Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x01 - Pilot

2013. január 18. 11:00 - Szencsike

New York, hajnalodik. Három kérdést szegeznek nekünk: Hol voltunk, mikor megölték Kennedy elnököt (még meg sem születtem,), hol voltunk szeptember 11-én (otthon betegeskedtem), és hol voltunk ma reggel? Hőseinket is megnézhetjük, mivel töltötték ezt a reggelt. Kedd, reggel 6.30, Erica Evans, az FBI Terrorista elhárító részlegének alkalmazottja békésen aludt, mikor megmozdul a föld. Felriad, rohan Tyler nevű fia szobájába, de kölyök sehol, az ágy érintetlen. Rögtön telefonál, a gyermek kórházban van. Anyu máris fenyegetőzik, a gyerek bajban van. Szent Josephine templom, Jack atya nyitja ki a hívek előtt a templom ajtót, barátságosan üdvözöl egy Roy nevű tolószékes fazont, mikor a föld remegni kezd. Egy lakásban a reggeli hírek mennek, Chad Decker hírolvasó tudósít az aktuális pénzügyi helyzetről, a fürdőszobában az igaz Chad zuhanyozik. Egy ékszerboltban egy öltöny-nyakkendős néger fazon eljegyzési gyűrűt vásárol szerelmének és a leánykérés módját vitatja meg az eladóval. Ugyanebben a pillanatban a lány, Valerie már javában dolgozik, mikor megmozdul a föld.

pic.png

Chad már a stúdióban van, rosszul kezdődik a napja, más kapta meg az áhított melót. Hiába, ő csak egy hírolvasó, a föld erősebben megremeg. Erica telefonos kihallgatást rendez fiacskájával, a gyerek bulizni ment, és volt egy kis balhé. Anyu indul érte, mikor a földrengés igazán beindul, mindenhol borul minden. A templomban Jézus és a keresztje majdnem rázuhan Royra, de Jack atyabácsi megmenti a fickót. Az ég elsötétül, New York belvárosában egy vadászrepülő zuhan le, a pilóta katapultált. Ezután, mint a Függetlenség napja című filmben, egy hatalmas űrhajó úszik be a város légterébe, az emberek sikoltoznak. Eranyu kiadja az utasítást gyerekének, maradjon a fenekén, de a kapcsolat megszakad. Ty szófogadó, azonnal lelép a kórházból motorjával. A városban aki csak él és mozog, mindenki látni akarja az ufók érkezését, az emberek tátott szájjal vagy pánikba esve bámulják az érkező hajót. Ty áthágva minden közlekedési szabályt, a járdán közelíti meg a belvárost. Katonák kezdik el a tömeg elterelését, Tyt is utasítják, hogy menjen el, mert pont az űrhajó alatt tartózkodik, ez a tiltott zóna.

pic2.png

Valerie-nál megy a tv, 29 nagyváros fölé érkezett ilyen űrhajó, sehol nem volt még kapcsolatfelvétel. Megpróbálja Ryan-t, a vőlegényét hívni, de hiába, nem veszi fel. A lány kapcsolgatja a tv-t, Los Angeles és New York felett vannak az USA-ban hajók. Őcsakegyhírolvasó Chad magyarázatot ad a lezuhant vadászgépekre: a hajók ellen küldött gépek elektromos meghibásodás miatt zuhantak le. Váltás, egy másik adón két fiatal srác szerint Függetlenség Napja style az egész, és ott nagyon sokan meghaltak az emberek közül. Ryan időközben hazaért, ölelés, egyiküknek sincs semmi baja. A műveleti területre Erica próbál bejutni, hiába FBI-os, senki sem mehet be. Mázlija van, a közelben verekednek, így belóghat gyereket keresni. Sétál egy kicsit fia névét kiabálva, hamar megvan a kis szökevény. Az űrhajók aktivizálódnak, egyes elemei kinyílnak, és a zöld pusztító fénysugár helyett a hajó alja egyfajta képernyővé alakul át, amin egy feltűnően csinos, mosolygós emberi nő arca jelenik meg. Főcím.

pic3.png

A mosolygós hölgy biztosítja a földlakókat, hogy jó szándékkal jöttek, bocsánat a zűrzavarért, de ez mindkét faj számára jelentős pillanat. Nagyon örülnek, hogy vannak más értelmes lények is a galaxisban. A hölgy neve Anna, ő a népe vezetője és segítséget kér. Ahhoz, hogy ők továbbra is fenntarthassák magukat, szükség lenne a Föld bizonyos erőforrásaira, cserébe ők is átadják minden használható tudásukat. Eközben megmutatnak néhány ufós várost, például Párizsban Anna franciául, vagy Rio de Janeiro-ban portugálul beszél a lakossághoz. Ha feltöltötték a készleteiket, és a tudástranszfer is megtörtént, akkor továbbállnak. Felveszik a kapcsolatot a bolygó vezetőivel, éljen a közös együttműködés. A béke bennünk él, majd Anna eltűnik. Az emberek, túlesve az első döbbeneten, tapsolni kezdenek.

pic4.png

Szerda, 9:20, NY. Jackatya máris megkérdőjelezi a Vatikán egy nap alatt kiadott hivatalos álláspontját, ő maga is dilemmázik. Isten és az ufók egyszerre léteznek, mit mondjon a híveknek? Travis atya csak annyit tanácsol, hogy imádkozzon, és menjen minden tovább a rendes kerékvágásban, így a misét is meg kell tartani a gyülekezetnek. Jack pesszimista, mert ez a gyülekezet alig néhány tagot számlál, de mikor belépnek a templomba, valóságos tömeg fogadja őket. Eráéknál Ty és a haverja lelkendeznek az ufókon a tv előtt, Era a kollégájával, Dale-lel telefonál, szintén pesszimista a Látogatók(=Visitors=V) miatt. Ő máris elkezdte a munkát, mert kibányászta a jelentésekből, hogy a V-k érkezésekor a terrorista sejtek kommunikációja visszaesett, kivéve egy csoportot, amelynek megnőtt az aktivitása. Egy elkapott üzenet szerint C4-eseket akarnak, tehát támadnak, a V-k kapóra jöttek, mint elterelés. Dale megígéri, hogy munkához lát, előtte néhány személyes kérdést is feltesz. Era exe is jelentkezett, de csak egy üzenetet küldött nekik. Kolléga biztosítja a vállát, ha Erának szüksége lenne rá. Eközben a tvben Anna és a küldöttsége érkezését mutatják.

pic5.png

Anna az ENSZ központban tart sajtótájékoztatót: Szuper jó lesz mindenkinek, ha összebarátkozunk, és ezt a barátságot ápolni fogjuk. A béke bennünk él, Anna el. A sajtósok között ott van Őcsakegyhírolvasó Chad, aki ugyanolyan megbűvölten bámulja Annát, mint Ty otthon. Annát a tolakodó riporterek tolakodó kérdésekkel bombázzák, valóban ennyire hasonlít a két faj vagy sem? Őcsakegyhírolvasó Chad állítja le a túlbuzgó kollégákat, és ő is feltenne egy kérdést. Nicsen csúnya Látogató? Anna nem vágja poént, Chad felvilágosítja, minden Látogatóra a vonzó egyéniség kifejezés illik. Anna szerint Chad is szép ember, erre mindenki nevet, a Látogatók elmennek. Anna búcsúzóul egy mosolyt is megereszt. Őcsakegyhírolvasó Chad már a kamerák előtt filozofál, miért ilyen bunkó a sajtó a Látogatókkal. Ezt a kis műsort már a hajón Anna és tanácsadója, Marcus is nézik. A nő kimerevíti a képet, neki ő kell.

pic6.png

Már három hét telt el a V-k érkezése óta, ők az új turista szenzáció, mindenki a hajójukra akar feljutni, tájékoztat Őcsakegyhírolvasó Chad. Ebből viszont minden olyan város profitált, ahol a hajók vannak: kereskedelem, turizmus fellendülése és minden más ami csak ezzel járhat, hasznot hoz. Gyógypontok is nyíltak: a V-k 65 betegséget tudnak meggyógyítani, és aki ide ezek közül valamelyikkel betér, az egészségesen fog távozni. A kormányok már a Látogatók követségeinek a megnyitását tervezik. Ám a pozitívumok mellett a negatívumokról is be kell számolni: sok nagyvárosban tüntetések törtek ki a V-k ellen. Az adást az FBI központban is nézik, Era is oda-oda pillant a meló közben. A terrorista sejtről is új hírek vannak: a rendőrség lefoglalt egy Long Islandről indult furgont, C4 nyomait találták benne, indulás a helyszínre! Ott viszont úgy tűnik újabb zsákutcába futottak bele, ez sem ér sokkal többet, mint a korábbi tippek, morog a kolléga, de Era talál valamit. Egy rozzant bódéba nyitnak be, elsőre semmi, másodikra megvan a rejtekajtó, amely egy pofás kis alagútba vezet. Egy kis keresgélés után rábukkannak egy megkötözött férfi holttestére, és micsoda mázli, ott van mellette szép rendezett sorban több kilónyi C4-es.

pic7.png

Ryan-t  telefonon keresik, egy régi barát kér tőle segítséget, mert itt vannak, valami elkezdődött. Ryan saját állítása szerint megváltozott, többet ne keresse az  illető és leteszi a telefont. Valerie is megjön, lehet ebédelni, de a telefon újra megcsörren, Ryan kinyomja, gyerünk enni. A kikötőben Ty és haverja készülnek turistáskodni, jegyük van a V anyahajóra. Egy V sikló viszi fel az embereket mintegy két perc alatt a nagyhajóra, a két tini mintha vidámparkban lenne, úgy élvezik az utazást. A hajón egész kis város tárul a vendégek szeme elé, a fiúkat egy Lisa nevű Látogató üdvözli a fedélzeten. Eráéknál már javában zajlik a helyszínelés, a halottat az első jelentés szerint megkínozhatták. Találtak még több hamis személyit, útlevelet is, de mintha tudták volna, hogy jönni fognak, bárki volt itt, az már eltűnt. Talán a halott ujjlenyomatával elindulhatnak valamerre. Az anyahajón a vendégek ismerkednek a gravitációval, Ty inkább a V csajt sasollja, aki le is csap rájuk és a Béke Követei programról mesél nekik. A követek megismerkedhetnek a V kultúrával és a megismert tudást terjeszthetik az emberek között. Majdnem bukják a dolgot, mert nincsenek 18 évesek, csak a 17-et tapossák, de Lisa megnyugtatja őket, szülő beleegyezése is elegendő lesz. Ez viszont tényleg bukta, mert a kedves szülők még azt sem tudják, hogy itt vannak. Kár, mert Lisa lenne a NY-i csapat vezetője.

pic8.png

Jack atya prédikál a gyülekezetnek, nem kell azonnal a V-k mellé állni, mint ahogyan oly sokan megteszik. Gondolkodjunk el azon, hogy mi a valódi cél, hallható ki az üzenetből. Vannak, akik egyet is értenek vele a hallgatóságából, de vannak, akik maguk sem tudják még, hogy kinek higgyenek, olvasható ki az arcokból. Travis atyabácsi a mise után kioktatja fiatal kollégáját, korábban megbeszélték, hogy a V-k Isten tervének részei, ez a bejáratott szöveg, ezt kéne mondania neki is. Sőt, a V-k hozták vissza az embereket a templomba. Jack nem hiszi, hogy ez jó, kényszerhelyzet hozta őket ide. Papbácsi továbbra is a hivatalos álláspont mellett érvel, Jack szkeptikus marad. Tolószékes Roy szakítja meg a beszélgetésüket, ám ő már nem tolószékes többé: a V-k meggyógyították. Ty a suliból hazatérvén szembesül anyukája újabb merényletével: az igazgató küldött Erának egy videót, melyben kisfia új hobbiját láthatjuk: falfirkászként a V-k erejét hirdeti. Eranyu érthetően nem lelkesedik kisfia új hobbijáért, Ty mossa kezeit, éljenek a V-k. Előjön a régi lemez, beszélgetni kéne, biztos apa hiánya miatt lázad ennyit a gyerek. Viszont Era sincsen sokkal többet a fiával, szóval lényegében egálban vannak egymással.

pic9.png

Őcsakegyhírolvasó Chadnek végre eljött a nagy pillanata. Marcus üdvözli őt a stúdióban és büszkén jelenti, hogy Anna kiválasztotta őt egy élő interjúra. Éljen! Őcsakegyhírolvasó Chadből Anna Kedvence Chad lett! Ryan-éknél a telefonos pasi csak nem adja fel, Valerie is már unja, hogy ez a senki állandóan hívogatja a párját. Ryan igyekszik a legmegnyerőbb oldalát mutatni, és megnyugtatni kedvesét, nem kell rémeket látnia. FBI-nál folyik az útlevelek vizsgálata, Dale vakvágányra futott, Erának viszont bejött a hulla: megvan a név, megvan a házkutatási parancs, irány a terep! A házkutatás során viszont csak egy feldúlt, üres házat találnak. Era felhívja az áldozat mobilját, mázli, mert a teló ott van a házban, és azon egy meghívó üzenetet olvasnak. Helyszín, időpont pipa, ha valaki új, azt tesztelik, minden hasznos infót szívesen fogadnak. Vajon a halott is elment volna a gyülire, ha életben marad?

pic10.png

Ryan zaklatója már személyesen keresi fel a barátot a meló után. Georgie, a haver kérleli Ryan-t, hogy segítsen nekik. Már 25-en vannak és a számuk csak nő. Valamit megint meg fognak tenni, és ezúttal sikeresek lesznek. Ryan nem áll kötélnek, megváltozott, el fogja jegyezni a barátnőjét, aki semmit sem sejt a múltjáról. Georgie kis cetlit csúsztat a férfi zsebébe, rajta a gyűlés címével, ha meggondolná magát. A templomnál egy hívő szólítja meg Jackatyát. A férfi egyetért minden szavával, amiért megkérdőjelezi a V-ket és tudja, miért vannak itt. Sőt, nem csak ő, mások is. Viszont baj van, a férfi megsebesült, nagyon vérzik, de még átnyújt Jackatyának egy borítékot, benne fontos infókkal, vigye el a megadott címre. Jack elveszi a férfitól a borítékot, megígéri, hogy elmegy a címre, de a sebesült férfi meghal.

pic11.png

Este van, a hajón Annáék készülődnek az interjúra. Anna megkéri kedvencét, hogy ne kérdezzen olyat, ami őket rossz színben tüntetheti fel, ezt viszont Kedvenc nem érti. Kedvencnek az a munkája, hogy kérdezzen, mindegy milyen színben tűnik fel a másik. Akkor vége az interjúnak, áll fel Anna, de Kedvenc gyorsan visszakozik. Anna vágja a lényeget, ez az interjú lenne Kedvenc fontos lépése a ranglétrán. Jackatya készül az esti mítingre a borítékosokkal, ugyanúgy ahogy Era és Dale. A kolléga próbálja meggyőzni a nőt, ne menjen be, vagy ha igen, legyen erősítés, de nem kell, hátha ott van a kém. Dale figyeljen kint, Era bemegy, ha fél óra múlva nem jön vissza, jöhet a támogatás. A nő egyszerűen benyit az ajtón, két marcona fegyveres kíséri be a gyülihelyre, ahol már van egy kisebb tömeg, benne Jackatyával és Georgie-val, aki a gyűlés vezetője. A csoport több tagja azért lehet itt, mert valaki ajánlotta, és egy doktornő érzéstelenítőt fog adni az egybegyűlteknek.

pic12.png

Kedvenc kezdi az interjút, megtiszteltetés, hogy vendégül láthatja a Látogatók főkancellárját. Anna mosolyogva biztatja, hogy kérdezzen bármit tőle. A gyülin a dokinéni egy kis vágást ejt egy férfin a füle mögött, hogy lássák a koponyacsontot. Georgie a férfi után random rábök Erára, ő lesz a következő. Interjú: Annáék bolygója hasonlít a Földhöz, csak ott nincsenek országok, ők egy nép. A gyülin: Georgie szerint ez egy teszt, hogy lássák senki nem Látogató. Ők ugyanis közöttünk járnak, emberi álcával leplezik magukat, mert a testük hüllő. Nem most érkeztek a Földre, mint ahogy állítják, már évek óta itt vannak. Interjú: Megbecsülik, hogy találkoztak velünk, az emberi lét adomány. Gyüli: Évtizedek óta az emberiség elpusztításán munkálkodnak. Interjú: Nagy öröm, hogy átadhatják a tudásukat az embereknek. Érzelmeik is vannak, bár a negatív érzelmeket kizárják. A természetük alapja a béke és a nyugalom. Gyüli: A V-k mindenhol ott vannak, legyen az gazdaság, politika, vallás, katonaság. Belülről bomlasztják fel az emberiséget. Interjú: A változást sosem könnyű elfogadni, de mindennek meg lesz az eredménye. Növekedni fog a Gyógypontok száma, minden nagyvárosban lesz egy központ. Gyüli: A terv utolsó részeként megjelennek a Földön. Az emberiség jótevőjeként állítják be magukat. Interjú: Világméretű egészségügyi ellátás a cél.

pic13.png

Eráéknál Ty aláhamisítja anyja aláírását a Béke Követ jelentkezési lapra. Gyülin Era nem hisz abban amit Georgie állít, Jackatya időben közbelép és bemutatja a borítékot. Fényképek, amin a V-k képviselői, például Marcus látható azzal az emberrel, akinek a fotója a lefoglalt útlevelek egyikén is megtalálható. Era összekapcsolja őt a terrorista csoporttal, a Látogatók terroristacsoportja. Era később szóba elegyedik Jackatyával, de eközben egy furcsa lebegő labdaszerűség úszik be a terepre, ami tűhegyes nyilakat lő ki a résztvevőkre. Akiknek ezt sikerült túlélni, azokat a berontó V terroristák kaszabolják le, a támadók között van Dale is. Georgie-t is megtalálja egy katona, de Ryan még időben közbelép, hát eljött ő is. Era és kollégája egymást csépelik, egy jó ütés utána férfi földre kerül, egy jókora bőrdarab szakad le az arcáról. A férfi valójában egy gyíkszerű lény.

pic14.png

Erának sikerül eszméletlenre vernie és egy vascsővel szúrja keresztül, de Jack megakadályozza az újabb döfést és elrángatja a test mellől. Ryan Georgie-t rángatja el, egy kapualjban belátja tévedését, majd megmutatja karját. Az emberi bőr alatt egy gyík teste rejtőzik, aki megbánta a tévedését. Vannak más szökevények, harcolni fognak, ő pedig otthagyja menyasszonyát a cél érdekében. Az anyahajón Marcus köszöni meg Kedvencnek a kiváló munkát, és a jövőben is számítanának a szolgálataira. Kedvenc kételkedik abban, hogy lesz-e következő alkalom. Marcus szerint lesz, mert igaz, hogy nem az elvei szerint cselekedett Kedvenc, de ha a jó ügyről van szó, akkor ez megbocsájtható dolog. Ráadásul, minden további bejelentést Anna Kedvencen keresztül fog közölni, így a világ tőle tudhatja meg a híreket. Ryan hazaért, Val megtalálta a gyűrűt, ám bűntudata van, mert úgy hitte párja megcsalja. Egymás nyakába borulnak, így nem lesz szakítás. Era és Jack egy háztetőn beszélik ki az este történteket. Kiben bízhatnak, mit tegyenek? Nincs más megoldás, csak az ellenállás és a harc. Sajnos a Látogatóknak van egy előnyük: istenítik őket. Eközben a hajón Ty is megköti a maga szövetségét. Több társával együtt ő is Béke Követ lett, Lisával együtt lép fel az emelvényre, mikor a társakat köszöntik: A béke bennünk él!

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.01.18. 13:31:38

Ezmiez? Már évek óta vége lett a sorozatnak...

Szencsike 2013.01.18. 13:40:36

Igen, de a Cool tv elhozta, hétfő esténként adja.

hannibal007 2013.01.18. 14:02:29

Ez valami regi bejegyzes? Mert ez egy tobb eves sorozat ami -sajnos- a masodik evad utan megbukott...

Aradebil 2013.01.18. 14:03:03

óóó pedig ez jó kis sorozatnak indult

Netuddki. 2013.01.18. 14:28:23

@Aradebil: Bezony, jó nő ez a Morena Baccarin, még ha olyan gyík képe is van...

Csokáv 2013.01.18. 14:36:11

Gyíkanyu és gyíklány álcája jól sikerült nagyon. :D

Szerettem ezt a sorozatot, kár, hogy elhalt. A nosztalgiáért köszi, a szereplők becenevei kicsit erőltetetten hatnak, de még kibírható.

GyakranSzidnakDeNemErdekel · http://penztanetrol.com 2013.01.18. 15:44:06

YouTube videó marketing, internetes marketing, valódi pénzkeresés (Nem befektetés, nem MLM, nem PTC) Valódi tanulható marketing, ingyen
penztanetrol.com/

2013.01.18. 18:20:40

Koszi a hogyvoltot! Kicsit csalodtam. Mar a pilotban kiderul hogy kik a V-k?
Azert ez egy kicsit gyors tempo.
Nyilvan nem lehet minden storyt ugy kezelni mint Godot vagy Red Johnt de azert egy kis titok ivet lehetett volna vinni bele.
Ez az Anna nevu V rendkivul mutatos! Jatszott az egyik Mentalista epizodban is, mar akkor is feltunt. Dogos.

agika88 2013.01.18. 21:20:48

@hannibal007:
Nem tűnt fel, hogy a Váratlan utazásnak vagy az Onedin családnak is igencsak régen vége lett már, és attól még hogyvoltozzák?? XD

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.01.21. 13:43:37

Úgy tűnik nem bírják ki a fordítók, hogy legalább egy alcímet oda nem biggyesszenek ha már nincs mit fordítani.
süti beállítások módosítása