Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x22 - Indulás előtt

2013. január 21. 09:00 - Szencsike

Flashbackkel nyitunk, egy szőke nő kanyarodik be a hotel parkolójába kupéjával. A nő kiszáll, kinyitja a csomagtartót, ami üres. Ám az alatta lévő rekeszben rendszámok tucatjaiból válogathat, kivesz egyet és nekilát lecserélni a régit. A háttérben az egyik szobából egy család hangosan veszekedve költözik ki, a takarító néni a szomszédos szobába megy takarítani. A szőke nő végzett a rendszámcserével, a néni cuccaiból elvesz egy friss törölközőt és egy sampont, majd belép a család üresen hagyott szobájába. Levetkőzik, beáll a zuhany alá, a haja visszaváltozik barnává. Kate. Már barnán egy postára tér be, Joan Hart néven megkapja a neki szóló levelet. A kocsiban ülve, sírva olvassa el a levelet. Kate a szigeten a kis játékrepülővel játszik, de a lelkesen gitározó Rocker zavarja meg. Szerinte otthon a DS már a platinalemeznél tart, hiszen ő egy elhunytnak vélt rocksztár, mindenki kíváncsi rá. A tutaj küldetéséről is tárgyalnak, Rocker szerint mikor hazatérnek, igazi sztárként fogadják majd őket. A tutajnál viszont áll a bál, egy köpcös földrajztanár szerint várni kell pár hetet az indulással, mert elkezdődik a monszun évszak, a szélirány megváltozik, az Antarktisz felé fognak haladni, Délnek, nem pedig Északnak, a hajózási útvonalak felé. Ha el akarják ezt kerülni, már egy napja el kellett volna indulni. Szökevény Mike-ot kérdezgeti, hogy minden rendben lesz-e, de Mike leállítja, rengeteg a dolga, mi kéne. Szökevény velük akar menni. Főcím.

pic1.png

Kate üzletelni kezd Mike-kal, miért vinné Rosszarcot, aki nem is ért a hajókhoz, ő viszont igen. Mike és Sawyer üzletet kötöttek, nem fogja megszegni az ígéretét. Kate bedobja az ászt: Walt is megy? Megy, a tutaj betelt. Flashback, Kate egy nagy csokor virággal kórházi látogatásra érkezik egy bizonyos Diane Janssenhez. A folyosón egy rendőr olvassa az újságját, Kate a virággal takarja az arcát. Később a parkolóban egy orvos száll be a kocsijába, a hátsó ülésen Kate üldögél. Elmeséli Tomnak, hogy Diane rákban haldoklik, eljött meglátogatni, és a férfi segítségét kéri. A szigeten Yin építi a hajót, Sun sétál hozzá, és nagy nehezen válaszra bírja a férjét. Tényleg el fog menni, Sun csalódottan elsétál. Sayid Dokit vezeti valahová a dzsungelben, de nem árulja el, hogy hova mennek. Doki egy lépést sem fog tenni addig, amíg meg nem mondja, hogy hova mennek. Arab győzködi még, de Doki makacs ember. Kopaszember felbukkanása vet véget a vitának, ő kérte, hogy Arab ne mondjon semmit, majd hármasban mennek tovább. Locke a bunkerhez vezeti a kettőst, Jack megdöbben, Locke mosolyog, beszélgetniük kell a dologról.

pic2.png

Tutajoséknál Sawyer hozza a formáját, most Yin sózott halaiba köt bele, miért kell magukkal cipelni, ha az óceánon is foghatnak halat. Veszekedni kezdenek a túlélésről, a hajózásról, de a bili kiborult. Sawyer rájön, hogy Mike ki akarja rakni, de ki fog a helyére jönni? A csereember, Kate épp egy útlevél képét égeti el, mikor jön Sawyer és kiabálni kezd vele. Megy az adok-kapok, Saywer tudja, hogy ő volt a fogoly, és a hajó az egyetlen esélye, hogy kijusson, de ezt nem fogja hagyni. Kate-et kemény fából faragták, az övé lesz a hely. Az építkezésen Mike a vizet kéri fiától, majd egy jó nagyot kortyol belőle. Beszélgetni kezdenek a kölyökkel, hogyan fogják újra megtalálni a szigetet. Mike egyre bizonytalanabbul beszél, és mikor leszáll a hajóról, rosszul lesz és összerogy, Jack-ért küldi. Walt belebotlik a beszélgető Kate és Sun párosba, a koreai visszamegy Mike-hoz, Kate tovább keresi Dokit.

pic3.png

Arab a háttérben ücsörög és szemléli ahogy Doki és Kopaszember a hazugságok különböző formáiról vitatkoznak: Kopaszember már három hete tud a bunkiról, mégsem szólt, Jack is jó ideje tudott a békebíró fegyvereiről, míg közhírré tette, szóval egy-egy. Doki nem tud mit mondani erre, így a bunki kinyitásáról érdeklődik. Sayid viszont ugrik, inkább hozzá se kéne nyúlni, ki tudja, mi lehet benne, ha kívülről sem lehet kinyitni. Hazafelé baktat már a hármas, mikor találkoznak Kate-tel, indulás Mike-hoz. Doki kikérdezi a férfit, mit evett, ivott-e eleget, honnan hozta vizet. Végül ágynyugalomra inti a férfit. Flashback, Tom otthonában vagyunk, a férfi telefonál egy kollégájával, szívességet kér tőle egy MR vizsgálat ürügyén. Kate eközben a családi képeket nézi, Tomnak felesége és egy huszonkét hónapos kisfia van. Tom kért Diane-nek egy MR vizsgálatot, de addig még van egy pár órájuk. Kate emleget valamit, hogy megvan-e még, szerinte ez az utolsó esélyük. Végül útnak indultak és egy mezőn lévő fához hajtottak, ahol ásni kezdenek hat lépésre a fától. A szigeten Doki nyomozni kezd Mike rosszulléte miatt, Locke-kal beszélik meg a következtetéseket. Nem napszúrás, mert Mike már korábban érezte volna. Ugyanazt az ételt eszik és ugyanazt az italt isszák Yinnel, a koreai jól van. Doki az üvegek között kezd kutatni, és kivesz egyet, aminek az alján fura fehér anyag van. Valaki tett valamit a vízbe.

pic4.png

Doki visszatér Mike-hoz, aki a körülménykehez képest jól van, Locke kihallgatja Ducit a mérgezés miatt. Mike csodálkozik, hogy milyen jóban lettek az öreggel hirtelen, de Jack nemet mond erre. Mike inni akar a vizéből, de Jack ad egy másik üveget neki. Mike szerint Sawyer lehetett az, aki megmérgezte. Doki odamegy Duciékhoz, és Duci megadja a választ Dokiéknak a Sawyer-vonalra: Kate fel akar jutni a hajóra, ezért Sawyer berágott Mike-ra, Sawyer így áll bosszút. De az is lehet, hogy maga Kate volt a bűnös. Locke csodálkozik, hogy miért tette volna ezt a lány, Duci szerint mert ő a fegyenc. Locke-nak leesik az álla az új infótól, Duci kiakad, hogy nem tudja, hogy ki és miről tud valamit ezen a szigeten. Locke tudni akarja, hogy mit követett el a lány, ám Jack ezt sosem kérdezte meg tőle, ha tudni akarja, kérdezze meg ő maga. Miért nem mondta el az infót a többieknek, jön a következő kérdés, Doki a diszkrációra hivatkozik, Locke mosolyog.

pic5.png

A part másik részén Claireanyu Rockert fodrászolja, a srác felajánlja neki és Céklafejnek, ha kiszabadítják őket, akkor nála ellakhatnak. A barlangoknál Kate érdeklődik Dokitól Mike hogyléte felől, majd a tutajra tereli a szót. Doki rögtön ráförmed, hogy ő mérgezte-e meg az építőmestert, de Kate megbántódik, miért lenne képes ő ilyesmire? Jack nem tudja, hogy mire képes a lány, Kate inkább elmegy tőle. Flashback, Tom és Kate megtalálták, amit kerestek, időkapszula egy éthordó doboz formájában, benne mindenféle gyerekkori emlékkel, köztük a repülővel. Egy kazetta is van a tárgyak között, a kocsiban ülve visszahallgatják gyerekkori önmagukat. Gyerekként Tom még feleségül vette volna Kate-et, Kate viszont kocsiba ült és messzire menekült volna. Hát nem így lett, és egy szomorkás pillantás után csókban forrnak össze. Nem romantikáznak többet, elindulnak a kórházba.

pic6.png

Kopaszember kenegeti a lábsérülését, mikor jön Walt és elmondja neki, hogy nem ő mérgezte meg az apját. Ő gyújtotta fel az első tutajt, ő mérgezte volna meg az apját kombinált volna az öreg, de megígéri a gyereknek ismét, hogy a barátságukra való tekintettel nem beszél erről senkinek, majd megfogja a srác kezét. Ekkor Walt lemerevedik, elrántja a kezét és csak annyit mond, hogy ne nyissák ki. Locke nem érti a helyzetet, Walt tovább kéri, hogy ne nyissák ki, majd elfut. A hajónál Mike továbbra is fekszik, mellette Yin szünetel egy kicsit. Sawyer hozott Mike-nak egy kis elsősegélyt a gyomrára. Mike köszöni, nem kéri a cuccot, Sawyer lemondhat a helyéről, ha mint egy bűnöző, megmérgezte. A háttérben befut Duci és Kate. Bűnöző ő, na nem, Sawyer Kate-hez lép, lerántja róla a táskáját, kiborítja a földre a tartalmát és az útlevélért nyúl. Az útlevél a megfulladt nőé volt, miért van Kate-nél? Fel akar jutni a hajóra, és menekülni mielőtt a riporterek hada özönlené el a szigetet, Mike-ot is ő tette pihenőre. Csak saját maga számít neki.

pic7.png

Flashback, Diane-t az MR után egy kis folyosóra tolja Tom, mielőtt visszavinnék a nőt a kórtermébe. Kate előbukkan, Tom visszamegy az irodájába. Kate beszélni kezd a nőhöz, aki az édesanyja, és nagyon rossz állapotban van. Kate szólongatni kezdi anyját, aki lassan magához tér, és ránéz a lányára. Kate sírni kezd, bocsánatot kér tőle, amiért ennyit szenvedett miatta. A nő először erőtlenül és halkan, majd amennyire erejéből telik, hangosabban és erősebben kezd el kiabálni segítségért. Kate alig lát a könnyektől, egy orvos meghallja Diane kiáltásait, Kate elfut, ám belebotlik egy biztonsági őrbe. Az őr már jelenti, hogy gáz van, de Kate leüti, Tom is felbukkan, kellene a kocsi kulcsa. Együtt rohannak a parkolóba, ahonnan Kate eszeveszett tempóban hajt el, de nem jutnak ki: egy rendőrautó állja el a kivezető sávot. Kate győzködi Tomot, szálljon ki, Tom győzködi Kate-et, működjön együtt a rendőrséggel. Egyikük sem enged, így Kate keresztülhajt a sorompón és a rájuk lövő rendőrön. A nagy rohanásnak meglesz az ára, Kate belerohan egy autóba, ő jól van. Tom viszont nincsen: a rendőr lövései eltalálták, már halott, a rendőrök viszont jönnek, Kate kénytelen menekülni.

pic8.png

Sawyer célpontja Kate, az igazságot követeli tőle. Kate végül vall: ő volt a fegyenc, akit a békebíró vitt vissza az Államokba, de nem ő mérgezte meg Mike-ot. A férfi viszont nem hisz neki, a tömeg ami köréjük gyűlt, feloszlott, Kate egyedül maradt. A hajóépítők folytatják tovább a munkát, Sun figyeli őket. Doki sétál hozzá, aki addig kérdezgeti, míg Sun be nem ismeri, hogy ő volt. Nem akarja, hogy elmenjen, nem akarja, hogy meghalljon a férje. De nem akart ártani neki. Doki megígéri, hogy nem mondja el senkinek, ám Yin el fog menni, Sun-nak el kellene búcsúznia tőle. Este a tűznél Kate magányoskodik. Sawyer jön oda hozzá, és elújságolja, hogy újra a hajón van. Kate bosszús, jogosan, de Sawyer nem kér bocsánatot, sőt még Kate volt, aki rákényszerítette erre. Kate nem szól semmit, ám mikor Sawyer elindul, még megkérdi, neki miért fontos kijutni a szigetről. Mert nincsen semmi amiért maradnia kellene, végül esetlenül elbúcsúznak egymástól. A hajó mellett Mike pihenget, Walt ül le mellé. Mike azt hiszi, a gyerek miatta aggódik, így elkezdi őt győzködni, hogy ne aggódjon érte. Walt inkább bevallja neki, hogy ő gyújtotta fel az első tutajt, hogy itt maradjanak. Mike köpni-nyelni nem tud, de végül ő az, aki azt mondja, hogyha a gyerek maradni szeretne, akkor maradnak. Walt viszont menni akar. Kate sátrába Sun néz be, és talán nem meglepetés, Kate ötlete volt a mérgezés, Sun nem szólt erről Dokinak, ő vitte el a balhét, mert Szökevényt elegen bántották már, és Doki is megígérte, hogy nem árulja be Sunt.

Címkék: lost
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wanille 2013.01.21. 13:30:27

Be sincs fejevze a sorozat hv-ja, de már flessbekkelünk?!?

odamondó 2013.01.21. 13:54:41

Amikor még nézhető volt röviden.

epresgulyas 2013.01.21. 14:04:29

@Wanille: :)))) hiába, ami jó az jó :) és a Lost szerintem jó volt, csak a végét tudnám feledni :D

INDEX: ez az új ablakos blogmegjelenítő egy rakás **** !!!!
süti beállítások módosítása