Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x02 - There Is No Normal Anymore

2013. január 21. 11:00 - Szencsike

Itt vannak a földönkívüliek, szépek, okosak és elvileg békével jöttek. Néhányan hisznek nekik, néhányan nem. A leendő ellenállás bázisát egy FBI ügynök, egy pap, és egy jó útra tért V fogja alkotni. Egy televíziós személyiséget kiválasztotti szintre emeltek, övé a megtiszteltetés, hogy beszámoljon a V-k közérdekű híreiről. Folytassuk ott, ahol abbahagytuk. Era a raktártetőn Jack-kel Dale-en kattog, aki valójában gyík volt, embernek álcázva. Nincs mese, ki kell építeni az ellenállást, ha voltak más túlélők a gyüliről, meg kell őket találni. Merengésüket egy V-sikló érkezése zavarja meg, ami a raktárhoz tart, Eráék indulnak utána. Sikló utasai takarítanak, elviszik a V és az emberi testeket. Értesíteni kell valakit, javasolja Jack, így Era felhívja a 911-et, szemtanúként jelentkezik, hogy látott egy mészárlást. Csakhogy a rendőrség vonala V ellenőrzés alatt áll, rögtön kiküldenek egy megsemmisítő labdát, Eráéknak menekülni kell. Egy kis futás után biztos rejtekhelyhez értek, Erának sikerül egy vascsőt baseball ütőként használva megsemmisítenie a labdát. Era gyorsan összefoglalja Jacknek a helyzetet és hazaküldi őt, ne bízzon senkiben, bárki lehet V.

pic1.png

Era is hazaért, első útja a fia szobájába vezet, a gyerek ágya érintetlen. Lent valami összetörik, Era most egy igazi ütőt fog a kezébe, de nem betörő jött a házhoz, hanem Ty ért haza. A kölcsönös szívroham után Ty kamuzik, hogy a haverjával lógott. Era hiszi is, meg nem is, de kéri fiát, hogy ne kerüljön kapcsolatba a Látogatókkal. Ty szófogadó gyerek, minden kapcsolatot megszakít az idegenekkel. A gyerek a szobájában az ágya alá dugja a Követ egyenruháját. Reggel a templomban Travis atya figyeli a híreket, melyben a riporternő beszámol a V-k és az amerikai kormány megegyezéséről: Ha pozitív jelentést kapnak az FBI-tól, a V-k szabadon járhatnak az országban. Travis atya örül a hírnek, és a visszatérő Jacknek megemlíti, hogy a rendőrség visszajön a leszúrt férfi ügyében. Era végzett a fürdéssel, mikor kilépne a zuhany alól meglátja Dale-t amint egy pisztolyt szegez Ty-ra, és lelövi őt. Valójában Era tényleg fürdik, de ezt csak képzeli. Felettese keresi őt telefonon, Dale eltűnt, azonnal jöjjön.

pic2.png

Ryan-ék a kibékülős szex utáni örömben úsznak, a férfi karját az iratszekrény vágta meg, nem akkora a baj. Val persze elhiszi és kenőcsöt ajánl rá. Kedvenc a stúdióban az esti interjút nézi vissza, kolléganője meg is jegyzi, hogy nem kell pesszimistának lenni, 80 millióan nézték őt. Nem őt, Annát. Azt az Annát, aki ebben a percben a ruhái közül válogat. Marcus jelenti, hogy India nem válaszolt a megkeresésükre. Anna tudja, hogy előbb az USA-t kell meggyőzni, utána a többi ország is behódol. A mai ruhája a Japán hagyománytisztelet és behódolás jegyében egy kimonó lesz, jelzésértékű a választása. Főcím. Az FBI központban Era mindenkit gyanúsnak talál, bárki lehet V. Paul, a főnöke zökkenti ki őt a megfigyelésből. Egyik irodában Dale felesége is ott van, ő jelentette be, hogy a férje eltűnt. Dale mindig felhívja őt telefonon, bárhova is menjen, ám ezúttal nem jelentkezett. Paul minél hamarabb lerendezné a dolgot. Egy ügynök eltűnt, másokat meg a Látogató-ügyeket vizsgáló csoporthoz helyezték át. Erát már nem érdeklik a V-k, de vár rá egy kihallgatás Dale eltűnése ügyében.

pic3.png

Jackatyát Malik ügynöknő keresi fel a megkéselt fickó ügyében, a nő a Látogatók elleni fenyegetéseket vizsgáló csoportnak a tagja. A férfi már többször értesítette a hatóságokat egy lehetséges invázió ügyében. Korábban ez nem volt érdekes, most hogy itt vannak ők, már ki kell vizsgálni minden ügyet. Erát az előző estéről faggatják: együtt dolgoztak, ez igaz, de utána elmentek enni egyet, majd hazavitte őt, utána nem látta a férfit. Jackatya sose látta a férfit korábban, de mikor találkoztak, nagyon félt valamitől, talán mert egy űrhajó van a város felett. Era nem tud szeretőről, vagy más házassági problémáról, és közöttük sem volt semmilyen viszony. Paul lép az irodába, megvan Dale kocsija. Megérkeznek a helyszínre, a kocsit a tegnapi gyűlés helyszínén találták meg. Era kivágja magát azzal, hogy a cím azért ismerős, mert felbukkant a nyomozásuk során. Era odasiet az autóhoz, megtalálja az igazolványát, fegyverét, amelyeket az utolsó pillanatban sikerül elrejtenie, mielőtt még főnöke kiszúrná, mikor a kocsihoz lép. Era átnyújtja neki a férfi mobilját.

pic4.png

Anna eközben köszönetet mond Japán és Mexikó népének a kapcsolatuk megerősítéséért, rajtuk kívül még számítanak az USA, Oroszország és India szövetségére is. Kedvenc mindezt a tévén keresztül figyeli és szkeptikusan reagál Anna szavaira. Kolléganője hozza a közvélemény-kutatás eredményeit, az amerikai lakosság fele még nem döntötte el, mit gondoljon a Látogatókról. Kedvenc szerint jobban meg kellett volna szorongatni Annát, akkor meglenne az egyértelmű döntés. Saját akcióba kezd, Anna nélkül. Valerie visszaadja Ryan-nek a gyűrűt, akkor legyen az övé, ha itt a megfelelő alkalom. Ebéd ma nem lesz, Ryan-nek Jersey-ben lesz jelenése. Ty a Béke Követek központjába tart haverjával, Brandonnal, és figyelmezteti őt, anyu ne tudja meg, hogy tagja lett a csoportnak. Brandon is Követ akar lenni, Lisa kedvesen felajánlja a srácoknak a segítségét.

pic5.png

Jackatya keresi az útmutatást, valóban jó döntés volt-e nem bevallani az igazat az FBI-os nőnek. Travis atya szerint jól döntött, nem kell bekavarni a kialakuló jó kapcsolatba. Eráék a raktárépületet kutatják át, Paul számon kéri rajta, hogy őt miért nem avatták be a fejleményekbe. Talán Dale egyedül jött ide nyomozni, tippel Era, de ez nem erősíti meg azt az állítást, hogy olyan jó társak voltak, vágja rá a főnök. Keresse meg a társát, ha jót akar magának, üzeni Paul burkoltan. Az anyahajón kihallgatás zajlik, a gyűlés egyik túlélőjét vetik alá a V vallatási procedúrának, a gyüli résztvevői kellenek nekik. A férfi mellkasán kígyók vannak, ám ez csak egy profi kényszerképzet, amit az áldozat csak hallucinál. Ryan a Jersey-i találkozó helyett Angelo autószerelő műhelyébe ment. Egy férfi kocsit szerel, ő nem ismer semmilyen Angelo-t, de szerencsétlenségére Ryan viszont ismeri őt. Angelo.

pic6.png

Az FBI irodában Jackatya üldögél, mikor összetalálkozik Erával. Kölcsönösen meglepődnek egymás foglalkozásán, de nem merülhetnek bele a részletekbe, mert jön Malik és elviszi a férfit. A V székház előtt tüntetők kiabálnak ellenséges rigmusokat, Ty kint próbál téríteni, Lisa a kerítés másik oldaláról mosolyog kedvesen a fiúra. Nemsokára Ty már a motoros képeit mutogatja a lánynak, sőt randizni is elhívja. Lisa készít magáról egy fényképet a telóval.  A romantikának Brandon szerencsétlenkedése vet véget, majdnem sikerül megveretnie magát egy tüntetővel, ha Ty nem lép közbe. Végül ő lesz az, aki adja a pofont, de ez Lisának nem jön be. Angelonak van egy-két gyógyszere, amivel segíthet Ryan karsérülésén. Ő közben beszámol neki az újjászerveződő ellenállásról, pár név kellene neki, akik csatlakoznának. Angelo meggyógyítja a sérülést, de nem bízik meg a hirtelen felbukkant árulótársban, ezért elkábítja.

pic7.png

Malik ügynök végzett Jackatya kihallgatásával, aki átadta neki a képeket. Era kikíséri a papot, de nem tudja megállni, hogy ne pirítson rá. Felelőtlenség volt odaadni a képeket, de a pap csak helyesen akart cselekedni. Era a ne bízzon senkiben szöveggel jön, ám Jack visszaüti a labdát: a senki kategóriájában Era is szerepel. Visszatérve Paul hívatja az irodába, és szembesíti a hazugságával. Nála van a hangfelvétel, mikor Era a rendőrségre telefonál. Era kénytelen bevallani, hogy ő volt a hívó és a gyanúját, hogy Dale a terrorista csoport tagja. A főnök a felvételt a drogügyesektől kapta meg, akik az összes nyilvános telefont bepoloskáztak a környéken, máshol nincsen meg a felvétel. Ez már több mint gyanús, Era megígéri, hogy szerez bizonyítékot, csak adjon neki egy kis időt.

pic8.png

Kedvenc a műsorában megcsinálja a maga szerencséjét. Tényleg bízni kell a Látogatókban, vagy sem? Két vendéget hívott, egy ellenük, egy mellettük. Eközben Era Jackatyához megy, és a segítségét kéri. Együttes erővel talán sikerül végére járni az ügynek, azonban Jack nem kíván többet belefolyni az ügybe, így Era magára marad. Era következő útja Dale feleségéhez vezet, akivel megbeszélik a férfi telefonhívásait. Sokszor hívott egy ismeretlen számot, ám feleségének nem tűnt fel semmi gyanús a viselkedésében. Eközben Ryan felébredt Angelonál, aki addigra eltűnt a garázsból. Era tájékoztatja a főnökét a titokzatos hívásokról, az elemzés szerint Dale valóban a terroristák közé tartozott. A főnök képtelen elhinni, hogy a kolléga áruló volt, hát még Era, aki hét évet húzott le mellette. Ryan hazaért, Val sehol, telefon csörög, Angelo. A férfi mindent tud Valerie-ről, és ha ő megtalálta a nőt, akkor a V-k is meg találják. Hagyja ott őt, mielőtt nagyobb bajba sodorná.

pic9.png

V-székház, Ty-t már be sem engedik. Lisa szerint kizárhatják a programból a balhé miatt. Hát ennyi volt, öreg. Az anyahajón Marcus szidja le Kedvencet, miért árulta el őket. Kedvenc viszont segített a műsorral, és ezt az érkező Annának is elmagyarázza. A politikát nem tudja befolyásolni, de az emberek véleményét igen, és ez számukra a legfontosabb, ha el akarják nyerni a kormány szimpátiáját is. Ha később Kedvenc segítsége kell, ő fogja hozni a szabályokat. És valóban, Kedvenc jelentheti be, hogy az amerikai kormány és a V-k között megerősödött a diplomáciai kapcsolatfelvétel, a V-k korlátozott számban, de igényelhetnek vízumot és szabadon utazhatnak az országban. A parókián Jack és Travis atya a híreket nézik, az idős pap örül a hírnek. Kedvencet maga Anna hívja fel, hogy megköszönje, ám rögtön ezután a nő le is teszi a telefont. Jack az FBI központ előtt várja Erát, úgy tűnik meggondolta magát a kormány bejelentése miatt. Eránál is van egy nyom: megszerezte azt a listát, ahol minden olyan személy szerepel, akik valamilyen kapcsolatban állhatnak a Látogatókkal valamilyen formában. Lehet, van közöttük olyan, aki harcolni is akar. Val büszkén újságolja párjának, mióta itt vannak a Látogatók, rengeteg a betege. Ryan karja is szépen gyógyul, Val észrevesz valamit: az egyik kép fordítva lóg a falon, rajta egy név és egy cím. Angelo üzent. Lefekvés előtt anyu köszön be Ty-hoz, örül, hogy gyereke jól viselkedik. Miután anyu kilépett Ty Lisa fotóját nézi. Era előveszi Dale aktáját, megsemmisíti a férfi fényképét. Nem is sejti, hogy Dale az anyahajón van és él.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása