Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x08

2013. január 17. 10:45 - Alice Page

Az eü-láda és a fényvisszaverő háromszög mellett a koporsó is alaptartozéka annak az autónak, amellyel a félszegre szigszalagozott Rómeót szállítják a hásziendára. Sok mindenen ment keresztül abban a bizonyos fészerben, mielőtt onnan szabadulva kilehelte lelkét a hideg aszfalton, Szöszi maroklőfegyveréből leadott lövés által. Béke poraira, bár, ha az eddigiekből indulok ki, korai lehet még temetni, meg hosszú is a várólista, ugyebár. „Bodzás tervez… a dolgok meg néha másképp alakulnak” Narrátor, 1.23.19. Az Öreg egészségének hirtelen hanyatlása nyomán a két töketlennek egymás között kellene eldönteni, hogy ideiglenesen ki legyen a törzsfőnök, Sötét Nagyúr, na, bandavezér, de persze ezen a szerepjátékosdin is jól összebalhéznak. Teszik ezt éppen a Szállító előtt, aki pont úgy néz ki, mint az egyszeri informatikus a kerületi kormányhivatal alagsorából, de ez nyilván csak a látszat.

8.1b.PNG

Vissza az egész, Rómeó sem halt meg, mindenki örömére saját verseskötete (!) felfogta a golyót. Csak ér valamit a magas kultúra. Tinát és Lorenzót in flagranti találja Frenki és Brigi, Tina ki is oktatja őket a kopogás etikettjéből, a maga bájos, nőies stílusában. A belépők jó hírt hoznak: Brigi terhes. Najó, nem. Bodzás lába viszont a helyén maradt, az öreg pedig már le is lépett a kórházból. Tinának nehéz napja lehet, mert erre is csak fröcsögni tud: el kell dönteni, ki a főnök, és az elbénázott tranzakcióról is számot kell adni. Frenki az évszázad replikájára készül, de ekkor begurul Lajos. Az orvos azt mondta, nem fog többé járni. Engem azonban ennél sokkal jobban meglep a tény, hogy a ház tökéletesen akadálymentes! Hoppá! Ja, az öreg amúgy csak benézett, szól, hogy majd jön, és kigurul, többiek meg néznek, mint hal a szatyorban.

8.2.PNG

Tibor otthon nyivákol Panninak, hogy folyton Palin jár az esze, amit fekete-fehér visszajátszásokkal illusztrálnak a készítők, a stratégiai fontosságú részeknél érzékletes lassítások beiktatásával. A férfi indulni készül, de előbb még kifakad azon, hogy Valtert nem találják a többiek, meg hogy nyilván már rég elhagyta a várost (hát, ha esze van, akkor el), és nem tudja, hol kereshetné. Panni dob egy csontot a kutyának: eridj, oszt kérdezd meg Zsókát. Tibor szemében a késői értelem tüze gyúl, hálát rebeg a - szerinte - emberfeletti szellemi képességekkel rendelkező asszonynak, és útnak indul.

8.3.PNG

Tina eközben Lorenzót a testvére ellen uszítja. Beakadhatott nála valami, mert egyfeszt azt tolja, hogy csak Lorenzó jöhet szóba örökösként, és hogy Frenki aljas módon be akarja mocskolni őt a Pádre előtt. Ezért volt a prosti, és nyilván a biznisz félresiklásáért is őt fogja okolni. Itt megint visszajátsszák a vonatkozó részt, vagy nagyon hülyének néznek minket az alkotók, vagy képtelenek kitölteni ezt a bruttó 22 perces műsoridőt is. Mindenesetre Tina előáll a nagy ötlettel: vegyenek az öregnek mozgássérült-autót. Lorenzó megkockáztatja, hogy az öreg éppen még lábra is állhat, de Tina vagy készült, vagy jól improvizál, de azonnal rávágja: „akkor majd használom én”. Jaaaaaaaa!

8.4.PNG

Frenki és Brigi éppen a medencénél élvezik a naplementét. Összebújnak, és kánonban örülnek annak, hogy mindenki örül. A medencére meg ráférne egy takarítás, mert retkes, csak mondom. Megy a handabandázás. aztán csak témához érünk: a prosti böki Brigi csőrét. Frenki megnyugtatja, hogy olyan ez náluk, mint másnál a torta, alaptartozék, nem kell miatta aggódni. Ahogy amiatt sem, hogy netán magának rendelne egyet, hiszen számára Brigi a legjobb csaj. Gyönyörű szavak egy gyönyörű embertől.

8.5b.PNG

Tibor és Zsóka kórházi párbeszédében pont annyi új infó van, mint a Spar-os párizsi csomagolásán. Annyi biztos, hogy Tibor meg akarja törni Fruzsit, mert nem lehet, hogy ez a kis rüfke még mindig szerelmes Valterba azok után, hogy az többszörösen jól kibaszott vele. A jelenetbe a színt a nővérke hozza, aki nagyon szemérmesen közli, hogy utólagos vizsgálatok fényt derítettek a Fruzsin elkövetett nemi erőszak tényére, de amúgy vihetik isten hírével. Ezek ketten le is fagynak egyből, Zsóka néni a bal mellét markolássza szívéhez kap.

8.6b_1.PNG

Bodzás a fészerben a temetés részleteit egyezteti Seriffel, aki beszámol az elmúlt órák szerencsétlenkedéséről is, amiért vállalja a felelősséget. Hiányozni fogsz, Serif. Az öreg azonban megbocsátó hangulatban van, és csak annyit fűz hozzá, hogy ez Szöszinek az utolsó előtti húzása. Felírtam. De nincs gond, hiszen a Pádre amúgy is tiszta vizet akar önteni a pohárba. Ez alatt azt érti, hogy el akarja készíteni éves adóbevallását a NAV honlapján. Vagy valami mást. Frenki eközben gyorshívóról rendelt új kurvát az öregnek, meg is érkezett a nővérkének álcázott hivatásos, aki gond nélkül útbaigazította magát a hálószoba felé. A parfümje irtó büdös lehet, mert Brigi csúnyán fintorgott rá.

8.7c.PNG

A kórházba visszatérve még éppen elcsípjük Tibor és Fruzsi első találkozását. Hogy a csajt lefolyt sminkje Jokerhez, vagy egy óriáspandához teszi jobban hasonlatossá, arról egy független bizottság később fog dönteni. Tibor egy képet lobogtat, ami Palit és jómagát ábrázolja. „Ó, ő a jófej rendőr!” Újabb visszajátszás, tényleg jó fej volt. Fruzsi nem hiszi, hogy Valter valaha embert ölne. „Hiszen magát is megerőszakolta, prostituáltat csinált magából!” győzködi őt a legmelegebb empátia hangján Tibor.

8.8.PNG

A Bodzás házban mindenkit basz az ideg, a bejelentést várják. Lorenzó szentül megfogadta, hogy nem titkolja el baklövésüket (mintha el lehetne…). Ám amikor az öreg szekere begördül a szobába, Frenki ér oda először segget nyalni. „Tudod te, mi kell nekem” nyugtázza Lajos az ajándék hírét, majd rögvest a tárgyra tér, hiszen az idő drága: a luvnya perc alapon számláz. Kerek-perec kitálal a legkisebb királyfiról, és arról, hogy be akarja őt fogadni a családba. Szavait döbbent csend fogadja, gondolom, az agyhalottak elfelejtették a belépési sorrendet.

8.9a.PNG

Vissza hát a kórterembe! Fruzsi hajthatatlan: közli, hogy ő márpedig nem spicli, és nem dobja fel Valtert. „Pali egy olyan ember volt, akinek álmai voltak és mindenkinek segített!” pengeti a törzs az érzelmek húrjait, hiába. A szövegíró utálhatja Tibort, mert kizárólag S-betűt tartalmazó szavakkal ajándékozza meg a karaktert, ezek pedig megugorhatatlan akadályt gördítenek emberünk elé. Azért küzd. Hoppá, kapás van, Valter hívja a lányt. Vajon hogy dönt végül Fruzsi?

8.11.PNG

Lajos sajtótájékoztatója a drámai bejelentéssel még nem ért véget. A „baleset” körülményeit tisztázandó elmondja, Erzsi hozzájuk akart költözni a kis Rómeóval, ami valamilyen érthetetlen okból nem tetszett Margónak, és ámokfutásba kezdett a pincében. És még egyszer meg kell néznem ezt is fekete-fehérben, minden készítőnek üzenem, hogy már fejből le tudnám rajzolni az egészet, visszafelé, üzbég felirattal. Az Intézők megvárják, míg vége a flessbekknek, majd behurcolják Rómeót, aki már pislogni sem mer a félelemtől, a Pádre pedig kedélyesen köszönti őt a családban. A gyerek kicsit próbálkozik még az anyja emlegetésével, de végül az életösztöne győzedelmeskedik, és elkussol.

8.10.PNG

Olyannyira, hogy az előzetesben Blankával beszélgetve már „az új családom”-ként aposztrofálja Bodzásékat. A lány apja ősi ellensége nevének hallatán csendesen nyöszörögni kezd – alig várom a folytatást.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.01.17. 11:37:44

Ebben a részben ki halt meg? Nem láttam, csak a kórházas jelenetet.

Az intézetis szőke lányból előbb tényleg panda, később viszont zombi lesz. A szeme pedig világítani fog. De addigra talán kijózanodnak a sminkesek.

Mitya Ivanov 2013.01.17. 15:47:53

a kórházas jelenetig bírtam nézni. Ennyi idiótaságot komolyan még nem láttam 22 percbe sűrítve.
Eltelt 8 rész, de az nem derült ki, hogy a sorozatban ez mennyi időt jelent. Vagy ez egy új realtime sorozat? és 8X22 perc telt el ott is?

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.01.17. 16:11:33

@Mitya Ivanov: kb. ezt a kérdést írtam be én is még reggel, de aztán legyintettem és nem küldtem el.
Valami különös idősíkban játszódik az egész... 2-3 órával a lövöldözés után hogy tud úgy elfertőződni egy seb még a papírvágó ollóval történt műtét után is, hogy kvázi amputálni kelljen, de még nem indultak oszlásnak a hullák a konyhaasztalon....
Ennél még a Barátok közt is áttekinthetőbb. :D

2013.01.18. 18:36:33

Köszi a hogyvótot!! Szereztél nekem jó pár vidám percet, és még egy rész hátra van, amit olvashatok. Király :)
Amikor olvastam, hogy a verseskötete fogta meg a golyót, egy percig hangosan vinnyogtam a röhögéstől...

Dolly Windsor 2013.01.21. 15:52:39

"A szövegíró utálhatja Tibort, mert kizárólag S-betűt tartalmazó szavakkal ajándékozza meg a karaktert, ezek pedig megugorhatatlan akadályt gördítenek emberünk elé."

A producer azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a """""""""""""színészek"""""""""""" helyen imprózzák a szöveget.
süti beállítások módosítása