Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 2x01 - Begin the Begin

2013. január 28. 17:00 - teardrops

Ha nem is ősszel, de elkezdte honi csatornánk a folytatást, sőt rákapcsolt és heti két adagot ad. Ha nem is ilyen tempóban, de én is elkezdem a hogyvolt-folytatást és ha rákapcsolok, majd magamat adom.:-)

*~*~*~*~*~*~*

Valami hiba lehet a Mátrixban, mert erős deja vu-érzés kerít hatalmunkba, úgy indul ez az évad, mint az előző: hazugságvizsgáló. De most Benre kötve (nos, máris ellőttem az izgalom forrását, ha bárki kételkedett volna Nagy Ő életben maradására), a kérdező pedig Annie, aki merő szeretetből – a nézők felé, hogy tudjuk, hogyan jutottunk el Ben hátba lövéséig az előző évadzáróban – előadja a sztorit a sri lankai akcióról, meg Benről, aki nem mondhatja válaszként a mi történt-re, hogy lövésem sincs, csak igent, vagy nemet, meg magáról, aki volt oly’ bátor és megmentette az életét. Igen, most ott romantikáznak Guamban, a haditengerészeti kórházban, miközben a férfi ugyan járni még nem nagyon tud, de válaszolni igen. Meg mást is, ahhoz viszont nem kell a nővér. Ja, hogy már nincs is az „őrhelyén”? Akkor bizony gáz van, Annie kimegy, körülnéz, majd a nagy semmiből rájön, hogy menekülniük kell. Később már a hangokat is hallják, de milyen jó, hogy nem várták meg, honnan jön, mert bizony szíjjel lőtték volna őket rendesen. Ketten is. Így viszont csak az ágynemű lett szita, ami viszont üldözésre készteti a két rosszfiút. Lépcsőházi hajsza, verekedés, menekülés, majd a megfelelő pillanatban segítség a katonáktól. Sikerült, menjünk haza. (kicsit újabb) főcím.

ca-201_01.jpg

Otthon, már a Bethesdában, Jai fogadja őket, Bennel kicsit szájkaratéznak, máris vágyik vissza Guamba, pedig Jai olyan figyelmes, hogy még egy sudoku könyvet is hozott neki. Annie elbúcsúzik, majd a kocsiban Jai intelmeit hallgatja, miszerint Mercer magányos farkas, egyedül dolgozik és imád terepen lenni. 

Otthon, már a lakásban egy nővéri ölelés fogadja Annie-t, Danielle nagyon örül, hogy huga megérkezett a hosszú útról, a Smithsonian nem viccel, hogy ilyen kimerítő munkákat ad, de azért megköszöni a képeslapot Lamarból, Missouriból. Annie leplezi meglepődését, de aztán észreveszi az asztalon heverő hivatalos papírt. Mint kiderül, pár napja betörtek a vendégházba, de szerencsére nem vittek el semmit. Walker azonban gyanakvó, már indul is és minden szegletet ellenőriz a lakásában, majd a padba rejtett széfet is kinyitja, hogy megvan-e az összes útlevele, a mindenféle bankjegye, egyéb titkos kelléke. Úgy tűnik, tényleg nem hiányzik semmi.

ca-201_02.jpg

Irány a munka, a CIA főhadiszálláson Auggie-ba botlik, aki persze egyből felismeri járásáról, s miután Annie megköszöni neki a képeslapot, elmondja a betörést is, jól jönne egy ellenőrzés. Eközben odaérnek az irodához, ahol nagyban zajlik a keresés, Joan bízta meg a srácot, derítse ki, kik voltak a guami támadók. Egyébként minden rendben, Liza folytatja a kisziváérogtatást, Arthur legnagyobb örömére, Joan meg nem lett kedvesebb. Be is bizonyítandó, megjelenik a galérián és máris az irodájába hívja Walker ügynököt. Pedig Főnöknő mégis figyelmes, megkérdezi, hogy van Annie, ilyen balhé után más pihenne. Nem köszi, jól vagyok. Ja, akkor itt a következő feladat: egy besúgóval kell felvennie a kapcsolatot. Alo Morozov egy észt pasas, aki pénzmosással, drogkereskedelemmel és egyéb ilyen nyalánkságokkal kaparta ki magát a szegénységből, most pedig nukleáris anyagot bányásznak a vezényletével.

Annie már a lelőhelyet kérdezi, mármint a férfiét, amikor kiderül, hogy nem ő a célpont, hanem egy fiatal nő, bizonyos Nadia, aki teniszezik, amikor nem Morozov szeretője. Eddig ő küldte az infót, de az utóbbi alkalmakat kihagyta és ez nem járja CIA-s körökben. Az viszont szerencse, hogy itt játszik a majd egy tornán, ahol Annie felkeresi, mint rajongó és követve a protokollt, felveszi a kapcsolatot vele. Auggie majd segíti. És lőn. Annie hatalmas csokorral bemegy a pályára, a lány a csokor tartalmából tudja, hogy ő az új kapcsolattartó, elmondja az adott szöveget, Nadia azt a választ adja, ami a ’nincs infóm’ megfelelője. Lenne, de elrontja. Hiába helyesbít utána, Walkernek ez már gyanús. Kifelé menet mondja is Auggie-nak, hogy ez egy jelzés volt, Nadia bajban van és addig győzködi a srácot, amíg az rábólint: ha tényleg így van, bizonyíték kell Joannak, hogy bármit is léphessenek, úgyhogy tapadjon a lányra és legyen leleményes, mint Odüsszeusz. Walker követi a lányt a sportcentrumba, ahol tagjelöltnek jelentkezve bejut, látja, amint a lány injekciót kap a bokájába, majd követi őt a szaunába, ahol látszik is a nagy lila folt a lábán, sőt a vállán is. Kedélyes csevejjel kezdenek, Nadia csokit eszik, mert örül, hogy már uniós az országa, hozzájuthat finom édességekhez, aztán rátérnek komolyabb témákra, úgymint asszonyverés, kimenekítés. Annie felajánlja Langley segítségét, de Nadia hallani sem akar róla, hagyják őt békén.

ca-201_04.jpg

Annie immáron Joannál erősködik, aki viszont nem tehet konkrétan semmit, ha nem a besúgó kéri, de azt belátja, hogy ha kiderül, hogy a CIA-nak jelent, akkor még nagyobb bajba kerül, úgyhogy ráállítja az ügyre az A&A duót.

Később már Arthurral koccint, mintha minden rendben lenne, pedig nincs, lehet, hogy éppen ezért kell a viszki. Merthogy ugyebár Nagyfőnökre rászálltak, az ügynökség ügyvédjei pedig a paprhalozásban is nagyon jók, és még időt is kérnek. Joan bedob egy nevet, Chet Legardie, ő a nagyágyú, legyen saját ügyvédjük, nem baj, ha a gatyájuk is rámegy, de így talán megmenthető Arthur állása. Arthur időt kér.

ca-201_05.jpg

Közben a megfigyelés elkezdődik, mikor Nadja este elindul. Pontosabban viszik, egy sikátornál kötnek ki, ahol a lányt kiszedik a kocsiból és úgy tűnik, rángatják a kis utcába. Annie közelebb akar menni, hogy halljon is valamit, Auggie figyelmezteti, hogy ez veszélyes, mert könnyebben lebukhatnak, de szavai akár a falra hányt borsó. Hallótávolságon belül a lány durranást hall, jaj, ez lövés volt, már szalad is ki a kocsiból a srácon keresztül, aki még próbálkozik a figyelmeztetéssel, de az eredmény csak még több borsó a falon. Annie rohan, be az ajtón, fel a lépcsőn és belecsöppen egy… szülinapi buliba, Morozov köszönti éppen az ő Nadia-ját, koccintás, torta, hepibörszdéj. No akkor ennyi volt, Joan a DPD-nél közli Walkerrel, hogy a lány már nem besúgó, levették a kezüket róla, Annie pedig ugorjon neki az újságoknak az asztalán és keressen valami… mindegyis, Walkert még mindig izgatja az ügy. Lesben áll, kismillió fotót készít Morozovról és a körülötte jövő-menő-beszélgető emberekről, később pedig Auggie-nak számol be arról, hogy ez az ember figyel, mint a sólyom, állandóan Nadia edzésein ül, itt valami készül. A srác pedig barátként nagyon bölcseket mond, úgy mint, sok minden történt Annie-vel az utóbbi pár napban, pihenhetne kicsit, ne legyen paranoiás, hiszen olyan vékony a határ a megérzés és aközött, hogy üldözési mániája legyen. Ráadásul közben egy kutatócsapat ellenőrizte a házukat és nem talált semmit, biztos csak pár kölyök szórakozott, pihenj egy kicsit, Annie.

ca-201_06.jpg

Eközben Arthurék a jogászcsapattal dolgoznak, amikor Jai jön be jelenteni, hogy megvan Ben Mercer, hogyan tovább. Arthur azt kéri, hogy maradjon a DPD-nél, de Szépfiú ellenkezik egy kicsit, hiszen csak ideiglenes feladatnak indult ez a dolog. Nagyfőnök nem enged, jobb lesz, ha távol marad tőle, amíg ez a cécó el nem ül.

Annie Bennél töltődne fel, megy is be a kórházba, hogy egy kis kajával meglepje szerelmét, de ő lepődik meg, ugyanis az ágy üres, a recepción pedig még a nevét se hallották a férfinek. Oké, akkor irány a lakás. Joan lakása. Szabályellenes, meg minden, de ki máshoz fordulhatna ilyen ügyben? Főnöknéni megértő és virágnyelven elmondja, hogy Ben biztonságban van, egyébként meg jobb, ha a lány megszokja, hogy Mercerrel nem egy leányálom az élet.

ca-201_07.jpg

Auggie-val folytatja a kétkedést, miért kellett Bent elvinni, de a srác csak annyit tudott kideríteni a támadókról, hogy különböző nemzetiségűek, egy belga és egy finn, akik saját területükön specialisták, így együtt van/volt hozzáférésük. No, erre fény gyúl Annie agyában, sört otthagyva mennek a sportpályára, teniszverseny, hajrá Nadia. Útközben Annie felhívja Jai-t, hogy futtason már le egy pár átküldött fotót az arcfelismerőn, majd vázolja Auggie-nak a helyzetet: jól érezte, hogy veszélyben van, de az illető nem Nadia, hanem Morozov. A kulcsszó: hozzáférés. A lány van a férfihez a legközelebb, vagyis ő az ideális bérgyilkos. Közben mutatják a versenyt, Nadia éppen pihen két game között, összepislog az új edzőjével és miközben az italát veszi ki a táskájából, látszik egy pisztoly a törülközők között. Auggie nem érti az időzítést, hiszen Nadia már vagy három éve a férfi szeretője, de Annie tudja. A csokiból. Igen, mióta az észtek is csatlakoztak az unióhoz, nagyobbak és jobbak a befektetési lehetőségek, Morozov el akar szakadni Oroszországtól, az eddigi partnereitől, ezért a lány versenyeit használja üzletkötésre. Jai közben visszaszól, hogy az egyik pasi a képen egy dél-afrikai bányatulaj, igazolódik az elképzelés, az új potenciális ügyfelek nem éppen a régiek barátai, szóval Morozov veszélyes játékot űz, Nadia pedig nyakig benne van. Beszélni kell vele, természetesen a terve is kész.

ca-201_08.jpg

Auggie bemegy a nézőtérre, éppen Morozovhoz, azzal a szöveggel, hogy a helyén ül, nézze csak meg, és a férfi kezébe nyomja a belépőt, amire ráírták, hogy veszélyben vagy, izsgyu. A férfi kikíséri Auggie-t a testőröket hátrahagyva. Eközben Annie Nadia-hoz ügyeskedi be magát a pályára és mivel éppen vége a meccsnek (csak úgy megjegyzem, Nadia győzőtt), össze is fut vele a folyosón, ripsz-ropsz meggyőzi, hogy meg tudják védeni, amikor előugrik az ajtóból az edző és lelőné őket, ha nem kezdenének el rohanni. A fedezékben Nadia mentegetőzik, hogy megfenyegették, nem tehetett mást. Rohannak tovább,a főbejáraton keresztül menekülnek, az utcán beugranak egy kocsiba (honnan tudtad, hogy itt lesz? nem tudtam, de néha improvizálni kell), elhajtanak, de edzőnéni már a nyomukban, kocsival hajt utánuk, letarolva az embereket, akik az útjába kerülnek. Autósüldözés, lövöldözés, Nadia észt káromkodása, amit persze Annie megért, mert csúnya szavakból az észtet is ismeri, majd gondol egyet és lefordul a főútról, mert megint van egy terve. Ismeri a terepet? Száguldanak a fák közötti földúton, majd egy kanyarban hirtelen fordul, a mögötte hajtó edzőnéni meg jól nekimegy a fának.

ca-201_09.jpg

Jöhet a befejezés:

Joan: esti pihenését megzavarva kopogtatnak a lakásán, mégpedig Mr. Legardie, akit Arthur bérelt föl, úgyhogy ne ácsorogjanak az ajtóban, mert drága az ideje, inkább munkával használják ki.

Auggie: ügyvédnek adja ki magát és két tizenéves srácot faggat arról, hogy szoktak-e betörni ide-oda és jártak-e a P Street 4141-ben. A válasz mindig igen, úgyhogy "meglátom, mit tehetek" felkiáltással otthagyja a srácokat, akik kétketve néznek egymásra, ez az ember tényleg az ügyvédünk volt?

Nadia: Annie közli vele a rossz hírt a jó mellé, azaz a lány maradhat az országban, de az eddigi életét fel kell adnia. Nadia annak örül, hogy Annie nem próbálja felvidítani, mikor nem is menne és annak is, hogy legalább él.

Arthur: kihalt parkolóban beszáll mellé egy férfi, igen, Ben az. Arthur örül, hogy ügynöke ismét köreikben van, sőt, arra kéri, hogy eddigi „külsős” akcióit, nem hivatalosan ugyan, de együttműködve végezze. Mercernek egy feltétele van, hogy beszélhessen Annie-vel, de Nagyfőnök csak ígérgetni tud, és csak azt, hogy majd meglátja, mit tehet. Van, ami nem változik.

Annie: egyedül ücsörög a kocsmában, de nem sokáig, mert Auggie csatlakozik, hogy megihassa végre azt az üveg sört.

BÓNUSZ

Beszélgetés Christopher Gorhammel.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása