Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x10

2013. január 21. 19:00 - Alice Page

Na, tessék, egyszer marad ki az esti dózis, és mennyi mindenről maradok le… Rómeó hirtelen kialakult ragaszkodásánál csak a Bodzás fiúk önzetlen szeretete szívmelengetőbb, csak persze egyik sem igazi. Frenki és Lorenzó tiltakozására a Pádre csak legyintett, de szerencsére itt van nekünk Tina, a közösség építője, aki mind a négyüket a kis szutyok kiiktatásának közös zászlaja alá verbuválta. Rómeó és Blanka pedig most már igazán nagyon, sőt teljesen és abszolút tiltott szerelmesek, ez pedig hihetetlen izgalmakat vetít előre.

10.1.PNG

Ahogyan az is, hogy Fruzsi – aki végül feldobta Valtert és kibékült Zsóka nénivel is – beköltözik Andihoz és Lajoshoz Kirához és Kevinhez, akik ugyanabból az intézetből szabadultak, mint ő. A veszély azonban, a sármos Valter képében már ott dekkol a kapu előtt. Odafent a lakásban Zsóka és Fruzsi ámuldozva meresztgeti a szemét. Mint kiderült, Zsóka néni nem máshová, mint a Biztosítóhoz nyomta be Kevint, ahol a kis Sztahanov már az első évben teljesítette a 110%-ot, ezért előléptették, és Kirát is felvették, a „szorgos gének” elve alapján. Keményen és sokat dolgoznak a pénzükért, de az egyikre túl kicsi, a másikra túl nagy a zakó, amit viselnek.

10.2.PNG

Frenki elméjét továbbra is próbára teszi a tény, hogy az anyjukat temetik, Lorenzó pedig még mindig ott tart, hogy mindez Rómeó miatt következett be. Hosszú ez a nap mindenkinek. A két észkombájn azon filózik, hogy lehetne a fiút rávenni arra, hogy nemet mondjon a fúzióra, és Bodzás maga küldje őket a levadászására. Ehhez egy későbbi jelenetben segítségül hívják Tinát is, aki aranyfokozatú szarkavaró minőségében van jelen a sorozatban.

10.3.PNG

Fruzsi eközben új lakhelyén hesszel, és életmeséivel szórakoztatja a többi résztvevőt, sőt, Tibor névjegykártyáját is bedobja, hogy színesítse a sztorit. Szerintem senki nem lepődik meg különösebben, amikor azt mondom, hogy újabb flessbekkel tarkították készítőink ezt a blokkot is; a megerőszakolás pillanatait izgulhattuk végig újra. A történet csúcspontján Kira az új plazmatévé felavatására invitált mindenkit, amit Zsóka néni kitörő örömmel fogadott – ő is kurvára unja már Fruzsi nyomorát.

10,4.PNG

A sötétség leple alatt titkos hantolás előkészületei zajlanak. Gyorsan, tanúk nélkül. Feleség és szerető egymás mellett nyugszanak majd, hangzanak a Mesélő drámai szavai. Az örömhírt már Bodzástól tudjuk meg: ezentúl Rómeónak is az Árnyas köz 4. lesz a lakcímkártyájára írva. Oda is hívta, hogy kettesben beszélgessen vele, de előtte még azt is megosztotta velünk, hogy Serif az ő legjobb embere, hiszen precíz és hűséges. Szavait ezután már Rómeóhoz intézi, és lényegre tör: ebben az országban keveseknek adatik meg ilyen élet, szóval jobb, ha megbecsüli magát a kis szaros. „Teljes hű… lojalitást várok el!” Befutnak a többiek is, Lorenzó még mindig dúl-fúl. Aztán csak kiegyeznek abban, hogy anyának meg kell adni a végtisztességet. Meglepődtem volna, ha színesednek a párbeszédek…

10.5b.PNG

Fruzsi be sem meri csukni a szemét, nehogy semmivé legyenek új életének csodaszép díszletei, jelesül a plazmatévé és a kanapé. Zsóka néni dolga végeztével távozik, Kira már az új lakó szobáját készíti elő, amikor… megszólal a kaputelefon. Fruzsi veszi fel, amiért a beleszóló Valter meg is dicséri egyből. Kéri, hogy szökjön el vele, lent vár rá. Igen ám, de jön Kira, Fruzsi pedig lecsapja a kagylót. „Ki volt az?” „Senkiiiii”. De Médium Kirát nem lehet csak úgy átbaszni, helyből rájön, hogy Valter volt az, és Tibor nevét artikulálja nyomban, de Fruzsi csak húzza száját.

10.6.PNG

„Elvesztettetek egy anyát, de találtatok egy új testvért. Én elvesztettem egy feleséget, de találtam egy új fiút” foglalja össze a nap eseményeit a Pádre. „Minden vég valami újnak a kezdete” – kezdem érteni, honnan származik Rómeó lírai irányultsága. Lajos a jövőre vonatkozó életvezetési tanácsokon kívül néhány szót szól mindkét eltávozotthoz, „szavai megannyi marék földként hullanak alá a nők jeltelen sírjára”. A könnyebb feldolgozás érdekében mindenki bőségesen üríti a körbeadott laposüveget, azonban „a mindig jó ízű családi ital keserű kortyokként csordogál le torkukon.” Javaslom, hogy a narrátor szövegeinek szerzője írja a hogyvoltot is, vagy legalább lektornak kérjük fel, mert benne bizony ott van az X.

10.7.PNG

Ez a gyökér Fruzsina persze lement Valterhez a lépcsőházba, és kezdetét vette valami, amit kár volt megnéznem. Az oké, hogy a srác győzködi, hogy menjen vele, kezdjenek új életet, de a kivitelezés, az parádés. „Kentőnkért (sic!) el akarom mondani a vágyaimat!” És el is mondja, bár ne tenné… Úgy érzi, hogy bármire képes, van pénze is, de itt nem tud kiteljesedni (?), viszont Ausztráliában (?) már igen. Nagyon szereti Fruzsit, és szerinte a lánynak nincs félnivalója. „Megöltél egy embert, fel tudod ezt fogni?”, érdeklődik kedvesen Fruzsi. „Érted tettem! Hogy együtt lehessünk! Különben hogyan tervezgethetném a jövőnket?” Jogos, erre nem is jött a csajtól replika, helyette Valter szemére vetette, hogy testét áruba is bocsátotta, már nem a sajátját, hanem Fruzsiét. Végül, ki hitte volna, elküldi a srácot a vérbe, és új, tiszta életre készül. Ja, és felnyomja, ha nem húz el.

10.8b.PNG

A szertartás időtartamát rövidíti Bodzásék óvatosságának ténye – mert hát mi lenne velük, ha valakinek feltűnne, hogy a négyes út mellett éppen dupla, koporsós temetés zajlik? Naugye. A Pádre hazaküldi Serifet a két nővel és Rómeóval, ő pedig két törvényes leszármazottjával hátra marad cseverészni. Tudja, hogy döntése még nem legitim házanépe körében, ezért megesketi őket az anyjuk frissen emelt sírhalmára, hogy leszámolnak a múlttal, és segítik Rómeó területi integrációját az Árnyas közben. A srácok rábólintanak – hiszi a piszi.

10.9.PNG

Valter köti az ebet a karóhoz, és csak Fruzsival akar lenni. Ha pedig nem lehet, akkor a lány sem lehet senkivel, a szokásos… Ránt is egy kést, és már támadna, de ekkor egy szálkás férfitest vetődik a képbe. Kevin az, ki más. Dulakodni kezdenek, és már várom az omló beleket, de Tibor érkezése véget vet az ádáz közelharcnak. Megbilincseli és elcibálja Valtert, aki nem hiszi el, hogy az éppen Kevinbe csimpaszkodó Fruzsi ezt tette… De nem ő hívta Tibort, hanem a harcias Kira, aki ekkor szintén befut a színre.

10.10b.PNG

Bevágtak nekünk egy éjszakai utcaképet, amit a minősége alapján valószínűleg a sminkes telefonjával vettek fel. Ez vezet el minket a hásziendára, amely mostantól csak egy ház, hiszen az asszony jelenléte tenné azt otthonná… Lajos készült: mindkét nőről van bekeretezett képe kis fekete szalaggal, ezeket jól ki is teszi egymás mellé az asztalra. „Emléketeket örökre őrizzük, és most igyunk a jövőre!” Még ki sem ürült a viszkispohár, amikor Serif szól: ügyfél van. Amint az öreg kifordul a szobából, Erzsi képe lábbal tiportatik és kiderül, ami már kiderült: a fiúk bizony hamisan esküdtek anyjuk sírjánál, majd basznak ők osztozkodni a fattyúval. Brigi arcára rámerevedett az előző részben még a kurva érkezésekor felvett fintor, és az egész eizód alatt egy szót sem szólt.

10.11b.PNG

Fruzsi Kira karjaiba borulva túláradó boldogságát fejezi ki, amiért máris ilyen jó barátokra lelt. Kira elemien gonosz arca viszont sok jóra nem enged következtetni… Fruzsi heppiendje akkor kerül végleg parkoló pályára, amikor meglátom Bodzást és „ügyfelét”, az éppen „dolgozni” távozott Kevint a lehetséges következő bizniszről susmorogni. Miért gondolom azt, hogy Bodzás nem Rómeót akarja éppen bevenni a családi életbiztosítás kedvezményezettjei közé?

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.21. 19:59:52

Köszi a hogyvótot, és gratula a kitartásért, hogy bírjátok nézni ezt a fost :)
Mi örömmel olvassuk, az biztos.

shimizu 2013.01.22. 09:22:27

"Bevágtak nekünk egy éjszakai utcaképet, amit a minősége alapján valószínűleg a sminkes telefonjával vettek fel."
uhuhuhuhuhuhu ez azért durva volt! XD Nem tom, ki a sminkes (már ha van...), de ez azért elég megalázó neki. Persze ha nem fizetik meg rendesen és nem futja jó mobilra, akkor nem szóltam.....XDDDD

Dzsambalaja 2013.01.22. 17:18:44

Hát amit Ti itt a műveltek, remélem egyszer fölkelti a TV2 figyelmét, és alkalmaz benneteket egy kis minőségi tuningolásra! Nézni borzalom, de olvasni szórakoztató!
süti beállítások módosítása