Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x17 Hat Trick

2013. január 22. 15:00 - mysisterstheslayer

Mary Margaret futva szökik az éjszakai erdőben. Az ügyvédje és a seriff a fogda előtt konstatálják a tényállást, és azt, hogy innentől lesz igazán bajban a kis Füles. Henri egy nagy masnis kislányról olvas a mesekönyvben, a seriff pedig a sorozatban először fegyvert vesz magához és úgy indul elkapni a veszélyes gyilkost… höhöhöh, azaz a jóbarátját. Az éjszakai erdő bámulatosan ki van világítva ám, Emma mégis majdnem elcsapja Jeffersont, a bicegő nagykabátos szépfiút. És fel is veszi az autójába. Naná, én is azt tenném. 

vlcsnap-2013-01-22-00h23m34s56.jpg

Jefferson kabátja színes szélesvásznú lesz, és már Meseországban lobog, ahol a kislánya elől futva bújócskázik. Érzem, hogy újabb diszfunkcionális családot ismerünk meg hamarosan. A házukhoz érve a Királynő és mellbevágó dekoltázsa várja, de a Kócos Srác már szögre akasztotta a kalapját, mióta a kislány anyja odaveszett. És nem kockáztat. Én ilyen jelenetek alatt nem tudom eldönteni, hogy melyiküknek állnék ellen kevésbé.

vlcsnap-2013-01-21-21h46m28s64.jpg

Közben ideát, ahol az igazság nincs, Emma hazafuvarozza Jeffersont. Haza a palota méretű kis kunyhójába, ami ezek szerint eddig fel sem tűnt a városban. Mivel a sheriff sem tűnik teljesen immunisnak a bicegő lábbal fémjelzett vonzerőforrásra, bekíséri a nagyon trendi lakásba és kap egy nagy csésze teát e kedves házigazdától. Sőt majdnem egy térképet is, de ekkor váratlanul elveszti … az eszméletét… ilyenkor már késő kérdezősködni, kislány.

Meseországban vásár van, és Kócos Srác kislánya kiszúr egy fehér plüssnyulat, amit sajnos nem lehet egy ezüstnél kevesebbért megvenni. Ez azért van, mert az árus maga Regina, brutál maszkban és így próbálja érzelmileg zsarolni a csávót. Egyelőre azonban otthon készül egy házinyúl, akivel ugyanolyan pazarul lehet teadélutánt játszani. Ezt a maszkosdit meg kihagytam volna.

vlcsnap-2013-01-22-00h36m27s156.jpg

Eközben Storybrooke-ban Emma ébredezik megkötözve és nagyon szexi szerkóban. Pikk-pakk kiszabadítja magát a széttört teáscsészével, és felfedezi, hogy a szobában egy látcső mered a városra, konkrétan a Sheriff ablakára. Világos, hogy eddig azért nem tűnt fel a seriffnek ez a nagy palota, mert túl közel volt az ablakhoz. Pár pillanat múlva, egy másik szobában azt is felfedezi, ahogy Jefferson éppen feni. Az ollóját mármint.

Meseországban Grace hiába teáztatja aput, a szükség döntést hoz, azaz, mars játszani, apunak melója van délutánra. Kicsit sóhajtok magamban, hogy milyen kár, hogy apu nem a testével kereskedik, de már nyílik is a nagy faláda, előkerül egy kalapdoboz.

Storybrooke-ban pedig előkerül Mary Margaret! Kevésbé szexi, mint Emma, de ő is lekötözve, egy székhez… Gyorsan elmondják egymásnak hogyan kerültek ide, és egy meglepően izgalmasan fotózott pár pillanatban próbálnak kimenekülni a házból. Mondom, nem ebben az epizódban nyitunk új fejezetet a „védtelen széplányok a perverz házában” kategóriában, Jefferson ott áll a pisztollyal és felkéri Emmát, hogy kötözze vissza a tanerőt, és jöjjön csináljon meg neki valamit. Igenis! Mary Margaret nagyon aggódik, de marad lekötözve a szobába zárva.

vlcsnap-2013-01-21-22h48m22s124.jpg

Meseország ismét, Kócos Srác szállítja a kalapot Reginának. Ő a Kalapos, ez már egy ideje világos, csak persze nem illik a Grimm-körbe, de nem bánjuk, teccik, szeressük. Regina finoman bedől neki és a dekoltázsával megígéri, hogy a kislány sosem fog semmiben hiányt szenvedni. Munkára. Kalap a földön pörög, a páros együtt ugrik át a dimenziókapun. Regina a varázslattól van beájulva, Lana Parilla pedig Sebastian Stan-től, rendben is van.

vlcsnap-2013-01-21-22h37m32s212.jpg

Storybrooke-ban Jefferson Emmát pörgeti be egy másik szobába, ahol az átokról és a varázslatról kezd neki beszélni, amitől Emma frászt kap mert érzi, hogy a srác őrült. Nem lesz könnyedebb a hangulat miután kiderül, hogy a Kalap beüzemelését várja tőle.

A működőbbik Kalap belsejében Regina és a Kalapos egy tükrön át érkezik Csodaországba. Fontos szabály, hogy ugyanannyi embernek kell kimenni a kalapból mint ahányan bejöttek, tehát együtt kell maradni. Nem tudom, hogy örüljek-e neki, hogy az alkotók látták a Mátrixot, de Csodaország egyelőre pont olyan baltával CGI-festett, hogy ez nem is érdekes.  Jefferson is Morfeuskodik kicsit Emmanak a valóságos, lehetséges és létező világokról, és igazán paff vagyok, hogy végre egy színészt is szerződtettek ebbe a sorozatba. Emmának azért kell kalapot gyártania, hogy Jefferson hazajuthasson.

vlcsnap-2013-01-21-22h28m01s185.jpg

Csodaországban egyelőre a Szív Királynő labirintusán kéne átjutni hatékonyan. A labirintus sövénye embert eszik, viszont a Királynő varázslata sövényt éget. A párocska karonfogva besétál a középpontba, ahol egy olyan szív-doboz raktár van, mint a temetőben a kriptában. Regina gyorsan kikap egy dobozt, és elindul a Kalapossal kifelé. Kis harc míg átjutnak a sövényen, majd Regina egy darabka gombát ad hozzá a ládikó tartalmához, amelyből eztán lila ködbe burkolva előáll Henry, a Komornyik. Ki gondolta volna. Jeffersonnak hamar leesik, hogy a 2be-2ki játékban nem ő lesz az egyik utas, de hiába hivatkozik a családra, Regina még szíven szúrja azzal, hogy ha igazán szerette volna a kislányát, akkor nem is indul útnak.

vlcsnap-2013-01-21-22h56m07s146.jpg

Kalapost elragadják a Szív Királynő emberei. A lefátyolozott Királynő azt szeretné, ha a Kalapos elárulná, hogyan jutott el ide. A válasz megtagadása hozza a könyvbeli mondatot: „üssétek le a fejét”… és úgy is lesz… lévén ez Csodaország, a Kalapos levágott feje társalog tovább a Királynővel: parancsba kapja, hogy készítsen még egy varázskalapot, és hozza működésbe, varázslat nélkül is.

A másik varázslat nélküli világban, Storybrooke-ban Jefferson várja izgatottan, hogy Emma befejezze élete első kalapját. Nekem ez nem ment volna ilyen rövid idő alatt, de hát én nem is vagyok megmentő. Persze a kalap nem akar működni. Itt megint nem látok a szívdobogástól, amíg Jefferson a varázslat létezéséről győzködi Emmát. Jefferson azért szenved, mert a jelen valót és Meseországot kell egyszerre a fejében tudnia, és a kislányát semmiképpen nem akarná ilyen kínoknak kitenni. Emma sírósan vallja meg, hogy nagyon szeretné, ha az a megkötözött nő a másik szobában tényleg az ő anyukája lenne. Ez így leírva még abszurdabb. És sírva megígéri a szintén felindult Jeffersonnak, hogy megpróbál segíteni. Aztán a távcsővel kupánvágja a veszett csávót. Anyja lánya, na. Mekkora karakter-disszonancia lett volna, ha elkezd hinni, ugye. Meg még van öt epizód is.

Megint megkíséreljük a „védtelen széplányok a perverz házában” című kliségyűjteményt meghaladni, de nem fog összejönni, Jefferson extra hamar magához tér és nagy bunyó indul hármasban a kisszobában. Jefferson nyakán látszik egy mély vágás nyoma, Mary Margaret pedig kis krikett-ütővel lecsapja a fejét. Majdnem, mert közben kizuhan az ablakon kalapostul, és …eltűnik. Megeszem a kalapom, ha Emma működő varázskalapot varrt.

vlcsnap-2013-01-21-23h17m26s152.jpg

A hölgyikék lent keresgélik a férfi nyomát, de csak a kis Sárgát találják, szépen letakarva. Emma egyből odadobja a kulcsot Mary Margaretnek, de figyelmezteti, ha szökni kezd, soha többé nem állhat meg sehol. És most tényleg elsírja magát, miközben arról beszél, hogy Mary Margaret volt az egyetlen, aki törődött vele és aki olyan, mintha családtagja lenne. A szeretet és a bizalom mindig működik Storybrooke-ban, Regina békés újságolvasás közepette találja MM kisasszonyt a cellájában, Gold pedig ügyvédi minőségében elhajtja a látogatót. Az más kérdés, hogy utána megbeszéli a látogatóval, hogy Mary Margaret mindenképpen ki lesz csinálva az egyességüknek megfelelően, de ilyeneken már meg se lepődünk.

vlcsnap-2013-01-21-23h36m45s202.jpg

Azon viszont meglepődhetünk, hogy Emma elkéri Henri meséskönyvét mélyebb tanulmányozásra, és felismerni látszik benne Jeffersont, aki közben a Szív Királynő börtönében őrülten próbálja rávenni a milliónyi kalapot, hogy „mukodj! mukodj!”

Címkék: egyszervolt
34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.22. 15:34:40

Na vééééégre! Már vártam mikor veszed górcső alá ezt a részt, mert szerintem nagyon zsír volt :) Jefferson házának stílusánál csak maga Jefferson volt vonzóbb :D

Petrezselyem1212 2013.01.22. 16:53:05

Köszi, köszi. Már vártam nagyon, remélem a többi is jön hamarosan. :)

foxglove (törölt) 2013.01.23. 12:11:48

Jelentkezzen az a nő, aki nincs beájulva Sebastian Stantől!!!!
Nincs ilyen? Na ugye.

ebi_chan 2013.01.23. 13:28:09

I'm in love with the Mad Hatter.

Az évad legütősebb része volt, szerintem.

cicamaca 2013.01.23. 13:30:29

A pasi tényleg nagyon jó, de úgy látom, én vagyok az egyetlen, akit ez az Alice csodaországa dolog zavart, rendesen kizökkentett a hófehérkés-satöbbi mesevilágból.
Remélem kezdenek valamit ezzel a párhuzamos varázsvilággal vagy nem tudom mivel, mert így eddig kár volt behozni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.23. 13:42:24

@foxglove: én jelentkezem :) eddig mindig csak negatív szerepben láttam, irtó ellenszenves figurákat alakítva, és az engem erősen negatív irányba befolyásol :) azt elismerem, hogy most azért jól nézett ki Sebi :)

foxglove (törölt) 2013.01.23. 13:58:55

@aggyistenbiri: na szép:)))
Az Amerika kapitányban nem negatív, és az uniformis is jól áll neki, ha esetleg...:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.23. 15:10:18

@foxglove: a Testvériségben és a Gossip Girlben láttam, ott nagyon utálos és meggyőző módon hozta a szemétládát :)

Petrezselyem1212 2013.01.23. 15:51:27

Minőségi pasi az biztos. :) Megértem hogy Jennifer Morrison is lecsapott rá. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.23. 16:01:34

...és itt született a szomszéd országban :)

foxglove (törölt) 2013.01.23. 16:15:59

@aggyistenbiri: azokat pont nem láttam:)
egyébként nem is igazán a külseje volt a vonzó, hanem a szexuális ragadozó kisugárzása:) ahogy belesuttogott Emma fülébe... tejóég:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.23. 17:50:48

@foxglove: nézd már, még a végén meggyőzöl! jól van, ebben a részben tényleg kekszuális volt. de most már elég legyen, ennél több engedményt ne várj tőlem:) nézd meg inkább a Testvériségben, ott még jobban néz ki és még gonosz is, ha már neked ennyire bejön :)

mocskosmacska 2013.01.23. 20:52:20

Jóképű kalapos igencsak felpörgette a kommenteket.

Szívkirálynő arca el volt takarva, meg vagyok róla győződve, hogy azért mert a 2. évadban lesz a nagy meglepetés, hogy ki is valójában a szívkirálynő. (A legnagyobb meglepetés az lenne, ha dr. Whale lenne.)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.23. 21:03:53

@mocskosmacska: nemcsak! nekem konkrétan maga a poszt is marhára tetszett (nyau, ne vedd megcsalásnak!). imádtam ezeket a kikacsintgatásokat, célozgatásokat a poszt írójától!!! a kalapos max a koktélcseresznye volt. részemről :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.23. 22:07:39

@mocskosmacska: na neee, szegény Dokiból már azt is kinézed, hogy transzfesztita? :D

szucska 2013.01.24. 10:08:58

@cicamaca:
Mindennek megvan a maga oka, nyugi.

Ami meg azt illeti, a Pinocchio sem igazán Grimm, mégis van Gepettónk meg Tücskünk - szóval inkább Disney, mint Grimm. Úgy viszont minden stimmel. Eddig...

(((Apró megjegyzés, hogy a Szív királlyal sikerült behúzni mindhárom Csillagkapu-sorozatot. :) )))

szucska 2013.01.24. 10:19:57

@szucska:
Helyesbítem magam. Maradjunk a Grimm-Disney halmaznál, hogy Rumpi és Piri et al. is maradjon. Okoskodás befejezve. :)

(De az "Eddig..."-et fenntartom. ;) )

mocskosmacska 2013.01.24. 13:04:56

@Hüpna: Dokikából bármit, miután rájöttem, hogy ő Storybrook egyetlen orvosa, aki minden szakterülethez ért, mindig ő rendel és ezek mellett még vakrandikra is van ideje járni. Ehhez képest a női ruhába járás semmi.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.24. 16:23:22

@mocskosmacska: de hogy miért pont ezt a fedőnevet választották neki...

Petrezselyem1212 2013.01.24. 16:36:59

@Hüpna: Mármint, hogy miért pont Dr. Whale lett a neve a mi világunkban? Én azt tudom, de csak spoileresen tudom leírni.

mocskosmacska 2013.01.24. 16:39:43

@Petrezselyem1212: @Hüpna: MIndjárt elkezdek kombinálni, hogy ki is lehetett whale a mesevilágban? De bálnásban hirtelen csak bibliai történet jut az eszembe.

Petrezselyem1212 2013.01.24. 16:45:01

@mocskosmacska: A mesékben nem fogod megtalálni a választ. Ha tudod, hogy ki is ő a "mesevilágban" (bár én inkább fantázia világnak hívnám, pont miatta), akkor tudsz esetleg rájönni, hogy miért Whale lett a neve, addig viszont nem, mert ő nem egy klasszikus mese szereplő.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.24. 19:37:20

@Petrezselyem1212: hát nagyon nem, szóval nem az Alízos világ lesz az egyetlen meglepetés elem a Grimm sztorikhoz képest

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.24. 19:38:15

@mocskosmacska: hát én is gondolkodtam jódarabig hogy milyen bálna mesehőst ismertem, aztán persze totál rossz felé tapogatóztam XD

mocskosmacska 2013.01.24. 19:47:01

@Hüpna: Akkor dr whale igazából Lúdas Matyi?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.24. 20:26:22

@Petrezselyem1212: minden spoiler nélkül nem tudnál valami morzsát elénk szórni, amiből esetleg asszociálhatnánk? nagyon óvatosan, nagyon távolról indulva? de csak ha a többiek is igénylik...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.24. 21:49:16

@mocskosmacska: az mekkora lenne! XD De nem, sajnos a magyar mesevilág kimaradt a sorozatból (kár, megnéznék mondjuk egy igazmondó juhászt)

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2013.01.25. 08:56:37

Egy kis adalék a rész címéhez, ha már feljött a posztban a krikett. A hat-tricket most már rengeteg sportban hazsnálják a mesterhármasra. A kifejezeés azonban a krikettpályákon használták először. Először a 19. század derekán jelent meg, amikor a kivételesen jó teljesítményt (pl. három ütőjátékos kiejtése három egymást követő dobásból) egy kalappal jutalmazták.

mocskosmacska 2013.01.25. 09:29:16

@Hüpna: Szerintem is poénos lenne, ha lenne benne pár magyar mesehős, de sajna Amerika messze van ehhez.

Petrezselyem1212 2013.01.25. 10:30:13

@aggyistenbiri: Sajnos nem, annyira távol áll az eddigi karakterektől, hogy nincs az az info spoiler nélkül amivel rátudnálak vezetni. Ha nem láttam volna a 2. évadot, akkor meg sem fordulna a fejemben, hogy ki Whale. Amíg le nem ment a 2x05 rész, addig senki sem tudta ki ő, vagy legalább is sehol nem olvastam olyan teóriát ami jó lett volna.
süti beállítások módosítása