Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 3x06

2013. január 26. 15:00 - G_Norton

„I’m forever blowing bubbles”, füttyögi valaki az őrsön, és egy dedikált focilabda pattog Alex felé, majd főhősnőnk felébred. Reggel megy melózni, mindenütt rohamosztagos zsaruk hömpölyögnek a kijárathoz, Viv telefonon üzenni mindenkinek, akinek csak tudja, hogy minden eltáv törölve van, ha nem tudják, miért, akkor kapcsolják be a tévét. A tévét nézi brigádunk is, a Strangeway-börtönben lázadás tört ki, és a rabok megkezdték a börtön módszeres lebontását. A góré a megszokott lazasággal nyugtázza a dolgot, a majmok hadd lázadozzanak, majd ő odamegy, és egyenként lepofozza őket. Nana, csak ácsi barátom, jön Jimbo, a górét letiltja erről, tessék megkeresni azt a faszit, aki kiszökött a börtönből. Viv beszélne a góréval, még mielőtt ő is kimenne a harcmezőre, azonban a góré nem figyel rá, és mivel a szökött rab vékony testfelépítésű, ezért inkább másra bízza a dolgot, ő megy elpicsázni a rabokat, Jim úgy mosolyog, mint aki pontosan tudja, hogy ez fog történni, és hogy mi lesz a vége. A góré befut a csapattal a börtönhöz, azonnal leváltja a csapat parancsnokát, majd mindenféle felszerelés nélkül nekiáll ütni-verni minden fogvatartottat, közben a rohamcsapat mögötte jön óvatos léptekkel, minek ide bármilyen hadsereg, vagy TEK, ha itt van Gene Hunt? Gebasz van azonban, mindenki hátrálni kezd a kijárat felé, és már csak kint veszik észre, hogy egy rendőr nincs meg: Viv maradt bent a pokolban. Főcím.

01.jpg

Ez így már hostage-situation, innen már baromi nehéz dolguk van. Szóval a lázadás kirobbantója egy Jason Sacks nevű vadállat, exvillanyszerelő, életfogytig csukták le, miután felgyújtott egy rendőrt. Keats a górét hibáztatja joggal, elvégre volt egy parancsnok, akit a góré leváltott pusztán azért, hogy behúzzon néhány elítéltnek. A góré ezúttal tiszta lapokkal játszana, válságstáb a börtönben, minden erővel ki kell hozni Vivet, de lehet, hogy már késő játszani a fair play-t. A börtönben perpill minden csendes, egyelőre azzal vannak elfoglalva a rabok, hogy Vivet köpdössék, ennél szarabb szituban max Semjén Zsóti lehetne, egy csapat börtöntöltelék romaember gyűrűjében.

A csapat mindent megtesz Viv kiszabadításáért, Jimbo ezt a háttérben cigizve figyeli. Rátalálnak a CCTV-re egyből Ray kurvaanyázik egyet rajta, hálistennek ezt nem hallják, mert a mikrofon nincs bekapcsolva. A góré ragadja magához a mikrofont, lazán szívkitépéssel fenyegetőzik, miközben minden ütőkártya jelenleg a raboknál van, úgyhogy nem kéne. Alex is hiába próbál emberibb hangot megütni, Viv nyakába akasztanak egy táblát, „még egy szó, és meghal”. Vadállat faszinknál valahogy odakerült egy töltött pisztoly is, egy kicsit Vivet basztatja vele, miközben az csak arra kíváncsi, hogy kijutott-e az embere, de Jason barátunk inkább arról papol, hogy ha valaki 3-4 zsarut nyír ki, az már igazi legenda.

02.jpg

A csipet-csapat már tudja, hogy a szökött rap Paul Thordy, a góré, Chris, és Ray egyből kimennek a szobából, utóbbi kettő azonnal elfogja őt. Alex nem hagyja magát kihagyatni ebből, ki ez a Thordy? Csak egy szélhálmos. Akkor miért kell ezt idekint megbeszélni? Apu, kezdődik. Chris és Ray balra el Thordy után, Ray örül, hogy nem kellett mesélni Thordyról, mert biztosan megbolondult volna tőle. Thordyt könnyen elkapják, Chris vág akkorát a képébe, hogy csak na. A börtönben Viv imádkozik, Sacksről annyit tudtak meg, hogy eddig a börtönben kisangyal volt, valószínűleg várt a megfelelő alkalomra. Keats beszélne Alex-szel, hogy a góré mit is követett el a múltban, Alex csak annyit árul el, hogy valami súlyosat takargat, hiába győzködi a másik, többet nem beszélnek most erről. A góré kiderítette, hogy Thordy és Sacks cellatársak voltak, egy órát böngészte az aktákat, tényleg keményen dolgozik ő is. Thordy megvan, jelenti Ray a rádión, a góré rögtön megy az őrsre, Keats Alexet a góré után küldi, majd ő szól, ha bármi is történni fog.

03.jpg

Vivet a börtöntöltelékek felkapják, és elviszik valahová, unfinished business, többet itt sem tudunk meg. Alex a góré irodájában ráakad egy zárt fiókra, biztos ott van valami fontos. Chris és Ray zavarja meg, a góré éppen melózik, azaz porrá zúzza Thordyt idegből, majdnem olyan brutálisan, mint LaMotta Janirót. Nagy nehezen a góré leáll, Alex a képébe vágja, hogy soha ennyire közel nem volt ahhoz, hogy meggyűlölje, teljesen idegenné vált. A góréra ez nem sok hatással van, ő azért csinál most ilyeneket, mert óriási a tét aznap, különben is, most mindenki Hammers-fan, bármennyire is utálja a West Hamet.

04.jpg

Shaz a csillagokról akar beszélni Ray-jel, aki némi győzködés után kiböki, hogy tényleg látta őket, de biztosan csak becsiccsentett Luiginál, azért látott maga előtt annyi fénypöttyöt hirtelen. Alex a góré kérésére hazaküldi őket aludni, de az összevert arcú Viv látványára mindannyian elintéznek még ezt-azt, végül ott a válságközpontban alszanak. Alex még ügyintéz valamit az őrsön, és összefut a halott rendőrrel, de az megint néma marad, Alex bevallja neki, hogy nem akar többé itt lenni, haza akar jutni. Alex még elbeszélget Thordyval, aki szívesen segít neki, ha rajta is segítenek, habár semmi sem számít – ő Sam Tyler, közli vigyorogva, Alex meg zaklatottan rácsukja a beszélőablakot.

05.jpg

Másnap reggel Alex megint elbeszélget Thordyval, az meg ismerteti az összes tünetet: elkezd felejteni, fáj a feje, látomások jönnek elő. Alex is roppant meggyőzőnek tartaná, csak hogy az aktája szerint elsőrangú fantaszta, Borderline-szindrómában szenved. Thordy próbálja Alexet még inkább a góré ellen hangolni, erre érkezik az emlegetett főnök, fejlemény van, ezt a barmot hagyd most magára. A fejlemény az, hogy Sacks újságírókat hívott, a góré hatalmas ötlete meg az, hogy bemegy közéjük, és kitépi a szívét. Mivel látták a képét, ez nem járható út, azonban Chris és Ray szívesen vállalkozik erre a baromságra, de a góré most elviharzik valamiért. Kisvártatva szól a riasztó a zárkák felől, Thordyt viszik ki a cellából, csaknem meghalt, a fejéről egy műanyag zsákot húznak le, a cellájából pedig a góré lép ki, hát ritka egyértelmű a helyzet. Alex elmegy kihallgatni Thordyt, amint az magánál lesz, a góré parancsaira egyáltalán nem hallgat, teljesen elvesztette a kontrollt. Jimbo kajánul meg is jegyzi ezt neki, vajon hogy fog kimászni ebből a gödörből? A góré kétségbeesésében előásott egy teljesen használhatatlan mellékszálat, anno ugyanis Keats volt az egyik közvetítő a rabok képviselői és a rendőrök közt, de a tárgyalások hamar megszakadtak. Keats megint arra utal, hogy a góré a tengeren hánykolódik, mindenféle paranoid baromságot előkapkod a múltból, ami viszont az ügyet nem viszi előre.

06.jpg

Alex kihallgatja Thordyt, az még mindig azt bizonygatja, hogy ő Sam, és rájött az igazságra, erre bedobták a börtönbe Thordy helyett, ráadásul műfogai vannak, és leradírozták az ujjbegyeit is, így nem lehet beazonosítani. Alexnek elege van belőle, és mindenféle jövőbeli dolgokról kérdezgeti Thordyt, hogy ha ő Sam Tyler, akkor ezekre biztosan tudja a választ, de nem válaszol, hamar kipukkadt a lufi. A góré eközben tényleg megvalósítja a baromságát, és beküldi Christ és Rayt újságírókként a börtönpokolba. Vissza a vallatáshoz, Thordy elmondana mindent, cserébe Alex kiengedi, aztán Thordy visszakozik, mert ez a titok mindent lerombol, amit Alex tudni vélt, majd végre csak elpofáz néhány dolgot. Viv valójában nem túsz, ő vitte be a fegyvert Sacksnek, cserébe Sacks egyik tárrsa magára vállalta volna Viv unokaöccsének bűncselekményét, azaz a lázadás csak álca volt valamihez, Thordy rejtélyesen csak annyit mond, hogy egyetlen más emberüket se küldjék be oda, mert nagy baj lesz. Mire Alex visszamegy a válságstábhoz, addigra Chris és Ray bent van, a csapda pontosan ez volt, hogy egy-két rendőrt beküldenek álcázva, Sacks kiszúrja, és megöli őket, hogy ő legenda lehessen. Sacks alaposan megszaglássza őket egyfajta első zsarudetektorként, Ray simán átmegy rajta, Chrisen egy picit elidőzik, mert valamiért spermát szimatol rajta, hát biztos sajt az, mert bedobott egy szendvicset reggel.

07.jpg

Alex baromira mérges, mert beküldte a góré őket a börtönbe, ugyanakkor a góré mindent Thordyra fogna, megpróbál bejutni a fejükbe, és Viv nem áruló. Alex felmutatja az aznapi ellenőrzőpapírt, Chris fegyverét valaki kivette az aláírásával, ami viszont nem Chrisé. Sacks megmutatja a Zsarudetektor 2-t Chrisnek és Raynek, ami nem más, mint Viv összeverve, és azonnal le is buknak vele, mert Ray azonnal nekimegy a raboknak. Kidobnak az utcára egy kazettát, ezúttal van követelésük is, minden lázadó rabnak nézzék el ezt a kis ramazurit, mind a rendőrök, mind a smasszerek részéről. Keats itt lépne közbe a kommandósokkal, miután a góré teljesen felsült, majd még az orra alá is dörgöli, hogy nem biztos, hogy mindenkit élve tudnak kihozni. Ray a szökésen agyal, ha Sackstől el tudja venni a fegyvert… Chris azonban felismeri a stukkerét, Viv sunyít, de Sacks elárulja, hogy ő hozta be. Viv magyarázkodni kezd, Ray hallani sem akar erről, számára Viv már halott. Az őrsön a góré szervezkedik újra, ezúttal azonban Alex égisze alatt, nem fogja hagyni, hogy Thordynak még több fogát kiverje. A börtönben is szervezkedik Sacks, Chris igen érzelmesen azt üzeni Shaznek Rayen keresztül, hogy nagyon szereti őt, mire Ray szinte könnyezve vallja be, hogy szeretné Chris bögréjét, mert az övé eltörött. Viv meg próbálja elkapni Sackset, aki azonban lábon lövi, még ez is.

08.jpg

Alex tovább vallatja Thordyt, aki megint csak vetít, de jön a góré, kicsit fojtogatja a szélhámost, az végre beszél: úgy intézi Sacks a gyilkosságokat, hogy ő ne keveredjen bele, és senki más sem. A börtönben látjuk, ahogy mindenféle elektromos bizbaszokat csavargatnak a rabok, biztosan árammal csapatják meg a három rendőrt, szépen odaláncolják őket egy rácshoz, és rájuk akasztanak mindenféle elektromos vezetékeket. A góré békén hagyja Thordyt, és feldúltan távozik, majd Alex előveszi a jó zsaru-formát, és elengedi Thordyt, ha az végre elmond mindent. Thordy ebbe belemegy, Alex aláírja a szükséges távozási papírokat, Thordy pedig elmagyarázza, hogy egy kis bádogdobozt kell keresnie, abban van minden válasz, majd gyorsan elhúzna, de némi autós üldözés árán Thordy ismét a góré karmai közt van.

09.jpg

Alex a kérdéses bádogdobozt Thordy cuccai közt találja meg, benne a börtön alaprajzával, majd a góréval együtt azonnal odamennek. Keats ott álldogál a kommandósokkal, és egy gumibottal a kezében, és egyáltalán nem hallgat Alexre és Gene-re, ezért a kezükbe veszik a dolgot: a térkép segítségével eljutnak a fő elektromos ellátóig, és a góré szétveri egy kővel, elmegy az egész épületben az áram pont a kommandósok támadása előtt 0,00001 másodperccel, tyűha. A sötétben kezdődik meg a nagy bunyó, Alex is lepofoz pár embert, Sacks pedig meglóg Vivvel, és a stukkerrel. A góré rádión próbál kapcsolatot létesíteni, de Viv csak annyit kér rajta, ne mondja meg az anyjának, hogy félt. Lövés dördül, Sacks akar elszaladni, de a góré leszedi, majd a disznóba belelő még egyet.

10.jpg

Vivhez azonban Keats ér oda előbb, a West Ham indulóját fütyüli, Viv már haldoklik, Keats meg sem próbál segíteni rajta. Ehelyett hosszasan mered az arcába közvetlen közelről, miközben az arcát fogja, mire a góré odaér, Viv halott. Keats nem érti, hogy a góré még mit akar elérni, miután Viv meghalt. A többiek is odaérnek, a góré szinte parancsba adja ki, hogy az őrmester a haláláig védte ezt a szárnyat egyedül, és minden múltbeli hibát el kell felejteni. Alexnek még odaveti a teljesen érzelemmentes Keats, hogy mégis hány embernek kell meghalnia, amíg végre nem tart ki a góré mellett? A szomorú események után Alex éjszaka még az őrsön csámborog, és megint összefut a fiatal rendőrrel, aki egyenesen a góré irodájára mered, a megoldást ott kell keresni. Alex kinyitja az egyi fiókot, egy üveg Jack Daniels mellett ott hever egy kis bádogdoboz, rajta a királynő arcképével, a bádogdobozkában pedig a halott rendőr arcképe van, és egy filmtekercs. Alex csak most veszi észre a rendőr vállapján a számokat: 6-6-20. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása