincent volt az, aki meghallgatta őt, Shannon nyugodtan elmondhatja a kutyusnak minden bánatát. Szőkeség őszintén meghatódik ezen, a kutyus csak addig marad nála, amíg nem hozzák a segítséget. Flashback, a reptéren Szőkeség fejteget valami keresztrejtvényt, az arcából ítélve nem sok sikerrel. Egy férfi, Sayid, lerakja mellé a táskáját, megkéri, hogy vigyázzon rá egy kis időre. Shannon vállat von, a férfi elmegy. Boone szomorú hírrel érkezik vissza, nincsen első osztályú jegy, Shannonnak nem kellett volna veszekednie a személyzettel. Megy a beszólás párbaj, Shannon felpattan és elhúz. A mozgólépcsőn tovább kényeskedik, Boone tovább cseszteti a lányt, a semmittevésen kívül nem ért ő semmihez. Ezt megcáfolva Szőkeség egy biztonsági őrnek jelenti, hogy egy arab fickó felügyelet nélkül hagyta a csomagját. A biztonsági őr kiadja a riasztást, Szőkeség magabiztosan mosolyog Tesóra.

pic8.png

Sayid egy antennát készített a hajóra, Sawyer már szereli is fel az árbocra. Az akksi miatt csak óránként egyszer kapcsolják be, de a hatósugár nagy, minden hajót és rádió adóvevőt észlelni fognak. Egy jelzőpisztolyt is kapnak, igaz csak egy töltényt lőhetnek ki vele. Szupercsapat megérkezett a Fekete Sziklához. Tátott szájjal nézik a hatalmas hajótestet, amit a hullámok igencsak besodortak néhány évszázada a sziget belsejébe. Flashback, a reptér egyik éttermében Sun hozza a kaját és a kávét, Yin újságot olvas. Jó feleséghez illően még a partedlit is ráteríti férjére. A szomszédjukban üldögél egy másik házaspár, a férfi mobilozik, a feleség olvas, és az iménti jelenetet látva, elborzadva kéri urát, hogy lője le, ha ő ilyet tenne vele. Sun férje elé pakolja a kávét, de egy rossz mozdulat miatt Yin ölébe kerül a pohár tartalma. A szuperházaspár érdeklődéssel figyeli az ázsiaiak viselkedését, Yin nem hagyja Sunnak, hogy tovább tisztogassa, inkább keres egy mosdót. Szuperházaspár női tagja lekezelően kommentálja a jelenetet, ura leinti, de a nő flegmázik tovább, ezek nem beszélnek angolul. Sun mindent értett.

pic10.png

Yin bőszen kalapálja a hajót, Sun megy oda hozzá, de a férfi továbbra is makacsul keresztülnéz rajta, de Sun most nem hagyja magát. Egy kis búcsúajándékkal készült urának, angol kifejezések gyűjteménye, fonetikusan leírva. Yin köszönetképpen bocsánatot kér, Sun is bocsánatot kér, és kérleli, hogy ne menjen el. Yin viszont úgy gondolja, hogy büntetésből vannak itt, mert rosszul bánt a feleségével. Ezért elmegy, hogy megmenthesse őt. Ölelés, csók, szeretlek, kibékültek végre. A hajó indulásra kész, Charlie az utolsó levelet is beletette a palackba, itt a búcsúzás ideje. Az utolsó ölelések, puszik, kézfogások közepette Sawyer is keres valakit, aki ugye a dzsungelben túrázik. Hamarosan az utolsó cuccok is felkerültek a hajóra, a társaság minden erejét összegyűjtve a vízre löki azt. A partiak vidáman integetnek, tapsolnak a távolodó megmentőiknek, Vincent elszabadul Shannontól és volt gazdája után úszik, de Walt visszaparancsolja a kutyáját, a lánynak sikerül elkapnia az ebet. A hajón felhúzták a vitorlát, tényleg elindultak! Sajnos azonban a fekete füst továbbra is fenyegetően száll az ég felé.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása